Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πάρτε μέρος στην ευρωπαϊκή εβδομάδα για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, από τις 22 έως τις 26 Οκτωβρίου 2018!

Από το osha.europa.eu
Η φετινή ευρωπαϊκή εβδομάδα για την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας επικεντρώνεται στο θέμα της τρέχουσας εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» : τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών στον χώρο εργασίας.

Δηλώστε συμμετοχή στην ευρωπαϊκή εβδομάδα και γιορτάστε μαζί με τον EU-OSHA και τους εταίρους του, παίρνοντας μέρος σε κάποιες από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις και δράσεις  που διοργανώνουμε!

Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι τρόποι..

BP: Τιμή πετρελαίου στα 80 δολ. είναι απειλή για την παγκόσμια οικονομία

Από το worldenergynews.gr
Την άποψη ότι η διαμόρφωση του πετρελαίου Brent στα 80 δολάρια το βαρέλι είναι «ανθυγιεινή» για την παγκόσμια οικονομία εξέφρασε ο Bob Dudley, επικεφαλής του κορυφαίου πετρελαϊκού ομίλου ΒΡ.

«Υπάρχει ένα επίπεδο τιμής που μπορεί να χαρακτηρισθεί ..

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" του Ανδρέα Παπανδρέου στον Κοτζιά για τα 12 μίλια...

Από το press-gr.com
Lauren O'Sullivanb 
 Όταν είχαμε πρωθυπουργό και όχι απομίμηση.
Η νέα δημοκρατία του Μητσοτάκη έκανε αντιπολίτευση με τα 12 μίλια.
Ο Ανδρέας στο 4:39 του απαντά όμορφα και ωραία και τον βάζει στην θέση του.
Αιντε καλημέρα..

Η Κίνα προσελκύει το ενδιαφέρον της Exxon Mobil

Από το naftikachronika.gr
Εν μέσω των εμπορικών διενέξεων Κίνας- ΗΠΑ, οι οποίες έχουν οδηγήσει αμερικανικές εταιρείες να αποστρέψουν το βλέμμα από την Κίνα ο αμερικανικός πετρελαϊκός Exxon Mobil ακολουθεί διαφορετική τακτική.

Η υψηλή ζήτηση για LNG από μέρους του κινεζικού δράκου έχει ωθήσει την Exxon Mobil να επενδύσει σε ενεργειακά έργα εκμεταλλευόμενη..

WWF για ορυκτά καύσιμα: Χαμένα δισεκατομμύρια με κόστος για το περιβάλλον και τον καταναλωτή

Από το energypress.gr
Νέα έκθεση του WWF Ελλάς, με τίτλο «Ελληνικές επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα», που δημοσιεύεται σήμερα, ρίχνει φως σε, όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 10 άμεσους και έμμεσους μηχανισμούς, μέσω των οποίων έχει δοθεί στήριξη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα. Η έκθεση επιχειρεί να καλύψει ένα μεγάλο κενό διαφάνειας στην πληροφόρηση, τόσο του κοινού, όσο και των θεσμικά υπεύθυνων χάραξης ενεργειακής πολιτικής στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, υπολογίζεται πως συνολικά 15,4 δισεκ. ευρώ έχουν αντληθεί από τον κρατικό..

Ο Βενιζέλος εξηγεί γιατί δήλωσε οτι η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο ισοδυναμεί με αποδοχή «ειδικών συνθηκών»

Από το pronews.gr
«Επικίνδυνες «αντιδιαστολές»  με την αιγιαλίτιδα ζώνη» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα «τα Νέα». Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών αναφέρεται στην προαναγγελία του Νίκου Κοτζιά και του λέξη Τσίπρα για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή του Ιονίου πελάγους αναπτύσσοντας την άποψή του με την οποία επιχειρηματολογεί ότι:

Η πορεία της έρευνας υδρογονανθράκων τα τελευταία 30 χρόνια

Από το energypress.gr
Η Ελληνική ενεργειακή πολιτική

Η έρευνα των υδρογονανθράκων πήρε την κάτω βόλτα το 1988, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταμάτησε την εκμετάλλευση των 6 κοιτασμάτων αργού πετρελαίου στο Θρακικό πέλαγος και άρχιζε την “ερωτοτροπία” της με την εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Οι όροι φαίνεται ότι ήταν απαράδεκτοι, γεγονός που οδήγησε τον τότε υπουργό ΥΠ.ΑΝ., Αναστάσιο Πεπονή, σε παραίτηση. Από τότε εξαφανίστηκε..

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ: Να τους παράξουμε ή να τους εισάγουμε;

Από το avgi.gr
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, με το τι θέλουμε: Εγώ θέλω να ξέρω αν στη χώρα μου υπάρχει ή όχι κρυμμένος πλούτος στο υπέδαφος. Αν υπάρχουν ή όχι υδρογονάνθρακες. Θέλω να ξέρω πού υπάρχει και σε τι ποσότητες. Πιστεύω ότι είναι..

ΕΔΕΥ: Ξεκινά την επεξεργασία δεδομένων για έρευνες υδρογονανθράκων στη Βόρεια Ελλάδα, Βόρειο και Νότιο Ιόνιο και Νότια Κρήτη

Από το energypress.gr
Το επόμενο βήμα στις έρευνες υδρογονανθράκων κάνει η ΕΔΕΥ προχωρώντας στην επανεπεξεργασία δεδομένων σε θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης αλλά και σε χερσαίες της Βορείου Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr, ήδη η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων προχωρά στη συγκρότηση επιστημονικής της ομάδας ενισχύοντας την μάλιστα και με επιπρόσθετο προσωπικό προκειμένου..