Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Alert: Aκυρώνεται το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο

Alert: Aκυρώνεται το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο
Στην ακύρωση της απόφασης που προέβλεπε την καταβολή εισιτηρίου 25 Ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομείο από 1-1-2014
αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας. Από τη συγκεκριμένη απόφαση το Υπουργείο ανέμενε έσοδα της τάξεως των 60 εκ Ευρώ το χρόνο τα οποία θα περικοπούν από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Η κατάργηση του εισιτηρίου πριν εφαρμοστεί πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα.
Πάντως ενώ το ... 25άρι καταργείται από 1-1-2014 εφαρμόζεται χαράτσι 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκδίδεται ακόμα και για χρονίως πάσχοντες γεγονός που ανεβάζει έμμεσα τη συμμετοχή σε υψηλά επίπεδα για ασθενείς που προμηθεύονται φάρμακα αξίας κάτω των 5 Ευρώ και ουσιαστικά δρά αποτρεπτικά στη συνταγογράφηση.
Παράλληλα με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 9 Δεκεμβρίου προβλέπεται ότι ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφεί το 2014 ανά μήνα το 80% του κόστους των φαρμάκων που συνταγογράφησε το 2013. Η δαπάνη θα υπολογίζεται σε μηνιαία βάση όταν στο δίμηνο υπάρξει υπέρβαση τον τρίτο μήνα το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα του παρακρατεί την «υπέρβαση» του 20% των δύο προηγούμενων μηνών και θα μειώνει αντίστοιχα το όριο του μηνιαίου ποσού.
Αυτό βέβαια μπορεί να έχε ως συνέπεια κάποιοι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να γράψουν φάρμακα στο θεράποντα ιατρό τους.

 ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ 2%


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με βάση δημοσιεύματα που είδαν το φως της επικαιρότητας ότι κρίθηκε αντισυνταγματικό το Άρθρο 29 του Νόμου 3086/2011 για την παρακράτηση του 2% ως εισφορά αλληλεγγύης και καλούν τους εργαζόμενους να προσέλθουν στις κατά τόπους ΔΟΥ (εφορίες) προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση επιστροφής χρημάτων, σας ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ΔΕΝ χρειάζεται να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία καθώς δεν πληρώνονται από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Στις κατά τόπους ΔΟΥ αλλά και στη ΔΕΗ δεν υπάρχει καμία σχετική εγκύκλιος για το εν λόγω θέμα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρακολουθεί το ζήτημα και θα ενημερώνει σχετικά.
  
ΠΗΓΗ:spartakos-dei.gr
  
ΣΧΟΛΙΟ: Υπάρχουν και σωματεία που ενδιαφερονται για όλους τους εργαζόμενους 

Η αύξηση 1% στη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων δημιουργεί αισιοδοξία για "συμβολική" αύξηση από το 2015 στην ΕΓΣΣΕ - Λήγουν σήμερα εννέα κλαδικές συμβάσεις - Τρεις μήνες προθεσμία πριν καταργηθούν

Το επίδομα γάμου ξανά στο τραπέζι για την ΕΓΣΣΕ - Τον Ιανουάριο αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Εντός του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για εννέα κλαδικές συμβάσεις που λήγουν σήμερα, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, και δεν ανανεώθηκαν. Ανάμεσα στις συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν είναι και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για την οποία η ΓΣΕΕ έχει θέσει ως στόχο την παράταση της χορήγησης του επιδόματος γάμου και κυρίως την επανεξέταση των μισθολογικών παραμέτρων που έμειναν εκτός της συμφωνίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Μαΐου.


Η ΓΣΕΕ αναμένεται να αποστείλει αίτημα προς τις εργοδοτικές οργανώσεις για ανανέωση της χορήγηση του επιδόματος γάμου αλλά και για μισθολογικές αυξήσεις από το 2015, ακολουθώντας το παράδειγμα της σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων που υπεγράφη χθες και προβλέπει μισθολογική αύξηση 1% από το 2015. Σύμφωνα με την σύμβαση των  ξενοδοχοϋπαλλήλων οι μισθοί θα παραμείνουν σταθεροί το 2014 αλλά από 1/1/2015 θα αυξηθούν κατά 1%, με αντάλλαγμα πιο ελαστικό οκτάωρο από το 2014.

