Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Μισοί μισθοί απο 1η Νοεμβρίου!

Μείωση μισθών ως 55% και ατομικές συμβάσεις για 500.000 εμποροϋπαλλήλους
Μειώσεις αποδοχών από 32% έως και 55% φέρνει από αύριο, 1η Νοεμβρίου, για 500.000 εμποροϋπαλλήλους η οριστική λήξη της ισχύος της κλαδικής σύμβασης των εμπορικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα επαναρρύθμισης των αμοιβών (μισθών και επιδομάτων) με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Την ανατροπή (η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα της μη υπογραφής νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο Ιουλίου – Οκτωβρίου, δηλαδή από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης και για 3 μήνες, όπως προβλέπει το νέο καθεστώς) γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης υπογραμμίζοντας ότι “η έναρξη της μετενέργειας, από 1/11/2013, θα σημάνει την μετατροπή των συμβάσεων σε ατομικές ενώ για τους νεο προσλαμβανόμενους υπαλλήλους θα ισχύουν τα κατώτατα όρια μισθών που είναι 586 ευρώ και 511 ευρώ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, αντί των 860 ευρώ” (-31,8% και – 40,58%, αντίστοιχα). Οι μειώσεις των αποδοχών θα είναι, ωστόσο, ακόμη υψηλότερες αν συνυπολογιστούν οι απώλειες από:

1. Την κατάργηση, με μονομερή απόφαση του εργοδότη, σειράς “έξτρα” επιδομάτων που δεν μετενεργούν (ταμειακών λαθών 5%, επιμόρφωσης πωλητών 10%, προϊσταμένου 20% κ.α.). Τα μόνα επιδόματα που μετενεργούν είναι τα επιδόματα πολυετίας (με βάση τα έτη υπηρεσίας που είχαν συμπληρωθεί έως το 2012), τέκνων, πτυχίου και επικίνδυνης εργασίας .

2. Την επαναδιαπραγμάτευση, σε ατομικό επίπεδο, των μισθών με “πάτωμα” ασφαλείας τα νομοθετημένα όρια που, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, κυμαίνονται για τον άγαμο από 586 ευρώ – 761,90 ευρώ (510,95 ευρώ – 562,05 ευρώ για όσους είναι ηλικίας κάτω των 25ετών) και για τον έγγαμο από 644,69 ευρώ – 820,51 ευρώ (για τους κάτω των 25 ετών από 562,02 ευρώ – 613,15 ευρώ) μεικτά. Η απώλεια, εφόσον υπάρξει συμφωνία εργαζόμενου – εργοδότη, μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 55% για έγγαμο πωλητή στο τελευταίο μισθολογικό κλιμάκιο (η κλαδική σύμβαση προέβλεπε 1.827,10 ευρώ ενώ το ανώτατο θεσμοθετημένο όριο είναι τα 820,51 ευρώ).

Κενό Διαπραγμάτευσης

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ πρότεινε στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων δίμηνη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με την προοπτική αυτή να ισχύσει από την 1/1/2014 και να προβλέπει βασικό μισθό 751 ευρώ. Δηλαδή μια μείωση κατά 13%, όπως είχε προαναγγείλει, από τις 16 Αυγούστου μέσω της “Η” και είχε απορρίψει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων “παγώνοντας” κάθε διαπραγμάτευση. “Το κενό της διαπραγμάτευσης των 2 μηνών θα δημιουργήσει δυσμενέστερους όρους αφού, στο μεταξύ, θα έχουν τροποποιηθεί οι όροι αμοιβής με ατομικές συμβάσεις” υπογραμμίζει στην “Η” ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος. Ηδη, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας έχουν υποκαταστήσει σχεδόν το σύνολο των “ληγμένων” κλαδικών συμβάσεων. Μετά τη λήξη της ισχύος και της κλαδικής σύμβασης του εμπορίου (που δέσμευε τις επιχειρήσεις – μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων και τους εργαζόμενους – μέλη της Ομοσπονδίας) υπολογίζεται ότι περίπου 1.600.000 μισθωτοί (το 80%) αμείβονται πλέον με ατομικές συμβάσεις.

Οι 12 Κλαδικές συμβάσεις που λήγουν έως τις 31/12/2013
(σε παρένθεση η ημερομηνία λήξης, στην οποία θα πρέπει να προστεθεί και το περιθώριο της τρίμηνης διαπραγμάτευσης)

1. Ζαχαρωδών εργαστήρια (19/8/2013)

2. Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΤΕΕ (31/8/2013)

3. Τεχνικών Μελετητικών Εταιρειών (31/12/2013)

4. Βιβλιοδετείων (31/12/2013)

5. Ιδιωτικών Κλινικών (31/12/2013)

6. Ξενοδοχείων ( 31/12/2013)

7. Δημοτικών επιχειρήσεων (31/12/2013)

8. Βιομηχανίας ζυμαρικών (31/12/2013)

9. Μεταλλείων – λιγνιτωρυχείων (31/12/2013).

10. Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (31/12/2013).

11. Χειριστές Ανυψωτικών Λατομείων – πέτρας (31/12/2013)

12. Χειριστές Ανυψωτικών Μεταλλείων Λιγνιτωρυχείων (31/12/2013) 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Συνδικαλιστική Συνεργασία ΕΚΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣυνάδελφοι,

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών του ΠΣΕΕΠ, η εργοδοσία προχώρησε όπως είχε προγραμματίσει στο δεύτερο στάδιο του «προγράμματος αποχωρήσεων», δηλαδή στις ανοιχτές απειλές απόλυσης.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη συνήλθαν τα Σωματεία της εμπορίας για να συντονίσουν τη δράση τους. Η πλειοψηφία των μελών των ΔΣ κατέληξε στην Ανακοίνωση που ήδη κυκλοφόρησε, φέροντας εσφαλμένα και το όνομα του μέλους μας και Γραμματέα της ΠΕΠΕΚΟ, Ι. Καμπάνη, που ρητά διαφώνησε.

Η πρόταση της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, για ΑΜΕΣΕΣ κινητοποιήσεις που να ανταποκρίνονται στο αίσθημα των συναδέλφων που βρίσκονται υπό το εκβιαστικό καθεστώς εργοδοτικών απειλών για απόλυση, δεν έγινε δεκτή. Αντίθετα, στην πάγια λογική του συμβιβασμού, προκρίθηκε από την πλειοψηφία η πρόταση να κληθεί η εργοδοσία στο «τραπέζι του διαλόγου» και να συζητήσουμε επί του οργανογράμματος για να βρεθεί λύση!

Όταν πρόκειται όμως για απολύσεις, δεν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις, ούτε διαπραγματεύσεις. Αυτό πιστεύουμε τώρα, αυτό πιστεύαμε και στην τελευταία Γενική Συνέλευση όταν όλοι οι άλλοι ψήφιζαν με τα δύο χέρια το σφαγιασμό της Σύμβασης και του Κανονισμού, δήθεν για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας…

Η εργοδοσία είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τη στρατηγική της για αντικατάσταση του προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις, μέσω της συνεχιζόμενης σωρείας προσλήψεων των δικών της παιδιών μέσω εργολαβιών ή άλλων σχέσεων εργασίας σε όλα τα επίπεδα (από Διευθυντή μέχρι κλητήρα). Αυτή τη στρατηγική επιζητεί να υλοποιήσει, ανεξαρτήτως του επιπέδου κερδοφορίας (στο 9μηνο, και εν αντιθέσει με ΕΛΠΕ και ΕΚ, η λειτουργική κερδοφορία της ΕΚΟ αυξήθηκε σε σχέση με το 2012, ξεπερνώντας ακόμα και το business plan).

Συνάδελφοι,

Με τις τελευταίες εξελίξεις, η εργοδοσία προσπαθεί να ανοίξει για πρώτη φορά την πόρτα των απολύσεων για το μόνιμο προσωπικό του Ομίλου ΕΛΠΕ. Αυτό είναι κάτι που ή θα σταματήσει τώρα, ή δεν θα έχει τέλος.

Εμμένουμε ως παράταξη στη θέση μας για άμεση προκήρυξη κινητοποιήσεων.


Καλούμε και τα υπόλοιπα Σωματεία του Ομίλου σε αντίστοιχες ενέργειες.

Κοινή εταιρία από Energean και Ocean Rig για έρευνες σε Ελλάδα και εξωτερικό


Την απόφασή τους να προχωρήσουν μαζί στους διαγωνισμούς για παραχωρήσεις νέων περιοχών προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που θα διενεργηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε βάθη θάλασσας που ξεπερνούν τα 1000 μέτρα ανακοίνωσαν η διεθνής εταιρεία Ocean Rig και η Energean Oil & Gas .

