Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Καταργούνται Από 1ης Οκτωβρίου 2016 οι Ελαφρύνσεις στο Αγροτικό Πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταργούνται Από 1ης Οκτωβρίου 2016 οι Ελαφρύνσεις στο Αγροτικό Πετρέλαιο
Σταματά η επιδότηση και η διαδικασία επιστροφής αγροτικού πετρελαίου από τον Οκτώβριο του 2016, όπως προκύπτει και από την εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου κατ' εφαρμογήν των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι από την 1η Οκτωβρίου του 2015 αναπροσαρμόζεται ο συντελεστής ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου και ο οποίος ουσιαστικά τριπλασιάζεται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, από 66 ευρώ ανά χιλιόλιτρο διαμορφώνεται σε 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Επιπλέον, από 1η Οκτωβρίου 2016 καταργείται το ειδικό καθεστώς που ισχύει για το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία όπως και η διαδικασία επιστροφής φόρου που συνδέεται με αυτό.


ΠΗΓΗ:energia.gr

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Στην 80η ΔΕΘ συμμετέχει η ΔΕΠΑ


Στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με περίπτερο το οποίο βρίσκεται στο κτίριο 15, stand 35Α, συμμετέχει η ΔΕΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές για το φυσικό αέριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επαγγελματική και την οικιακή του χρήση. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οχήματα με κινητήρα φυσικού αερίου και να λάβουν πληροφόρηση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αεριοκίνησης.

Σημειώνεται ότι η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και θα λήξει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βάζουν... φωτιά στους αναλυτές

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βάζουν... φωτιά στους αναλυτές
Διχασμένοι ως προς τη μελλοντική πορεία των τιμών του πετρελαίου, μετά τις πρόσφατες έντονες αυξομειώσεις που έπιασαν στον... ύπνο επενδυτές και καταναλωτές, εμφανίζονται οι αναλυτές, οι οποίοι διασταυρώνουν -μέσω εκθέσεων- τα... ξίφη τους, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι δημοσκοπήσεις στα πρακτορεία για τις τάσεις που θα διαμορφωθούν τους επόμενους μήνες στη διεθνή αγορά καυσίμων.

Goldman Sachs και Citigroup συμφωνούν ότι το...