Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ζητούνται απαντήσεις για το σοβαρό ατύχημα στη Motor Oil

Από το efsyn.gr
Την ώρα που τέσσερις εργάτες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στην εντατική, οι πληροφορίες γνωστοποιούνται... με το σταγονόμετρο για τις συνθήκες που οδήγησαν στην έκρηξη στις 31/1 στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) στην Κόρινθο κι ενώ την ημέρα εκείνη γινόταν συντήρηση των μονάδων ● «Τα μέτρα είναι ελλιπή, οι έλεγχοι σχεδόν ανύπαρκτοι, ενώ από τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες εισπράττουμε μόνο... αέρα!», σημειώνει..

Κατά 12,3% αυξήθηκε η παραγωγή υδρογονανθράκων της BP το δ' τρίμηνο του 2019

Από το worldenergynews.gr
Αυξημένη κατά 12,3% παρουσιάστηκε η συνολική παραγωγή υδρογονανθράκων της BP το δ’ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η εταιρεία σήμερα (4/2).

Ειδικότερα, η παραγωγή το εν λόγω διάστημα ανήλθε..

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου 2020: δέσμευση συνεργασίας για χώρους εργασίας χωρίς καρκινογόνους παράγοντες


Από το osha.europa.eu
Την τελευταία εικοσαετία, η παγκόσμια ημέρα κατά καρκίνου  στις 4 Φεβρουαρίου έχει αναπτυχθεί σε ένα ισχυρό κίνημα που εμπνέει οργανώσεις, κοινότητες και άτομα να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και να αναλάβουν δράση για τον περιορισμό του παγκόσμιου αντίκτυπου της ασθένειας.

Ο καρκίνος που σχετίζεται με την εργασία εξακολουθεί να..

Μεγάλη Βρετανία: Απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου από το 2035

Από το autoblog.gr
O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Borris Johnson υποσχέθηκε σήμερα, παρουσιάζοντας την COP26, ότι η απαγόρευση της πώλησης βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει το 2035, πέντε χρόνια νωρίτερα απ΄ό,τι προβλεπόταν, προκαλώντας τις επικρίσεις τόσο των βιομηχάνων όσο και των οικολόγων που τον κατηγορούν ότι αρκείται “στις καλές προθέσεις”.

Μη ρεαλιστικός, σύμφωνα..

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με το Προεδρείο του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Από το worldenergynews.gr
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε χθες με το προεδρείο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και τον επικεφαλής του κ. Παναγιώτη Οφθαλμίδη. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός του ΥΠΕΝ αναφορικά με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του ΠΣΕΕΠ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε συνέχεια της προσπάθειας που κάνουµε οι εργαζόµενοι των ΕΛΠΕ για την αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, αντιπροσωπεία του Σωµατείου µας συναντήθηκε χθες το απόγευµα µε τον υπουργό Ενέργειας κo Χατζηδάκη.

Αναπτύξαµε στον Υπουργό αναλυτικά..

Πως η ΑΟΖ μετατρέπεται σε "γαλάζιο έδαφος" - Η περικύκλωση των ελληνικών νησιών

Από το slpress.gr
Μια από τις πιο παραγνωρισμένες παθογένειες του ελληνικού συστήματος εξωτερικής πολιτικής είναι ο επαρχιωτισμός του. Το ότι δηλαδή λειτουργεί μέσα στο στενό πλαίσιο της γεωπολιτικής "γειτονιάς", αδιαφορώντας για το τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Όμως, το διεθνές σύστημα είναι ένα και ενιαίο και ό,τι συμβαίνει σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου ασκεί επιδράσεις στο σύνολο.

Έτσι, ο κοσμογονικός ανταγωνισμός, που βρίσκεται..