Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνες από το μέλλον μας; Στις ΗΠΑ νοικιάζουν τα σπίτια με «κόκκινα» δάνεια στους ιδιοκτήτες τους


Στις ΗΠΑ η κρίση έχει προκαλέσει αύξηση των ενοικίων σε αρκετές πολιτείες, καθώς πολλοί χάνουν τα σπίτια τους ενώ η αγορά στέγης γίνεται όλο και δυσκολότερη.

Έτσι, μεγάλες εταιρείες έχουν μπει στην αγορά ενοικίασης σπιτιών και αγοράζουν μαζικά “κόκκινα δάνεια” χαμηλότερα από την ονομαστική τους αξία για να αποκτήσουν τα υποθηκευμένα ακίνητα σε χαμηλές τιμές, ενοικίαζοντάς τα συχνά στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Είναι μια εικόνα από τις ΗΠΑ, η οποία αποτυπώνεται σε ρεπορτάζ του Bloomberg και δείχνει ανάγλυφα τι μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα, όπου ο αριθμός των στεγαστικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται αυξάνει συνεχώς (23% στα στεγαστικά και 42% στα καταναλωτικά) ενώ τα εισοδήματα και οι τιμές των ακινήτων υποχωρούν, ένα σκηνικό που δείχνει να ακολουθεί με χρονική υστέρηση τις εξελίξεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην Ελλάδα είχαν γίνει επαφές ξένων hedge funds για την αγορά “κόκκινων δανείων” αλλά το θέμα δεν προχώρησε επειδή δεν υπήρξε συμφωνία στην τιμή.

Μεγάλες φίρμες της Wall Street αγοράζουν μαζικά στεγαστικά δάνεια σε καθυστέρηση, με στόχο να αποκτήσουν σε χαμηλές τιμές τα υποθηκευμένα σπίτια και να τα νοικιάσουν, καθώς η ζήτηση για νοικιασμένα σπίτια αυξάνεται, όπως και οι τιμές των ενοικίων.

Οι εταιρείες έχουν στραφεί στην αγορά “κόκκινων δανείων” γιατί μέχρι τώρα αποκτούσαν σπίτια σε χαμηλές τιμές μέσω των πλειστηριασμών, ο ρυθμός των οποίων όμως αρχίζει να επιβραδύνεται, ενώ οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν.

Οργανώσεις προστασίας των ενοικιαστών εκφράζουν φόβους για την τακτική αυτή, καθώς οι εταιρείες που αποκτούν τα δάνεια δεν θα προσφέρουν ευκαιρίες ρύθμισης στους δανειολήπτες, καθώς έχουν ισχυρό κίνητρο να τους διώξουν από τα σπίτια για να τους τα... ενοικιάσουν.

Ο κλάδος της ενοικίασης ακινήτων είναι σε άνθηση, καθώς Hedge fund και άλλες μεγάλες εταιρίες έχουν εισέλθει στην αγορά τα τελευταία χρόνια, καθώς η κρίση προκάλεσε αύξηση στη ζήτηση σπιτιών για ενοίκιο, αφού πολλοί δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα δάνειά τους και έχασαν τα ιδιόκτητα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή ο μεγάλος βαθμός υπερχρέωσης εμποδίζει τους ανθρώπους να αγοράσουν σπίτι και η ζήτηση για νοικιασμένα σπίτια διαρκώς αυξάνεται, όπως και τα ενοίκια.

Ιδιωτικές εταιρείες, hedge funds, εταιρείες real estate, επενδυτικά trusts και άλλοι επενδυτές ξόδεψαν 20 δισ. για την αγορά 200.000 κατοικιών προς ενοικίαση τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις ΗΠΑ, μάλιστα, υπάρχει και η ιδιομορφία του “βραχνά” των φοιτητικών δανείων που ξεπερνούν σε αξία το 1 τρισ. δολάρια και εμποδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους να αποκτήσουν σπίτι.

Όπως γράφει μάλιστα το αμερικανικό ειδικευμένο περιοδικό στο real estate CRE Finance World, σύμφωνα με τον ιστότοπο thinkprogress, η αγορά των ενοικιασμένων κατοικιών και το κόστος των ενοικίων θα σημειώσουν έκρηξη, καθώς τα εισοδήματα θα συνεχίσουν να μειώνονται και η απόκτηση σπιτιού θα γίνεται όλο και δυσκολότερη.

Είναι ενδεικτικό ότι οι εταιρείες που νοικιάζουν ακίνητα, έχουν προχωρήσει σε τιτλοποίηση των εσόδων από τα ενοίκια (εκδίδουν ομόλογα τα οποία έχουν ως εγγύηση τις εισπράξεις από τα ενοίκια) και η πρόβλεψη της Deutsche Bank είναι ότι η αγορά των τίτλων αυτών, από 0,5 δισ. δολ. σήμερα θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα φτάσει τα 20 δισ. δολ. μέσα σε λίγα χρόνια.

Οι “σπιτονοικοκύρηδες της Wall Street”, δηλαδή μεγάλες επενδυτικές φίρμες και hedge fund που έχουν μπει στην ενοικίαση κατοικίας, άρχισαν να εξαγοράζουν κόκκινα στεγαστικά δάνεια από τη στιγμή που ο ρυθμός νέων πλειστηριασμών άρχισε να επιβραδύνεται και έφθασε σήμερα στα επίπεδα του 2006.

Ταυτόχρονα οι τράπεζες έχουν κίνητρο να πουλήσουν τα δάνεια, καθώς το κόστος διατήρησης κόκκινων δανείων έχει αυξηθεί λόγω νέων κανονισμών.

Τα δάνεια πωλούνται συνήθως στο 65-80% της αξίας του υποθηκευμένου σπιτιού.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι διακανονισμοί με τους δανειολήπτες των οποίων τα δάνεια εξαγοράστηκαν, καταλήγουν σε πλειστηριασμούς ή σε παραχώρηση των τίτλων ιδιοκτησίας.

O Doug Brien, εκπρόσωπος της Starwood Waypoint, μιας από τις εταιρείες του κλάδου, λέει στο Bloomberg ότι στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρουν στους δανειολήπτες που δεν φαίνονται ικανοί να αποπληρώσουν το δάνειό τους, τη δυνατότητα να το νοικιάσουν και “να παραμείνουν στο ίδιο σπίτι και να κρατήσουν τα παιδιά τους στο ίδιο σχολείο”.

Ο ίδιος υπολογίζει ότι ένα ποσοστό 30-50% των δανείων που θα εξαγοραστούν θα μετατραπούν σε ενοίκια, ενώ τα υπόλοιπα είτε θα συνεχίσουν να αποπληρώνονται μετά από τροποποίηση των όρων είτε θα πουληθούν τα ακίνητα εάν η τοποθεσία ή η ποιότητα του σπιτιού δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της εταιρείας.

Άλλοι παράγοντες του κλάδου εξηγούν ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να γίνει η διαχείριση των δανείων που εξαγοράζονται. Οι δανειολήπτες μπορούν να ξεκινήσουν με μηνιαίες πληρωμές ή με συμβιβασμό για άμεση πώληση σε τιμή χαμηλότερη από τη συνολική οφειλή από το δάνειο και διαγραφή της υπόλοιπης απαίτησης.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

14 ΜΕΤΑΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΕ-ΔΑ



Απίστευτο λάθος - Βρετανική φρεγάτα τορπίλισε την προβλήτα της


Ένα απίστευτο λάθος που παραλίγο να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές δείχνει ότι ούτε το Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου διανύει τις καλύτερές του ημέρες. Έριξε καταλάθος τορπίλη όπως αποκαλύπτει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail. 

Η Φρεγάτα HMS Argyll βρισκόταν σε άσκηση στο Plymouth, όταν η τορπίλη «διέφυγε απροσδόκητα». Πέρασε απο ενα φράκτη ασφαλείας στη ναυτική βάση του Devonport πριν χτυπήσει ένα κοντέινερ. 

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού δήλωσε ότι η τορπίλη δεν ηταν 'πραγματικη' (dummy torpedo) και δεν ηταν οπλισμένη. 

Πρόσθεσε επίσης οτι υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο τείχος ασφαλείας και κανείς δεν τραυματίστηκε στο συμβάν που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα.

Ωστόσο η άσκηση έχει ανασταλεί, ενώ διεξάγεται έρευνα για τους λόγους που μπορεί η τορπίλη να εκτοξέυθηκε. 

Άλλές πηγές δήλωσαν στην εφημεριδα οτι "εαν η τορπίλη ηταν οπλισμένη τοτε η έκρηξη θα ηταν τεραστίων διαστάσεων και τώρα θα συζητούσαμε για μια μεγάλη απώλεια ζωών… κάποιος προφανώς πάτησε το κουμπί καταλάθος, το μεγάλο ερώτημα ειναι ποιός!"

Το HMS Argyll, κατασκευάστηκε στα τέλη του 1980, και είναι η μακροβιότερη φρεγάτα Τύπου 23 στο Βασιλικό Ναυτικό. 

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει οτι υπήρχαν υποβρύχια στη ναυτική βάση του Devonport την στιγμή του ατυχήματος.

Η ναυτική βάση του Devonport ειναι η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτική βάση στη δυτική Ευρώπη, και είναι μία από τις τρεις βάσεις του Βασιλικού Ναυτικού. 

Η βάση, που βρισκεται σε εγκαταστάσεις 650 στρεμμάτων, είναι επίσης η μόνη βάση πυρηνικής επισκευής και ανεφοδιασμού του στρατού. 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο θρασύς Ντ. Γιαρός «απειλεί» να καταστρέψει τους ρωσικούς πετρελαιαγωγούς στην Ουκρανία


Με θράσος, ο ηγέτης της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρo Γιαρός, απειλεί να καταστρέψει ρωσικούς αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου που διατρέχουν την ουκρανική επικράτεια, εάν δεν έχει επιτευχθεί μια διπλωματική λύση με τη Μόσχα, επιβεβαιώνοντας έτσι, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, τις ρωσικές κατηγορίες εναντίον του για «υποκίνηση σε τρομοκρατία»!

Σε μία έντονα φορτισμένη ομιλία του, ο Γιαρός είπε στους υποστηρικτές του ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντισταθούν στους  Ρώσους «κατακτητές». 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εχθρό να πραγματοποιήσει μια επίθεση πολέμου στην ουκρανική επικράτεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρωσία βγάζει χρήματα με την αποστολή πετρελαίου μέσω των αγωγών μας προς τη Δύση.