Την ίδια στιγμή, επί τάπητος θα τεθεί και η νέα κλαδική σύμβαση για 500.000 εμποροϋπαλλήλους, σύμβαση που έχει λήξει από τον Νοέμβριο, αλλά οι όροι της διατηρούνται μετά από συμφωνία μεταξύ της ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η σύμβαση των εμποροϋπαλλήλων θα στηριχθεί σε ένα πλαίσιο τριών σημείων, που συμφωνήθηκαν από τους εργοδοτικές οργανώσεις και τους εργαζομένους, το οποίο περιλαμβάνει την αποσύνδεση των μισθών της σύμβασης από την Εθνική Σύμβαση Εργασίας, τη σύσταση μικτής επιτροπής για την υποβολή της τελικής πρότασης και την αξιολόγηση των όρων που περιλαμβάνουν οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι επαφές που έχουν γίνει μεταξύ των εργοδοτικών φορέων και των υπαλλήλων δείχνουν ότι η επιστροφή στον βασικό μισθό των 751 ευρώ δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντίθετα συζητείται η μείωση μισθών 5-7%, με ανοιχτό το ενδεχόμενο συμβολικής αύξησης από το 2015.

Μεταξύ των υπόλοιπων κλαδικών συμβάσεων που λήγουν σήμερα και αναμένεται να λάβουν τρίμηνη παράταση για την υπογραφή τους είναι η σύμβαση των ιδιωτικών κλινικών, της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, των μεταλλείων-λιγνιτωρυχείων, των τεχνικών-μελετητικών εταιρειών, των δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑ), των χειριστών ανυψωτικών λατομείων πέτρας, των χειριστών ανυψωτικών μεταλλείων λιγνίτη και των τεχνιτών ζυμαρικών. 

 ΠΗΓΗ:newmoney.gr

 ΣΧΟΛΙΟ :Και κάποιοι άλλοι μιλάνε για αποπληθωρισμό .

ΕΛΠΕ: Έως 13/1 οι "δηλώσεις" για stock options

ΕΛΠΕ: Έως 13 Ιανουαρίου οι
Το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 666.284.703,30 Ευρώ, διαιρούμενο σε 305.635.182 Κοινές Ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,18 Ευρώ η καθεμία.

Τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν πως στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί μετοχών του Ομίλου όπως αυτό υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση με σχετική απόφαση της την 25.05.2005 και τροποποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της 19 Δεκεμβρίου 2013, τα στελέχη της Εταιρίας που είναι δικαιούχοι Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί μετοχών της Εταιρίας, καλούνται από 1 Νοεμβρίου 2013 έως 13 Ιανουαρίου 2014 να δηλώσουν στη Διοίκηση της Εταιρίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Πρόγραμμα, την πρόθεση τους να ασκήσουν μέρος η το σύνολο των δικαιωμάτων τους.
Το δικαίωμα άσκησης για την περίοδο αφορά σε δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν το 2009, και αφορά σε 1.704.716 νέες Κοινές Ανώνυμες μετοχές της Εταιρίας ονομαστικής αξίας 2,18 Ευρώ η καθεμία, οι οποίες θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την εξάσκηση των δικαιωμάτων.

Μετά την άσκηση από τους δικαιούχους των δικαιωμάτων προαίρεσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και έκδοση νέων κοινών ανωνύμων μετοχών, ανάλογα με τον αριθμό δικαιωμάτων που θα έχουν ασκηθεί με τις ως άνω δηλώσεις και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων κατά την έκδοση μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.13 του Κ.Ν. 2190/1920. Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι μετοχές που αντιστοιχούν στα ασκηθέντα δικαιώματα να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 666.284.703,30 Ευρώ, διαιρούμενο σε 305.635.182 Κοινές Ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,18 Ευρώ η καθεμία. Με βάση το Πρόγραμμα η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών έχει ορισθεί σε 7,62 Ευρώ ανά μετοχή.

Ο αριθμός των νέων μετοχών που τελικά θα εκδοθούν και θα ζητηθεί η εισαγωγή τους στο Χ.Α. εξαρτάται από τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα ασκηθεί το σχετικό δικαίωμα και θα καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό.