Οι δύο εταιρείες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, μέσω εταιρειών συμφερόντων τους, συμφώνησαν να συστήσουν σε ποσοστό 50%-50% μία κοινή διεθνή εταιρεία, την OceanEnergean, η οποία θα συνδυάζει την πολύχρονη παρουσία της Energean Oil & Gas στην έρευνα, ανάπτυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου με την διεθνή εμπειρία της Ocean Rig στις γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλο βάθος. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σχήμα, το οποίο προτίθεται να διεκδικήσει νέες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αφρική αλλά και στην Κρήτη και την Δυτική Ελλάδα, όταν διενεργηθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Η ένωση των δυνάμεων της μοναδικής ελληνικής εταιρείας που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην χώρα με μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς εταιρείες γεωτρήσεων σε πλωτά γεωτρύπανα ιδιαίτερα μεγάλου βάθους (Ultra Deep Water) δημιουργεί ένα ισχυρό διεθνές σχήμα που μπορεί να υλοποιήσει έργα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων σε βάθη θάλασσας που ξεπερνούν τα 1000 μέτρα.

Σχετικά με την ίδρυση της OceanEnergean, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ocean Rig UDW Inc. Γιώργος Οικονόμου δήλωσε: “Η Ocean Rig επενδύει στις προοπτικές του τομέα των υδρογονανθράκων. Η Energean Oil & Gas όχι μόνο κατάφερε να αναβιώσει την παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας αλλά έχει και σημαντική διεθνή παρουσία στην Αίγυπτο, ενώ δίνει ήδη το "παρόν" στις νέες προσπάθειες αξιοποίησης των ελληνικών κοιτασμάτων σε περιοχές όπως τα Ιωάννινα και το Κατάκολο. Με δεδομένη την μακρά εμπειρία της αλλά και τις αξιόλογες διεθνείς συνεργασίες που έχει ήδη αναπτύξει, η Energean Oil & Gas επελέγη ως ένας σημαντικός εταίρος που θα μας επιτρέψει μελλοντικά να διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας, εκτός από τις γεωτρήσεις, και στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων διεθνώς”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας δήλωσε σχετικά: “Η Energean Oil & Gas παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της δημιουργίας και ανάπτυξης της πρώτης ελληνικής εταιρείας έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων και μέσω του νέου αυτού διεθνούς εγχειρήματος θα πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της αγοράς στην Ελλάδα αλλά και θα διεκδικήσει νέες περιοχές για έρευνα και παραγωγή και στο εξωτερικό. Η Ocean Rig αποτελεί ένα ακόμα στρατηγικό διεθνή εταίρο σε συνέχεια των συνεργασιών μας με τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες στον χώρο της ενέργειας, όπως την Schlumberger, η οποία λειτουργεί ως στρατηγικός τεχνικός εταίρος, την BP, η οποία έχει συμφωνήσει να αγοράζει για τα επόμενα χρόνια το σύνολο της παραγωγής, και την ισραηλινή Ratio με την οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τον Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού. Έχοντας την εμπειρία της Ocean Rig στον τομέα των γεωτρήσεων σε μεγάλα βάθη και της Energean σε παραγωγή σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, η ΟceanEnergean θα αποτελέσει ένα ισχυρό, αναγνωρίσιμο διεθνώς επιχειρηματικό σχήμα και, ταυτόχρονα, μια σημαντική εγγύηση για την επιτυχημένη επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα βαθιά νερά”.
Σχετικά με την Ocean Rig (www.ocean-rig.com)

H Ocean Rig δραστηριοποιείται στις γεωτρήσεις πολύ μεγάλου βάθους (Ultra Deep Water) έχοντας από το 2001 πραγματοποιήσει 161 γεωτρήσεις συνολικά για 31 πελάτες σχεδόν σε όλο τον κόσμο και σε περιοχές με ιδιαίτερες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Αριθμεί συνολικά έναν στόλο από έντεκα πλοιογεωτρύπανα (7ης και 6ης γενιάς) και πλωτές εξέδρες γεώτρησης (5ης γενιάς) εκ των οποίων επτά ήδη βρίσκονται στην διάθεσή της, δύο παραδίδονται εντός του 2013 και δύο το 2015. Το κόστος ναυπήγησης για κάθε ένα από τα συγκεκριμένα πλοία φτάνει τα 650 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτός ο στόλος καθιστά την Ocean Rig έκτη μεγαλύτερη παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του είναι μόλις τα 2,9 χρόνια. Είναι, δηλαδή ο τέταρτος νεώτερος στόλος στον κόσμο. Η εταιρεία είναι επίσης η μία από τις δύο παγκοσμίως, των οποίων το σύνολο του στόλου τους είναι ικανό να πραγματοποιεί γεωτρήσεις πολύ μεγάλου βάθους.