Εμείς θα καταστρέψουμε αυτούς τους πετρελαιαγωγούς και θα στερήσουμε στον εχθρό μας αυτή την πηγή εισοδήματός του», δήλωσε ο ηγέτης του «Δεξιού Τομέα». 

Ο Γιαρός, τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους οπαδούς του, προτρέποντάς τους να πάρουν τα όπλα εναντίον της Ρωσίας, εάν δεν επιτευχθεί διπλωματική λύση.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κύπρος: Ανάκριση για το κλεμμένο λιβυκό πετρέλαιο στο β/κορεατικό πλοίο


Δύο Ισραηλινούς και έναν Σενεγαλέζο ανακρίνουν οι κυπριακές αρχές για ύποπτη διαπραγμάτευση αγοράς πετρελαίου που φέρεται να έχει κλαπεί από τη Λιβύη. Το πετρέλαιο μεταφέρεται με δεξαμενόπλοιο το οποίο βρίσκεται 18 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κύπρου.

Οι κυπριακές αρχές είχαν λάβει από τις 11 Μαρτίου σήμα από την κυβέρνηση της Λιβύης, με το οποίο ζητούσε βοήθεια για να ανακοπεί το δεξαμενόπλοιο "Morning Glory", που μετέφερε  κλεμμένο πετρέλαιο, 32.000 τόνων, που είχε φορτώσει από το λιμάνι Sidra της Λιβύης.
  
Το κυπριακό Λιμενικό παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία του δεξαμενόπλοιου το οποίο φάνηκε  να προσεγγίζει το λιμάνι Λάρνακας χωρίς να αιτηθεί άδεια ελλιμενισμού.

Γύρω στα μεσάνυχτα, ιδιωτικό τζετ, αποβίβασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, δύο Ισραηλινούς κι έναν Σενεγαλέζο, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς τη Μαρίνα Λάρνακας, όπου μισθώνοντας πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθύνθηκαν προς το Morning Glory.

Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν σύντομη διαπραγμάτευση με μέλος του πληρώματος, το οποίο κατέβηκε στο  πλοιάριο.

Η Κυπριακή Λιμενική Αστυνομία που παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις των δύο πλοίων, κινητοποιήθηκε αμέσως, και κατά την επιστροφή του πλοιαρίου, μόλις αυτό εισήλθε στα χωρικά ύδατα, Αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό σκάφος, το ανέκοψαν και κάλεσαν για ανακρίσεις τους τρεις επιβαίνοντες για έλεγχο διαβατηρίων.

Στην όλη υπόθεση ενεπλάκη και το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Επανεξετάζονται οι συνδικαλιστικές άδειες. Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις απεργίες

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις απεργίες
Οι κανόνες ενός ιδιότυπου συνωμοτισμού, που επικράτησαν επί χρόνια γύρω από τα κακώς κείμενα (ίσως και για την πλειοψηφία) των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κυρίως, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά, δεν βασίζονταν πάντα σ’ ένα απτό οικονομικό ή μισθολογικό αντάλλαγμα.

Αξιοποιώντας τα περιθώρια που έδιδε η νομοθεσία των αρχών της δεκαετίας του ’80, και τις γκρίζες συνδιαλλαγές επιχειρήσεων-σωματείων και αρμόδιων υπουργών, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μπορούσαν να κατανέμουν, κατά το δοκούν, χιλιάδες εργατοώρες και ημέρες αδειών σε επιλεγμένους εργαζόμενους με το πρόσχημα των συνδικαλιστικών αδειών. Με αυτό τον τρόπο μόνο στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το διοικητικό συμβούλιο μπορούσε να «δωρίσει» εκατοντάδες χιλιάδες ώρες εργασίας. Το πλεονέκτημα αυτό αποτελούσε πάγια τακτική και σε πολλές επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα. Κατά αυτόν τον τρόπο δημόσιοι υπάλληλοι έχοντας την πλήρη συναίνεση των εκπροσώπων τους μπορούσαν να απασχολούνται σε δεύτερη εργασία έχοντας έως 20 ημέρες το μήνα άδεια. Μια άδεια την οποία ουδέποτε αξιοποιούσαν για πραγματικές συνδικαλιστικές δραστηριότητες σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Αυτό το φαύλο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών φαίνεται να παίρνει ένα τέλος με τη δρομολόγηση σύστασης επιτροπής η οποία θα εξετάσει τα πεδία των αλλαγών στις συνδικαλιστικές διατάξεις του νόμου 1264 / 1982 . Ένας νόμος στον οποίο είχε αποτυπωθεί η ιταλική νομοθετική εμπειρία της εποχής. Η τρόικα το έθεσε και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας συμφώνησε να ανοίξει το θέμα με τρόπο που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση με τη ΓΣΕΕ. Εκτός από την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών που κατανέμονταν επί χρόνια από τα μεγάλα πρωτοβάθμια σωματεία ως μηχανισμοί της υπηρεσιακής εξουσίας προσώπων και παρατάξεων, υπό επανεξέταση τίθενται σχεδόν το σύνολο της συνδικαλιστικής νομοθεσίας με αιχμή, κυρίως, τα εξής πεδία:

α. Αλλαγή των διατάξεων για τη νομιμοποίηση των απεργιακών αποφάσεων. Σήμερα οι απεργίες μπορούν να προκηρυχθούν στις περισσότερες περιπτώσεις με αποφάσεις μόνο των διοικητικών ή των Γενικών Συμβουλίων των οργανώσεων. Με την προωθούμενη νέα διάταξη η προκήρυξη απεργίας για να είναι νόμιμη πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου. Δηλαδή θα προϋποθέτει τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη της απόφασης καθώς, επίσης, μεγαλύτερο χρόνο προειδοποίησης και υποχρεωτικά στάδια διαβουλεύσεων ανάμεσα στα σωματεία και την εργοδοτική πλευρά. Πάντως η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό όχι μόνο απεργιακών και μάλιστα 24ωρων κινητοποιήσεων στην Ευρώπη αλλά ταυτοχρόνως και των πλέον αναποτελεσματικών και λιγότερο μαζικών.

