Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Έρευνα: Έλληνες Επιστήμονες Αποκαλύπτουν τις Βλάβες στην Υγεία από την Ατμοσφαιρική Ρύπανση

Από το energia.gr
Μια πρωτοποριακή ελληνική επιστημονική έρευνα, που προσομοίωσε στο εργαστήριο τη ρύπανση του αέρα στο κέντρο της πόλης, δείχνει ότι αρκούν δύο ώρες βόλτα σε ένα τέτοιο επιβαρυμένο περιβάλλον για να επηρεαστούν αρνητικά η καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία για ολόκληρη τη μέρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής..

Ο Turkish Stream παρέδωσε 460 εκ. κ.μ. φυσικού αερίου στα τούρκο-βουλγαρικά σύνορα

Από το energypress.gr
Από την 1η Ιανουαρίου, όταν άρχισαν οι ρωσικές πωλήσεις φυσικού αερίου στην Τουρκία και την Ευρώπη, ο αγωγός του "Τουρκικού Ρεύματος" έχει παραδώσει 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Περίπου το 54% αυτού του όγκου προοριζόταν για την τουρκική αγορά και περίπου το 46% παραδόθηκε στα..

Κωστής Χατζηδάκης στη Le Figaro: «Θα απελευθερώσουμε τον κλάδο ενέργειας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων»

Από το worldenergynews.gr
Για τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί η μετάβαση της Ελλάδας στην «πράσινη» ανάπτυξη  και τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις μίλησε –μεταξύ άλλων- ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι (28-29 Ιανουαρίου).

Ερωτώμενος για τις επαφές που είχε..

ΕΛΠΕ: Στις 20/2 η ΓΣ για τη σύναψη Μνημονίου Επιχειρηματικής Συνεργασίας με ΤΑΙΠΕΔ

Από το energypress.gr
Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τα Ελληνικά Πετρέλαια που θα πραγματοποιηθεί στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, την 20η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.30.

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Τα ΕΛΠΕ μεγάλος χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος “Human Rights For Beginners”

Από το euro2day.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι υπερήφανος μεγάλος χορηγός του προγράμματος “HUMAN RIGHTS FOR BEGINNERS”, το οποίο υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό New Wrinkle σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα “HUMAN RIGHTS FOR BEGINNERS” στηρίζεται ..

ΕΛΠΕ–ΑΠΘ: Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση για τις 27 Υποτροφίες

Από το energia.gr
Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στο ΑΠΘ, η 1η Συνεδρίαση της «Μεικτής Επιτροπής Διαχείρισης» για την απονομή 27 υποτροφιών σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Συγκεκριμένα, παρέχονται 9 υποτροφίες..

Σε σύγχυση η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία με τα νέα eco-καύσιμα

Από το newmoney.gr
Σε αχαρτογράφητες θάλασσες ταξιδεύουν από τις αρχές Ιανουαρίου οι ναυτιλιακές εταιρείες. Ο λόγος είναι η νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ από τον ΙΜΟ για τη χρήση νέων οικολογικών καυσίμων, με  περιεκτικότητα σε θείο έως 0,5%. Νομοθεσία γνωστή έως ΙΜΟ 2020.

Η λογική του ΙΜΟ είναι ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα γιατί οι ρύποι από τα πλοία, μετά την εκπομπή τους μπορούν να μεταφερθούν..

Οι απαντήσεις για την Κλιματική Αλλαγή βρίσκονται στον Ήλιο, όχι στην Γκρέτα

Από το slpress.gr
Μέχρι σήμερα ακούγαμε και διαβάζαμε για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση της Γης (Κλιματική Αλλαγή) που θα οδηγήσει τον πλανήτη σε ανείπωτες καταστροφές. Αυτές οι προβλέψεις που προέρχονται από τους επιστήμονες που εργάζονται στον ΟΗΕ, μια πολιτική οργάνωση, στηρίζονται σε μαθηματικά μοντέλα, τα οποία σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει και σχεδόν κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι οι συντελεστές που..

Cheniere: Πρωταγωνιστικός ο Ρόλος της Ευρώπης στην Ανάπτυξη του Διεθνούς Εμπορίου LNG

Από το energia.gr
Ιδιαίτερα σημαντικός αποδεικνύεται ο ρόλος της Ευρώπης στην αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς LNG αφού το 93,3%  της επιπλέον ποσότητας (δηλ. το incremental demand) υγροποιημένου αερίου που παρήχθη το 2019 κατευθύνθηκε σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια του ετήσιου European Gas Conference (EGC). 

Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται..

Στις καλένδες για το 2020 η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Στις καλένδες για το 2020 τίθεται η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ σύμφωνα με  πληροφορίες, καθώς και το ενδιαφέρον δεν είναι αυτό που θα ανέμενε κανείς, αλλά κυρίως τα έσοδα του δημοσίου θα είναι συγκριτικά περιορισμένα, σε σχέση με την απώλεια ενός τέτοιου asset μακροπρόθεσμα.

Από την στιγμή μάλιστα που ο όμιλος Λάτση δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει το ποσοστό του λίγα πράγματα..