Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον ενεργειακό τομέα

Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Ρωσίας, Rosneft, απέκτησε μερίδιο ύψους 30% από συμφωνία παραχώρησης που υπέγραψε με την ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni για την εκμετάλλευση του πεδίου Zohr στην Αίγυπτο, του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου της Μεσογείου, έναντι $1,125 δις.

Η συμφωνία που υπογράφηκε προβλέπει την..

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ !...


Reuters: Πριν το τέλος του 2017 οι τελικές προσφορές για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ

Από το worldenergynews.gr
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, καθώς η χώρα μας θέλει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2017, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η Ελλάδα αναζητά τις τελικές προσφορές από τους επενδυτές που έχουν προεπιλεγεί, για το 66% των μετοχών στο δημόσιο δίκτυο φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ μέχρι το τέλος του 2017, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές.

Στο πλαίσιο της τελευταίας..

«Αιτία πολέμου» Casus Belli για τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ η εισαγωγή σχιστολιθικών κοιτασμάτων (LNG, πετρέλαιο) στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας


Από το naturefriends-gr.blogspot.gr
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, τα ΕΛΠΕ αναμένεται να έχουν επαφές με τις ΗΠΑ για εισαγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα. Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούδης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ (14-17 Οκτωβρίου 2017) για να συναντήσει τον Πρόεδρο κ.Ντόναλντ Τράμπ. Ο Τράμπ εγκατέλειψε τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και ψάχνει να βρει νέες αγορές για το σχιστολιθικό πετρέλαιο.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece είναι ξεκάθαρα ενάντια στην εισαγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου από τα ΕΛΠΕ καθώς και σε οποιαδήποτε εισαγωγή σχιστολιθικών κοιτασμάτων (LNG, πετρέλαιο) στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας. Οι ΦΤΦ καλούν την ελληνική κυβέρνηση και τα ΕΛΠΕ να συμμετάσχoυν στην συμμαχία της πλειοψηφίας των Ευρωπαϊκών κρατών αλλά και της..

Έκρηξη στο διυλιστήριο Tupras (Τουρκία) - Τέσσερις νεκροί

Από το worldenergynews.gr
Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δύο τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε δεξαμενή αποθήκευσης στο διυλιστήριο Tupras της Σμύρνης σύμφωνα με δήλωση τοπικού αξιωματούχου στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διυλιστηρίου η έκρηξη συνέβη..