Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τα σχολεία στο Τέξας τιμωρούν τους μαθητές που αρνούνται να φοράνε πάνω τους το μικροτσίπ!



Οπως γνωρίζουμε, μια σχολική περιοχή στο Τέξας φέτος,ανακοίνωσε ότι θα απαιτούν από τους σπουδαστές να φορούν μικροτσίπ ενσωματωμένες-ταυτότητες ανά πάσα στιγμή.
Τώρα, οι φοιτητές που αρνούνται να παρακολουθούνται λένε ότι αισθάνονται τον αντίκτυπο.
Από την 1η Οκτωβρίου, οι μαθητές στο John Jay Γυμνάσιο και Anson Jones Middle School στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν "υποχρεωτικά"στην τάξη με ταυτότητες εξοπλισμένες με αναγνώριση ραδιοσυχνότητας (RFID) τσιπ για να παρακολουθείται η τοποθεσία του κάθε μαθητή. Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν ότι η προσπάθεια αυτή στο Τέξας γίνεται για να ανακοπεί το ανεξέλεγκτο σκασιαρχείο. Αν το πρόγραμμα κριθεί επιτυχής, τα τσιπ RFID θα έρθουν σύντομα σε 112 σχολεία, και θα επηρεάσουν περίπου 100.000 μαθητές.
Οι φοιτητές αρνούνται να περπατήσουν στις αίθουσες του σχολείου με την κάρτα στην τσέπη τους ή γύρω από το λαιμό τους, και ισχυρίζονται ότι "βασανίζονται" από τους εκπαιδευτές, και αποκλείονται από τη συμμετοχή τους σε ορισμένες λειτουργίες του σχολείου. Κάποιοι επίσης είπαν ότι στράφηκαν μακριά από τους κοινόχρηστους χώρους, όπως καφετέριες και βιβλιοθήκες.
Η Andrea Hernandez, μια δευτεροετής στο Γυμνάσιο, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν αγνοήσει τις εκκλήσεις της για σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής, και της είπαν ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές του σχολείου, αν αρνείται να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα παρακολούθησης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου