Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Από Neste Oil... σκέτο Neste: Ντίζελ από ανακυκλούμενα υλικά

Από το naftemporiki.gr
Με μότο «αλλάζουμε το μέλλον» και με στόχο τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και την αναζήτηση καινοτομικών λύσεων ούτως ώστε ο άνθρακας να χρησιμοποιείται ξανά και ξανά, ο φινλανδικός όμιλος Neste έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων και ανακυκλούμενων υλικών για την παραγωγή καυσίμων. Τα ανανεώσιμα καύσιμα έχουν το χαρακτηριστικό των χαμηλότερων εκπομπών CO2 στον συνολικό κύκλο ζωής τους σε σχέση με τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα. Σε μια..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ


Στην γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στο κρίσιμο θέμα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης

Σε κοινή τους Δήλωση ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και ο υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης αναφέρουν τα εξής:

"Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως επισημάνει την κρισιμότητα της ηλεκτρικής διασύνδεσης..

Νορβηγία: 440.000 βαρέλια/ημέρα από τη νέα μονάδα παραγωγής

Από το naftikachronika.gr
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα μονάδα εξόρυξης πετρελαίου στο οικόπεδο Johan Sverdrup στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Νορβηγίας, δύο μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και με κόστος υλοποίησης 30% χαμηλότερα του προβλεπόμενου.

Η νέα μονάδα ανήκει σε κοινοπραξία εταιρειών..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΕΣΥ. Β.Ε.Θ


Βραζιλία: 100 τόνους πετρελαίου έχουν μαζέψει περιβαλλοντικές υπηρεσίες σε επιχείρηση καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων στη βορειοανατολική ακτογραμμή

Από το glocal.gr
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας Ρικάρντο Σάλες δήλωσε σήμερα ότι οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες μάζεψαν από τις 2 Σεπτεμβρίου περισσότερους από 100 τόνους πετρελαίου από την βορειοανατολική ακτογραμμή της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διέταξε το Σαββατοκύριακο τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις έρευνες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε χθες το έκτακτο ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό. Αφού λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις των συναδέλφων που είχαν κατατεθεί στο Σωµατείο αλλά και των παρατάξεων, έγινε συζήτηση..

ΕΛΠΕ: Έως 1.300 προσλήψεις στη γεώτρηση υδρογονανθράκων στον Δυτικό Πατραϊκό


Από το pagenews.gr
Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η ερευνητική γεώτρηση στην θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου, ενώ είναι σε εξέλιξη οι ερευνητικές εργασίες στην ΒΔ Πελοπόννησο και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Αυτό ανακοίνωσαν μιλώντας..

Αποχωρεί το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό Ταμείο της Νορβηγίας KLP από πέντε εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Το KLP, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Νορβηγίας, δεν θα επενδύει πλέον σε εταιρείες που αντλούν πετρέλαιο άμμου και πρόσφατα πώλησε μετοχές και ομόλογα σε επιχειρήσεις αξίας περίπου 58 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε τη Δευτέρα 7/10/2019.

Η εξόρυξη πετρελαίου άμμου βρέθηκε  στο επίκεντρο των παγκόσμιων προσπαθειών περιβαλλοντικών ομάδων..

Συστήματα εισροών-εκροών αλλά από το… 2021 και μετά - Πρόταση ΣΕΕΠΕ να τα χρηματοδοτήσει ο ίδιος, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες

Από το energypress.gr
Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται για μια ακόμη φορά η πάταξη του λαθρεμπορίου, καθώς τα περίφημα συστήματα εισροών-εκροών δεν αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία, παρά από το 2021 και μετά.

Δέκα χρόνια από τότε που θεσπίστηκε το μέτρο, και παρά την κατά καιρούς βροχή υπουργικών αποφάσεων, η παραβατικότητα συνεχίζει..

ΗΠΑ: Αύξηση των εξαγωγών αργού κατά 200% το α’ εξάμηνο του 2019

Από το worldenergynews.gr
Κατά 200% αυξήθηκαν οι εξαγωγές του αργού των ΗΠΑ το α’ εξάμηνο του 2019 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, οι ημερήσιες εξαγωγές το α’ εξάμηνο του 2019 ήταν 2,9 εκατ. βαρέλια (barrels per day , bpd) σε σχέση με τα 966.000 bpd του περασμένου έτους.

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο..

Ενεργειακή απόδοση: Με παράλογα πρόστιμα απειλούνται οι εταιρίες πετρελαιοειδών – 8 εναλλακτικές προτάσεις στο ΥΠΕΝ

Από το energypress.gr
Με πρόστιμα – μαμούθ απειλούνται οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών αν δεν πετύχουν τους στόχους της ενεργειακής απόδοσης και της εξοικονόμησης ενέργειας του 2020 καθώς από το 2017 το κράτος επέλεξε για τον κλάδο την εφαρμογή των ειδικών καθεστώτων επιβολής μέτρων.

Το αποτέλεσμα θα είναι, σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ, να κλείσουν εταιρίες αφού για μία επιχείρηση με μερίδιο αγοράς 9% αν δεν επιτύχει το στόχο εξοικονόμησης ενέργειας θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 13 εκ. ευρώ. Τα μέτρα αυτά δε, που ζητούνται..

Πολωνία: Mέχρι τον Ιούλιο του 2020 θα έχουν καθαρίσει οι πετρελαιαγωγοί από το μολυσμένο ρωσικό πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Ο διαχειριστής πετρελαιαγωγών της Πολωνίας PERN αναμένει ότι το σύστημά του θα καθαρίσει πλήρως από το μολυσμένο ρωσικό πετρέλαιο μέχρι τον Ιούλιο του 2020, δήλωσε τη Δευτέρα 7/10/2019 ο επικεφαλής της επιχείρησης Igor Wasilewski.

Οι αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων των πολωνικών κρατικών διυλιστηρίων, ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι..