Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΚΙΝΑΛ: Κοινή ανακοίνωση των υπευθύνων Ενέργειας και Εργασίας για την ΛΑΡΚΟ

Από το slpress.gr
Δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ ούτε εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι, σχολίασαν σε κοινή τους δήλωση βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Μουλκιώτης, για την προτεινόμενη τροπολογία της κυβέρνησης, υποστηρίζουν ακόμη ότι..

Αμετανόητοι, συνεχίζουν στο δρόμο χρεοκοπίας του 2009, να διαλύσουν και τις τοπικές κοινωνίες.


Από το greeklignite.blogspot.com
Απόσπασμα του κυβερνητικού θίασου (κοινώς μπουλούκι) βρέθηκε στην Πτολεμαΐδα για να εξαγγείλει το σχέδιο-έγκλημα της απολιγνιτοποίησης και βρέθηκε να μιλά σε κομματικό ακροατήριο, καθώς όλοι οι υπόλοιποι σηκώθηκαν κι έφυγαν, δεν δέχτηκαν την κακοστημένη παρωδία. Ο επίδοξος Υπουργός-Πινόκιο ανακοίνωσε πρόγραμμα 12 σημείων και η μύτη του μεγάλωσε τόσο που ακόμα και το κομματικό ακροατήριο δεν βρήκε..

Γιατί τρεις κολοσσοί εμπορίας πετρελαίου αναζητούν supertankers

Από το mononews.gr
Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας πετρελαίου παγκοσμίως αναζητούν supertankers για να αποθηκεύσουν αργό πετρέλαιο στη θάλασσα, καθώς η βιομηχανία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπεραφθονίας που έχει δημιουργηθεί μετά από το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα.

Οι κολοσσοί Vitol SA, Royal Dutch Shell Plc και Litasco SA περιλαμβάνονται στις εταιρείες που αναζητούν supertankers για αποθήκευση, καθώς..

«Draper Drone», για να Σώσουμε τους Ωκεανούς από τα Μικροπλαστικά

Από το energia.gr
Ο αμερικανικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και εξέλιξης, Draper, συνεργάστηκε με τη Sprout Studios για να αντιμετωπιστεί η μόλυνση από μικροπλαστικά των νερών του πλανήτη μας.

Μαζί με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA) δημιούργησαν ένα αυτόνομο υποβρύχιο drone το οποίο μπορεί..

Υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα- Η Συμβολή τους στην Οικονομική Ανάκαμψη και ο Ρόλος της ΕΔΕΥ

Από το energia.gr
Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «πνίγεται» στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Ύστερα από δεκαετιών φαντασιώσεις και άγονες συζητήσεις, η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα έβαλε τη σφραγίδα της σε μια πιο πραγματιστική προσέγγιση του νεόκοπου εθνικού αφηγήματος, για το αν η χώρα διαθέτει, ή όχι, ικανές ποσότητες υδρογονανθράκων που, με τις κατάλληλες επενδύσεις, τεχνογνωσία και υποδομές, θα την έβγαζαν από..

Η «άγνωστη» ρύθμιση που ακριβαίνει την αμόλυβδη – Υποχρεωτική ανάμειξη με βιοαιθανόλη

Από το energypress.gr
Πολλοί μπορεί να έχουν παρατηρήσει ότι οι τιμές της αμόλυβδης έχουν αυξηθεί από την αρχή του χρόνου, όμως πιθανότατα λίγοι είναι οι μη μυημένοι που γνωρίζουν ότι αυτό θα συνέβαινε ανεξάρτητα από την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στον Περσικό. Κι αυτό γιατί με την έναρξη του 2020 έχει τεθεί σε εφαρμογή μία ρύθμιση που ούτως ή άλλως ακριβαίνει τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης.

Πρόκειται για τα προβλεπόμενα..

ΕΙΑ: Μείωση των εκπομπών CO2 στις ΗΠΑ κατά 4% ως το 2050

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική θα είναι σε μακροπρόθεσμη βάση η μείωση των εκπομπών CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Energy Information Administration (EIA).

Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει μείωση των εκπομπών έως το 2031, αλλά αργότερα θα αυξηθούν στα επόμενα έτη, φθάνοντας..

Λιβύη: Ανεστάλη η λειτουργία διυλιστηρίου στο δυτικό τμήμα της χώρας - Η ζημία φτάνει το 1 δισ. δολάρια

Από το worldenergynews.gr
Διυλιστήριο στο δυτικό τμήμα της Λιβύης ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του ελλείψει εφοδιασμού του με αργό και αποθεμάτων, ανακοίνωσε η λιβυκή δημόσια Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (ΕΕΠ) χθες Δευτέρα, διευκρινίζοντας ότι η ζημία εξαιτίας του αποκλεισμού των κυριότερων εγκαταστάσεων της πετρελαϊκής..