β. Επαναφορά της δυνατότητας να μπορεί και η εργοδοτική πλευρά να κηρύσσει ανταπεργία -το περίφημο lock out- η οποία καταργήθηκε με τη νομοθεσία του 1982 παρόλο που ισχύει ακόμη σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

γ. Επανεξέταση του τρόπου και των πηγών χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στην Ελλάδα, για τις τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις - με εξαίρεση την ΟΤΟΕ (τράπεζες),υπερισχύει η κρατική χρηματοδότηση κι όχι η σωματειακή. Χρηματοδοτούνται ετησίως από το κράτος με ένα κονδύλι το οποίο παρακρατεί ο εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα ως ποσοστό εισφοράς από τον μισθό των εργαζομένων. Υπό αυτήν την έννοια, η συνδικαλιστική συνδρομή είναι μια υποχρεωτική παρακράτηση για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα κι όχι εθελοντική προσφορά αλληλεγγύης. Το διαχρονικό αποτέλεσμα αυτής της στρέβλωσης είναι μια ιδιότυπη εξάρτηση των ίδιων των συνδικάτων από το κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Οι υποστηρικτές αυτής της αλλαγής στον τρόπο χρηματοδότησης υπενθυμίζουν ότι σε άλλες χώρες και ειδικότερα στη Γερμανία όλα τα έξοδα των συνδικάτων συμπεριλαμβανομένων και των μισθών που καταβάλλονται στο προσωπικό και στη συνδικαλιστική ηγεσία καλύπτονται από συνδρομές μελών απευθείας.

Οι τριετίες

Mε ειδικό μισθολόγιο για την πρόσληψη μακροχρονίως ανέργων επιχείρησε το υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πίεση που άσκησε η τρόικα για την κατάργηση των προσαυξήσεων που λαμβάνουν, μετά την πρώτη τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες, οι αμειβόμενοι με τα κατώτατα όρια στον ιδιωτικό τομέα. «Η μόνη υποχώρηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπάρξει ένα μικρό discount στην περίπτωση πρόσληψης μακροχρονίως ανέργων» δήλωσε στέλεχος του υπουργείου που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Πάντως, έως αργά το βράδυ της Παρασκευής, δεν είχε γίνει σαφές εάν η τρόικα αποδεχόταν, ως αντίβαρο, τη μείωση των τριετιών μόνο για τους μακροχρόνια ανέργους. Οι συζητήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη και αναμένονταν ότι θα ήταν ένα από τα θέματα που θα απασχολούσαν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έως και το παρά πέντε της επίτευξης μιας συμφωνίας με την τρόικα

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΡΑΦΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ !...


Αν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι καθρέφτης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι η τελευταία ενισχύθηκε όσο ποτέ εδώ και δεκαετίες. Κι αυτό γιατί το εξωτερικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα μετά από πολλές χρόνια.

 Όμως, η ανταγωνιστικότητα δεν μετριέται με έναν τρόπο, αλλά με περισσότερους. Ένας από τους πιο δημοφιλείς για χώρες όπως η δική μας, που δεν διαθέτουν εθνικό νόμισμα, είναι η πραγματική σταθμισμένη ισοτιμία (real effective exchange rate), που βασίζεται στο εργατικό κόστος ανά μονάδα προϊόντος.

Αν η Ελλάδα διέθετε εθνικό νόμισμα, θα μπορούσε να το υποτιμήσει για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της. Από τη στιγμή που δεν έχει αυτήν την ευχέρεια, η βελτίωση θα έρθει με άλλον τρόπο. Με μείωση των μισθών ώστε να αποκλιμακωθεί το εργατικό κόστος ανά μονάδα προϊόντος, όπως κι έγινε.

Πράγματι, οι μετρήσεις δείχνουν ότι η πραγματική σταθμισμένη ισοτιμία με βάση το κόστος ανά μονάδα προϊόντος έχει επανέλθει στα επίπεδα του 2000. Υπό αυτήν την έννοια, θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι όσοι υποστήριζαν, π.χ. η τρόικα, ότι η μείωση των μισθών ήταν απαραίτητη για να ανακτηθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας από την είσοδό της στην ευρωζώνη μέχρι σήμερα.

Η ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα θα έπρεπε να αποτυπώνεται επίσης στην πορεία των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών. Όμως, η εικόνα από αυτό το μέτωπο δεν είναι ικανοποιητική. Σύμφωνα με την Ε.Ε., η αξία των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών εκτιμάται σε 53 δισ. ευρώ το 2013 έναντι 52,3 δισ. την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Πρόκειται για αξιοσημείωτη αύξηση αν συγκριθεί με τις εξαγωγές του 2009 που ανήλθαν σε 44,5 δισ., αλλά συνεχίζει να υπολείπεται των 56,3 δισ. ευρώ του 2008.


Η εικόνα γίνεται πιο προβληματική αν η αξία των εξαγωγών υπολογισθεί με τις σταθερές τιμές του 2005. Σε αυτήν την περίπτωση, η αξία των εξαγωγών εκτιμάται σε 43,3 δισ. ευρώ το 2013, όση δηλαδή ήταν το 2011, ενώ παραμένει χαμηλότερη σε σχέση με τα 50,9 δισ. ευρώ του 2008 και τα 50,1 δισ. το 2007.

Επιπλέον, ο υπολογισμός της πραγματικής σταθμισμένης ισοτιμίας με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή αντί του εργατικού κόστους ανά μονάδα προϊόντος δείχνει ότι η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας είναι πιο περιορισμένη. Αυτό πιθανώς εξηγείται από το γεγονός ότι οι τιμές επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, π.χ. φόρους, κόστος ενέργειας κ.λπ. και όχι μόνο από το εργατικό κόστος.

Οι μειώσεις μισθών απέτυχαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να δώσουν μεγάλη ώθηση στις εξαγωγές. Όμως, συνέβαλαν αποφασιστικά στη μεγάλη συμπίεση των εισαγωγών, γεγονός που εξηγεί το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, και βάθυναν την ύφεση. Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησαν στα 57 δισ. ευρώ πέρυσι από 71 δισ. το 2009 και 90,1 δισ. το 2008. Καλές λοιπόν οι θεωρίες που διδάσκονται στα πανεπιστήμια και εφαρμόζουν διεθνείς οργανισμοί για να ενισχύσουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα χωρών υπό επιτήρηση, όπως η Ελλάδα, όμως η πραγματικότητα είναι κάτι διαφορετικό.

Dr. Money

ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !


Οι επικείμενες, διπλές, Εκλογές, πέρα των πολλών άλλων, θα σηματοδοτήσουν και το μέλλον της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Αυτό είναι ξεκάθαρο και σίγουρο...

Ο "δημοκρατικός χώρος" δεν εμφανίζεται ενωμένος και ενιαίος στην αναμέτρηση του προσεχούς Μαϊου, αυτό, δα, έλειπε, μ΄ όλα όσα έχουν συμβεί και μ΄ όλους όσους μπλέχθηκαν και εμπλέκονται στα γεγονότα και τις εξελίξεις. Ακόμα, όμως, και σε μια κατακερματισμένη έκφραση, το μήνυμα θα δοθεί, κυρίως, για το αν ο λαός εξακολουθεί να πιστεύει, μέσα του, πως η Κεντροαριστερά δεν τελείωσε, αλλά έχει πολλά, ακόμα, να δώσει και πως συνεχίζει να δημιουργεί ελπίδες.

Δεν είναι σίγουρο, αν η ψήφος του Μάη θα προσανατολιστεί στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων και προτάσεων, μάλλον θάναι, και πάλι, ψήφος, συναισθήματος και διαμαρτυρίας, αν και, σαφώς, σε λιγότερη έκταση και ένταση από τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Με τα πρόσωπα να παίζουν τον καθοριστικότερο ρόλο στα της Αυτοδιοίκησης και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, με τη συνέχιση της πορείας της εντός της Ευρωζώνης, να φαντάζει, ως την ασυναγώνιστη επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, στις Ευρωεκλογές, η πολυδιασπασμένη Κεντροαριστερά δεν παρουσιάζεται χωρίς ατού, μιας και στις δύο των περιπτώσεων είναι "μέσα" !

Αν οι ψήφοι που θα συγκεντρώσουν οι διάφορες εκφράσεις του χώρου, και, σε απόλυτα νούμερα, και, σε σχετικά, σε σύγκριση με τους "άλλους", είναι αξιοπρεπή και κριθούν ικανοποιητικά, τότε η καταγραφή της λαϊκής θέλησης θάναι γεγονός και το μήνυμα - εντολή αδιαμφισβήτητο : βρείτε τα και φτιάξτε μια ενιαία έκφραση του "δημοκρατικού χώρου" παραμερίζοντας κάθε αντίθεση και κάθε πρόσχημα !

Δυο βασικά ερωτήματα χρειάζονται απάντηση, για ολοκληρωθεί αυτή η προσέγγιση των επερχόμενων Εκλογών : 1. ποιο είναι εκείνο το αθροιστικό ποσοστό, των κεντροαριστερών σχηματισμών, που θα θεωρηθεί αξιοπρεπές και ικανοποιητικό ; Και 2. Τι κάνουμε όσοι δεν εκφραζόμαστε από κάποιο εκ των κατερχόμενων ψηφοδελτίων ;

Σαφώς και τα ερωτήματα αφορούν τις Ευρωεκλογές, αφού στην Αυτοδιοίκηση υπεισέρχονται άλλα δεδομένα και ιδιομορφίες, που αποκλείουν ενιαία συμπεράσματα, αλλά και στάσεις, και οι απαντήσεις, που προκύπτουν είναι οι εξής :

1. Ένα (αθροιστικό) ποσοστό των κεντροαριστερών εκφράσεων, πάνω από το 15%, κρίνεται ικανοποιητικό και με την, ακραία, προϋπόθεση, πως δεν θα κυμαίνεται κάτω από το 50% του ποσοστού του πρώτου κόμματος.

