Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΟΠΕΚ: Ανοδικά θα κινηθεί η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

ΟΠΕΚ: Ανοδικά θα κινηθεί η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση του «μαύρου χρυσού», προσφέροντας στήριξη στις τιμές του πετρελαίου εν μέσω συνεχιζόμενης αστάθειας, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Στην μηνιαία έκθεσή του, ο ΟΠΕΚ είπε ότι...

Energean Oil & Gas: Ολοκλήρωσε τις σεισμικές έρευνες στον Πρίνο-«Βολές» κατά ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Energean Oil & Gas
Η εταιρία υπογραμμίζει ότι ολοκλήρωσε τις σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων στην Λεκάνη του Πρίνου. Παράλληλα εξαπολύει επίθεση κατά των ΕΛΠΕ τα οποία, όπως υποστηρίζει, αρνήθηκαν την οποιαδήποτε έρευνα στις όμορες περιοχές του Θρακικού Πελάγους.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες βιώνει η επιχειρηματική δραστηριότητα από την τραπεζική αργία, η Energean Oil & Gas ολοκλήρωσε τις σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων (3D) στην Λεκάνη του Πρίνου, οι οποίες ήταν οι πρώτες που διενεργήθηκαν στο Αιγαίο από το 1997 και μετά και οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού μας προγράμματος 2013-2020, όπως αυτό έχει εγκριθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει σε ανακοίνωση η εταιρία.

Από τις έρευνες, αναμένεται να...

Κοινό μέτωπο ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ


Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΔΕΗ και της γενικής συνέλευσης της ΓΕΝΟΠ μετά τη συμφωνία και την οριστικοποίηση της ιδιωτικοποίησης της ΑΔΜΗΕ

Την αντίθεσή τους στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εξέφρασαν σήμερα τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης όσο και η ΓΕΝΟΠ στη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.
«Είμαστε αντίθετοι στην...

Πρωταγωνίστρια σε διαφήμιση η νέα γενική διευθύντρια ορυχείων της ΔΕΗ

Πρωταγωνίστρια σε διαφήμιση η νέα γενική διευθύντρια ορυχείων της ΔΕΗ
Από τον εκσκαφέα σε διαφημιστικό σπότ της ΔΕΗ... αναλαμβάνει ένα δύσκολο ρόλο το έμπειρο στέλεχος της επιχειρήσεις Όλγα Κουρίδου. Ορίστηκε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ορυχείων και έχει να αντιμετωπίσει την εξής πρόκληση: πως θα γίνει η εξόρυξη λιγνίτη με πιο ανταγωνιστικό και κερδοφόρο τρόπο για τη ΔΕΗ, αλλά και τη σωστή διαχείριση των κοιτασμάτων ώστε να εξαντληθούν αργότερα από το προγραμματισμένο.

Σημειώνεται ότι τα λιγνιτωρυχεία της...

Τώρα χάνουμε και την ΑΟΖ!

Η ΑΟΖ  της Ελλάδας  .    Αυτός είναι ο πρώτος χάρτης της ΑΟΖ, που δημοσίευσαα   πριν 25 χρόνια, και αγνοήθηκε τότε από τους πάντες
Η ΑΟΖ της Ελλάδας . Αυτός είναι ο πρώτος χάρτης της ΑΟΖ, που δημοσίευσαα πριν 25 χρόνια, και αγνοήθηκε τότε από τους πάντες

Τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος της ολικής καταστροφής κινδυνεύουμε να χάσουμε και την ΑΟΖ. Η τρόικα θα έρθει πάλι να μας σώσει παίρνοντας μαζί της αυτή τη φορά και τα θαλάσσια οικόπεδά μας, όπως θα έλεγε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, for peanuts. Πολύ φοβούμαι ότι οι εταίροι μας ξύπνησαν και θέλουν να βάλουν στο χέρι και στους υδρογονάνθρακες μια και εμείς τους έχουμε ξεχάσει για τα καλά. Διάβασα άναυδος το κείμενο του σχεδίου του Σόιμπλε για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, που στην παράγραφο 1α αναφέρει:
«Μεταφορά πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα εξωτερικό ταμείο όπως το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη (Institution for Growth) στο Λουξεμβούργο, τα οποία θα μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν συναρτήσει του χρόνου και να μειώσουν το χρέος.»

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δεν σκέφτηκαν να περιλάβουν, στο απεχθές Μνημόνιο 3, μια απλή παράγραφο υπέρ...

ΕΛΠΕ και Motor Oil καλοβλέπουν την επιστροφή του ιρανικού αργού


Τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια προσβλέπουν σε μια συμφωνία της Δύσης με το Ιράν, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του ιρανικού αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Τη στιγμή που οι Έξι και η Τεχεράνη συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους στη Βιέννη και βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ σε μια οριστική συμφωνία, αριθμός ευρωπαϊκών διϋλιστηρίων έκανε δηλώσεις στο Bloomberg σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Η ιταλική Saras τόνισε ότι θα αγοράσει ιρανικό αργό τη στιγμή που λήξουν οι κυρώσεις, ενώ η ισπανική Cepsa δήλωσε ότι θα εξετάσει σίγουρα το ενδεχόμενο.

Όσον αφορά τις ελληνικές εταιρείες, τα ΕΛΠΕ υπογράμμισαν ότι η ...