Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Supertankers στις υπηρεσίες της πλωτής αποθήκευσης πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Ένας από τους μεγαλύτερους commodity traders, η Glencore, φέρεται να ναύλωσε το μεταφορικής ικανότητας 440.000 dwt δεξαμενόπλοιο «Εurope» για την αποθήκευση πετρελαίου στη θάλασσα για τουλάχιστον έξι μήνες.

Το εν λόγω πλοίο αποτελεί ένα από τα δύο υφιστάμενα ultra large tankers, τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια στον κόσμο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με κύκλους..

Ο κρυμμένος πετρελαϊκός θησαυρός της Αφρικής: Αύξηση του πετρελαίου της Γκαμπόν

Από το naftikachronika.gr
H Panoro Energy ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν επιτυχώς οι εργασίες εξόρυξης πετρελαίου, που αποτελούν τη δεύτερη φάση του προγράμματος στο πεδίο Tortue, ανοικτά της ακτογραμμής της Γκαμπόν. Μάλιστα, η πετρελαιοπηγή DTM-5H ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της, νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ η δεύτερη πετρελαιοπηγή, DTM-4H, θα τεθεί σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γεωτρήσεων συμπεριλαμβάνει..

Μείωση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 20% βλέπει ο CEO της Pioneer

Από το worldenergynews.gr
Κατά 20% περίπου αναμένεται να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου της Αμερικής, σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του Bloomberg, o διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Natural Resources Co. Scott Sheffield.

Κληθείς να σχολιάσει την τρέχουσα κατάσταση εν μέσω κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι: «Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χάσουν..

Πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν οι τιμές του πετρελαίου; Έως και τα 5 δολ. πιστεύουν κάποιοι

Από το m.naftemporiki.gr
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν κάνει βουτιά 60% από τις αρχές του έτους και κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003. Αλλά οι traders της αγοράς πιστεύουν ότι τα χειρότερα... έπονται.

Η τιμή του μπρεντ διαμορφώνεται σήμερα στα 26,55 δολάρια με άνοδο 6% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και του αμερικανικού αργού στα 23,86% με θεαματική ανάκαμψη 17%. Ωστόσο πρόκειται για μία αντίδραση που έρχεται..

Στα συμβόλαια αερίου ποντάρει η Energean για να αντέξει στην κρίση - Μεγάλο βαρίδι για την εταιρεία ο Πρίνος

Από το energypress.gr
Το 2019 η Energean σημείωσε τζίρο στα 75 εκατ. δολάρια από περίπου 90 εκατ. δολάρια το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έφτασαν τα 35,6 εκατ. δολάρια από τα 52,4 εκατ. την προηγούμενη χρήση.

Όπως ανέφερε η εταίρεια, μετά την άνοδο των αποθεμάτων κατά 39% ετησίως, μπαίνει πλέον στο επόμενο στάδιο που είναι η μετατροπή..

Ανακούφιση για τα διυλιστήρια οι χαμηλές τιμές του αργού - "Στοκάρουν" φθηνή πρώτη ύλη - Επιπλέον οφέλη αναμένουν τον Απρίλιο

Από το energypress.gr
Μπορεί λογιστικά, η πτώση των τιμών του πετρελαίου να έχει επίπτωση στην αποτίμηση των αποθεμάτων που τηρούν τα διυλιστήρια, ωστόσο η πτώση των τιμών μεταφράζεται σε σημαντικές ευκαιρίες για προμήθεια πρώτης ύλης σε ανταγωνιστικό κόστος και άρα για σημαντική ενίσχυση των περιθωρίων. Όπως σημείωσε πρόσφατα έκθεση της UBS, η αναταραχή στην αγορά πετρελαίου και ο πόλεμος των τιμών αποτελεί “ανακούφιση” για τον κλάδο της διύλισης. 

Συγκεκριμένα οι  αναλυτές του οίκου αναφέρονται..

Οι ΗΠΑ ενέκριναν τέρμιναλ εξαγωγής LNG που σχεδιάζει η Pembina στο Όρεγκον

Από το worldenergynews.gr
Οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας των ΗΠΑ ενέκριναν την Πέμπτη 19/3/2020 το σχέδιο της καναδικής εταιρείας Pembina Pipeline Corp για την κατασκευή και λειτουργία ενός σταθμού εξαγωγής φυσικού αερίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην περιοχή Jordan Cove στο παράκτιο Όρεγκον.

Το Jordan Cove έχει σχεδιαστεί..