2. Οι "ξέμπαρκοι" κεντροαριστεροί, (στην συντριπτική πλειοψηφία τους "ξέμπαρκοι ΠΑΣΟΚοι"), έχουμε υποχρέωση, όχι απλά να ψηφίσουμε, αλλά να επιλέξουμε και σχηματισμό του χώρου, επικεντρώνοντας σε κάποιο από τα πολλά, αξιόλογα, πρόσωπα, που κατεβαίνουν υποψήφια σε όλα τα ψηφοδέλτια. Δικαιολογίες του τύπου "ναι θα τον (την) ψήφιζα, αλλά κατεβαίνει μ΄ "αυτόν" ή μ΄ "αυτούς", είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και άρνηση συμμετοχής και συμβολής σε μια απόπειρα και μια διαδικασία ξεπεράσματος των "Συμπληγάδων".

Αν διαλέξεις, σύντροφε, ν΄ απέχεις ή να ρίξεις λευκό ή άκυρο, τότε θα ταυτιστείς με όσους θέλουν τη συνέχιση του δράματος της Κεντροαριστεράς, που σημαίνει και δράμα του ελληνικού λαού.

 Στη συγκυρία αυτή δεν μπορεί να θεμελιωθούν και να δικαιολογηθούν συμπεριφορές πολιτικού αναχωρητισμού και μοναχισμού. Όποιος τις επιλέξει ας κρυφτεί, μόνος του ή με την παρεούλα του στη "τρύπα" του, ασχολούμενος με τη σωτηρία της - αμαρτωλής - ψυχής του, προσμένοντας να ξαναπέσει το "μάνα εξ ουρανού" !...

ΠΗΓΗ;logoplokies.blogspot.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ:Διέγραψαν 5 δις ευρώ από φόρους,ΦΠΑ και πρόστιμα - Μισό δις χρωστούσε η γερμανική Hochtief Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη,δεν υπάρχει Αντιπολίτευση,δεν υπάρχει Φιλότιμο,δεν υπάρχει ΤΣΙΠΑ


από το σημερινό Παρόν

Σήμερα κιόλας ή κλείστε το Μάκη Κουρή στη φυλακή γιατί γράφει ψέματα ή τραβάτε στο Φάληρο να πνιγείτε όλοι όσοι ψηφίσατε τη διαγραφή των 5 δις!

Να 'ρθουν μαζί σας στον πάτο της θάλασσας και αυτοί της αντιπολίτευσης που δεν πήραν χαμπάρι τίποτα,αλλά και οι εκδότες και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που το έκαναν γαργάρα από την Πέμπτη το βράδυ που ψηφίστηκε η χαριστική τροπολογία.

Σε ποιον να πεις ΝΤΡΟΠΗ,αφού ξεφτίλισαν και το νόημα των λέξεων οι ορντινάτσες των πολυεθνικών και των δανειστών!

ΠΗΓΗ:zeidoron.blogspot.gr

14 METAΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΕ-ΔΑ

Οι άδειες ερευνάς και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων επί χούντας


Σε μια ομιλία στην βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι επί δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου το 1973 δόθηκε άδεια για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου στις περιοχές της Ευβοίας και της Βορείου Ελλάδος, το βασικό σημείο όμως είναι ότι παρόλο που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τον Παπαδόπουλο ως μοχλό των Αμερικανών, πήγε να εξορύξει το πετρέλαιο σε Δραχμές και όχι σε Δολάριο! Για όσους δεν γνωρίζουν, το μεγαλύτερο "έγκλημα" κατά των Αμερικανών είναι η εξόρυξη πετρελαίου σε άλλη ισοτιμία εκτός Δολαρίου... γνωστό είναι το τι έπαθε ο Σαντάμ Χουσείν που προσπάθησε να αποκολλήσει το Δολάριο από το πετρέλαιο και να το αντικαταστήσει με το Ευρώ!

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το ΦΕΚ 08.05.1973-Α.Φ.98

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το ΦΕΚ 08.05.1973-Α.Φ.99

Στο ΦΕΚ με Αριθμό Φύλου 98 (08.05.1973-Α.Φ.98) βασίζεται στις διατάξεις του άρθρου 5 του νόμου 3948/1959, σύμφωνα με τον οποίο η αναζήτηση η έρευνα και η εκμετάλλευση είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Δημοσίου, το οποίο υπό την αιγίδα του θα αναθέσει το έργο σε εταιρείες προς εκμετάλλευση, με άλλα λόγια τα πάντα θα ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και το κέρδος θα το έχει το Ελληνικό Δημόσιο, και όχι όπως το πάνε σήμερα... μέσω δηλαδή του τεχνητά δημιουργημένου χρέους τα κέρδη (οικονομικά και προπάντων γεωπολιτικά) να είναι στην ουσία ιδιοκτησία των ξένων!

κάντε κλικ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το ΦΕΚ N.3948/59

ΠΗΓΗ:knossopolis.com

Εξάπλωση της χρήσης φυσικού αερίου


Το φυσικό αέριο εκτοπίζει από την αγορά χρόνο με το χρόνο το πετρέλαιο και τις άλλες μορφές ενέργειας και σύμφωνα με προβλέψεις το 2018 το 64% των κατοίκων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν χθες στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, με θέμα: «Δίκαιο Ενέργειας: Υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) Νομικές, Οικονομικές, Περιβαλλοντικές, Επενδυτικές, Γεωπολιτικές Εκφάνσεις», η διείσδυση φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη το 2013 ανήλθε στο 48% του πληθυσμού και εκτιμάται ότι 670.000 κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι σήμερα χρήστες του φυσικού αερίου. 

