Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ένας νεκρός από επίθεση πειρατών



Πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο που μετέφερε εργαζόμενους της Agip, τοπικής θυγατρικής της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Eni, στη νότια Νιγηρία, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός Νιγηριανού, ανακοίνωσε ο στρατός.
Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο πλοίο που έπλεε στον ποταμό Νίγηρα στην πολιτεία Μπαγέλσα.
«Το πλοίο που μετέφερε εργαζόμενους της Agip δέχθηκε επίθεση από πειρατές και ένας από τους εργαζόμενους της εταιρείας έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να αποδράσει και πνίγηκε», δήλωσε ο Ονγέμα Νουατσούκου, εκπρόσωπος της κοινής ομάδας αποστολών του στρατού της Νιγηρίας.
Δύο ακόμη εργαζόμενοι της εταιρείας αγνοούνται, πρόσθεσε ο ίδιος. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Ανεστάλη η απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδος



Σταματούν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι
Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργίας Ελλάδος αποφάσισαν στη σημερινή τους συνέλευση να αναστείλουν την απεργία τους. 
Όπως έγινε γνωστό, από τους 150 παρόντες, 107 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 απείχαν. 
Στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση, το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία κατέθεσε τα αιτήματά του για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και την επαναπρόσληψη απολυμένων.
Είχε προηγηθεί εισαγγελική εντολή προκειμένου να ανοίξει και πάλι το εργοστάσιο, έπειτα από απεργία εννέα μηνών.
Η διεύθυνση της Χαλυβουργίας είχε γνωστοποιήσει ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για ομαδικές απολύσεις και αναστολή της λειτουργίας της μονάδας Ασπροπύργου. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα στην Κύπρο.


Νέες αυξήσεις στα καύσιμα!
Νέες αυξήσεις επιβλήθηκαν από χθες στις τιμές των καυσίμων.
Η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων πωλείται προς ένα ευρώ και τριάντα- δύο σεντ το λίτρο και η αμόλυβδη 98 οκτανίων ένα ευρώ και τριάντα - πέντε σεντ.
Η τιμή του πετρελαίου κίνησης αυξήθηκε στο ένα ευρώ και τριάντα- εξι σέντ 
ΠΗΓΗ:ikypros.com

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας απέστειλε Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, κον Σαμαρά Αντώνιο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κον Βενιζέλο Ευάγγελο, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κον Κουβέλη Φώτη, τον Υπουργό Οικονομικών, κον Στουρνάρα Ιωάννη και τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κον Βρούτση Ιωάννη, αναφορικά με τα νέα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση.
Παραθέτουμε ολόκληρη την Ανοιχτή Επιστολή.
Προς:
- τον Πρωθυπουργό κον Σαμαρά Αντώνιο
- τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κον Βενιζέλο Ευάγγελο
- τον Προέδρο της ΔΗΜΑΡ κον Κουβέλη Φώτη
- τον Υπουργό Οικονομικών κον Στουρνάρα Ιωάννη
- τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κον Βρούτση Ιωάννη
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι του μόχθου «πνιγόμαστε» πλέον από τι πολιτικές λιτότητας που ασκούνται με την επίκληση της οικονομικής κρίσης.
Χρησιμοποιούμε τον όρο «επίκληση», γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζονται, οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία σε δυσμενέστερη θέση, αντί να λύνουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι τα μέτρα στοχεύουν, στην πλήρη ανατροπή κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων, στην ισοπέδωση μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων και στην αύξηση των ανέργων, έτσι ώστε να ισχυροποιούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο δίπολο «κεφάλαιο – εργασία».
Δεν είναι τυχαία η πολύ πρόσφατη Κυβερνητική επιλογή, σύμφωνα με την οποία τα 5,1 δις Ευρώ από τα 11,5 δις Ευρώ των νέων δυσμενών μέτρων, θα προέλθουν από τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Θα αφορούν δηλαδή και πάλι τον κόσμο της εργασίας και το δικαίωμα τους στην περίθαλψη, την αξιοπρεπή νοσηλεία και την εν γένει παροχή υπηρεσιών υγείας μέσα από ένα Δημόσιο και Κοινωνικό Σύστημα Υγείας. Οι θέσεις για τις νέες περικοπές στην υγεία θα απαγορεύσουν σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των ελλήνων να έχει πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Mε ποσοστό 13,57% η Millenium Bank στον ΔΟΛ



Κάτοχος 1.408.056 δικαιωμάτων ψήφου επί μετοχών της ΔΟΛ, ήτοι ποσοστού 13,57%, έγινε στις 24/7 η Millenium Bank.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω δικαιώματα ψήφου μεταβιβάστηκαν σε αυτήν από την εταιρεία Benbay Limited. 
ΠΗΓΗ:voliotaki.blogspot.gr/

ΚΚΕ: Απολύσεις και χειρότερες εργασιακές σχέσεις σημαίνει η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ



«Η κυβερνητική απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ σημαίνει απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις, ενώ χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τις υποθηκευμένες περιουσίες τους», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
«Η πώληση των συνεταιριστικών βιομηχανιών ως συνέπεια της ...
ιδιωτικοποίησης είναι εγκληματική ενέργεια για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των ζαχαρότευτλων, αλλά και κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
 Από την άλλη, η πώληση της Δωδώνης θα σηματοδοτήσει την απορρόφησή της από τις μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο των γαλακτοκομικών και την πλήρη κυριαρχία τους, με αποτέλεσμα να επιβάλλουν ακόμα πιο μονοπωλιακές τιμές, αυξημένες για τον καταναλωτή και συντριπτικά χαμηλές για τους παραγωγούς. Ανάλογες συνέπειες θα έχει και η πώληση της ΣΕΚΑΠ», προστίθεται.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να δώσουν συντονισμένα τον αγώνα τους για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική». 
ΠΗΓΗ:voliotaki.blogspot.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Η ΕΕ ξεκινά έρευνα για το πώς δόθηκαν τα 18 δις προς τις ελληνικές τράπεζες



Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε… Οι Έλληνες τραπεζίτες και ορισμένα μέλη της κυβέρνησης – υποχείριά τους «παίζουν» με τα λεφτά του ελληνικού λαού!
Η επιβεβαίωση έρχεται από την ίδια την Κομισιόν, η οποία είπε ότι ξεκινά έρευνα σε βάθος για το εάν η κρατική ενίσχυση που δόθηκε είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αν οι συγκεκριμένες τράπεζες μέσω της βοήθειας αποκτούν “άδικο” πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού!
Με άλλα λόγια, πήγαν λεφτά (τα οποία ενέκρινε προσωρινά η ΕΕ ύψους 18 δισ. ευρώ προς τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες Εθνική, Alpha, Εurobank και Πειραιώς), χωρίς να έχουν καν ανακοινωθεί οι όροι ανακεφαλαιοποίησης!
Η έγκριση έχει εξάμηνη ισχύ και όπως λέει η Κομισιόν, περιμένει από την Ελλάδα να παρουσιάσει το σχεδιασμό της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της… 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ιερώνυμος σε Ρεπούση: Ποια είσαι εσύ κυρά μου που αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;



«Άστραψε και βρόντηξε» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά εκείνων που με μια υπογραφή θέλουν να αποκόψουν την Εκκλησία από την κοινωνία, «φωτογραφίζοντας» τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και την είδηση ότι σχεδιάζει πρόταση για να καταργηθεί ο εκκλησιασμός στα σχολεία.
Από τη Φλώρινα όπου βρέθηκε, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έστειλε μήνυμα και προς τους Ευρωπαίους εταίρους λέγοντας ότι «δεν είμαστε αποικία».
«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο 
να το πιστέψουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.
Ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε όσους θέλουν να αποκόψουν την Εκκλησία από την κοινωνία και υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η προσευχή στα σχολεία.
«Κυρά μου ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο και θα αποφασίσεις ότι δε θα εκκλησιάζονται τα παιδιά» είπε ο Ιερώνυμος «φωτογραφίζοντας» τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και την είδηση ότι σχεδιάζει να κάνει τέτοια πρόταση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Τράπεζα Πειραιώς περνάει η ΑΤΕ Bank



Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πριν λίγο πως στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγιάνσεως που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων. 
Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος. 
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
«Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. 
Πριν από λίγο, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαίωσε την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας.
Εξάλλου, σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και την βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά χαρακτήρισαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών την μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. 
ΠΗΓΗ:24h.gr


ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...



