Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ...ΚΕΝΤΡΩΟΙ !...

Άδεια για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικής επίδοσης
Με το άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του Ν.1483/1984 ορίζονται τα εξής:

Για κάθε παιδί ηλικίας µέχρι 16 ετών το οποίο παρακολουθεί μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν, χωρίς περικοπή των αποδοχών τους και µετά από άδεια του εργοδότη, ορισµένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα από την εργασία τους, μέχρι τη συμπλήρωση τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών κάθε ημερολογιακό έτος, συνολικά και για τους δύο γονείς, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σχολική επίδοση του παιδιού.

Πρέπει να χορηγείται..

Νο comments...


Μη ξεχνάς ότι τα πρόβατα φοβούνται τον λύκο αλλά ο βοσκός τα πάει για σφαγή για το προσωπικό του όφελος ..... 

Το πετρέλαιο σώζει τα αιολικά απ' την κατάψυξη, αλλά τίποτα δεν μας σώζει απ' την ανοησία ...


Έχουμε δει αρκετές φορές σ' αυτό το ιστολόγιο πως τα αιολικά "συναχώνονται" με τις μεγάλες παγωνιές, το μεγάλο κρύο συνοδεύεται από έλλειψη ανέμων και οι ανεμογεννήτριες ακινητοποιούνται ακριβώς τη χρονική στιγμή που οι καταναλωτές αναζητούν απεγνωσμένα ενέργεια.

Μια τέτοια κατάσταση βλέπουμε στη σημερινή φωτογραφία, που μας έρχεται απ' τη βόρεια Σουηδία και αφορά ένα αιολικό πάρκο μεταξύ Storuman και Sorsele. Οι χειμερινές συνθήκες που επικρατούν σε γεωγραφικό πλάτος 65,5 μοιρών έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πάγος στα πτερύγια. Η "σωτηρία" έρχεται απ' τα ορυκτά καύσιμα, καθώς μια εταιρεία ανέπτυξε σύστημα ..

Ποινή φυλάκισης στον πλοίαρχο του Prestige 2 ετών για ρύπανση του περιβάλλοντος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποινή φυλάκισης στον πλοίαρχο του Prestige 2 ετών για ρύπανση του περιβάλλοντος
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε σήμερα απαλλακτική δικαστική απόφαση υπέρ του έλληνα πλοιάρχου του δεξαμενόπλοιου Prestige για τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε από πετρελαιοκηλίδα το 2002 και έκρινε ότι τόσο η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να θεωρηθούν αστικά υπεύθυνες στην υπόθεση.

«Το δικαστήριο καταδίκασε..

Eρώτηση ΕΔΕΚ προς Κομισιόν για την απόθεση καυσίμων από την AKSA στα Κατεχόμενα


Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) υπέβαλε γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν αναφορικά με το επικείμενο πρόβλημα οικολογικής καταστροφής που φαίνεται να τροχοδρομείται στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ψευδοκράτος, όπως αναφέρει ο Ευρωβουλευτής, φαίνεται να έδωσε άδεια στην -τουρκικών συμφερόντων- ιδιωτική εταιρεία ΑKSA, η οποία λειτουργεί τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην κατεχόμενη Γαστριά, να ξεφορτώνει στο νησί καύσιμα, άκρως επικίνδυνα για το περιβάλλον ολόκληρης της Κύπρου. Τα καύσιμα αυτά φέρουν υψηλότερα ποσοστά θείου από τα επιτρεπόμενα.

Επί τούτου ερωτάται η Επιτροπή, αν είναι ενήμερη για την περιβαλλοντική καταστροφή που αναμένεται να υποστεί η Κύπρος και τί μέτρα δύναται να ληφθούν προς αποφυγή της επαπειλούμενης περιβαλλοντικής καταστροφής.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΠΣΕΕΠ:Ανακοίνωση για χορήγηση αδειών

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εδώ και αρκετό καιρό έχει παρατηρηθεί το φαινόµενο καταστρατήγησης, µε διάφορους τρόπους, της εγκεκριµένης από την Εταιρεία χορήγησης πάσης φύσεως αδειών. Η εικόνα του να έχει θεσµοθετήσει κάθε τµήµα ξεχωριστή διαδικασία καθώς και ξεχωριστό έντυπο το οποίο υποχρεώνει τους εργαζόµενους να συµπληρώνουν, έχει καταντήσει κωµικοτραγική. Η δε «υποχρέωση» των
εργαζοµένων να βρίσκουν οι ίδιοι αντικαταστάτες για να πάρουν µία οποιαδήποτε άδεια, αναδεικνύει µε τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο όλα όσα το Σωµατείο µας έχει εδώ και πολύ καιρό επισηµάνει καθώς και έχει προτείνει τις λύσεις που απαιτούνται.

   Καλούµε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να ακολουθούν την εγκεκριµένη από την Εταιρεία διαδικασία χορήγησης αδειών καθώς και να συµπληρώνουν µόνο τα επίσηµα έντυπά της. Η δε αντικατάστασή τους κατά τις ηµέρες των αδειών, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση των κατά τόπους τµηµάτων.