 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Κάθε χρόνο, η ανάπτυξη προβλέπεται... του χρόνου !

Obviously will be created genocide in a country if … Προφανώς θα δημιουργηθεί γενοκτονία σε μια χώρα αν …


Μετάφραση του κατωτέρω αποσταλέντος στην επιτροπή  και στους ευρωβουλευτές της ΕΕ.

Αξιότιμε Πρόεδρε του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτζ.

Ανακοίνωση: Αξιότιμα Μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, Αξιότιμε Πρόεδρε, Αξιότιμοι Αντιπρόεδροι και άλλα μέλη της Επιτροπής.

Σε κάθε χώρα οι μισθοί πρέπει να είναι ανάλογοι του κόστους ζωής και της προσφοράς στην παραγωγή. Και κάθε  συντάξη να είναι  αντίστοιχη των εισρορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Θα δημιουργηθεί προφανώς γενοκτονία σε μια χώρα:

1. Εάν δημιουργήσεις τεράστια ανεργία και πέραν του 51% στους νέους.

2. Αν για τους περισσότερους εργαζόμενους μειώσεις το μισθό σε Κινεζικά επίπεδα, με κοστος ζωης ΕΕ. Πχ Αν ένας με 1, 2 ή 3 παιδιά, έχει μισθό Τόμσεν 400 ευρώ και ενοίκιο 300 ευρώ.  Γνωρίζετε κυριοι μετέχοντες στη σκευωρία των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων κανένα θαύμα για να μπορεί να ζήσει μια οικογένεια με 100 ευρώ το μήνα;;

Έχετε ακούσει κύριοι ότι,  εξ’ αιτίας της ανοχής σας και της συνωμοσίας σας ως είδος μαφίας στο νέο “πείραμα” τύπου Josef Μενγελε εναντίον των Ελλήνων:

α) Υπάρχει τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα;

β) Ότι 500,000 σπίτια Ελλήνων (περίπου 1.500.000 Έλληνες)  είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;;

γ)Ότι κάθε νεαρός Έλληνας που μπορεί να φύγει από την Ελλάδα πηγαίνει στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση του ελληνικού Έθνους

δ) Ότι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι άνεργος;;

ε) Ότι έχουν κλείσει οι περισσότερες επιχειρήσεις;;

στ) Ότι αρχίζει η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας πάρα πολλών Ελλήνων;;

ζ) Ότι διαλύονται  η υγεία, η παιδεία και ότι προσφέρει το κράτος στους πολίτες;

η) Ότι αφού υποβιβάστηκε  μεθοδευμένα κάθε αξία ξεπουλωνται από το Σαμαρά σας τα πάντα για “ένα κομμάτι” ψωμί και η Ελλάδα παραμέχει το ίδιο χρεωμένη;;

θ) Γνωρίζετε όπως όλα δείχνουν ότι στόχος των απατεώνων είναι  οι Ελληνικοί υδρογονάνθρακες να «δωρηθούν» από  το Σαμαρά σας για να “απασχοληθούν” μόνον μερικές χιλιάδες Έλληνες;; Και τίποτε άλλο!!

ι) Γνωρίζετε κύριοι ότι εξοντώνεται ο Ελληνικός λαός με κάθε είδους φορολογία ώστε παράλληλα με τη μείωση κάθε μισθού του ή σύνταξης να του δημευθεί η περιουσία του;;

κ) Δεν απαιτείται μεγάλη φιλοσοφία κύριοι  “πειραματιστές”   της εξολόθρευσης δια του ευρώ σας του Ελληνισμού για να αντιληφθήτε:

Ότι όταν μειώνεις τις αποδοχές των Ελλήνων περισσότερο από 60% (ψέματα σας λένε για μικρότερο ποσοστό) και παράλληλα δεν μειώνεις τις δανειακές υποχρεώσεις τους στις τράπεζες, ουτε τα επιτόκια των καρτών και άλλων δανείων που φτάνουν το 20% τους οδηγείς σε κατάσχεση σε μηδαμινή τιμή της περιουσίας τους με το τραγικό αποτέλεσμα  να παραμένουν και χρεωμένοι;;

Ή το άλλο απαράδεκτο να μειώνεις τις δικαιούμενες συντάξεις κατά 60% που σημαίνει φορολογία 60% και ότι μένει να το φορολογείς πάλιν περισσότερο εγκληματικά.

