Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Η ΓΣΕΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ



 Η ΓΣΕΕ συμμετέχει ως κοινωνικός εταίρος στο ιστορικό εγχείρημα συγγραφής του πρώτου κλιματικού νόμου στην Ελλάδα που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη. Μετά από δύο μήνες δημόσιας διαβούλευσης και χάρη στη συμβολή δεκατριών οργανώσεων και φορέων αλλά και εκατοντάδων πολιτών που συμμετείχαν ενεργά ολοκληρώθηκε..

Μπορεί να φτάσει το πετρέλαιο τα 100 δολάρια το βαρέλι στο επόμενο 3μηνο; - Τι εκτιμούν 6 αναλυτές της Wall Street

 




Μπορεί το πετρέλαιο να έχει σημειώσει κέρδη 45% από τις αρχές του έτους, φτάνοντας τα 80 δολάρια, όμως η ανοδική του ορμή δεν φαίνεται να εξαντλείται.

Αυτό εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές της Wall Street, καθώς η ανάκαμψη που οδηγείται από τη ζήτηση θα επιταχύνει το δεύτερο μισό του 2021.

Οι αναλυτές αποδίδουν το ράλι των τιμών του πετρελαίου σε..

Η Σλοβενία ​​αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

 





Η Σλοβενία ​​αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου από την Πορτογαλία την 1η Ιουλίου. Η ανάκαμψη και η ανθεκτικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου προγράμματος, χρησιμοποιώντας μαθήματα που αντλήθηκαν από την πανδημία COVID-19 και την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, για να οικοδομήσουμε..

Oι κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου, αχτίδα αισιοδοξίας για τα δεξαμενόπλοια;

 


H παραγωγή αργού πετρελαίου από τα διυλιστήρια της Κίνας έφτασε τον περασμένο Μάιο στα επίπεδα ρεκόρ των 60,5 εκατ. τόνων. Μάλιστα, και σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της BIMCO, τους πέντε πρώτους μήνες του 2021 ο συνολικός όγκος πετρελαίου που επεξεργάστηκαν τα διυλιστήρια στην Κίνα ήταν αυξημένος κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και κατά 10,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Σύμφωνα με..

Exxon refinery operating at 60% capacity




 ExxonMobil's Beaumont, Texas refinery is operating at about 60% of its 369,024-bpd capacity as a lockout of union workers nears the end of its ninth week, said sources familiar with plant operations.

Exxon spokeswoman Julie King said operations at the Beaumont refinery..

Τα ΕΛΠΕ και η McKinsey

 




Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης ανακοίνωνε στις 6 Μαΐου το στρατηγικό σχέδιο αναδιοργάνωσης του Ομίλου ΕΛΠΕ, μόνον λίγα από τα στελέχη της επιχείρησης μπορούσαν να φανταστούν το τι θα ακολουθούσε. Στις 56 ημέρες που έχουν μεσολαβήσει τα ΕΛΠΕ θυμίζουν «μελίσσι» με τους πάντες να δουλεύουν ασταμάτητα για την..