Ας σταµατήσει επιτέλους η αυθαιρεσία και η κακώς εννοούµενη άσκηση εξουσίας.


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 22/01/16 εστάλη εξώδικο από το Σωµατείο για δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η πρώτη 48ωρη γενική απεργία ξεκινά την Παρασκευή 29/01/16 και ώρα 07:00 και η δεύτερη 48ωρη που ξεκινά την Κυριακή 31/01/16 και τελειώνει την Τρίτη 02/02/16 και ώρα 07:00, υλοποιώντας έτσι τις αποφάσεις των οργάνων του Σωµατείου, αφού δυστυχώς δεν βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση στα αιτήµατα του Σωµατείου, δηλαδή ασφαλή οργανογράµµατα, προσλήψεις,
µονιµοποιήσεις εργολαβικών συναδέλφων, πρόγραµµα εκπαίδευσης, διαδικασίες και περιγραφές θέσεων εργασίας.

Όσο για την απόφαση της Εταιρείας και το ∆ελτίο Τύπου που µε τόση «βιασύνη και ενθουσιασµό» πληµµύρισαν τα ΜΜΕ, για όλους εµάς που ζούµε καθηµερινά τα µεγάλα προβλήµατα και τις ανάγκες στους χώρους δουλειάς, είναι ολοφάνερο πως δεν λύνουν, δυστυχώς, κανένα πρόβληµα.

Θυµίζουµε ότι τα...

Έτοιμη και η ΜΟΗ για ιρανικό αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για Έτοιμη και η ΜΟΗ για ιρανικό αργό
Έτοιμος να υποδεχθεί ιρανικό αργό, εφόσον οι τιμές διάθεσης κριθούν ικανοποιητικές, είναι και ο δεύτερος διυλιστηριακός όμιλος της χώρας η Motor Oil Hellas. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή υπεγράφη πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της ιρανικής εταιρείας πετρελαίου NIOC και του ομίλου των ΕΛΠΕ, για την προμήθεια αργού αλλά και για την τετραετή αποπληρωμή της εκκρεμούς οφειλής.

Από την πλευρά της ΜΟΗ, αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει ανάλογη συμφωνία.Ωστόσο στο...

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), σε σειρά συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Μυτιλήνη, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ηράκλειο και Πάτρα, σφραγίζει την συμμετοχή της στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕΒΕ, παράλληλα και μαζί, με τους φορείς των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των Αγροτών.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση

Je suis agroti..


 Κι ας μην ακουστούν οι γελοίες συστημικές ενστάσεις ''μα δεν θέλετε να φορολογηθούν οι αγρότες;'', και άλλες τέτοιες χυδαίες προβοκάτσιες.

     Ναι, να φορολογηθούν. Όχι να εξοντωθούν.
     Να απολαύσουν κι αυτοί τα ίδια δικαιώματα με τους αγρότες της
Ολλανδίας, του Βελγίου, της Γαλλίας,
     ..και βεβαίως ας φορολογηθούν όπως εκείνοι. 

     Όπως άλλωστε και όλοι οι κλάδοι εργαζόμενων στην χώρα μας.
     Να απαιτήσουμε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, μισθό ανεργίας, εξασφάλιση γήρατος, χίλιες τριακόσιες τόσες ώρες ετήσιας εργασίας όπως οι γερμανοί, και όχι δύο χιλιάδες εκατόν τόσες όπως έχουμε τώρα εδώ, 
     ..και μετά ας φορολογηθούμε όπως και οι υπόλοιποι.
     Όχι να είμαστε ''ευρωπαίοι'' στις πληρωμές και τριτοκοσμικοί στις απολαβές!

     Σ' αυτόν τον αγώνα που φαίνεται πως..

Τι φέρνει η συμφωνία για το ιρανικό αργό στα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι φέρνει η συμφωνία για το ιρανικό αργό στα ΕΛΠΕ
Πολύ κοντά στα προ κρίσης επίπεδα προμήθειας θα επανέλθει η συνεργασία μεταξύ των Ελληνικών Πετρελαίων και της National Iranian Oil Company όπως προβλέπει το πλαίσιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν οι δύο εταιρείες την Παρασκευή. Αν και δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ετήσια ποσότητα της τάξης των 3 εκατ. τόνων ή αλλιώς περί τα 75-80 χιλιάδες βαρέλια/ ημέρα θα κατευθύνεται στα διυλιστήρια του ελληνικού ομίλου καλύπτοντας περίπου το 20-25% των αναγκών του ομιλου (300 χιλιάδες βαρέλια).

Τώρα η τετραετής συμφωνία διευθετεί και την εκκρεμή οφειλή που είχε ανακύψει το 2012 όταν πάγωσαν τραπεζικές συναλλαγές με το Ιράν λόγω εμπάργκο. Έτσι μέρος από τα περίπου 550- 600 εκ. δολάρια αναμένεται να αποπληρωθούν και με barter agreement για την παράδοση έτοιμων διυλισμένων προϊόντων από τον ελληνικό όμιλο προς τη NIOC.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι πρώτες παραδόσεις ιρανικού αργού αναμένεται να..