Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

«Υπάνθρωποι όσοι δεν συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή»

Xrisi-Augi
Αποκαλυπτικό το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τη Χρυσή Αυγή, τη στιγμή που οι αρχές αναζητούν τον οπλισμό της οργάνωσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής .
           
Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, το πόρισμα του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αποκαλύπτει τη δομή και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, η οποία ξεκινάει ως ιδεολογικό μόρφωμα τη δεκαετία του 1980 και μετεξελίσσεται σε πολιτικό σχηματισμό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, «από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείου δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης, στο οποίο ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός αυτός, η ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων ήταν η ίδια, με την εξουσία του αρχηγού να είναι απόλυτη κατά το χιτλερικό δόγμα Fuhrerprinzip (η αρχή του αρχηγού), η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκρισή του ακόμα και σε ήσσονος σημασίας δράση ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.

»Κατά τη Χρυσή Αυγή, όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτοί ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσο επίτευξης των επιδιώξεών τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η βία, η στρατιωτική δομή, η ιεραρχία και σε όσους διαφωνούν επιφέρει σκληρές, απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες».

Το πόρισμα κάνει λόγο για τυφλή υπακοή στους ανωτέρους, ενώ στις προτεραιότητες είναι «η επιλογή ατόμων με γνώση πολεμικών τεχνών. Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές, όπως η Μάλακάσα, η Μάνδρα και η Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστες τοποθεσίες. Η στελέχωση των αποκαλούμενων ταγμάτων εφόδου γίνεται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των αντρών που υπηρετούν στις επίλεκτες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στο πόρισμα σημειώνεται εξάλλου πως «η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της».

Δείτε ΕΔΩ, ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ.

Αναζήτηση οπλισμού

Το πόρισμα επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης (ένας άνδρας και μία γυναίκα) ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικαστικές αρχές θεωρούν τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες ως «κλειδιά» στην υπόθεση, ενώ οι υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής αμφισβητούν πλήρως τις καταθέσεις τους.

Μαρία Δήμα 
ΠΗΓΗ:efsyn.gr

Δικαιολογητικά για 10.000 προσλήψεις στους Δήμους με 5μηνα


Μην ξεχνάτε ότι χάνεται η κάρτα ανεργίας και μηδενίζει ο χρόνος ανεργίας.


 (24.09.2013 Απόφαση Υπ. Αρ. 78072.)24.09.2013 Απόφαση Υπ. Αρ. 78072. [Απόφαση Υπ. αρ. 78072/13]

 ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Εκατομμύρια του ΕΣΠΑ Θανατώνουν την Παιδεία


Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί είναι στους δρόμους, ενάντια σε μια ισοπεδωτική πολιτική που κλείνει τα σχολεία και τους οδηγεί στην απόλυση,  τεράστια ποσά ξοδεύονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης (ΕΠΕΔΒΜ) σε αναθέσεις μελετών, τεχνικών συμβούλων, διαφημιστικών ενεργειών, στο πλαίσιο «του εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος».

Συγκεκριμένα, στην Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής του ΕΠΕΔΒΜ έχουν εγκριθεί έργα ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ και μέσω συμβάσεων με αναδόχους έχουν ανατεθεί 14 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του Προϋπολογισμού αφορά τη Δημοσιότητα του Προγράμματος (7 έργα ύψους 10.396.600 ευρώ), αναθέσεις σε Συμβούλους Τεχνικής Υποστήριξης (37 αναθέσεις ύψους 8.792.250) και μελέτες (34 αναθέσεις ύψους 2.998.827).

