Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση σύμφωνα με το ΣΕΒ

Τα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση σύμφωνα με το ΣΕΒ
Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία (ως το 2020) έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, παρουσιάζοντας το «Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες» που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Δασκαλόπουλος πρόκειται να αναφερθεί στη «Νέα Ελλάδα των αξιών και των αξίων που έχουμε ανάγκη», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αυτή μπορεί να προέλθει μόνο από την ανάδειξη μιας νέας γενιάς πολιτικών, επιστημόνων και επιχειρηματιών απαλλαγμένων από τις νοοτροπίες και αμαρτίες του παρελθόντος», μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο μηχανισμός που παρουσιάστηκε σήμερα, συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με τις διαφαινόμενες τεχνολογικές, οικονομικές, ρυθμιστικές εξελίξεις και τάσεις σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας, σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα και αναλύει τις επιπτώσεις τους στα επαγγέλματα, από πλευράς απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. 

Τα συμπεράσματα επαληθεύονται από ομάδες Εμπειρογνωμόνων και Στελεχών Επιχειρήσεων και ακολουθεί διαβούλευση πριν οριστικοποιηθούν. 

Σε αυτή τη φάση, ο μηχανισμός λειτουργεί σε 8 Επιχειρηματικούς Τομείς, που θεωρείται ότι παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία και είναι οι: Τρόφιμα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Δομικά Προϊόντα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Μέταλλο, Υγεία.

Τα επαγγέλματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των κλάδων αυτών, όπως προέκυψαν από τη μελέτη, είναι:
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με το Προεδρείο του ΤΕΕ


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, με το Προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης. 
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν τα προβλήματα των Μηχανικών και του τεχνικού κόσμου, καθώς και η αναπτυξιακή διάσταση θεμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού περιβαλλοντικών θεμάτων, ενεργειακών και φυσικών πόρων.

Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν:
· στην ταχύτερη και ολοκληρωμένη προώθηση του θεσμικού πλαισίου παραγωγής έργων
· στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση στρεβλώσεων, που υπάρχουν στις διαδικασίες και τη λειτουργία του συστήματος παραγωγής
· στο πλαίσιο λειτουργίας των Μητρώων Μηχανικών
· στις προδιαγραφές των Έργων και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού τους


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, εξέφρασε την διάθεση του για στενή συνεργασία του ΥΠΕΚΑ με το ΤΕΕ, τις κοινές δράσεις και την αντιμετώπιση προβλημάτων, που θα εξετασθούν άμεσα σε θεματικές συνεδριάσεις. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΓΕΝΟΠ: Κατά της μικτής εταιρείας ΔΕΗ-Damco

ΓΕΝΟΠ: Κατά της μικτής εταιρείας ΔΕΗ-Damco*Αποδυναμώνει τη ΔΕΗ
Θέση κατά της ίδρυσης μικτής εταιρείας ΔΕΗ-Damco (όμιλος Κοπελούζου) στην οποία θα μεταφερθούν δραστηριότητες της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, έλαβε και η ΓΕΝΟΠ, μία μέρα μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του δ.σ. της ΔΕΗ, όπου επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για τη συνεργασία αυτή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΓΕΝΟΠ, δικαιολογεί την καθυστερημένη τοποθέτησή της στο θέμα αυτό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το προηγούμενο τρίμηνο «εξάντλησε κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης με την Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση». Συνεχίζει δε τονίζοντας ότι «η διοίκηση δεν έπεισε για την ορθότητα της απόφασης της, για την συνεργασία της ΔΕΗ με την DAMCO ENERGY στον τομέα της εμπορίας με κοινοπρακτικό σχήμα και ποσοστά 49% ΔΕΗ, 51% DAMCO».