Σχετικά με την Energean Oil & Gas (www.energean.com)

Η Energean είναι η μοναδική εταιρεία που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Έχει επενδύσει την τελευταία εξαετία περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ, επιτυγχάνοντας να αναβιώσει την παραγωγική δραστηριότητα στον Πρίνο, ενώ έχει σε εξέλιξη ένα νέο πρόγραμμα με συνολικά τέσσερις γεωτρήσεις και προϋπολογισμό 60 εκατ. δολάρια στον Πρίνο, με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής εντός του 2014.
Η Energean ως operator έχει παρουσία στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο, σε περιοχές  με ιδιαίτερα δύσκολη γεωλογία, καθώς και αυξημένες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, λόγω και της τουριστικής δραστηριότητας σε μέρη όπως η Θάσος αλλά και η Ερυθρά Θάλασσα. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μεγάλη διαρροή βενζίνης στο δυτικό Μεξικό


Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τα σπίτια τους σε περιοχή του δυτικού Μεξικού μετά την πρόκληση μεγάλης διαρροής βενζίνης από ληστές που αντλούσαν καύσιμο από έναν αγωγό της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex.

Οι αρχές της πολιτείας Χαλίσκο διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση ανθρώπινων απωλειών μετά την εντολή που έδωσε η κυβέρνηση της πολιτείας σε περίπου 7.500 ανθρώπους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά δείχνουν έναν μεγάλο πίδακα βενζίνης κοντά στην πόλη Τλαχομούλκο, η οποία βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Γουαδαλαχάρα της πολιτείας Χαλίσκο.

Ο Αρτούρο Θαμόρα, υπουργός Εσωτερικών της Χαλίσκο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η διαρροή έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι ενδέχεται να επιτραπεί στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αργότερα σήμερα.

Η Pemex, οι αγωγοί της οποίας αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων ληστών, ανακοίνωσε ότι έκλεισε την ροή βενζίνης μόλις εντοπίστηκε η διαρροή.

Το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι η Pemex της έχει αναφέρει πως έχει υποστεί κλοπές καυσίμου αξίας περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κάτω από τα 97 δολ. έκλεισε το αργό


Κάτω απο τα 97 δολάρια το βαρέλι έκλεισε η τιμή του αργού μετά τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αποθέματα αργού που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων για έκτη διαδοχική εβδομάδα. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,43 δολάρια ή 1,5% στα 96,77 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο πιο ενεργών συμβολαίων ήταν το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την FactSet. 

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει το ρυθμό αγοράς ομολόγων απέτυχε να προσφέρει στήριξη στο αργό καθώς ήταν ευρέως αναμενόμενη.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Είναι ο Περισσός, ηλίθιε


Η απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων και παρότι πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου οι πληροφορίες των ρεπορτάζ σχεδόν όλων των ΜΜΕ συμφωνούν, κάποιοι -στο όνομά του ΚΚΕ!- άλλα προπαγανδίζουν…

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου/unfollow

Όπως ο πνιγμένος που πιάνεται απ΄τα μαλλιά για να σωθεί, έτσι και κάποιοι -στο όνομα του ΚΚΕ!- έχουν προχωρήσει τα τελευταία 24ωρα σε μια απίστευτου χαμηλού επιπέδου σπέκουλα, ένα ξεκατίνιασμα, που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει τον Νίκο Μπογιόπουλο να αρνείται τον κομματικό μισθό των 800 ευρώ, γιατί του «έπεφταν λίγα». Εμείς θα τους πιστεύαμε και θα γράφαμε λίβελους για τον «φραγκοφονιά» Μπογιόπουλο, που τολμά να έχει οικονομικές αξιώσεις από το Κόμμα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: εδώ και καιρό ο Μπογιόπουλος είχε παραιτηθεί του μισθού του, δούλευε στον Ριζοσπάστη εθελοντικά, και απλώς είχε διαμηνύσει στην διεύθυνση της εφημερίδας και στην ηγεσία του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται, για ιδεολογικούς λόγους, να υπογράψει καμία ατομική σύμβαση εργασίας. Ναι, καλά διαβάσατε: αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση, από αυτές δηλαδή που αντιμάχεται το ΚΚΕ για όλους τους εργαζόμενους όλων των εταιριών. Ή τουλάχιστον για όλους τους εργαζόμενους, εκτός από αυτούς που εργάζονται για το ίδιο το ΚΚΕ.

Είναι δεδομένο ότι αυτούς τους κάποιους -που μιλούν στο όνομα του ΚΚΕ!- δεν τους πιστεύει κανείς. Άλλωστε το κείμενο που διαβάζετε δεν προέκυψε ως μια ανάγκη ετερόκλητης υπεράσπισης του Ν. Μπογιόπουλου, καθώς κανείς (ούτε το ΚΚΕ αν το επιχειρούσε, ούτε κανείς αυτόκλητος στο όνομα του ΚΚΕ) δεν έχει πια τη δυνατότητα της αναπάντητης σπέκουλας. Όμως το ζήτημα δεν είναι η αποτελεσματικότητα της σπέκουλας. Δεν είναι αν και σε ποιο βαθμό μπορεί να σπιλώσει κανείς -εξ’ ονόματος του ΚΚΕ!- ένα από τα ελάχιστα στελέχη του Κόμματος που απολαμβάνει κοινή αποδοχή. Το ζήτημα είναι σε τι σημείο μπορεί να φτάσει η «φιλο»-κομματική προπαγάνδα για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Διάβασα ότι ο Ν. Μπογιόπουλος απολύθηκε γιατί του την είχαν φυλαγμένη από πέρυσι όταν, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος, αρθρογράφησε στον Ριζοσπάστη για τη λάθος πορεία που έχει πάρει το κόμμα, όπως φάνηκε και στις εκλογές. Είναι αλήθεια. Διάβασα επίσης ότι απολύθηκε γιατί εξέδωσε βιβλίο, χωρίς την έγκριση του ΚΚΕ. Το βιβλίο Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε έγινε επιτυχία, αλλά όχι ανάμεσα στα ηγετικά κλιμάκια του ΚΚΕ, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν «ψιθύρους» γύρω από την έκδοσή του. Επίσης είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι τα δύο περιστατικά είναι περισσότερο αφορμές, παρά πραγματικοί λόγοι…

Ο Νίκος Μπογιόπουλος έχει ένα φοβερό χάρισμα που, για κάποιο ακατανόητο λόγο, είναι ασυγχώρητο σε εκείνους από το ΚΚΕ που παριστάνουν τους «φίλους» του ΚΚΕ (και είναι περίεργο που δεν αντιδρά ενάντιά τους το ΚΚΕ): Να είναι ένας σύγχρονος κομμουνιστής, ένας αριστερός που μπορεί να μιλήσει με σημερινούς όρους, δίχως να κουράζει με συνεχείς παλαιοκομματικές αναφορές στους θεωρητικούς του κομμουνισμού, στη Σοβιετική Ένωση και σε πάσης φύσεως κομμουνιστικά φετίχ. Ένα από τα ελάχιστα -αν όχι το μόνο- στελέχη του ΚΚΕ που μπορεί να μιλήσει και σε νεώτερους και να προκαλέσει συζητήσεις.

Να τα αφήσει, όμως, αυτά τα…σύγχρονα. «Εδώ είναι ΚΚΕ, τί το κάναμε, αμέρικαν μπαρ;» λένε κάποιοι «φίλοι» του ΚΚΕ. Αντί λοιπόν το ΚΚΕ να απολύει τους Μπογιόπουλους, μήπως θα έπρεπε να κάνει κάτι με αυτούς τους «φίλους» του;
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ (audio+video)

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο Platts Top 250 Global Energy Company Rankings® 2013


Για μια ακόμη χρονιά, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρέθηκαν ανάμεσα στις 250 κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες διεθνώς, σύμφωνα με την αξιολόγηση και κατάταξη του αναγνωρισμένου οργανισμού Platts.

Το 2013, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατέλαβαν την 216η θέση στη γενική κατάταξη, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 9 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Από το 2002, το Platts κατατάσσει όλες τις εισηγμένες ενεργειακές εταιρείες διεθνώς με βάση 4 κομβικούς δείκτες που περιλαμβάνουν:
• Αξία περιουσιακών στοιχείων (πρέπει να υπερβαίνει τα $4 δισ)
• Έσοδα
• Κέρδη
• Απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου

Όλα τα οικονομικά στοιχεία προέρχονται από τη βάση δεδομένων της S&P Capital IQ.
Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Fullerton της Σιγκαπούρης, στις 29 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ενεργειακής Εβδομάδας.

Ο εκπρόσωπος του Platts συνεχάρη με επιστολή του τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την εξαιρετική τους επίδοση.

 ΠΗΓΗ:.hellenic-petroleum.gr