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για δημοσιότητα και προβολή  είναι πρόσθετο στα ποσά που δαπανώνται για δράσεις δημοσιότητας στο γενικό πλαίσιο υλοποίησης των έργων του ΕΠΕΔΒΜ, με σκοπό να αναδειχθούν «τα ανύπαρκτα οφέλη» των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Για Τεχνική Υποστήριξη Υπηρεσιών και Φορέων του Υπουργείου Παιδείας, έχουν δεσμευθεί 9 εκατ. ευρώ και μοιράζονται κυρίως σε κρατικοδίαιτες  εταιρίες, συμβούλους και εμπειρογνώμονες, που στην πράξη δεν μεταφέρουν κάποια σημαντική τεχνογνωσία στον τρόπο υλοποίησης των έργων.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε περιπτώσεις όπως:

         έγκριση 20 έργων τεχνικής υποστήριξης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΕΔΒΜ, ύψους 3.917.150 ευρώ,
         έγκριση 3 έργων τεχνικής υποστήριξης στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Υπ. Παιδείας, ύψους 2.922.000 ευρώ,
         έγκριση 4 έργων τεχνικής υποστήριξης για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ύψους 463.600 ευρώ, ενώ παράλληλα έχει γίνει και από το Ινστιτούτο ανάθεση τεχνικής υποστήριξης ύψους 168.000 ευρώ,
         ανάθεση έργου ελέγχου πληρότητας φακέλων για αξιολόγηση προτάσεων, ύψους 34.510 ευρώ σε διαφημιστική εταιρία,
         ανάθεση 121 συμβάσεων σε φυσικά πρόσωπα για υποστηρικτικές εργασίες και εμπειρογνωμοσύνες ύψους 990.000 ευρώ.
Τέλος όσον αφορά τις αναθέσεις μελετών ενδιαφέρον προκαλεί  η ευρηματικότητα των τίτλων, που σε κάποιες περιπτώσεις, το περιεχόμενό τους βρίσκεται «στα όρια συνάφειας με τους στόχους» του Επιχειρησιακού Προγράμματος, ενώ μεγάλο μέρος των στοιχείων των μελετών ήταν ήδη διαθέσιμα στο Υπουργείο Παιδείας. 

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε περιπτώσεις μελετών, όπως:

        Μελέτη Βιωσιμότητας προτύπου Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), ύψους 43.050 ευρώ.
        Μελέτη για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, ύψους 137.022 ευρώ.
        Μελέτη σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος μέσω της βελτίωσης της αποδοτικότητας των διαθέσιμων πόρων και μέσω της υιοθέτησης καλών διεθνών πρακτικών, ύψους 127.653 ευρώ.
        Εντοπισμός των Κομβικής Σημασίας Θεσμικών Αντιφάσεων, Ασαφειών ή/και Κενών Δικαίου στο Θεσμικό Πλαίσιο της Εκπαίδευσης, ύψους 17.500 ευρώ.
        Μελέτη για τις δυνατότητες αναβάθμισης της διοίκησης της εκπαίδευσης, ενόψει των τρεχουσών νομοθετικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.
        Σχέδιο Δράσης για τον εξορθολογισμό του συστήματος φοιτητικής πρόνοιας, ύψους 49.500 ευρώ. Η ανάθεση έγινε στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΔΒΜ για την υλοποίηση έργων.
        Μελέτη για τις δυνατότητες βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του θεσμού της Πρακτικής Άσκησης στην εκπαίδευση, ύψους 46.760.
        Μελέτη για τις δυνατότητες μετεξέλιξης της κάρτας νέων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ως κάρτας-κουπόνι για την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής και κατάρτιση, ύψους 18.327ευρώ η οποία ανατέθηκε στη διαφημιστική εταιρεία ΚΟΜΙΟΥΝΙΚΕΪΣΟΝ ΕΦΕΚΤ, που συμμετέχει στην ένωση εταιριών που υλοποιεί το έργο Δημοσιότητας του ΕΠΕΔΒΜ.
Κυριότεροι ανάδοχοι των έργων είναι η γνωστή για τις "δουλειές της "στο Δημόσιο ΠΛΑΝΕΤ ΑΕ με συμβάσεις έως τώρα 1.484.609 ευρώ, οι σύμβουλοι δημοσιότητας ΦΟΡΤΣΙΟΥΝ και CREAM ΑΕΔΕ με 1.168.500 ευρώ έκαστος, ο Σύμβουλος Επικοινωνιακής Στρατηγικής ΣΠΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΛ με 399.432 ευρώ, η εταιρία Τεχνικής Υποστήριξης  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΕ  με 360.000 ευρώ, η ΑΚΡΩΝΥΜΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΠΕ με 317.557 ευρώ, η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ με 303.120 ευρώ, η οποία αφού εκπόνησε μελέτη ανάπτυξης και βελτίωσης των διαδικασιών, εργαλείων και αρμοδιοτήτων για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του ΕΠΕΔΒΜ (ύψους 57.120 ευρώ), στη  συνέχεια της ανατέθηκε και η αξιολόγηση του Προγράμματος, η ΣΜΡ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ με 280.440 ευρώ, η ΕΕΟ GROUP με 154.204 ευρώ, κλπ.