Ας σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα, την πρωτοβουλία στις αντιδράσεις κατά της προωθούμενης συνεργασίας, είχε το σωματείο ΕΔΟΠ, το οποίο εκπροσωπεί τους διοικητικούς υπαλλήλους της επιχείρησης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι ο λόγος της διαφωνίας που τον έχει διατυπώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, έχει να κάνει με την βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα αποβεί σε βάρος της ΔΕΗ, με την έννοια ότι ο κλάδος της εμπορίας θα διολισθήσει στα χέρια της DAMCO ENERGY και του κοινοπρακτικού σχήματος, αποδυναμώνοντας την ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει επίσης αναφορά στη μελέτη που διενήργησε η KPMG και η οποία στα αρνητικά σημεία του κοινοπρακτικού σχήματος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ασταθές θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο που επηρεάζει την αγορά, η αγορά φωτοβολταϊκών στη χώρα μας βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, δραστηριοποίηση στον κλάδο πολλών και μικρών επιχειρήσεων, έντονος ανταγωνισμός με συνέπεια τη συμπίεση του κέρδους κλπ».

Κατά την άποψη της ΓΕΝΟΠ, «εκείνο που έπρεπε να κάνει η επιχείρηση ήταν να πείσει την κυβέρνηση (και επιχειρήματα υπάρχουν πολλά) να εγκαταλείψει την εγκληματική απόφαση της, της απαγόρευσης των προσλήψεων η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των καταστημάτων της εμπορίας και προκρίνει την ανάπτυξη κοινοπρακτικών σχημάτων και καταστημάτων franchise».

Και η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ καταλήγει:

«Έτσι θα είχαμε την δυνατότητα και επιθετική πολιτική συγκράτησης των πελατών μας να σχεδιάσουμε και τις ατελείωτες ουρές των καταναλωτών που καθημερινά ταλαιπωρούνται να εξαλείψουμε.

Άντ’ αυτού όμως δυστυχώς επιλέγεται η εύκολη λύση και κάτι που θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας, το δωρίζουμε σε τρίτους οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν το όνομα μας και την ιδιαίτερη αξία που αυτό έχει.

Με βάση αυτό και επειδή σκοπός και στόχος αυτού του συνδικάτου είναι η προάσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης του Ελληνικού λαού μετά την εμμονή της Διοίκησης να εγκρίνει-ψηφίσει στο Δ.Σ. της επιχείρησης, αυτή την συνεργασία δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να διακόψουμε την συνεδρίαση του».
 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

HΠΑ: Πτώση 9,9 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα αργού

ΗΠΑ: Πτώση 9,9 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα αργού ανακοίνωσε η EIA
Τα αποθέματα αργού και βενζίνης υποχώρησαν στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η EIA ανέφερε στην εβδομαδιαία της έκθεση ότι τα αποθέματα αργού πραγματοποίησαν πτώση 9,9 εκατομμυρίων βαρελιών, στα 373,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα αποθέματα αργού θα υποχωρήσουν κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια. 

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού είχαν καταγράψει βουτιά 10,9 εκατομμυρίων βαρελιών. 

Η EΙΑ ανακοίνωσε ακόμα ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουλίου, στα 221 εκατομμύρια βαρέλια. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ


 ΠΗΓΗ:facebook./ΟΛΟΙ-ΣΤΟΥΣ-ΔΡΟΜΟΥΣ-ΞΑΝΑΔΕΝ-ΕΧΟΥΜΕ-ΑΛΛΗ-ΕΠΙΛΟΓΗ

Μειώνεται Διαρκώς το Περιθώριο Κέρδους των Πετρελαϊκών


Η διεθνής τιμή του πετρελαίου παραμένει λίγο επάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά την ίδια στιγμή αυξάνεται διαρκώς το κόστος εκμετάλλευσης για τις πετρελαϊκές. Ο συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων οδηγεί σε περιστολή του περιθωρίου κέρδους για αυτές τις εταιρείες, χρόνο με το χρόνο.
Όπως εξηγεί η Wall Street Journal, το περιθώριο κέρδους των πετρελαϊκών υποχώρησε πέρυσι στο 9%, σαφώς χαμηλότερο από το παρελθόν και τα «ένδοξα» έτη 2005 και 2006, όταν είχε ξεπεράσει το 15%. Παράλληλα, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση στο 8% ως το 2015, αν η τιμή του αργού παραμείνει κοντά στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.
Στην Ευρώπη, οι μεγαλύτερες εταιρείες ( Shell, BP, Eni, Repsol, OMV και Statoil) αφιερώνουν πλέον το 54% των κεφαλαιακών τους δαπανών απλά και μόνο για να διατηρήσουν την ετήσια απώλεια παραγωγής στο 4-5%, όπως τονίζει η Goldman Sachs. Άλλο ένα 18% των δαπανών κατευθύνεται σε παραγωγικά σχέδια τα οποία χρειάζονται μια τιμή βαρελιού τουλάχιστον στα 80 δολάρια ώστε να είναι βιώσιμα οικονομικά. 

