Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

"Πράσινη" συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής - Οι νέοι στόχοι μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

 




Ακτιβιστές της Greenpeace χρησιμοποιούν αερόστατο με μηνύματα για την κλιαματική αλλαγή προκειμένου να ασκήσουν πίεση στους 27 να καταλήξουν σε συμφωνία (Βρυξέλλες, 10 Δεκεμβρίου 2020)

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις σε συμφωνία για τη μείωση του εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά..

Pemex says refinery operating normally after explosion report



Mexican state-owned oil company Pemex on Thursday said that one of its refineries in the northern state of Nuevo Leon is operating normally after the state governor said the facility suffered two gas explosions.

Pemex said on Twitter that “a loud noise” was heard coming from a stretch of water..

Κ. Σταμπολής: Το ΙΕΝΕ Συμβάλει στη Συνεργασία των Χωρών της ΝΑ Ευρώπης- Μοναδική Εμπειρία η Διοργάνωση του Διαδικτυακού 12ου Ενεργειακού Διαλόγου

 


Έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου, οι τίτλοι τέλους για τον 12ο Ενεργειακό Διάλογο για την ΝΑ Ευρώπη, που διοργανώνει από το 2007 το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Το διήμερο φόρουμ με τίτλο, «Αναζητώντας μια Νέα Ενεργειακή Κατεύθυνση στη ΝΑ Ευρώπη», κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των δεκάδων προσκεκλημένων ομιλητών από πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και στοιχεία για την κατάσταση και τις προοπτικές..

Saudi Aramco: Διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της

 




Η Saudi Aramco και η Baker Hughes ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Novel, ενός joint venture για την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση ενός μεγάλου εύρους μη μεταλλικών προϊόντων με πολλαπλές χρήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Τα δύο μέρη θα συμμετέχουν στο νέο joint venture με ένα..

Is This The World’s Next Major Driver Of Oil Demand?

 


Η ενεργειακή βιομηχανία μαστίζεται από την απότομη και βαθιά πτώση της ζήτησης πετρελαίου για μήνες και οι προοπτικές δεν φαίνονται πολύ καλές - με ή χωρίς εμβόλια. Παραδοσιακά, η Κίνα ήταν το ένα φωτεινό σημείο στον παγκόσμιο χάρτη ως ο μεγάλος καταναλωτής που διψά πάντα για αργό. Τώρα, φαίνεται να υπάρχει ένας άλλος μοχλός ελπίδας για ζήτηση πετρελαίου: η Βραζιλία. Η μεγαλύτερη χώρα στη Νότια Αμερική έχει επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία του ιού του κορανοϊού, αλλά σε αντίθεση..