Τίθενται, συμπερασματικά, σοβαρά ζητήματα που έχουν σχέση με τη σκοπιμότητα των αναθέσεων, τα κριτήρια επιλογής των έργων προς ανάθεση, τη μεθοδολογία κοστολόγησης, τον τρόπο και τη διαδικασία των αναθέσεων, την αξιοποίηση των τελικών παραδοτέων. Διότι είναι «κοινός τόπος» ότι για όλα αυτά αποφασίζουν τα πολιτικά γραφεία και οι παρατρεχάμενοί τους. 

Πολλά από τα ζητήματα αυτά, σχετικά με την σκοπιμότητα των έργων δημοσιότητας και προβολής και των αναθέσεων «σε συμβούλους και παρασυμβούλους»,  έχουν επισημανθεί και από τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Θ. Κοτσιφάκη στην 4η και 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΕΔΒΜ, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Η αναλυτική καταγραφή των μελετών, εμπειρογνωμοσύνων, υπηρεσιών συμβούλων και δράσεων δημοσιότητας, που ανατέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ και η αξιολόγηση του βαθμού αξιοποίησής τους, σε σχέση με το κόστος και το παραχθέν αποτέλεσμα, θα "ξεγύμνωνε" τις διαχρονικές εγκληματικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων, που συστηματικά λεηλατούν κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.  Και στο χώρο της Παιδείας, το ΕΣΠΑ διασπαθίζεται σε δράσεις μηδενικής προστιθέμενης αξίας και μοιράζεται σε ημετέρους , τροφοδοτώντας την εγχώρια διαπλοκή, χωρίς να παράγεται κανένα αναπτυξιακό και κοινωνικό όφελος.

Την ίδια στιγμή, την εθνική μας τραγωδία χρεώνεται «το κακό δημόσιο» και σαν αντίδοτο χρησιμοποιούνται οι απολύσεις, ενώ παράλληλα  επιβραβεύονται οι κρατικοδίαιτες εταιρίες με ακόμη περισσότερες αναθέσεις.  


 ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Μπόνους για τη συνταγογράφηση γενοσήμων στους Έλληνες γιατρού


Με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα θα «θεραπεύεται» εφεξής ο έλληνας ασθενής , αφού ο έλεγχος και η ποιότητα των φαρμάκων αποτελούν πολυτέλεια στην Ελλάδα των πλεονασματικών  προϋπολογισμών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Τρόικα έδωσαν χτες τα χέρια, προκειμένου να εκτοξευθεί στο 60 % η χορήγηση  γενοσήμων στη χώρα μας, ενώ  γιατροί- πωλητές θα ελέγχονται ηλεκτρονικά  για το αν “πιάνουν τους στόχους” και οι αποτελεσματικοί ‘dealer” θα επιβραβεύονται με « νόμιμες» μίζες από το κράτος.