Συνεπώς Κύριοι αυτή η ΕΕ  έχει γίνει κάτι περισσότερο από μαφία

Θα μπορούσαν κύριοι να αναφερθούν  άπειρα άλλα  που προέκυψαν από την εγκληματική εσωτερική υποτίμηση και την  μετατροπή του  χρέους  της  Ελλάδας απο χρέος ανυπόθηκο προς τις αγόρες  σε χρέος προς τη  Γερμανια κτλ,  με υποθήκευση του πλούτου της Ελλάδας.

Το συμπέρασμα κύριοι είναι ότι αυτή η ΕΕ κατάντησε σήμερα μία εγκληματική οργάνωση lebensraum  και όργανο της νεο Ναζιστικής Γερμανίας που εξοντώνει με πλεον εξελιγμένες μεθοδους τον Ελληνισμό  και αλλους  λαούς της  ΕΕ.   Με εσας  πιστα όργανα.

Έχετε γίνει  εγκληματίες  κυριοι χωρίς πιθανόν να το έχετε συνειδητοποιήσει.

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

From: E. BILLIS [mailto:EURI@CENTRAL.NTUA.GR]
Sent: Tuesday, December 31, 2013 12:54 AM
Subject: Obviously will be created genocide in a country if …

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Eκτροχιασμός τρένου που μετέφερε πετρέλαιο στην Β.Ντακότα


Εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε αργό πετρέλαιο εκτροχιάστηκε σε περιοχή της χιονισμένης Βόρειας Ντακότα με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες.
Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε τα πάντα και οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση μέρους της πόλης Κάσελτον για λόγους ασφαλείας. Οι κάτοικοι βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο γειτονικό Φάργκο.
Από περίπου 300 κατοίκους της συγκεκριμένης πόλης ζητήθηκε να εγκατελείψουν προσωρινά τα σπίτια τους, καθώς το σύννεφο καπνού που σηκώθηκε από την πυρκαγιά στο τρένο μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τις Αρχές, 56 από τα συνολικά 106 βαγόνια έφυγαν από τις ράγες. Η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με άλλο εμπορικό τρένο που μετέφερε σιτάρι. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ (+playlist)

Επιβάλλουν φόρο 22% (τουλάχιστον) στο επίδομα ανεργίας από 01/01/2014

Επιβάλλουν φόρο 22% (τουλάχιστον) στο  επίδομα ανεργίας από 01/01/2014
Αν έρθει το μακρύ χέρι της εφορίας για να σας αποσπάσει το 22% του επιδόματος ανεργίας, μην εκπλαγείτε. Είναι και αυτό ένα τμήμα του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, πιθανότατα χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Δεν φτάνει λοιπόν που από 01/01/2014 γίνονται αυστηρότερα τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας –στο τέλος θα απομείνουν να το εισπράττουν λιγότεροι από 100.000 όταν το σύνολο των ανέργων ανέρχονται στα 1,35 εκατομμύρια- δεν φτάνει που με «τεχνάσματα» αποκλείονται όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι από το επίδομα των 200 ευρώ (διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του fpress.gr) τώρα ενεργοποιείται και ο νέος φορολογικός νόμος ο οποίος προβλέπει το εξής:
«Απαλλάσσεται από τον φόρο το επίδομα ανεργίας που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ στους δικαιούχους ανέργους, εφόσον το άθροισμα των λοιπών εισοδημάτων του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει ετησίως τις 10.000 ευρώ». Να λοιπόν η παγίδα: μπαίνει εισοδηματικό όριο και μάλιστα πολύ χαμηλό. Ποια είναι όμως τα «λοιπά εισοδήματα» που θα λαμβάνονται υπόψη για να φανεί αν πληροί κάποιος το κριτήριο της απαλλαγής ή όχι; Για παράδειγμα, αν κάποιος απολυθεί Ιούνιο (που σημαίνει ότι στη φορολογική δήλωση της επόμενης χρονιάς θα εμφανίσει κανονικό μισθό για το πρώτο πεντάμηνο) και επίδομα ανεργίας για τους επτά μήνες που απομένουν μέχρι τη συμπλήρωση του 12μήνου, θα θεωρηθεί ότι οι υπερβαίνει το όριο; Θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα από ενοίκια, από τόκους;
Όπως και να έχει, όποιος εμφανίζει εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ  και ταυτόχρονα επίδομα ανεργίας, θα πληρώνει φόρο τουλάχιστον 22% καθώς αυτός είναι ο πρώτος συντελεστής της φορολογικής κλίμακας. Αν μάλιστα ξεπεράσει το όριο των 12.000 ευρώ, τότε θα πληρώνει και εισφορά αλληλεγγύης 1% όχι μόνο επί του επιδόματος ανεργίας αλλά επί του συνολικού εισοδήματος. Που σημαίνει ότι για όποιον πέσει στην παγίδα το πραγματικό επίδομα ανεργίας που θα απομένει στην τσέπη του, δεν θα είναι 360 ευρώ αλλά 280,8 ευρώ.  

