Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η Ρωσία είναι έτοιμη να καταλάβει τον έλεγχο των μεγαλύτερων πετρελαϊκών αποθεμάτων του κόσμου

Από το bankingnews.gr
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι έτοιμη να αναλάβει τον έλεγχο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA στη Rosneft της Ρωσίας.

Η ρωσική TASS, αναφέροντας την El Nacional, αναφέρει ότι η ριζοσπαστική κίνηση συζητείται ως τρόπος διαγραφής του χρέους του Καράκας στη Μόσχα.

Το χρέος είναι τεράστιο:

Κατά 14.000 βαρέλια ημερησίως αυξήθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Αύγουστο - Το καμπανάκι του ΙΕΑ

Από το worldenergynews.gr
Κατά 14.000 βαρέλια ημερησίως αυξήθηκαν οι συνολικές εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, φτάνοντας τα 8,21 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (mb / d) τον Αύγουστο από τα επίπεδα του Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της JODI-OIL, πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής από τον Απρίλιο.
Ωστόσο, οι επιθέσεις..

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για τα οικονομικά εργαλεία αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής

Στην ενημέρωση των Μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Κλιματική Αλλαγή και τη συμβολή του Χρηματοπιστωτικού Τομέα στη Περιβαλλοντική Προστασία και αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής εισάγοντας τις πράσινες χρηματοδοτήσεις συμμετείχε ο υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αρβανιτίδης σημείωσε τα εξής:

Νέα Μέθοδος για την Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας για Η/Ο από Ελαστικά

Από το energia.gr
Τα ελαστικά μπορούν να αποδειχτούν η νέα πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα φορτίζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προσφέροντας λύση στο πρόβλημα της φόρτισής τους, αλλά και της αυτονομίας τους, που κυμαίνεται, σήμερα, σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό επισημαίνεται σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Sumitomo Rubber σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Kansai, με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν..

Κόστα Ρίκα: Ο Παράδεισος των Oικολόγων και ένα Παγκόσμιο Παράδειγμα

Από το energia.gr
Η Κόστα Ρίκα, η μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής,  διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοπορία στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και δίνει ένα πολύ μεγάλης, παγκόσμιας σημασίας παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνουν μια ηγεσία με σαφές όραμα και στρατηγική και μια κοινωνία που το ασπάζεται ενεργά, ακόμα και αντιμέτωπες με τις συνήθεις ισχυρές πιέσεις των βιομηχανιών ορυκτών καυσίμων και άλλων ρυπογόνων βιομηχανικών λόμπι.

Παράδειγμα; Το μερίδιο ανανεώσιμων πηγών..

Ανιχνευτικές επαφές στην Αθήνα του αμερικάνικου διϋλιστηρίου Delek για τα ΕΛΠΕ

Από το mononews.gr
Ξεκινάει το φλερτ των μνηστήρων για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εκ μέρους της κυβέρνησης, αν θα γίνει πλήρης μετοχοποίηση για το 35,5% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχει το Ελληνικό Δημόσιο, με την πώληση σπαστά μετοχών, μέσω χρηματιστηρίου και μέσω book building ή αν τελικά θα επανέλθει στο τραπέζι η πώληση μέσω διαγωνισμού, πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο αμερικάνικο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες έχουν βρεθεί..

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν κατά 9,3 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ


Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων υποχώρησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 9,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 11 Οκτωβρίου, σε σύγκριση..