Η μνημονιακή  δημοσιονομική δέσμευση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δις ευρώ μεταφράζεται ευθέως σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσου Έλληνα, αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα επώδυνο και άμεσα αντιληπτό. Λιγότερο γνωστό είναι ότι πίσω από τις συμφωνίες Κυβέρνησης και Τρόικας  κρύβεται ένας βρώμικός χορός συμφερόντων, αφού η ελληνική αγορά φαρμάκου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της σε πολυεθνικές –εταιρείες κολοσσούς παραγωγούς γενοσήμων αμφιβόλου ποιότητας.

 Η  διείσδυση της TEVA στην ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκου και οι καταγγελίες των Αμερικανών

Στα τέλη του 2012 το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 379 υπέρ, 230 κατά και 41 αποχές τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ- Ισραήλ σχετικά με «Αξιολόγηση και αποδοχή της συμμόρφωσης στα βιομηχανικά προϊόντα» (Agreement on conformity assessment and acceptance of industrial products (ACAA) μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ψηφίσθηκε επίσης πρόσθετο πρωτόκολλο για τα φαρμακευτικά προϊόντα για ευκολότερη πρόσβαση του Ισραήλ στην ευρωπαϊκή αγορά με την εξάλειψη των τεχνικών εμποδίων που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Η εισηγήτρια ευρωβουλευτής Laima Andrikiene υποστήριξε ότι «μόλις τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία που προβλέπει την αμοιβαία αναγνώριση των κανονιστικών διατάξεων  και της επαλήθευσης των διαδικασιών για τα φαρμακευτικά προϊόντα  από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ, αυτή η αμοιβαία αναγνώριση,  θα ωφελήσει σίγουρα τους ευρωπαίους καταναλωτές επειδή δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για πρόσθετες δοκιμές στην ΕΕ, κάτι που συνήθως διαρκεί 1-3 χρόνια και οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα έχουν ταχύτερη πρόσβαση στα ισραηλινά φαρμακευτικά προϊόντα"

Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο είχε εγκρίνει αυτή τη συμφωνία από το Μάιο του 2010.







Σημείωση: Με τη συνθήκη αυτή δίνεται το πράσινο φως για την κυριαρχία στην Ευρώπη της ισραηλινής ΤΕVA με τα ανώνυμα γενόσημα και χωρίς ευρωπαϊκό έλεγχο. Η ΤΕVA είχε εξαγοράσει τον γερμανικό κολοσσό στα γενόσημα Ratiopharm το 2009. Το περιοδικό Der Spiegel είχε χαρακτηρίσει το deal Ratiopharm-Teva ως «κόλπο εκατομμυρίων»! Τον Οκτώβρη ο Ρέσλερ εισάγει σχετική μεταρρύθμιση που αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική αγορά μετατρέποντας την Ratiopharm-Teva σε κυρίαρχη δύναμη, πριμοδοτώντας τα φθηνά ανώνυμα γενόσημα σε βάρος των επωνύμων.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν εντοπίσει νοθευμένα φάρμακα της ΤΕVA το 2011( καθώς και το 2009) ο Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων δημοσιεύει διαδοχικές εκθέσεις – καταπέλτη για τη TEVA, με συγκεκριμένες καταγγελίες- σοκ  για νοθευμένα φάρμακα, ακατάλληλο εξοπλισμό στα εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας , ανεπαρκείς ελέγχους στα σκευάσματα και άλλες χοντρές παραβιάσεις της νομοθεσίας για την παραγωγή φαρμάκων.





Η TEVA κατακλύζει την ελληνική αγορά φαρμάκου με τις ευλογίες των μνημονιακών κυβερνήσεων

Η  TEVA HELLAS ξεκίνησε το 2008 και συνεργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια, με τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων, προμηθεύοντας αυτές με Δραστικές Ουσίες Φαρμάκων, καθώς και με έτοιμα φάρμακα. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν διακινηθεί πάνω από 3 εκατομμύρια δισκία και στείρες δόσεις των φαρμάκων της TEVA στην Ελλάδα.