ΠΗΓΗ:
fpress.gr

Με ελικόπτερο θα απομακρυνθούν οι επιβάτες του ρωσικού ερευνητικού πλοίου στην Ανταρκτική


Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του ρωσικού πλοίου που έχει παγιδευτεί από τους πάγους κοντά στην Ανταρκτική, πρόκειται να απομακρυνθούν με ένα κινεζικό ελικόπτερο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Ελήφθη η απόφαση να απομακρυνθούν 52 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος με ένα ελικόπτερο του κινεζικού πλοίου Σούε Λονγκ, εφόσον οι μετεωρολογικές συνθήκες το επιτρέψουν", διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Το ρωσικό σκάφος μεταφέρει συνολικά 74 πρόσωπα, επιστήμονες, τουρίστες και μέλη του πληρώματος.


Οι αυστραλιανές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα πως ένα αυστραλιανό παγοθραυστικό που είχε αναχωρήσει για να προσεγγίσει το παγιδευμένο ρωσικό πλοίο Akademik Shokalskiy, αναγκάσθηκε να ανακρούσει πρύμναν λόγω της κακοκαιρίας και πως μια νέα προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.


Το κέντρο συντονισμού διασώσεων στην Αυστραλία βρίσκεται σε τακτική επαφή με το πλοίο. Η κατάσταση της υγείας όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος είναι καλή.


 ΠΗΓΗ:
 energypress.gr

Κάτω από τα 100 δολάρι το βαρέλια το πετρέλαιο

Κάτω από τα 100 δολάρι το βαρέλια το πετρέλαιο
Τα futures του πετρελαίου έκλεισαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, παρέμειναν όμως σε υψηλό δύο μηνών μετά τα data του είδαν το φως προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και "έδειξαν" μεγαλύτερη πτώση στις αμερικανικές προμήθειες.

Το αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε πτώση 1,03 δολάρια ή 1% στα 99,29 δολάρια το βαρέλι.

  
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Μεγαλόπολη: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι των ορυχείων στην πώληση της ΑΔΜΗΕ - ΔΕΗ


Στη Μεγαλόπολη, το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών - ΔΕΗ με επιστολή του στους βουλευτές Αρκαδίας, τους καλεί να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, γιατί «η ηλεκτρική ενέργεια είναι εθνικό κοινωνικό αγαθό» και «ο ΑΔΜΗΕ θεμέλιο για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της πατρίδας».

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τους βουλευτές, το σωματείο των εργαζομένων στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ο ΑΔΜΗΕ είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα εργαλεία για άσκηση εθνικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας και η πώληση του μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετεί».


Προσθέτουν πως, «ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, είναι θεμέλιο για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της πατρίδας μας, εξασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό κάθε παραγωγικής δραστηριότητας με ηλεκτρικό ρεύμα και επιδρά στην τελική τιμή κάθε προϊόντος και υπηρεσίας, χτισμένη εδώ και πάνω από 60 χρόνια από τον ελληνικό λαό, για να διασφαλίζει την ηλεκτροδότησή του».


ΠΗΓΗ
: defencenet.gr