Την πρόβλεψη ότι η ύφεση για το 2013 θα είναι πάνω από το 5,5% και ενδεχομένως η επίσημη ανεργία να προσεγγίσει το 28%, αν εφαρμοσθούν τα μέτρα που προτείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, έκανε σήμερα, μετά τη ... 
συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με το υψηλό κλιμάκιο της Τρόικας, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.
Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι όλες οι προβλέψεις της ΓΣΕΕ έχουν επαληθευτεί και προσέθεσε ότι το πρόγραμμα των δανειστών έχει αποτύχει, ενώ καταστρέφει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. 
ΠΗΓΗ:/fimotro.blogspot.gr

Πλήγμα στα κέρδη πετρελαϊκών από την πτώση του πετρελαίου



Η πτώση στην τιμή του μαύρου χρυσού κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου οδήγησε σε ανάλογη πορεία και τα κέρδη των τριών κορυφαίων πετρελαϊκών ομίλων ExxonMobil, Royal Dutch Shell και ConocoPhillips. Στην περίπτωση της ExxonMobil, η οποία ανακοίνωσε άνοδο κερδών, αυτή οφείλεται σε έκτακτα έσοδα της εταιρίας από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.
ExxonMobil
'Ανοδο 48,6% σημείωσαν τα κέρδη β'Α τριμήνου του μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου παγκοσμίως –από πλευράς κεφαλαιοποίησης– φθάνοντας στα 15,9 δισ. δολάρια ή 3,41 δολάρια ανά μετοχή από 10,7 δισ. δολάρια ή 2,18 δολάρια ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Στα κέρδη περιλαμβάνεται και το ποσό των 7,5 δισ. δολαρίων που προέρχεται από την πώληση μονάδων αλλά και από την απεμπλοκή του ομίλου από επενδύσεις. Εξαιρουμένων αυτών των έκτακτων εσόδων τα κέρδη της εταιρίας ήταν 8,4 δισ. δολάρια, δηλαδή μειωμένα κατά 21,5% σε σύγκριση με πέρυσι. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι οι συνολικές της επενδύσεις έως τα τέλη του 2012 θα φθάσουν στο επίπεδο των 37 δισ. δολαρίων, στην προσπάθειά της να αυξήσει κατά ένα εκατ. βαρέλια την ημερήσια παραγωγή της.
Royal Dutch Shell
Πτώση 13% κατέγραψαν τα κέρδη β' τριμήνου του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού πετρελαϊκού ομίλου, φθάνοντας στα 5,7 δισ. δολάρια, εξαιτίας της υποχώρησης της τιμής του μαύρου χρυσού κατά το συγκεκριμένο διάστημα. «Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την πορεία του κλάδου στο σύνολό του και όχι μόνο για τη δική μας εταιρία, καθώς η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζει να πλήττει τη ζήτηση πετρελαίου. Θεωρώ ότι θα χρειαστεί αρκετό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η παγκόσμια ζήτηση», τόνισε ο επικεφαλής της Shell, Πέτερ Βόσερ. Πτωτικά κινήθηκαν και τα έσοδα του ομίλου, που άγγιξαν τα 4,06 δισ. δολάρια από 8,66 δισ. δολάρια πέρυσι, ενώ αντίθετα η ημερήσια παραγωγή του ενισχύθηκε στα 3,103 εκατ. βαρέλια από 3,046 εκατ. βαρέλια που ήταν στο β'Α τρίμηνο του 2011.
ConocoPhillips
Κατά 33% αποδυναμώθηκαν τα κέρδη β' τριμήνου της αμερικανικής εταιρίας εξαιτίας και της απέκδυσης της μονάδας διύλισης. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 2,27 δισ. δολαρίων ή 1,80 δολ. ανά μετοχή από 3,4 δισ. δολάρια ή 2,41 δολάρια ανά μετοχή στο β'Α τρίμηνο του 2011. Εξαιρουμένων έκτακτων δαπανών τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν στα 1,22 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή τρία σεντς υψηλότερα απ'Α ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές. Παράλληλα, η εταιρία διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών μονάδων αξίας από 8 έως 10 δισ. δολαρίων έως το τέλος του 2013. Φέτος κατά τη διάρκεια του α'Α εξαμήνου η ConocoPhillips προχώρησε σε πώληση μονάδων συνολικής αξίας 1,6 δισ. δολαρίων.
ΠΗΓΗ:Express

Με την επιδότηση του πετρελαίου στην Ήπειρο τι γίνεται;


Φωτογραφία για Με την επιδότηση του πετρελαίου στην Ήπειρο τι γίνεται;
Μπορεί να βρισκόμαστε στο κατακαλόκαιρο, όμως στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται σε κεντρικό επίπεδο τόσο το θέμα της... εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, όσο και το ζήτημα της επιδότησης περιοχών της χώρας που λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, έχουν βαρύτερο χειμώνα, άρα και μεγαλύτερη κατανάλωση. Τα χρήματα της κυβέρνησης για επιδότηση δεν περισσεύουν, οπότε και εδώ θα πέσει ψαλίδισμα. Οι βουλευτές της Ηπείρου δεν δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Να υποθέσουμε ότι δεν πήραν χαμπάρι το θέμα ή ότι η Ήπειρος θα είναι κομπλέ από επιδότηση; Ας ελπίσουμε να συμβαίνει το δεύτερο αν και δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά epirusgate.blogspot.gr 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Περιφέρεια Δ.Ελλάδας: "Ναι" στις έρευνες πετρελαίου αλλά υπό όρους



Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σχολίασε τα αποτελέσματα ημερίδας του ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως προς την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ο κ. Κατσιφάρας τάχθηκε υπέρ των ερευνών πετρελαίου επισημαίνοντας, ωστόσο, την ανάγκη τήρησης σημαντικών κανόνων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.
Η πλήρης δήλωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Η ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή στη μέχρι  τώρα πορεία των συζητήσεων για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή μας.
Η προοπτική εντοπισμού εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων στην Περιφέρειά μας, αλλάζει άρδην την εικόνα που έχουμε για το μέλλον. Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Δυτικής Ελλάδας αναβαθμίζεται διεθνώς με όλα όσα τούτο συνεπάγεται.
Η οικονομική μας θέση από πλευράς παραγωγικής δομής και Ακαθάριστου Προϊόντος επιτρέπουν σοβαρά σενάρια διαφυγής από την υστέρηση και γρήγορων ρυθμών ανάπτυξης. Η απασχόληση και μάλιστα σε τομέα αιχμής από τεχνολογικής άποψης μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά.
Ωστόσο αυτήν τη στιγμή έχουμε επί τάπητος το κρίσιμο ζήτημα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τόσο στη φάση των ερευνών όσο και στην επόμενη περίοδο της εκμετάλλευσης.
Στο ζήτημα αυτό είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι.
Επιδιώκουμε τους πλέον αυστηρούς όρους προστασίας του περιβάλλοντος και μαζί τους πιο αυστηρούς μηχανισμούς για την επίβλεψη στην τήρηση αυτών των όρων.
Έχει ειδική σημασία για εμάς η δυνατότητα να αποκτήσουμε τη δική μας ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα που θα εργάζεται αποκλειστικά για την Περιφέρεια και θα παρακολουθεί την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.
Την προσεχή Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει επί των στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Θα λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν τις απόψεις των ειδικών και θα προχωρήσουμε στις δικές μας αποφάσεις με γνώμονα την πλήρη προστασία του περιβάλλοντος, τις ανάγκες των οικοσυστημάτων και την προστασία στις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες.
Ο στόχος και η πολιτική μας συνοψίζονται στο να προχωρήσουν οι έρευνες και, ελπίζουμε, η εκμετάλλευση με όρους πλήρους σεβασμού στο περιβάλλον και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών». 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μειωμένα τα Κέρδη της Chevron στο β' Τρίμηνο



Κέρδη μειωμένα κατά 6,8% κατέγραψε το β΄τρίμηνο Chevron. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 7,21 δισ. δολ., ή 3,66 δολ. ανά μετοχή, από 7,73 δισ. δολ., ή 3,85 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα κατέγραψαν πτώση 9,2% στα 62,61 δισ. δολ.
Η πτώση στα κέρδη της εταιρίας οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση των κερδών από τιςδραστηριότητες εξόρυξης και παραγωγής.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη από εξόρυξη και παραγωγή μειώθηκαν 18% στα 5,62 δισ. δολ. ενώ από τη διύλιση και το marketing αυξήθηκαν 80% στα 1,88 δισ. δολ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Έκρηξη σε Αγωγό Φυσικού Αερίου σε Παράκτια Πόλη της Αιγύπτου



Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 22 Ιουλίου στον αιγυπτιακό αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο στο Ισραήλ και στην Ιορδανία. Πρόκειται για την 15η επίθεση από την έναρξη της εξέγερσης στις αρχές του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην αλ Τουβάιλ ανατολικά της παράκτιας πόλης αλ Αρίς, στο Σινά, πριν από το σημείο όπου ο αγωγός διακλαδώνεται σε δυο κατευθύνσεις, προς το Ισραήλ και προς την Ιορδανία, είπαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες ένοπλοι που επέβαιναν σε ένα όχημα πλησίασαν τον αγωγό, έσκαψαν σε ένα σημείο και τοποθέτησαν εκρηκτικά τα οποία κατόπιν πυροδότησαν από απόσταση. Η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση έως και 30 χλμ., ενώ και οι φλόγες ήταν ορατές από μακριά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