Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Με $1 δις η Siccar Point Energy ενισχύει την παρουσία της στα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας

Από το naftikachronika.gr
Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Siccar Point Energy Limited, με έδρα στο Αμπερντίν, ανακοίνωσε την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της OMV (U.K.) Limited στην Βόρεια Θάλασσα. Το κόστος της εξαγοράς ανήλθε σε $1 δις, ενώ το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται σε όρους, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων από τις βρετανικές αρχές. Να σημειωθεί ότι η OMV (U.K.) Limited ανήκει στον αυστριακό όμιλο OMV AG, ενώ η Siccar Point Energy έχει την οικονομική υποστήριξη των επενδυτικών κολοσσών Blackstone Energy Partners και Blue Water Energy.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αξία εξαγορά που έχει..

Η Saudi Aramco υποψήφια για την απόκτηση της Petrol Ofisi

Από το energypress.gr
Η Saudi Aramco είναι ένας εκ των υποψηφίων αγοραστών για την θυγατρική της OMV στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η αυστριακή εταιρεία προχωρά σε πώληση της Petrol Ofisi, η οποία διαθέτει σημαντική παρουσία στην τουρκική αγορά καυσίμων. Εκτός από την Aramco, υποψήφια είναι και η αζέρικη SOCAR, αλλά και η εγχώρια κοινοπραξία Opet Petrolculuk, που αποτελείται από τις Koc Holding και την οικογένεια Ozturk.

Η OMV είχε αποκτήσει τον έλεγχο της Petrol Ofisi το 2006 έναντι 2,5 δις. δολαρίων, αλλά αναγκάζεται να την πουλήσει λόγω των ζημιών που έχει υποστεί η ίδια εξαιτίας των χαμηλών τιμών πετρελαίου τα τελευταία χρόνια.

Από επίσημα χείλη στη Γερμανία: "οι ΑΠΕ δεν είναι ικανές να παράσχουν ασφαλέστερη και φθηνότερη ενέργεια απ' το λιγνίτη".


Από το greeklignite.blogspot.gr
H Μπάρμπαρα Χέντρικς είναι η Υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας απ' το Δεκέμβρη 2013. Ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD και ήταν επικεφαλής της Γερμανικής αντιπροσωπείας το Δεκέμβρη 2015 στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι. Εκεί φαίνεται πως παραπήρε σοβαρά το ρόλο της κι υποσχέθηκε να παρουσιάσει ένα Σχέδιο για το Κλίμα με ορίζοντα το έτος 2050 για τη Γερμανία, αλλά ξέχασε τη βασική αρχή των πολιτικών: τις ανοησίες και τις βρωμιές τις κάνουμε τον πρώτο χρόνο μετά τις εκλογές, όχι παραμονές των εκλογών. Η Γερμανία έχει εκλογές το Σεπτέμβρη 2017, η Χέντρικς θεωρεί πως στο Σχέδιο για το 2050 πρέπει να συμπεριλάβει και το σχεδιασμό της απεξάρτησης απ' το λιγνίτη, επειδή έτσι λένε οι Γερμανοί Πράσινοι, αλλά "λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο": ενόψει της Συνόδου του ΟΗΕ για..

100 Παράξενα Πράγματα που Βρέθηκαν στον πλανήτη Άρη, Ικανα να Αλλάξουν την Ιστορία μας

Από το diadrastika.com
Εδώ είναι μια τεράστια συλλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ποτέ στον πλανήτη Άρη από τα ρόβερ Curiosity, Spirit και Opportuniy.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τόσα πολλά ανεξήγητα που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν η Nasa μας λέει την αλήθεια.

Να θυμάστε,μόνο ένα από αυτά τα εκατό παράξενα πράγματα να είναι πραγματικό, είναι ικανό να αλλάξει την ιστορία μας.

Δείτε τα

Γερμανικά συνδικάτα: Μην μειώνετε τις συντάξεις... βοηθά τους ακροδεξιούς!

Από το newmoney.gr
«Τα κόμματα πρέπει να καταστήσουν ρητά και κατηγορηματικά σαφές ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους φόβους και τις αγωνίες των πολιτών. Μόνον έτσι θα στερήσουν τον αέρα από τα πανιά του των δεξιών λαϊκιστών όπως το κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (ΑfD)», είπε η Ανελί Μπούντενμπαχ, μέλος του προεδρείου της Ένωσης Γερμανικών συνδικάτων (DGB) σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung του Σαββάτου.

Προσέθεσε δε ότι δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι οι λαϊκιστές διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα. Αυτό έχει ήδη γίνει στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό και την προσφυγική πολιτική και "δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί."

Η Γερμανίδα συνδικαλίστρια παρότρυνε επίσης..

Υπό απαγόρευση η προσέγγιση πετρελαιοφόρων πλοίων στις βορειοδυτικές ακτές του Καναδά

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπό απαγόρευση η προσέγγιση πετρελαιοφόρων πλοίων στις βορειοδυτικές ακτές του Καναδά
Από το naftikachronika.gr
Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Καναδά πρόκειται να θέσει υπό απαγόρευση την προσέγγιση πετρελαιοφόρων πλοίων στις βορειοδυτικές ακτές του Καναδά, στην περιφέρεια της Βρετανικής Κολούμπια, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CBC News.

Ο Καναδός Υπουργός μεταφορών Marc Garneau επιβεβαίωσε τις προθέσεις τις καναδικής κυβέρνησης, ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού Justin Trudeau. Η απαγόρευση ουσιαστικά βάζει φρένο στα σχέδια κατασκευής ενός πετρελαιαγωγού που..

«Κακά γεράματα» θα έχουν όσοι εργάζονται πολύ και κοιμούνται λίγο

Από το iefimerida.gr
Οι μεσήλικες που εργάζονται πολλές ώρες και συχνά θυσιάζουν τον ύπνο τους για χάρη της δουλειάς τους, τείνουν να έχουν χειρότερη υγεία όταν γεράσουν.

Αυτό αναφέρει μια μακρόχρονη φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μικαέλα Μπιργκίτα φον Μπόνσντορφ του Πανεπιστημίου της πόλης Γυβάσκυλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γήρανσης "Age and Ageing", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν σε βάθος 25ετίας στοιχεία για την υγεία άνω των 3.000 ανδρών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών, τόσο κατά την μέση όσο και την τρίτη ηλικία τους. 

Διαπιστώθηκε ότι..

Οι ρωσικές προβλέψεις για τις τιμές πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι ρωσικές προβλέψεις για τις τιμές πετρελαίου
Από το naftikachronika.gr
O υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάιεφ, αναμένει σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι η τιμή για το ρωσικό πετρέλαιο θα σταθεροποιηθεί στα $ 50 ανά βαρέλι και πιθανώς να είναι ελαφρώς υψηλότερη κατά την περίοδο 2017 έως και 2019. Ο υπουργός δήλωσε ότι η τιμή για φυσικό αέριο θα είναι περίπου $ 180-190 ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

Ωστόσο το Ινστιτούτο Ερευνών Ενέργειας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, προέβλεψε ότι ..

Berenberg – ΕΛΠΕ: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες των αποτελεσμάτων

Από το mikrometoxos.gr
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες τονίζει η Berenberg για τα αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων, δίνοντας σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗΣ με την τιμή στόχο στα 4,5000 ευρώ (χθεσινό κλείσιμο στα 4,2400).

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Berenberg, δεν αποκλείεται να υπάρξει μείωση της κερδοφορίας, εξαιτίας των τριών πιθανών παραγόντων: