Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

• Έκθεση Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) (Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση)



Τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές και θίγουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του ανθρώπου, όπως την αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 και 2 Σ) και την ειδικότερη έκφραση αυτής, ήτοι την συνεισφορά των πολιτών στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους (άρθρο 4 παρ. 5 Σ), τα δικαιώματα σε ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία (άρθρο 16 παρ. 2 Σ), στην ιδιοκτησία (άρθρο 17 Σ), στην υγεία (άρθρο 21 παρ. 3 και άρθρο 5 παρ. 5 Σ), το δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 παρ. 1 Σ) και στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5 Σ), τη συνδικαλιστική ελευθερία (άρθρο 23 Σ), την αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1 Σ), την αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης (άρθρο 25 παρ. 4 Σ) καθώς και την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης. 

Προσβάλλουν την αξία του ανθρώπου, ο σεβασμός και η προστασία της οποίας αποτελούν..

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΙΓΝΙΤΗ
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη μείωση των εργασιών για την εξόρυξη λιγνίτη στο 35%, γεγονός που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την οικονομική ζωή στη Δυτική Μακεδονία, όπου και βρίσκονται τα ορυχεία.

Η απόφαση της ΔΕΗ που φανερώνει την έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού από την κυβέρνηση, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανεργία στην περιοχή, η οποία βρίσκεται ήδη σε δραματικά επίπεδα, ενώ παράλληλα μέσω της απαξίωσης του εθνικού μας καυσίμου θα οδηγήσει τη χώρα σε σοβαρά προβλήματα στην αυτάρκεια ενέργειας.

Η Συνομοσπονδία στηρίζοντας ..

Ινδική πολιτεία θα επιχειρήσει να φυτέψει 50 εκατομμύρια δέντρα σε 24 ώρες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ινδική πολιτεία θα επιχειρήσει να φυτέψει 50 εκατομμύρια δέντρα σε 24 ώρες
Από το naftemporiki.gr
Η ινδική πολιτεία Ουτάρ Πραντές θα επιχειρήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη φύτευση του μεγαλύτερου αριθμού δέντρων σε περίοδο 24 ωρών.

Ως μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, οι αξιωματούχοι της πολυπληθέστερης πολιτείας της χώρας ελπίζουν να συντρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ, που τέθηκε από το Πακιστάν το 2013 με τη φύτευση 847.275 δέντρων σε μια ημέρα.

«Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονται σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Ακιλές Γιαντάβ, ανώτατος υπουργός της πολιτείας, σε εθελοντές που συγκεντρώθηκαν στην πόλη Καναούτζ, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Εκατομμύρια δενδρύλλια δόθηκαν σε..

Ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον για τα «δίδυμα έργα» του IGB και του τερματικού σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης

Αποτέλεσμα εικόνας για «δίδυμα έργα» του IGB και του τερματικού σταθμού LNG της Αλεξανδρούποληςα
Από το energyworld.gr
Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο και συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ, Amos Hochstein είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Hochstein βρέθηκε στην Ελλάδα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, προερχόμενος από τη Βαρσοβία, όπου συμμετείχε σε ενεργειακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συζήτησε με τον κ. Σκουρλέτη τις εξέλιξη του αγωγού φυσικού αερίου TAP,  τις προοπτικές του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB και το σχέδιο για πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είχε..

Στη Χάγη δεν ηττήθηκε η Κίνα, νίκησε η Ελλάδα, η Κύπρος και το Καστελόριζο

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη Χάγη δεν ηττήθηκε η Κίνα, νίκησε η Ελλάδα, η Κύπρος και το Καστελόριζο
Από το tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Του Θεόδωρου Καρυώτη 
Την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης, έκδωσε την απόφασή του για την αντιδικία μεταξύ της ...
Κίνας και των Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η απόφαση των πέντε δικαστών, 501 σελίδων, που αναμενόταν με αγωνία από την διεθνή κοινότητα ήταν ομόφωνη υπέρ των Φιλιππίνων και κατέδειξε τις κινεζικές παραβιάσεις του Δίκαιου της Θάλασσας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η Δημοκρατία των Φιλιππίνων κατέφυγε στο Δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2013 και η απόφαση την ικανοποιεί στην πλειοψηφία των θεμάτων. 

Η Κίνα πάντως ..

Το πέρασμα αγωγών από την ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πέρασμα αγωγών από την ΑΟΖ
Από το energypress.gr
Στη μέγκενη των ενεργειακών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ τοποθετεί το Κυπριακό ο Χαράλαμπος Έλληνας. DELEK και Άγκυρα βρίσκονται σε διάλογο εδώ και αρκετό καιρό και η εξομάλυνση με το Τελ Αβίβ θα επισπεύσει την ενεργειακή συνεργασία, δηλώνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Αν η Τουρκία και το Ισραήλ θέλουν να προχωρήσουν με τον αγωγό, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να τους εμποδίζει, δήλωσε χθες ο πρώην Προέδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας στη ραδιοφωνική εκπομπή του «Ράδιο Πρώτο», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως μέχρι το 2017 υπάρχει περιθώριο λύσης του Κυπριακού, προκειμένου να καταστούμε ενεργό μέρος του τουρκο-ισραηλινού αγωγού.

Επιπλέον, σημείωσε πως..

Μάχη μαύρου χρυσού μεταξύ Μόσχας, Ουάσιγκτον και χωρών του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάχη μαύρου χρυσού μεταξύ Μόσχας, Ουάσιγκτον και χωρών του ΟΠΕΚ
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS το Ρωσικό υπουργείο Ενέργειας αναμένει ότι η παραγωγή πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα περιοριστεί σε 8,2 εκατ. βαρελιών ημερησίως, όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Cyril Molodtsov στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η παραγωγή πετρελαίου στις χώρες του ΟΠΕΚ είναι άνευ προηγουμένου υψηλή, προσέθεσε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας μάλιστα το επίπεδο παραγωγής «πρωτοφανές» και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ θα περιορίσουν την παραγωγή τους πολύ περισσότερο απ’ όσο είχαν αρχικά προβλέψει ή δηλώσει επίσημα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά τις αρχές του έτους.

«Ο ΟΠΕΚ παράγει περίπου 32,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως αλλά και εμείς πλέον είμαστε προληπτικά ενεργοί ως προς την αύξηση της παραγωγής μας, σε περίπου σε 10,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα » πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο ΤΑSS.

Με τροπολογία Σκουρλέτη μειώνεται η "ανακτήσιμη διαφορά" του ΔΕΣΦΑ - Ερωτηματικά για την τύχη της ιδιωτικοποίησης

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το energypress.gr
Τροπολογία με την οποία νομοθετείται η μείωση της "ανακτήσιμης διαφοράς" των 829 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λαμβάνειν ο ΔΕΣΦΑ από προηγούμενα χρόνια κατέθεσε στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο  Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, στο νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες που συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Βάσει της τροπολογίας, αφαιρούνται για τα έτη 2012-15 από τον υπολογισμό της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης (ΡΒΠ) του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) οι επιχορηγήσεις, οι οποίες είχαν ενσωματωθεί στο μετοχικό κεφάλαιο του Διαχειριστή κατά τη σύσταση της εταιρείας το 2007. Ως εκ τούτου, μειώνεται η ΡΒΠ του Διαχειριστή για τα παραπάνω έτη, κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον με την..

Διατήρηση της ιδιότητας του ανέργου για τους σπουδαστές ΙΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για Διατήρηση της ιδιότητας του ανέργου για τους σπουδαστές ΙΕΚ
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι τελικά λύθηκε το θέμα της διατήρησης της «ιδιότητας του ανέργου» για τους σπουδαστές των ΙΕΚ, που είχε διεκδικήσει με επανειλημμένες ενέργειές της.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, στο οποίο συμμετέχει η ΓΣΕΕ εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους, αποφάσισε ότι οι σπουδαστές των ΙΕΚ που είναι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ, θα μπορούν να φοιτούν στα ΙΕΚ στη διάρκεια της ανεργίας τους, χωρίς να θίγεται το καθεστώς της επιδότησής τους. Μετά τη λήξη της επιδότησης, διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου μη επιδοτούμενου.

Επίσης,..