Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Saipem starts up ETBE unit at refinery in Greece

 


Saipem, a global solution provider in the energy and infrastructure sectors, through its XSIGHT division dedicated to project definition services, has started-up its ETBE (Ethyl Tert Buthyl Ether) unit for Hellenic Petroleum’s refinery in Aspropyrgos, Greece. The existing MTBE unit was revamped to the latest generation of ETBE technology for bio-ethers production. The unit maintained also in full the capacity to produce MTBE. The new ETBE unit will help Hellenic Petroleum to meet its..

Το διυλιστήριο πετρελαίου της BP στην Αυστραλία θα κλείσει αυτό το μήνα



 Η BP plc σταμάτησε να εισάγει πετρέλαιο για το διυλιστήριό της στη Δυτική Αυστραλία, το μεγαλύτερο της χώρας, και βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον παροπλισμό του εργοστασίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε εκπρόσωπος.

Η BP ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα έκλεινε..

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.

 






Φαινόμενα αστυνομικής βίας , όπως αυτά που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη και δεν είναι ήταν η πρώτη φορά βέβαια, οφείλουμε να τα καταδικάσουμε και να καλέσουμε άπαντες να δράσουν άμεσα για την εξάλειψή τους.

Ο ρόλος του αστυνομικού είναι ξεκάθαρος..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

  




Ανακαλύφθηκε το Αρχαιότερο Ηφαιστειακό Πέτρωμα σε Μετεωρίτη Ηλικίας 4,6 δισ. Ετών



 Ένας άκρως ασυνήθιστος μετεωρίτης ηλικίας σχεδόν 4,6 δισεκατομμυρίων ετών, που ανακαλύφθηκε στην Αλγερινή έρημο Σαχάρα το 2020, περιέχει το αρχαιότερο ηφαιστειακό πέτρωμα που έχει ποτέ βρεθεί, σύμφωνα με τους Γάλλους επιστήμονες που τον ανέλυσαν. Η εκτιμώμενη ηλικία του μετεωρίτη (4,566 δισεκατομμύρια έτη) τοποθετεί την προέλευση του μόλις δύο εκατομμύρια χρόνια μετά το σχηματισμό του ηλιακού..

Ρότα για το Τέξας έβαλαν πέντε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν βενζίνη

 



Πέντε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν βενζίνη και τα οποία βρισκόταν στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, μετακινήθηκαν στο Λιμάνι του Χιούστον για να βοηθήσουν στην ανακούφιση της κρίσης του εφοδιασμού μετά το πάγωμα του περασμένου μήνα που κατέστρεψε τα διυλιστήρια της περιοχής σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα μεγάλα διυλιστήρια κατά μήκος της ακτής του Κόλπου, κόμβος διύλισης..

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering» MSc Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου - Τρίτος Κύκλος

 


Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την υποστήριξη της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και του Δήμου Ασπροπύργου προκηρύσσει τον Τρίτο Κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering” (‘Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου’).

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) αξιοποιεί τις υπάρχουσες και αναδυόμενες ευκαιρίες που δίνονται..

BP: Θεσπίζει τηλεργασία δύο ημερών ανά εβδομάδα

 


Περίπου 25.000 υπάλληλοι γραφείου της BP θα δουλεύουν από το σπίτι δύο ημέρες την εβδομάδα, καθώς τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα αίρονται, σε μία στροφή της πετρελαϊκής προς ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Στο πλαίσιο μίας μόνιμης πλέον στροφής στην ευέλικτη εργασία, το σχέδιο που..