Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

EIA: Αύξηση προβλέψεων για την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ - Στα 66,79 δολ. το βαρέλι η τιμή του αργού το 2018

Από το bankingnews.gr
Στην αναβάθμιση των προβλέψεων για την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ το 2018 και το 2019, προχώρησε σήμερα (6/11/2018) η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), ενώ περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του αργού.

Ειδικότερα, η ΕΙΑ προβλέπει ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα διαμορφωθεί στα 10,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2018, με τη νέα της πρόβλεψη να ..

Πρόταση για νέο ασφαλιστικό - Τα τέσσερα σενάρια

Από το pronews.gr
Τέσσερα σενάρια για τη βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος με ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης (επικουρικά, επαγγελματικά ταμεία) προβλέπει η μελέτη της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος η οποία ήδη γνωστοποιήθηκε και στο υπουργείο Εργασίας.

Η μελέτη προτείνει μείωση ..

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για ζωή σε άλλους πλανήτες – Το Harvard ανακάλυψε κομμάτι από εξωγήινο σκάφος (βίντεο)

Τελικά υπάρχει ζωή σε άλλον πλανήτη; Όλο και περισσότερες ενδείξεις λένε πως ναι. Ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε σχήμα πούρου που εντοπίστηκε μέσα στο ηλιακό μας σύστημα πέρυσι, μπορεί να είναι ένα εξωγήινο διαστημικό σκάφος που εστάλη για να ερευνήσει την Γη, προτείνουν οι αστρονόμοι από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το αντικείμενο, με ψευδώνυμο Oumuamua, που σημαίνει «αγγελιοφόρος που φτάνει από το μακρινό παρελθόν» στα χαβανέζικα, ανακαλύφθηκε..

ΕΛ.ΠΕ.: Δεν απαιτείται Δημόσια Πρόταση απεφάνθη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Από το energypress.gr
Μη υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης για την περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων απεφάνθη σήμερα η Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) που συνεδρίασε για τον λόγο αυτό.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, παρότι οι γνωμοδοτήσεις που συγκέντρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚ, τόσο από τη νομική τους υπηρεσία

Γιώργος Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Μείωση κόστους 20 εκ. ευρώ ετησίως από εξοικονόμηση ενέργειας

Από το mononews.gr
Μείωση κόστους 20 εκ. ευρώ το χρόνο θα επιτυγχάνουν τα ΕΛΠΕ από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 5% τα επόμενα 5 χρόνια, πραγματοποιώντας επενδύσεις 25 εκ. ευρώ. Ειδικότερα οι ανάγκες των ΕΛΠΕ σε ενέργεια για τη διύλιση ανέρχονται σε 16,5 TWh οπότε η μείωση κατά 5% τα επόμενα 5 χρόνια με επενδύσεις βελτίωσης της λειτουργίας των διυλιστηρίων αποτελεί ιδιαίτερα αποδοτική στρατηγική.

«Η βελτίωση της   ενεργειακής αποδοτικότητας και η επένδυση σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα αποτελεί..

Λίβανος: Μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ευχή ή κατάρα;

Με το τουρκικό γεωτρύπανο έτοιμο να αρχίσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο «Barbaros» να εκτελεί σεισμικές έρευνες ή τουλάχιστον να επιχειρεί ανάμεσα σε Κύπρο και Κρήτη συνοδεία του Τουρκικού Ναυτικού, στην άκρη της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα στην ΑΟΖ του Λιβάνου, πρόσφατες μελέτες σεισμογραφικών εταιρειών που παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2018, πιστοποιούν πιθανότατα την ύπαρξη αρκετά μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Βέβαια, οι μελέτες αυτές είναι με μεγάλο..

Ελάχιστες οι ποσότητες πετρελαίου που προμηθεύεται πλέον η Ελλάδα από το Ιράν

Από το worldenergynews.gr
Προσωρινή εξαίρεση διάρκειας έξι μηνών από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έλαβε η Ελλάδα, καθώς και επτά ακόμα χώρες, οι οποίες σύμφωνα με αμερικανικά μέσα έχουν ήδη δεσμευτεί προς την Ουάσιγκτον ότι θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις εισαγωγές ιρανικού αργού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Στο παρελθόν, το ιρανικό αργό καταλάμβανε σημαντικό ποσοστό των ελληνικών εισαγωγών πετρελαίου, πλέον όμως οι ποσότητες αυτές έχουν μειωθεί. 

Σύμφωνα με πηγές των ΕΛΠΕ, η εταιρία από..

Κλείνει -αργά αλλά σταθερά- η τρύπα του όζοντος στην ατμόσφαιρα

Από το pronews.gr
Μπορεί πολλοί να… μεγάλωσαν με την τεράστια καταστροφή της τρύπας του όζοντος, ωστόσο πλέον η τρύπα αυτή φαίνεται πως αργά αλλά σταθερά κλείνει.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ, το στρώμα του όζοντος που προστατεύει τη ζωή από την καρκινογόνο ηλιακή ακτινοβολία ανακάμπτει με ρυθμό..