ΠΗΓΗ:energia.gr

Η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ


Το παλάτι ήταν πολύ αναστατωμένο.Ο Πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος για μια ακόμη φορά εκνευρίστηκε και του ξέφυγαν τα αιματηρά σχέδια που έχει για τους υπηκόους του.Άσε που τον τελευταίο καιρό,πλύθηναν οι φωνές εναντίον του αγαπημένου του Βεζύρη που με πολύ κόπο κατάφερε να τον εδραιώσει ως αγωνιστή και απόλυτο συνομιλητή του, στη συνείδηση των υπηκόων του.
Ο Βεζύρης έφτασε στο παλάτι και προσπάθησε να ηρεμήσει τον Σουλτάνο λέγοντάς του ότι όλα όσα είπες ,τα έχει πεί και αυτός εκφράζωντας το λαό στη Σύνοδο-Συμβούλιο και μάλιστα είναι καταγεγραμμένα από τον Γραμματέα της συνόδου.Αφού ηρέμησε ο Σουλτάνος αποφάσισε ότι για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια του χωρίς αντιρρήσεις, πρέπει οπωσδήποτε να έχει στο πλάι του τον πιστό του Βεζύρη.Δεν πρέπει για κανένα λόγο να συνεχιστεί η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του αγαπημένου του.Οι εντολές του λοιπόν στο Βεζύρη του, ήταν σαφέστατες.Θα πληρώσει με ένα ποσό τους Γενίτσαρους που αποτελούσαν την καρδιά της αυτοκρατορίας και είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν εναντίον του Βεζύρη του,απειλώντας ότι δεν θα τον στηρίξουν στην επερχόμενη εκλογή του,ξεκινώντας παράλληλα τα σκληρά μέτρα από την περιφέρεια του Βασιλείου που δεν είναι τώρα πια ισχυρή.
Το φιρμάνι του Σουλτάνου ανέλαβαν να διαδώσουν τα πρωτοπαλίκαρα του Βεζύρη,τιμωρώντας με στέρηση βαθμού και εξέλιξης στο στράτευμα  όποιον τολμούσε να φέρει αντιρρήσεις.
Για μια ακόμα φορά,ξοδεύοντας λίγα αργύρια από το θησαυροφυλάκιο,ξεπεράστηκε μια κρίση που θα μπορούσε να βλάψει και τον Σουλτάνο μας αλλά πολύ περισσότερο τον πιστό και πολυαγαπημένο δούλο του, Βεζύρη   
Οι εποχές απαιτούν την αφήγηση παραμυθιών, που όμως αποτυπώνουν την ωμή πραγματικότητα!!!

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων και καρδιοπάθεια


Η ρύπανση του αέρα των πόλεων με σωματίδια και χημικές ουσίες, κυρίως από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, τις πηγές θέρμανσης και τη λειτουργία των βιομηχανιών, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων και καρδιοπάθειας, σύμφωνα με δύο νέες μεγάλες ευρωπαϊκές επιστημονικές έρευνες (η μία με ελληνική συμμετοχή), που έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες, οι οποίες επίσης έχουν δείξει τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει η ρύπανση για την υγεία.

Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον Όλε Ραάσου-Νίλσεν του Κέντρου Ερευνών της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ογκολογικό περιοδικό "Lancet Oncology", σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», δείχνει ότι η μακρόχρονη έκθεση ενός ανθρώπου ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα ρύπανσης του αέρα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων (ιδίως για αδενοκαρκίνωμα, την μοναδική από τις τέσσερις κυριότερες μορφές του καρκίνου των πνευμόνων, η οποία εμφανίζεται συχνά και σε μη καπνιστές).

Οι επιστήμονες εξέτασαν την επίπτωση των αερίων οξειδίων του αζώτου και των στερεών σωματιδίων με διάμετρο κάτω των 2,5 μικρομέτρων (ΡΜ2,5) και των 10 μικρομέτρων (ΡΜ10). Για τον σκοπό αυτό, έκαναν συγκριτική αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) σε 17 δημοσιευμένες μέχρι σήμερα μελέτες σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, που συνολικά αφορούσαν τη σχέση ρύπανσης-καρκίνου σε περίπου 313.000 ανθρώπους.

Η ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για κάθε αύξηση της ρύπανσης κατά πέντε μικρογραμμάρια σωματιδίων ΡΜ2,5 ανά κυβικό μέτρο του αέρα, ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων αυξάνει κατά 18% κατά μέσο όρο, ενώ για κάθε αντίστοιχη αύξηση κατά δέκα μικρογραμμάρια των σωματιδίων ΡΜ10 ανά κυβικό μέτρο αέρα, ο κίνδυνος αυξάνει κατά 22%. Αντίθετα, δεν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα επίπεδα των οξειδίων του αζώτου και στον καρκίνο των πνευμόνων.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι ακόμα και σε επίπεδα σωματιδίων στον αέρα, τα οποία είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μακρόχρονη ρύπανση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία. Τα όρια αυτά είναι 40 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα για τα σωματίδια ΡΜ2,5 και 25 μικρογραμμάρια για τα ΡΜ2,5 (πρόκειται για τον μέσο ετήσιο όρο, που είναι υψηλότερος από τα 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).

«Δεν διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κάποιο κατώφλι κάτω από το οποίο δεν υπάρχει καθόλου κίνδυνος. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το ‘περισσότερο είναι χειρότερο και το λιγότερο είναι καλύτερο'», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων είναι η καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου, η καθηγήτρια Κλέα Κατσουγιάννη, η Κωνσταντίνα Δημακοπούλου, η Ευαγγελία Σαμόλη και η Χριστίνα Μπάμια, όλες από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής τον Νίκολας Μιλς του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Lancet", σύμφωνα με το BBC, δείχνει ότι ακόμα και η βραχύχρονη έκθεση ενός ανθρώπου στη ρύπανση της ατμόσφαιρας αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο για καρδιολογικό πρόβλημα ή για πρόωρο θάνατο λόγω καρδιοπάθειας.

Οι ερευνητές έκαναν συγκρκτική αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) στοιχείων από 35 δημοσιευμένες μελέτες, οι οποίες αφορούν την επίπτωση στην καρδιά που προκαλεί η ρύπανση από αέριες χημικές ουσίες (μονοξείδιο άνθρακα, διοξείδιο θείου, διοξείδιο αζώτου, όζον κ.α.) και από μικροσωματίδια ΡΜ2,5 και ΡΜ10.

Η ανάλυση δείχνει ότι ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ή πρόωρου θανάτου λόγω καρδιολογικού προβλήματος αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 3,52% για κάθε αύξηση ενός μέρους ανά εκατομμύριο (ppm) του μονοξειδίου του άνθρακα, 2,36% για κάθε αύξηση ανά 10 μέρη ανά δισεκατομμύριο του διοξειδίου του θείου, 1,70% για κάθε αύξηση κατά 10 μέρη ανά δισεκατομμύριο του διοξειδίου του αζώτου και περίπου 2% για κάθε αύξηση κατά 10 μικρογραμμαρίων των σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο του αέρα.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τους καρδιοπαθείς και για όσους ζουν κοντά σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας, ενώ επισημαίνουν ότι το 2013 έχει χαρακτηρισθεί «Έτος Αέρα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τις αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ρύπανση του αέρα στις πόλεις του πλανήτη σκοτώνει περίπου 1,3 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ΠΗΓΗ:cebil.gr

24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Η Κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.
Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους Υπουργούς.
Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι οι εργαζόμενοι:
«Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί».
Οι εργαζόμενοι μπορεί να μην έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής, έχουν όμως και θα το αποδείξουν, τη δύναμη να ακυρώσουν αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο εκείνοι που αποφασίζουν, επιμένουν να οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Το τώρα δεν μετριέται, μόνο βιώνεται, κύριοι της Κυβέρνησης και της Τρόικα. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ληστεια…..


Kατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πολύ Γουανγκτσου στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες “ΜΗ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ!ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΟΜΩΣ! “Όλοι ξάπλωσαν κάτω ησυχα.
Αυτη η μέθοδος, ονομάζεται “Mind Changing Concept” ,ελληνιστι σημαινει ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.
Μια πελατισσα στηθηκε καπως προκλητικα σε ένα τραπεζι,περιμενοντας ισως κατι διαφορετικο από τους ληστες να της κανουν.Ο ενας ληστης λοιπον, της λεει. “Σοβαρεψου κυρια μου,προκειται να σας ληστεψω,όχι να σας βιασω! “
Αυτή η συμπεριφορα ονομαζεται “Being Professional” ελληνιστι επαγγελματισμος,δηλαδη να εστιαζεις την προσοχη σου σε αυτό που εχεις εκπαιδευθει.
Όταν οι ληστες γυρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν μικρός αδελφός ,με πτυχίο μάστερ παρακαλω,λεει στο μεγάλο αδερφο,αποφοιτο δημοτικού. “ΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΜΕ! “Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει. “Είσαι βλακας!Ειναι πολλα τα χρηματα και θα κανουμε ωρες να τα μετρησουμε!Το βραδυ στις ειδησεις,που θα ανακοινωσουν τη ληστεια,θα πουν και το ακριβες ποσον που κλαπηκε! “
Αυτή η συμπεριφορα ονομαζεται “Experience.”ΕΜΠΕΙΡΙΑ“. Είναι σαφεστατα χρησιμοτερη στις μερες μας από τα πτυχια μαστερ.
Όμως στην τραπεζα,μετα την ληστεια,ο ταμιας φωναζει στον διευθυντη να καλεσει την αστυνομια.
Ο διευθυντης του λεει. “Μην τηλεφωνησεις ακομα!Ευκαιρια είναι ,κοντα στα 20 εκατομμυρια που μας εκλεψαν, να παρουμε αλλα 10 εμεις και κοντα στα 70 που εχουμε καταχραστει,να πουμε ότι μας εκλεψαν 100! “
Αυτή η μεθοδος ονομαζεται “Swim with the tide.”Ελληνιστι,χρησιμοποιουμε μια δυσαρεστη κατασταση προς οφελος μας.
Ο ταμιας λεει “Μακαρι ναχουμε μια ληστεια κάθε μηνα! “
Αυτό λεγεται “Killing Boredom.” Ελληνιστι,σημαινει ότι η προσωπικη ευτυχια,είναι πιο σημαντικη από τη δουλεια σου.
Το βραδυ, στις ειδησεις,ανακοινωθηκε ότι εκλαπη το ποσον των 100 εκατομμυριων.Οι καημενοι οι ληστες,μετρουσαν και ξαναμετρουσαν,αλλα το ποσον που ειχαν στα χερια τους ηταν 20 εκατομμυρια..
Θυμωμενος λοιπον ο ενας ληστης λεει “ΡΙΣΚΑΡΑΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ,ΕΝΩ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΠΗΡΕ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΑΡΑ ΛΗΣΤΗΣ !!! “
Αυτό λεγεται “Knowledge is worth as much as gold!” Ελληνιστι, η γνωση αξιζει οσο ο χρυσος!
Ο διευθυντης της τραπεζας ηταν πολύ χαρουμενος,που καλυψε τις κλοπες του,εξαιτιας της ληστειας. Αυτο λεγεται “Seizing the opportunity.” Daring to take risks!” Ελληνιστι,σημαινει,ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΡΙΣΚΟ!!! 

ΠΗΓΗ:asimonis.wordpress.com/

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και απεργία

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και απεργία
Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της Συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (των νέων στο 60!!!), η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κοινωνικό Κράτος καταρρέει κι ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν δεκαετίες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να επιστρέψουμε - απλώς - στα προ κρίσης, επίπεδα, νέα μέτρα προωθούνται, οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών και της εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου πρέπει να ανατραπεί.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωρά σε:

1. Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ)

2. Γενική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία, με τη ΓΣΕΕ, την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30πμ,

συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν Τρόικα και Συγκυβέρνηση.

Ακόμη αποφάσισε ότι:

Θα κλιμακώσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

Θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων.

Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζόμενων στο Δημόσιο, των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό Τομέα, των απασχολούμενων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για κοινή δράση με τα Συνδικάτα της Ευρώπης, ιδιαίτερα του Νότου.

Δίνουμε κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Βρείτε τις διαφορές!