Η ισραηλινή εταιρεία με τα φτηνά σκευάσματα κυριαρχεί πλέον στους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, αφού από τους σχετικούς διαγωνισμούς έχει εκλείψει πλέον το στοιχείο της ποιότητας.

Η χτεσινή συμφωνία Άδωνι- Τρόικας θα της χαρίσει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά φαρμάκου, εμπλέκοντας και  γιατρούς στην «προώθηση» των αμφιλεγόμενης  ποιότητας προϊόντων της εταιρείας.

«Μπίζνες» as usual…. 

 ΠΗΓΗ:.totekmirio.gr

Τέρμα στην ανωνυμία στο Youtube


Σύμφωνα με τη Google, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των υβριστικών, αλλά και των απειλητικών -σε κάποιες περιπτώσεις- μηνυμάτων που παρατηρείται πολλές φορές στο YouTube, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην ανωνυμία.

Συγκεκριμένα, θα απαιτείται πλέον το ...
πραγματικό όνομα του χρήστη για να αναρτήσει κάποιο σχόλιο, ενώ το κοινωνικό δίκτυο της Google θα ενσωματώνει παράλληλες λειτουργίες με την δημοφιλή υπηρεσία.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κάθε σχόλιο που θα κάνει ο χρήστης στο YouTube, αυτό θα εμφανίζεται και στο προφίλ του στο Google Plus.

Η Google μέσω της υπηρεσίας google + προσπαθεί να αποκτήσει ένα μερίδιο από την αγορά των social media που τώρα την μερίδα του λέοντος διατηρεί το facebook. Ποιος όμως θα μπορούσε να την κατηγορήσει όταν και το facebook μέσω του graph search προσπαθεί να μπει στα χωράφια της google λαμβάνοντας και αυτή ένα μερίδιο από την πάλι μερίδα του λέοντος που διατηρεί η google στις αναζητήσεις. 

Προσπάθειες σε αυτό το κομμάτι έχει κάνει και η μηχανή αναζήτησης bing της microsoft που έχει αποσπάσει μόνο ένα μικρό σχετικά μερίδιο στις ΗΠΑ αλλά ασήμαντο σε Ευρώπη και αλλού.

Δεδομένου ότι η βιομηχανία που ασχολείται με την προώθηση των ιστοσελίδων στα social media και στις μηχανές αναζήτησης είναι μια τεράστια αλλά και συνεχώς διογκούμενη αγορά ο αγώνας είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης και τα στοιχήματα θα δίνουν και θα παίρνουν.

Σε ποιον θα στοιχηματίζαμε εμείς; Μάλλον στην google παρότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη βεβαιότητα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό πεδίο όπως είναι αυτό της πληροφορικής και του διαδικτύου 

ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Νέα μείωση συντάξεων επί θύραις


Περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών, σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, προβάλλουν και πάλι στον ορίζοντα, λόγω της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων από την ανεργία και την μη καταβολή εισφορών.

Μολονότι το 2013 δεν διαφαίνεται κάποια σοβαρή εμπλοκή στην πληρωμή συντάξεων και λοιπών παροχών (αν και τα αποτελέσματα των Ταμείων συν τον ΕΟΠΥΥ είναι μείον τουλάχιστον κατά 2 δισ. ευρώ έναντι του στόχου του κρατικού προϋπολογισμού), είναι βέβαιο ότι το 2014 θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.

Για το επόμενο έτος, το υπουργείο Εργασίας αναζητεί τρόπο να κλείσει η τρύπα ποσού άνω των 2 δισ. ευρώ, που θα επιφέρει η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 1,8 δισ. ευρώ, καθώς και η εφαρμογή της δεύτερης φάσης μείωσης ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κάτω των προσδοκιών τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο

Πετρελαιοπηγή
Οι εφημερίδες «Καθημερινή» της Κύπρου και «Φιλελεύθερος γράφουν σήμερα ότι ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα ενημερώσει το υπουργικό την ερχόμενη Τετάρτη και ακολούθως τα κόμματα για τα αποτελέσματα της γεώτρησης «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», που επικαλείται άριστα ενημερωμένες πηγές, επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι τα αποτελέσματα της γεώτρησης όχι απλώς δεν επαληθεύουν τα αισιόδοξα ευρήματα της πρώτης γεώτρησης αλλά κινούνται κάτω από το όριο ασφαλείας που είναι τα 5,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Η ποσότητα αυτή είναι η μίνιμουμ που κρίνει και τη βιωσιμότητα του τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό.

Εκτιμήσεις από την αρχική γεώτρηση ανέβαζαν τα κοιτάσματα αερίου στα 5,5 με 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Εξ άλλου, ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι το κοίτασμα στο οικόπεδο Αφροδίτη, της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι σημαντικά μικρότερο του αρχικά αναμενόμενου, αλλά με τελικές αξίες της τάξης των 35-40 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα αποτελέσματα από την επιβεβαιωτική γεώτρηση έδειξαν αριθμούς που είναι οριακοί -λίγο πιο κάτω- από το βασικό κριτήριο, για τις απαιτούμενες ποσότητες, από το συγκεκριμένο κοίτασμα, που να επιτρέπουν τη λειτουργία τερματικού με δυνατότητα παραγωγής 5 δισ. κυβικά μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», τα όρια των 3,6 έως 7,6 τρισ. κυβικών ποδών που ανακοινώθηκαν στην πρώτη γεώτρηση, δεν θα αυξηθούν με τη νέα γεώτρηση που ολοκληρώθηκε.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση προγραμματίζεται για τον Μάρτιο, χωρίς ακόμα αυτό να είναι οριστικό με τους ειδικούς να αισιοδοξούν ότι θα βελτιώσει τους αριθμούς, αφού θα γίνει σε τμήμα του κοιτάσματος με πολύ θετικότερα δεδομένα. Η επιβεβαιωτική γεώτρηση έγινε σε σημείο που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να δώσει πιο χαμηλά αποτελέσματα λόγω γεωλογικής διαμόρφωσης.

Εξ άλλου, αναφέρει ότι ιδιαίτερα θετικές διαπιστώσεις από την ολοκλήρωση των τρισδιάστατων σεισμογραφικών ερευνών στο τεμάχιο «12» υποδεικνύουν ότι υπάρχουν όχι ένα ή δύο, αλλά οκτώ -μικρότερα του «Αφροδίτη»- εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα, της τάξης των 1-3 τρισ. κυβικών ποδών, που σταδιακά τα αμέσως επόμενα χρόνια θα τεθούν από τις Noble - Delek προς εκμετάλλευση. Θα προηγηθούν γεωτρήσεις στα μεγαλύτερα και θα ακολουθήσουν στα πιο μικρά.

Οι ανακοινώσεις από τις εταιρείες Noble και Delek, που εμπλέκονται από κοινού στις γεωτρήσεις, στα χρηματιστήρια Νέας Υόρκης και Τελ Αβίβ αντίστοιχα, που αποτελούν την επίσημη πληροφόρηση για τα αποτελέσματα τη γεώτρησης, προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τετάρτης 2 θα πρέπει να αναμένεται ταυτόχρονη ανακοίνωση και από την κυπριακή κυβέρνηση. 
ΠΗΓΗ:newpost.gr

Σε σχιστολιθικό αέριο “κάθεται” η Θράκη – Η Τουρκία ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών εξαγωγής του

Σε σχιστολιθικό αέριο “κάθεται” η Θράκη – Η Τουρκία ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών εξαγωγής του
Η τουρκική κρατική εταιρεία TPAO θα ξεκινήσει υδραυλικές ρωγματώσεις για την εξαγωγή του σχιστολιθικού φυσικού αερίου στη Θράκη και στις νοτιοανατολικές επαρχίες, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας της Τανέρ Γιλντί.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υπολογίζεται ότι υπάρχουν σχεδόν 4,6 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, με την επιχείρηση να ξεκινάει μέχρι το τέλος του

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας αναφέρουν ότι το κοίτασμα στο Ντιγιαρμπακίρ και το κοίτασμα Χαμιταμπάτ στη Θράκη διαθέτουν συνολικά 163 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Η τεχνικά εκμεταλλεύσιμη ποσότητα φυσικού αερίου υπολογίζεται στα 24 τρις κυβικά πόδια, που εκτιμάται ότι είναι αρκετή για να καλύψει η Τουρκία τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο τα επόμενα 14 χρόνια. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Κάποιοι μας σπρώχνουν σε νέα, επικίνδυνη ατραπό... Κι ενώ γίνονται συλλήψεις μελών και στελεχών της “Χρυσής Αυγής”, μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τι γίνεται με την Τρόικα που είναι στην Ελλάδα;


Τα όσα συμβαίνουν ενισχύουν ή διαλύουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα;
 Αν το ενισχύουν, τότε θα συνεχιστεί ακόμη πιό βίαιη η κατοχή της χώρας.
 Αν το διαλύουν, τότε μήπως οδηγούμαστε σε απαξίωσή του και προετοιμαζόμαστε (από το ίδιο το σύστημα) για μία “αναγκαία λύση” που θα μας εμφανιστεί ως “μοναδική σωτήρια λύση”;
 Το πολιτικό σύστημα μεταβάλλεται για μία ακόμη φορά. Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα αυτού του σάπιου, του διεφθαρμένου και του ελληνόφωνου εθελόδουλου συστήματος και τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό για εμάς;
 Ποιά είναι η λύση που...
προωθούν;
 Τι ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς;
 Πού οδηγεί η απαξίωση της πολιτικής και τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την περίπτωση εξεύρεσης μίας υγιούς δύναμης που θα εκφράσει τους πολίτες;
 Μήπως δημιουργούνται νέα αδιέξοδα;
 Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι η πλήρης απώλειας της εμπιστοσύνης προς όλους, έτσι ώστε να μην μπορέσει να υλοποιηθεί η ανατροπή των μνηομονιακών κυβερνώντων;
Μήπως χειροκροτούμε σήμερα εκείνους που μας κλείνουν -για μία ακόμη φορά- την πόρτα εξόδου από τον εφιάλτη που ζούμε;
Ακούω τους δημοσιογράφους που μέχρι χθες μου έλεγαν ψέματα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της τρόικας και των κατοχικών δυνάμεων που κυβερνούν τη χώρα, και αναρωτιέμαι:
Για ποιόν λόγο, άραγε, σήμερα μου λένε αλήθεια; Ή μήπως ούτε σήμερα μου λένε την αλήθεια, αλλά συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα που καταστρέφυν την Ελλάδα και δολοφονούν όλους εμάς τους απλούς πολίτες;
Τα μνημόνια και οι εντολές ξένων κρατών έχουν καταλύσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αυτό αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος του Συντάγματος και έχει συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.
Η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με την εγκληματική οργάνωση που κατέστησε την Ελλάδα χώρα υπό κατοχή;
Να υποθέσουμε πως και η Δικαιοσύνη τελεί υπό κατοχή;
Να υποθέσουμε πως τα εγκλήματα και οι εγκληματικές συμμορίες που λειτουργούν κατά των συμφερόντων της χώρας, παραμένουν στο απυρόβλητο λόγω… “ανωτέρω εντολών”;
Κι ενώ γίνονται συλλήψεις μελών και στελεχών της “Χρυσής Αυγής”, μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τι γίνεται με την Τρόικα που είναι στην Ελλάδα;
Τι νέες απαιτήσεις έχουν οι τροϊκανοί;
Σε τι ΝΕΑ μέτρα οδηγούν αυτές οι “λύσεις”;
Ποιός είναι ο πραγματικός σκοπός της μετάβασης του Σαμαρά στις ΗΠΑ;
Ποιός θα μας ενημερώσει για όλα αυτά, αλλά και για ένα πλήθος άλλων συμβαινόντων που αφορούν ΟΛΗ την Ελλάδα και όλους τους έλληνες πολίτες και όχι μόνο τα κόμματα και τον τυχόν διαμοιρασμό των ψήφων της Χρυσής Αυγής;
Γιατί με όλα όσα συμβαίνουν, έχω την εντύπωση πως χαμένοι είμαστε εμείς οι πολίτες και η Δημοκρατία, ενώ άλλοι “ψήνουν” κάτι που δεν θα μας αρέσει καθόλου;
kostasxan.blogspot.gr 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ας ξεκαθαρίσουμε την έννοια της δικαιοσύνης.

