Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Επιστήμονες στις ΗΠΑ Αναπτύσσουν Νέα Μέθοδο που Μετατρέπει τα Ξύλα σε Βιοκαύσιμα και Χημικά

Από το energia.gr
Επιστήμονες στις ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας χημικός μηχανικός- ανακάλυψαν την πιο αποτελεσματική έως σήμερα μέθοδο για να μετατρέπουν τα ξύλα και τη λοιπή μη εδώδιμη βιομάζα των φυτών σε βιοκαύσιμα και χημικά, τα οποία θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα προϊόντα που προέρχονται από το πετρέλαιο. Έως σήμερα, οι υπάρχουσες τεχνικές για τη μετατροπή των φυτικών υλικών σε εμπορικά προϊόντα είναι συνήθως..

O "εύφλεκτος πάγος" φέρνει νέα δεδομένα...

Από το energy.reporter.com.cy
Σε μια εξέλιξη που ίσως σηματοδοτεί στροφή σε μια νέα πηγή ενέργειας, η Κίνα ανακοίνωσε ότι κατάφερε να παραγάγει φυσικό αέριο από «υδρίτη μεθανίου», ένα εύφλεκτο υλικό που μοιάζει με πάγο και υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο βυθό των ωκεανών. 

Το εξωτικό αυτό υλικό, το οποίο σχηματίζεται σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης, αποτελείται από μόρια μεθανίου -του βασικού συστατικού του φυσικού αερίου- εγκλωβισμένα ανάμεσα σε μόρια νερού που σχηματίζουν μια κρυσταλλική δομή σαν πάγο.

Παρόλο που περιέχει..

Αποχωρεί η ΔΕΠΑ από τις Εταιρείες Λιανικής σε Αττική - Θεσσαλονίκη

Από το energia.gr
Την αποχώρηση της ΔΕΠΑ από τις εταιρείες λιανικής στην αγορά αερίου, τις δύο Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη/Θεσσαλία, ζητούν πλέον οι μάνατζερ και μέτοχοι του 49%, η Shell και η ιταλική Eni, αντίστοιχα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τις δύο πολυεθνικές να έχουν ήδη ενημερώσει με επιστολή τους τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Παράλληλα οι εταιρείες θέτουν και το ζήτημα της αποζημίωσής τους για την κατάργηση του μονοπωλίου, στις αγορές, όπου δραστηριοποιούνται.

Πρόκειται για δύο ζητήματα που έχουν..