20130710-085844.jpgedt-thumb-large 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Μπορεί να εξηγηθεί γιατί η Morgan Stanley υποβάθμισε το ελληνικό χρηματιστήριο σε αναδυόμενη αγορά και τα ελληνικά ομόλογα σε neutral; Είναι απλό το ελληνικό success story δεν έχει πείσει τους σοβαρούς διεθνείς επενδυτικούς οίκους.


Μπορεί να εξηγηθεί γιατί η Morgan Stanley υποβάθμισε το ελληνικό χρηματιστήριο σε αναδυόμενη αγορά και τα ελληνικά ομόλογα σε neutral;
Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley Capital International ή MSCI υποβάθμισε το ελληνικό χρηματιστήριο σε αναδυόμενη αγορά εξέλιξη τραγική καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει υποβαθμισμένο χρηματιστήριο. 

Επίσης η Morgan Stanley υποβάθμισε σε neutral (ουδετερότητα) τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, τοποθετώντας τη δίκαιη τιμή στις  45,8 μονάδες βάσης  σε περίπτωση αναδιάρθρωσης χρέους και στο 47,5 μονάδες βάσης σε περίπτωση που δεν υπάρξει αναδιάρθρωση. 
Σύμφωνα με την Morgan Stanley μεσοπρόθεσμα τα ελληνικά ομόλογα είναι ελκυστικά. 
Τέλος, όπως επισημαίνει, η ύπαρξη κινδύνου θα διατηρήσουν τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, με την αγορά να θεωρείται αβέβαιη σε σχέση με άλλα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Η υποβάθμιση των 2 βασικών πυλώνων της οικονομίας τα ομόλογα και το χρηματιστήριο από την Morgan Stanley αποδεικνύει ότι το success story της Ελλάδος δεν έχει πείσει τους διεθνείς επενδυτές και ειδικά τους ισχυρούς επενδυτικούς οίκους. 
Η διπλή υποβάθμιση της Ελλάδος, αποτελεί αποδοκιμασία της οικονομίας. 
Το παράδοξο είναι ότι η υποβάθμιση του χρηματιστηρίου σημειώθηκε όταν ολοκληρωνόταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Η υποβάθμιση των ομολόγων ήρθε σε μια περίοδο γενικής πολιτικής και όχι μόνο αμφισβήτησης της Ελλάδος. 
Να σημειωθεί ότι την Morgan Stanley σε μετοχές και ομόλογα παρακολουθούν οίκοι και funds που διαθέτουν συνολικά 4 τρισεκ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

IEA: Στα 94,65 δολ. η τιμή του αργού πετρελαίου το 2013


Τις εκτιμήσεις της για την τιμή του αμερικάνικου αργού West Texas Intermediate, αναβάθμισε η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου υποβαθμίστηκε για το 2013 και το 2014.
Ειδικότερα, η τιμή του αργού, τύπου light sweet αναμένεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 94,65 δολάρια το βαρέλι εφέτος, έναντι της εκτίμησης του Ιουνίου για 93,25 δολάρια.
Η εκτίμηση της υπηρεσίας για το 2014 παρέμεινε αμετάβλητη στα 91,96 δολάρια.
Για το φυσικό αέριο, η ΕΙΑ τοποθετεί τη μέση τιμή spot στα 3,76 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες εφέτος, σε σχέση με τα 3,92 δολάρια που είχε προβλέψει τον Ιούνιο.
Για το 2014 η πρόβλεψη για την τιμή υποβαθμίζεται στα 3,91 δολάρια, από 4,10 δολάρια.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αγωγός TAP: Socar και BP θα συμμετέχουν με 20% η καθεμιά, Total με 10%


Με ποσοστό 20% έκαστη θα συμμετάσχουν στο project του αγωγού TAP η αζέρικη Socar και η βρετανική BP, ενώ η γαλλική Total ποσοστό με 10%.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Socar, «όλα τα έγγραφα θα υπογραφούν εντός των επόμενων δυο μηνών». 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Χ. Λιάγγου: Ενίσχυση ανταγωνισμού στο εμπόριο καυσίμων


Σε ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά των καυσίμων προχώρησε η κυβέρνηση μέσω του πολυνομοσχεδίου υπό την πίεση της τρόικας.