20130928-201159.jpg
Η αυτονόητη έννοια ότι η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται ισόνομα χωρίς εξαιρέσεις δεν νομίζω ότι αμφισβητείται από κανένα.
Εκείνο όμως που γίνεται αντιληπτό σε κάθε πολίτη, είναι ότι η επίκλησης και μόνο του θεσμού της δικαιοσύνης δεν παράγει αποτελέσματα. Διότι η δικαιοσύνη είναι πάντοτε υποκείμενη κάποιας δύναμης η οποία έχει προσδιορίσει αυτό το δίκαιο.
Εάν η εξουσία, που είναι και η δύναμη επιβολής του δικαίου, παραβιάζοντας την ισονομία προσδιορίζει το δίκαιο, κάθε φορά

διαφορετικά κατά το δοκούν, τότε η μεν αποτελεσματικότητα του δικαίου που δεν συμφέρει την εξουσία καρκινοβατεί και ισούται με το μηδέν. Η δε αποτελεσματικότητα του δικαίου που την εξυπηρετεί έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.
Αυτή η παραβίαση της ισονομίας δεν συμβαίνει σε ευνομούμενες δημοκρατίες με σαφή διαχωρισμό των τριών εξουσιών παρά μόνο σε ανεξέλεγκτα, από τον έλεγχο ενός θεσμικού και συνταγματικού δικαστηρίου, κοινοβούλια, που μπορούν να καταπατούν και το σύνταγμα αλλά και τα ίδια τα νομοθετήματά τους αφού δεν υπάρχει πραγματικά ανεξάρτητη (μη νομοθετική, μη εκτελεστική) θεσμική αρχή για να επιβάλλει την τήρηση του συντάγματος και των νόμων.
Όταν όμως δεν υπάρχει η θεσμική ασφαλιστική δικλίδα του θεσμικού και συνταγματικού δικαστηρίου, γεννάται το ερώτημα: «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;» 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Οι Αμερικανοί για το "θησαυρό" μας

Οι Αμερικανοί για το θησαυρό μας
Μέσα στο χρόνο, δρομολογείται road show στο Χιούστον του Τέξας για τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Τα νέα στοιχεία των σεισμικών δεδομένων που συγκέντρωσε η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services, από τις έρευνές της σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης θα παρουσιασθούν σε αμερικανικές εταιρείες, που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η κινητικότητα γύρω από την αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων είναι μεγάλη.

Αυτή την εβδομάδα, βρέθηκαν στην Αθήνα στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών και ο σύμβουλος οικονομικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας David Lippeatt, ο οποίος μίλησε σε ημερίδα για την Περιφερειακή Γεωπολιτική της Ενέργειας και το ρόλο της Ελλάδος.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα ελληνικά αποθέματα υδρογονανθράκων φθάνουν στα επίπεδα των 4,7 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων έναντι 4,5 τρισ. κυβικών του Ισραήλ και της Κύπρου μαζί.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 ΠΗΓΗ:.enikos.gr