Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Οι εκτιμήσεις της IBG για το δεύτερο τρίμηνο των ΕΛΠΕ- Υποχώρηση μεγεθών λόγω περιθωρίων διύλισης

Από το worldenergynews.gr
Το αδύναμο περιβάλλον διύλισης αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των ΕΛΠΕ, αναφέρει η IBG σε έκθεσή της με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 29 Αυγούστου (μετά το κλείσιμο του ΧΑ). 

Υπενθυμίζεται πως η ΑΧΕ έχει δώσει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 10,30 ευρώ για τη μετοχή και περιμένει..

Ρωσία: Ραδιενεργά ισότοπα εντοπίστηκαν μετά το ατύχημα στην στρατιωτική βάση

Από το pronews.gr
Η ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ραδιενεργά ισότοπα σε δείγματα που συγκεντρώθηκαν μετά το ατύχημα στην στρατιωτική βάση της βόρειας Ρωσίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων IFAX.

Τα ραδιενεργά ισότοπα ήταν..

Αν πετύχει η γεώτρηση στον Πατραϊκό, όλα θ' αλλάξουν στην Ελλάδα

Από το pelop.gr
Σύμφωνα με τους Διεθνείς οίκους, η παραγωγή υδρογονανθράκων θα αυξάνεται μέχρι το 2040, όταν και θα φτάσει στην μέγιστη τιμή της, και στη συνέχεια θα αρχίσει η μείωση της. Η παραγωγή αυτή σχετίζεται με τα πιστοποιημένα κοιτάσματα σε όλες τις χώρες του κόσμου και όχι με το αν επιθυμούμε την απεξάρτηση μας από τους υδρογονάνθρακες. Συνεπώς είναι παραπλάνηση ότι άρχισε η απεξάρτηση. Η απεξάρτηση άρχισε στις χώρες όπου τα κοιτάσματα εξαντλήθηκαν ή εξαντλούνται. 

Η Ελλάδα έχει προστεθεί στον χάρτη των εν δυνάμει παραγωγικών χωρών αλλά τα όποια κοιτάσματα πρώτα πρέπει..

«Φαραωνικό» έργο ανακοίνωσε το Ιράν – O αγωγός που αλλάζει τον χάρτη της Μ. Ανατολής

Από το difernews.gr
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το Ιράν ετοιμάζει αγωγό που θα του επιτρέψει να προμηθεύσει τη Συρία και το Λίβανο με πετρέλαιο και φυσικό αέριο «βγαίνοντας» στην Μεσόγειο για πρώτη φορά μετά τους βυζαντινο-περσικούς  πολέμους, συμβάλλοντας έτσι στην ανακούφιση της περιοχής λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, βάζοντας όμως σε μεγάλες περιπέτειες πολλές χώρες.

Η Τεχεράνη προσφέρθηκε..