Με τα άρθρο 104 αίρει σειρά υφιστάμενων προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία αποθηκευτικών χώρων, διευρύνοντας τη σχετική δραστηριότητα που θα δώσει τη δυνατότητα αύξησης των εισαγωγών και ενίσχυσης του ανταγωνισμού. Για πρώτη φορά επίσης με το παρόν άρθρο δίνεται η δυνατότητα Το άρθρο 104 αίρει σειρά υφιστάμενων προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία αποθηκευτικών χώρων καυσίμων. σύνδεσης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων και με βυτιοφόρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλονται οι προβλεπόμενοι φόροι και δασμοί.
Το πολυνομοσχέδιο περιορίζει το ελάχιστο εταιρικό κεφάλαιο για την άδεια εμπορίας κατηγορίας Α (δεν περιλαμβάνει διακίνηση ναυτιλιακών και αεροπορικών καυσίμων, υγραερίων και ασφάλτου) από τα 2 εκατ. ευρώ κλιμακωτά στα 500.000 ευρώ μέχρι και το 1,5 εκατ. ευρώ ανάλογα με τον διακινούμενο όγκο καυσίμων. Συγκεκριμένα για όγκο πωλήσεων έως και 300.000 μ.τ., το απαιτούμενο ελάχιστο εταιρικό κεφάλαιο ορίζεται στις 500.000 ευρώ. Για ποσότητες από 300.000 μ.τ. έως και 600.000 μ.τ. το απαιτούμενο εταιρικό κεφάλαιο φτάνει στο 1 εκατ. ευρώ και για ποσότητες άνω των 600 000 μ.τ. στο 1,5 εκατ. ευρώ. Ο ελάχιστος όγκος αποθηκευτικών χώρων που υποχρεούνται να διαθέτουν οι κάτοχοι άδειας Εμπορίας της κατηγορίας Α υπολογίζεται με βάση τον όγκο των πωλήσεων πετρελαιοειδών προϊόντων που αυτοί πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ως εξής: Για πωλήσεις μέχρι και 300.000 μ.τ. απαιτείται διαθεσιμότητα 4.000 κυβικών μέτρων.
Για πωλήσεις από 300.00 μ.τ. έως και 600.000 μ.τ., n διαθεσιμότητα αποθηκευτικών χώρων ορίζεται στα 7.000 κυβικά μέτρα και για πωλήσεις άνω των 600.000 μ.τ. στα 13.000 κυβικά μέτρα. Ο υφιστάμενος νόμος προβλέπει για τη συγκεκριμένη κατηγορία άδειας διαθεσιμότητα αποθηκευτικού χώρου 7.000 κυβικά μέτρα για ποσότητες έως και 600.000 μ.τ. και 13.000 κυβικά μέτρα για ποσότητες άνω των 600.000 κυβικών μέτρων.
Για τις άδειες κατηγορίας Β1 (εμπορίας αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων), Β2 (εμπορίας αφορολόγητων αεροπορικών καυσίμων), Γ (εμπορίας υγραερίων) και Δ (εμπορίας ασφάλτου) το απαιτούμενο κεφάλαιο προσδιορίζεται στις 500.000 ευρώ από τις 800.000 ευρώ σήμερα. Ο ελάχιστος όγκος αποθηκευτικών χώρων για τις κατηγορίες αδειών Εμπορίας, Β1 και Β2 παραμένει στα 5.000 κυβικά μέτρα, στην κατηγορία Γ παραμένει στα 500 κυβικά μέτρα, όπως επίσης και στην κατηγορία Δ στα 2.000 κυβικά μέτρα.
Το πολυνομοσχέδιο καταργεί επίσης την υποχρέωση των κατόχων αδειών εμπορίας να τηρούν σε αποθηκευτικούς χώρους συνεχώς λειτουργικά αποθέματα ίσα τουλάχιστον με ποσοστό 5 365 των ετήσιων πωλήσεων στην εγχώρια αγορά που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο έτος, ρύθμιση που λειτουργούσε ανασταλτικά λόγω της αύξησης του κόστους. Καταργείται επίσης η υποχρέωση της χρήσης των αποθηκών για τροφοδοσία καταναλωτών ή πρατηρίων σε ποσότητα 30% των πωλήσεων κάθε έτος στην αγορά της διοικητικής περιφέρειας μέσα στα όρια στα οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του κατόχου αδείας. Καταργείται τέλος και n δυνατότητα καθορισμού ελάχιστης τιμής καταναλωτή που δίνει μέσω έκδοσης κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης ο νόμος 3054 2002 για την αντιμετώπιση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού.
(Καθημερινή, 10/7/2013) 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΝΕ :Ο Δείκτης ανταγωνιστικοτητας του world economik forum


