Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Να απαγορευτεί η χρήση του ονόματος «Ολυμπιακοί Αγώνες» από το κλειστό club της ΔΟΕ



Oι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου είχαν την τελετή έναρξης που τους αξίζει! Λίγο απο χολυγουντιανό glamour, κάτι από british …culture, λίγο από eurovision και grammy’s και  gala επωνύμων! Από την άποψη αυτή μια χαρά ήταν το θέαμα! Άλλωστε, κάθε χώρα δείχνει αυτό που έχει, έστω και μέρος απ’ αυτό που μπορεί να οικειοποιηθεί και ας ανήκει σε άλλους!
Όμως, η τελετή έναρξης, έστω και κατά λάθος, μας έστειλε και το μήνυμα των αγώνων, το οποίο προφανώς και ουδεμία σχέση έχει με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.  Το μήνυμα, λοιπόν, ήταν οτι όλα επιτρέπονται για να κερδίσεις. Και ..παράκαμψη, με minicooper, και αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μια τρικλοποδιά στον προπορευόμενο, πάντα αποδίδει!
Μας το έδειξε ο Mr Bean! Mα, ο Mr Bean είναι κωμικός!  Θα σπεύσουν να με κατακεραυνώσουν κάποιοι. Και έκανε χιούμορ!
Φυσικά, χιούμορ έκανε! Και η Βούλα Παπαχρήστου έκανε χιούμορ, αλλά το χιούμορ της εκλήφθη ως …ρατσιστικό σχόλιο και αποσύρθηκε από τους αγώνες με εντολή του …αθάνατου Ισίδωρου, ο οποίος ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας, παραδίδωντας μαθήματα ηθικολογίας!
Το δεύτερο μήνυμα είναι αυτό των καθαρών αγώνων. Και εδώ γίναμε πρωτοσέλιδο. Και  άλλοι αθλητές βρέθηκαν ντοπέ, αλλά η Ελλάδα είναι brand name που πουλάει! Έτσι ακόμα και ο …Richard Quest μπορεί να ασχολείται με το θέμα!
Αν ο κ. Ρόγκ και η παρέα  που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια από τα έσοδα των αγώνων, ειλικρινά πιστεύουν οτι είναι ….καθαροί, δεν έχουν παρά να κάνουν μια απλή κίνηση: Να ελέγξουν τους παίκτες του ΝΒΑ που απαρτίζουν την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ. Γιατί, από το 1992, που εμφανίστηκε η μια και μοναδική Dream Team, η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ..εξαιρείται από ελέγχους dopping;
Γιατί αυτή η σκανδαλώδης μεταχείριση;  Γιατί  απλούστατα...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O ΨΕΥΤΗΣ."Για μας..η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει."

τελεσίγραφο Μόσχας στην Δύση - Στέλνει κι άλλο Α/Τ στην Α.Μεσόγειο



"Δεν...δεν θα εξετάσουμε αιτήματα ούτε θα δώσουμε την συγκατάθεσή μας σε έρευνες πλοίων με ρωσική σημαία, αλλά ούτε και στην εφαρμογή άλλων περιοριστικών μέτρων ως προς αυτά", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς σε μία εξέλιξη που ουσιαστικά αποτελεί τελεσίγραφο στην Δύση μετά το επεισόδιο με στο πλοίο ΑLDAY.
 Η δήλωση έρχεται φαινομενικά σε πλήρη αντιδιαστολή με την ανάκληση του πλοίου που μετέφερε....
τρία ανακατασκευασμένα ελικόπτερα Mil Mi-25 και μία συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Pechora.
 Το ρωσικό τελεσίγραφο ήρθε ως απάντηση στις νέες κυρώσεις της ΕΕ σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να πραγματοποιούν έρευνες σε πλοία ύποπτα για μεταφορά όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.  
 Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ότι μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή παγκόμσια κρίση αν η Ρωσία επιμείνει στην αποστολή όπλων στη Συρία. Ουσιαστικά έχουμε ένα εμπάργκο όπλων από την πλευρά της ΕΕ, το οποίο όμως εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα: Αν σταλούν ρωσικά πλοία από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μόνο η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε νηοψίες και σε μπλοκάρισμα της .
 Την ίδια στιγμή ενισχύεται η δύναμη πυρός του ρωσικού στολίσμου στην Α.Μεσόγειο με την αποστολή ενός ακόμα αντιτορπιλικού του "Ναύαρχος Κουλάκοφ" (κλάσης Udaluoy I)  το οποίο αποσύρθηκε από την συμμετοχή του στην πολυεθνική αποστολή κατά της πειρατείας στο Κόλπο του Άντεν.
 Την ίδια ώρα τα δύο ρωσικά αποβατικά σκάφη το "Νικολάϊ Φιλτσένκοφ" και το "Σέζαρ Κούνικοφ" επιστρέφουν στην Σεβαστούπολη, καθώς ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στην Α.Μεσόγειο που ήταν η άμεση μετακίνηση δυνάμεων στην περιοχή.
 Σε αντικατάστασή τους έρχονται αποβατικά έμφορτα με πεζοναύτες από τον στόλο της Βόρειας Θάλασσας που τις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες θα βρίσκονται ανοικτά της Συρίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ποιοι θα πληρώσουν με τουλάχιστον 2000 ευρώ το νέο πακέτο μέτρων