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του: «Η διείσδυση του Φυσικού Αερίου στην Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία», ο Λεωνίδας Μπακούρας, διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εξωτερικών Σχέσεων & Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΕΠΑ Θεσσαλονίκης- ΕΠΑ Θεσσαλίας, το 2018 περισσότεροι από 830.000 κάτοικοι θα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη, ποσοστό που θα ανέρχεται στο 64% του πληθυσμού.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, από το σύνολο των 465.000 διαθέσιμων διαμερισμάτων τα 210.000 είναι ήδη καταναλωτές φυσικού αερίου, ενώ η συνολική κάλυψη των οδών με δίκτυο φυσικού αερίου (στους 12 Καλλικρατικούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος) ανέρχεται σε 58%. Για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης είναι 88%, για την Καλαμαριά 63 % και για τον δήμο Νεάπολης-Συκεών 63%.

Όπως ανακοινώθηκε, νέα δίκτυα προγραμματίζονται για κατασκευή εντός του 2014 στη Νέα Μαγνησία, του δήμου Δέλτα και στην Νέα Ραιδεστό του δήμου Θέρμης, ενώ το οδικό δίκτυο, στους 12 Δήμους που έχει αναπτυχθεί δίκτυο φυσικού αερίου, εκτιμάται σε 1.715 χιλιόμετρα. Όπως είπε ο κ. Μπακούρας, για την τετραετία 2014 – 2018 έχει προϋπολογισθεί ανάπτυξη νέων δικτύων σε μήκος 101 περίπου χιλιομέτρων.

Ο Ανανίας Τομπουλίδης, καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, το μίγμα φυσικού αερίου που καταναλώθηκε στην Ελλάδα το έτος 2012 προερχόταν, το 56% από τη Ρωσία (Gazprom), το 14% από την Τουρκία (Botas), το 17% από την Αλγερία (LNG από Sonatrach) και το 13% άλλους προμηθευτές spot LNG (Eni, Κατάρ). Επίσης, την ίδια χρονιά, οι πωλήσεις φυσικού αερίου ανά τομέα κατανάλωσης, ήταν: 66,3% στην ηλεκτροπαραγωγή, 18,1% στη βιομηχανία και το 15,6% στις ΕΠΑ για οικιακή κατανάλωση.

Σημαντικά ήταν όμως τα οφέλη και για το περιβάλλον, αφού στο διάστημα 2000 – 2013 καταναλώθηκαν περισσότερα από 2.8 δισ. Νm3 (μονάδα μέτρησης ποσότητας μάζας φυσικού αερίου), υποκαθιστώντας το πετρέλαιο και το μαζούτ, με αποτέλεσμα να μην επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα από σημαντικές ποσότητες ρύπων: διοξειδίου του άνθρακα (3.418 τόνοι), διοξειδίου του θείου (2.315 τόνοι), μονοξειδίου του άνθρακα (506 τόνοι), μονοξειδίου του αζώτου (5.566 τόνοι) και μικροσωματιδίων (ΡΜ) (2.214 τόνοι).

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, στην εισήγησή του, με θέμα: «Νέοι ορίζοντες στην έρευνα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», αναφέρθηκε στις σημαντικές προόδους, που όπως είπε, έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενής αναφορά στις νομικές, γεωλογικές, γεωπολιτικές, κ.α. παραμέτρους που διέπουν το καθεστώς ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο. 

Ο κ. Γεωργακόπουλος εξέφρασε την απορία του για το γεγονός, όπως επισήμανε, ότι στην Ελλάδα, από το 1996 μέχρι το 2010 έγιναν ελάχιστες έρευνες και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα γίνονται 1 έως 2 γεωτρήσεις το χρόνο και στο Ιράκ 5.000 έως 6.000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ:real.gr

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



ΠΗΓΗ:.topontiki.gr

Απόπειρα ανατίναξης του αγωγού φ.α. στην Κριμαία - Μάχη στον κεντρικό σταθμό - Ο ρόλος των ΗΠΑ


Eπιβεβαιώνονται τελικά από τα γεγονότα τα περιεχόμενα των υποκλοπών των email της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο όπου ο βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου έδινε οδηγίες για σαμποτάζ στις κριμαϊκές υποδομές: Πριν λίγο οι αρές της Κριμαίας ανακοίνωσαν ότι αποκρούστηκε ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ οι οποίοι επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Aκσιόνοφ δήλωσε ότι "Οι σαμποτέρ μέλη των ειδικών συνοριακών δυνάμεων της Ουκρανίας".

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι "Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμίας απέτρεψαν σπόπειρα δολιοφθοράς στον αγωγό φυσικού αερίου στο Arbatsky Spit. Μία ομάδα 40 Ουκρανών επιχείρησε να καταστρέψει τον αγωγό, αλλά αποκρούστηκαν" είπε ο Aksyonov.

Στην συνέχεια ζήτησε από το Αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχο Αλέξανδρος Vitko να αναλάβει την φύλαξη του αγωγού το ρωσικό Ναυτικό, κάτι που έγινε βέβαια άμεσα αποδεκτό και ομάδα Ρώσων πεζοναυτών ήδη αναπτύχθηκε σε κομβικά σημεία, ενώ ολόκληρο το δίκτυο τέθηκε υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

Επίσης διατέθηκε δύναμη Πεζοναυτών στα δίκτυα ύδρευσης και στις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης.

Ακόμα και στην περίπτωση δολιοφθοράς από την Ουκρανία ο Ακσιόνοφ δήλωσε ότι "Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν περίπου 900 γεννήτριες ντίζελ. Με την κατανάλωση των 300 έως 500 τόνους ντίζελ την ημέρα, μπορούμε να έχουμε αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για όλη την χερσόνησο ".

Η επιστολή του βοηθού στρατιωτικού ακολούθου των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέισον Τρες στον Ουκρανό συνάδελφό του στο Γενικό Αρχηγείο του ουκρανικού υπουργείου Αμύνης Ίγκορ Πρότσικ με τον οποίο τον καλεί να προχωρήσει να προχωρήσει σε "ειδικές επιχειρήσεις" κατά της Κριμαίας και της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός επιτακτικά συμβουλεύει την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία οι ίδιοι οι Ουκρανοί, προσποιούμενοι ότι είναι Ρώσοι, να επιτεθούν στο ουκρανικό αεροδρόμιο της Μελιτόπολης.

Ιδού το απόσπασμα από την επιστολή αυτή: «Ίγκορ, τα γεγονότα στην Κριμαία εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Ο φίλοι μας στη Ουάσιγκτον περιμένουν από το δίκτυό σας πιο δραστικές ενέργειες. Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε το σχέδιο το οποίο έχουμε συζητήσει τις προάλλες. Ο στόχος σας: να διασφαλίσετε κωλύματα στους μεταφορικούς κόμβους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας για να κατηγορήσετε για το λόγο αυτό τους γείτονές σας (τους Ρώσους). Η δράση αυτή θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για ενέργειες του Πεντάγωνου και της εταιρίας (σ.σ.: CIA). Μην χάνετε χρόνο, φίλε μου».

Την επιστολή υπογράφει ο «Τζέισον Τρες, αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου. Πρεσβεία των ΗΠΑ, Κίεβο».

Ο Τζέισον Τρες εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ ακόμα στο Τατζικιστάν. Έπειτα την καριέρα του ο αξιωματούχος συνέχισε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο δε συνομιλιτής του Ίγκορ Πρότσικ έχει σελίδα σε ένα από τα προγράμματα αμερικανικής κοινωνικής δικτύωσης και κατάρτισης. Η τελευταία θέση του ήταν στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το «σπασμένο» ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, ο Πρότσικ με τη σειρά του αλληλογραφούσε με κάποιον Βασίλι Λαμπαϊτσούκ.

Είναι αρκετά γνωστός σε στενούς κύκλους Ουκρανός εθνικιστής, ηγέτης του τμήματος της Τερνόπολης της πασίγνωστης «Δεξιάς παράταξης».

Με τη σειρά του ο Λαμπαϊτσούκ γράφει σε κάποιον Ολέγξ Κολιάρνι: «Ολέγκ, πρέπει επειγόντως να κάνουμε φασαρίες εξ ονόματος των «Μοσχοβίτων» (των Ρώσων) στο αεροδρόμιο της Μελιτόπολης. Πρέπει να το κάνουμε μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ο ίδιος καταλαβαίνεις το γιατί. Πρώτα από όλα, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον Πάσα Ταρασένκο.

Πρέπει να τον γνωρίζεις, είναι από την τοπική «Ελευθερία», κατέχει το θέμα. Σε σένα θα έρθουν 10-12 παιδιά από το Κέντρο. Είναι οι καλύτεροι μαχητές του «Τριζούμπ». Ο επικεφαλής εκεί είναι ο Μίσσα, πρέπει να γνωρίζεις επίσης.

Θα μάθεις από αυτόν τις λεπτομέρειες.

Πρέπει να υποδεχτείς τους ανθρώπους και να τους εξασφαλίσεις όλα τα απαραίτητα. Να λειτουργείτε προσεκτικά. Να μιλάτε μόνο τα ρωσικά.

Η 25η ταξιαρχία τώρα εκτελεί μαχητικές υποθέσεις (σ.σ.: δολιοφθορές), γι’ αυτό μην επιφέρετε μεγάλη ζημιά στα αεροπλάνα. Είναι πολλά άχρηστα εκεί, μπορείτε να τα κάνετε ό, τι θέλετε.

Τα κατεστραμμένα αεροπλάνα θα σας δείξουν. Χρειάζεται να φαίνονται όλα σαν μια αληθινή επίθεση των γειτονικών (ρωσικών) ειδικών δυνάμεων».

Αυτή την στιγμή πάντως, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ασκούνται σε ένα τεράστιο μέτωπο που ξεκινά από τον Αρκτικό κύκλο, περνά στην Λευκορωσία, φυσικά στην Νότια Στρατωτική περιοχή που περιλαμβάνει και την Κριμαία, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο...

Την Δευτέρα ξημερώνει μια νέα μέρα στην παγκόσμια γεωστρατηγική ισορροπία...

ΠΗΓΗ:defencenet.gr