Τις τελευταίες δεκαετίες η έννοια της ανταγωνιστικότητας κυριαρχεί στην επιστημονική και πολιτική συζήτηση αλλά και στον σχεδιασμό και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο οικονομικό πεδίο εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με αυτό που αναφέρεται ως διεθνής ανταγωνιστικότητα. Η ανησυχία αυτή δεν είναι καινούργια.Είναι αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης των αγορών, της γρήγορης τεχνολογικής ανάπτυξης, της συρρίκνωσης των οικονομικών αποστάσεων, της απελευθέρωσης του εμπορίου. Αυτό που φαίνεται καινούργιο, είναι η ένταση και η έκταση με την οποία εκφράζεται τα τελευταία χρόνια. Το ζήτημα της διεθνούς ανταγωνιστικότητας αφορά περισσότερο τις ανεπτυγμένες χώρες οι οποίες μέχρι την οικονομική κρίση και την μεταβολή που επέφερε στην παγκόσμια οικονομία, αναζητούσαν τρόπους να διατηρήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, με την είσοδο σε νέες δραστηριότητες και σε νέες χώρες εγκατάστασης των δραστηριοτήτων τους, κυρίως μέσω της τεχνολογικής ανάπτυξης της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας – τιμής, ενώ μετά την κρίση προσπαθούν κυρίως μέσω της ανταγωνιστικότητας – τιμής να ανακτήσουν την οικονομική τους θέση. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε αυτό το τεύχος παρουσιάζει μια κριτική προσέγγιση του «Δείκτη Ανταγωνιστικότητας» του World Economic Forum. Επιπλέον παρουσιάζει τις δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα 
Διαβάστε όλο το τεύχος 

ΠΗΓΗ:inegsee.gr

ΜΕ... ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ Πώς θα καθορίζεται ο (ταλαίπωρος) κατώτατος μισθός


Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου , -μετά από εισήγηση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας και αφού προηγηθεί κοινωνικός διάλογος- θα καθορίζεται από το 2017 ο εθνικός κατώτατος μισθός, σύμφωνα με σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού θα λαμβάνονται υπόψη η ανεργία αλλά και η ανάπτυξη της χώρας, θα υπάρξει διαβούλευση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων -με την υποστήριξη οικονομικών κέντρων και οργανισμών- ώστε στο τέλος Ιουνίου κάθε έτους να προσδιορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού.

Όπως αναφέρει το real.gr, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, για τον ορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου κατώτατου ημερομισθίου θα διεξάγεται διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της Κυβέρνησης με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα οικονομίας και ιδίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής καθώς και εργασιακών σχέσεων και το συντονισμό από επιτροπή.

Οι κοινωνικοί εταίροι που μετέχουν στη διαβούλευση είναι: Εκ μέρους των εργαζομένων όλης της χώρας η ΓΣΕΕ και λοιπές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές που εκπροσωπούν εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε εθνικό επίπεδο και προτείνονται από τη ΓΣΕΕ ή καλούνται από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης, εκ μέρους των οργανώσεων των εργοδοτών ευρείας εκπροσώπησης εργοδοτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, ο ΣΕΤΕ και λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις που προτείνονται από αυτούς ή καλούνται από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης.

Η διαβούλευση θα συντονίζεται από τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΟΜΕΔ, ως πρόεδρο, ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τη γραμματειακή υποστήριξη των υπηρεσιών του ΟΜΕΔ.

Το έργο της Επιτροπής Συντονισμού της διαβούλευσης είναι: Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου κάθε έτους προς εξειδικευμένους επιστημονικούς ερευνητικούς και λοιπούς φορείς, μεταξύ των οποίων, η Τράπεζα Ελλάδος, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο ΟΑΕΔ, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), το Ινστιτούτο ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΟΒΕ, το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), να συντάξουν έκθεση προς υποβολή έως την 31η Μαρτίου κάθε έτους, για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου με εκτιμήσεις για την προσαρμογή τους στις επίκαιρες οικονομικές συνθήκες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