Τι μας περιμένει με το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που σβήνει και γράφει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση υπό το βλέμμα της τρόικας; Με δύο λόγια, νέα μείωση εισοδημάτων και περισσότερη ύφεση και για το 2013. Στον 10λογο που ακολουθεί, αναλύονται οι επιπτώσεις των προωθούμενων μέτρων, μια προς μία. Προκύπτει ότι για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, οι ετήσιες απώλειες εισοδήματος θα υπερβούν τα 2000 ευρώ. Δείτε γιατί 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Τσάβες, η Δούρου και τα πετρέλαια



Με αφορμή το δημοσίευμα του Antinews για την συνάντηση του
Αλέξη Τσίπρα με το “δεξί χέρι” του Ρουμπινί, κυρία Megan Green, ήρθε στο νου μου μια άλλη συνάντηση, εκείνη της κυρίας Ρένας Δούρου με τον Ούγκο Τσάβες στην Βενεζουέλα.
Και σκέφτομαι:  Η Δούρου γιατί συναντήθηκε με τον Τσάβες;
Ο Τσάβες εθνικοποίησε τα πετρέλαια, το ίδιο και η Αργεντινή. Στην Ελλάδα αν γίνει το ίδιο στα υποτιθέμενα κοιτάσματα θα κέρδιζε πράγματι ο ελληνικός λαός ή κάποιοι μεγαλοσχήμονες καλομαθημένοι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες;
Τις συμβουλές του Τσάβες στο θέμα αυτό ζητούσε η κυρία Δούρου;
Ο Τσίπρας γιατί συναντήθηκε με το δεξί χέρι του Ρουμπινί που θέλει την επιστροφή μας στη δραχμή;
Όλα αυτά είναι απλά ερωτήματα και ίσως θεωρίες. Πάντα σε ένα παιγνίδι όμως τίθεται το ερώτημα: ποιός θα χάσει και ποιός θα κερδίσει από αυτά;
Αν λοιπόν η Δούρου πήρε συμβουλές από τον Τσάβες για εθνικοποίηση μελλοντικών κοιτασμάτων ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ; Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ;
Και το ερώτημα είναι: ποιοί κρατικοδίαιτοι μεγαλο-επιχειρηματίες θα επωφελούνταν από την “εθνικοποίηση” των υποτιθέμενων κοιτασμάτων φυσικού αερίου ή πετρελαίου;
Μήπως τους χάλασα τα σχέδια (ποιοί τους τα χάλασαν;) και αποχωρούν ενώ άλλοι καταρρέουν;
Υπενθύμιση: ο πόλεμος των Φώλκλαντς ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ πόλεμος που πραγματοποιήθηκε στη νεότερη παγκόσμια ιστορία για μη επιβεβαιωμένα κοιτάσματα…Τα Φώλκλαντς βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ Αργεντινής και Μ. Βρετανίας. Ίσως επειδή τώρα πια είναι έτοιμη η τεχνολογία εξόρυξης πετρελαίου από τα βαθιά νερά…τυχαίο;
Μετά από αυτό “τί να λέμε”; 
ΠΗΓΗ:inews.gr

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3,7 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ



Σε εξέλιξη οι έρευνες για την διαρροή αργού πετρελαίου από το αγωγό του Γουισκόνσιν, καθώς η διαχειρίστρια εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει την τροφοδοσία από τον Καναδά προς τις ΗΠΑ.
Η πλευρά των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος της Διεύθυνσης για τα σχετικά ζητήματα έχει ήδη μεταβεί στο σημείο. Η διαρροή αργού στο Γουισκόνσιν είναι η δεύτερη μέσα σε δυο χρόνια μετά το ατύχημα, που είχε συμβεί στο Μίσιγκαν, σε άλλο μέρος του δικτύου της ίδιας διαχειρίστριας εταιρείας με την επωνυμία Enbridge Inc.
Την Παρασκευή, όπου και έγινε η διαρροή, η Enbridge Inc έκλεισε την γραμμή 14, αφότου τροφοδότησε με 1.200 βαρέλια αργού. Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος αγωγός μπορεί να μεταφέρει 318.000 βαρέλια την μέρα, που κατευθύνονται στα διυλιστήρια του Σικάγο.
Μετά την διαρροή, η Ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ όρισε πρόστιμο για την διαχειρίστρια εταιρεία ύψους 3,7 εκατ. δολαρίων, που είναι το μεγαλύτερο, που έχει επιδοθεί ποτέ. Αδιευκρίνιστο μένει τι θα επιδώσει η καναδική πλευρά στην εταιρεία. 
ΠΗΓΗ:inews.gr


Διανομή πετρελαίου γιοκ αν...


Διανομή πετρελαίου γιοκ αν...
Τον προβληματισμό της για την τήρηση και καταβολή του επιδόματος θέρμανσης πριν την 15η Οκτωβρίου 2012 εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) που προτίθεται να εναντιωθεί στην εξίσωση των φόρων και να επανεξετάσει τη συμμετοχή της στη διανομή του πετρελαίου.
Η ομοσπονδία θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει αποδεκτή η εξίσωση των φόρων που ανήγγειλε η κυβέρνηση να συνοδευτεί από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης και μάλιστα προκαταβολικά, στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου.
Εφόσον υπάρξει η πολιτική βούληση να παταχθεί η παράνομη διακίνηση καυσίμων και το λαθρεμπόριο με την τεράστια εισφοροδιαφυγή, θα έρθουν πολλαπλάσια έσοδα στο κράτος αναφέρουν στελέχη της ομοσπονδίας.  
ΠΗΓΗ:inews.gr