Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου για τα φετινά έσοδα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΙΠΕΔ
Μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar υποστήριξε στο Reuters ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο ίδιος είπε πως για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι Αζέροι μπορεί να αποκτήσουν το 49% και όχι το 66% που προβλέπονταν αρχικά, ενώ ενδιαφέρον για το υπόλοιπο 17% έχουν εκδηλώσει ισχυροί ευρωπαϊκοί όμιλοι όπως η Βελγική Fluxys.

Ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την ...

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Π.Ο.Ε.
Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της IndustriALL Global  και  European.

Συναντήθηκαν με τις ελληνικές οργανώσεις μέλη τους Ομοσπονδία Μετάλλου – Ομοσπονδία Ενέργειας – Ομοσπονδία Τσιμέντων – Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών καθώς και με τη ΓΣΕΕ.

Οι εκπρόσωποι των Διεθνών Οργανώσεων εξέφρασαν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες εργαζόμενους και στα δεινά  των Μνημονίων που πλήττουν κάθε ελληνική οικογένεια.

Μετά το τέλος της σημαντικής συνάντησης, συντάχθηκε κοινή διακήρυξη δράσης και συμπαράστασης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ


ΠΗΓΗ:poenergias.gr

Διαμάχη στο εσωτερικό του ΟΠΕΚ για την παρουσίαση μακροπρόθεσμων εκτιμήσεων τιμών

Διαμάχη στο εσωτερικό του ΟΠΕΚ για την παρουσίαση μακροπρόθεσμων εκτιμήσεων τιμών
H Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον Περσικό Κόλπο, βρίσκονται αντιμέτωποι με το Ιράν και τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ για το εάν ο οργανισμός θα πρέπει να εμπεριέχει μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις των τιμών του πετρελαίου στην αναφορά του.

Η Σ.Α., η οποία έχει λάβει ηγετικό ρόλο στον ΟΠΕΚ ενάντια σε άλλες ανταγωνίστριες παραγωγές χώρες, προσπαθεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εκτίμησης των τιμών αυτών. Η διαφωνία αντικατοπτρίζει εσωτερικές διαμάχες στον ΟΠΕΚ για το εάν...

Εφοδιασμός εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής σε Νότια Αφρική και Ελλάδα: "βίοι παράλληλοι" ή αντίθετοι;


Η μεγάλη εταιρεία ηλεκτρισμού της Νότιας Αφρικής είναι η Eskom, που παράγει το 95% του ηλεκτρισμού της χώρας και το 45% του ηλεκτρισμού όλης της Αφρικής. Η Eskom βασίζεται στο κάρβουνο,  έχοντας δυο απ' τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής με κάρβουνο στον κόσμο, (Kendal, 6x686MW αερόψυκτες! μονάδες,  (Majuba, 3x665 αερόψυκτες+3x716MW υδρόψυκτες μονάδες), ενώ έχει σε στάδιο κατασκευής δυο ακόμα μεγαλύτερα εργοστάσια (Medupi, και Kusile, το κάθε ένα 6x800MW αερόψυκτες μονάδες). Η 1η μονάδα του Medupi μάλιστα συγχρονίστηκε στο δίκτυο το Μάρτιο κι εγκαινιάστηκε επίσημα μόλις προχθές. 

Η Eskom λοιπόν είχε συμβόλαιο με την τοπική εταιρεία Optimum Coal, θυγατρική της μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρείας του κόσμου, της ελβετικής Glencore, (στους κύριους μετόχους της οποίας θα βρείτε κι έναν Έλληνα), για την τροφοδοσία με κάρβουνο του σταθμού Hendrina (10x200MW, απ' τους πιο παλαιούς σταθμούς της Νότιας Αφρικής). Η Optimum είχε συμβόλαιο παραδόσεων κάρβουνου στο σταθμό μέχι το 2018, αλλά αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και φάνηκε ασυνεπής στις υποχρεώσεις της, τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα, (στις αρχές Αυγούστου η Eskom επέβαλε ρήτρα 2 δισ. ραντ για κακή ποιότητα κάρβουνου). Η προσφυγή της Optimum στη νομοθεσία διάσωσης εταιρειών, με μέτρα προστασίας απ' τους πιστωτές, ήλθε απλά να περιπλέξει την κατάσταση. Οι διαχειριστές του προγράμματος διάσωσης δήλωσαν πως η τιμή πώλησης δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής και η Optimum "προσφέρθηκε" να δίνει προσωρινά κάρβουνο σε μεγαλύτερη τιμή, μέχρι να ολοκληρωθεί η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.

Αυτού του τύπου οι συμβάσεις, σ' όλο τον κόσμο, είτε εκτελούνται ομαλά και οδηγούν σε αμοιβαίο όφελος είτε ...

Ελπίδες για κέρδη και στην Κύπρο από το κοίτασμα «μαμούθ» στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελπίδες για κέρδη και στην Κύπρο από το κοίτασμα «μαμούθ» στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ
Θετική για την Κύπρο ενδέχεται να αναδειχθεί η ανακάλυψη του κοιτάσματος-«μαμούθ» «Zohr 1Χ», των 30 τρισ. κυβικών ποδών φυσικού αερίου, στο τεμάχιο «Shorouk», που ανακοίνωσε προκαταρκτικά χθες η ΕΝΙ.

Αυτή η πιθανότητα συναρτάται με το ενδεχόμενο ένα μέρος του κοιτάσματος να βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Επίσης, το γεγονός της ανακάλυψης προφανώς και επαναφέρει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών για την περιοχή που περιλαμβάνει αιγυπτιακά και κυπριακά τεμάχια.

Αυτές είναι οι κύριες θετικές πρώτες επιπτώσεις, ενώ στις αρνητικές εκ πρώτης όψεως είναι η μείωση της εξάρτησης του τερματικού υγροποίησης από το κυπριακό -και το ισραηλινό- φυσικό αέριο, κάτι για το οποίο από την πρώτη στιγμή καθησυχάζει η Αίγυπτος ότι δεν θα συμβεί. Ο επηρεασμός ωστόσο, που φαίνεται πως είναι αναπόφευκτος μετά...

Έως και 20 λεπτά το «καπέλο» της αμόλυβδης στα νησιά

Έως και 20 λεπτά το «καπέλο» της αμόλυβδης στα νησιά
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στη Ζάκυνθο και τις Κυκλάδες η βενζίνη πωλείται έως και 20 λεπτά ακριβότερα απ' ό,τι στην Αττική, ενώ το υγραέριο κίνησης σε Χανιά, Κέρκυρα και Μυτιλήνη στοιχίζει 16 λεπτά ακριβότερα απ' ό,τι στην Αθήνα, με την «ψαλίδα» στις Κυκλάδες να ανεβαίνει στα 18 λεπτά και στην Κεφαλλονιά να φτάνει τα 20 λεπτά.

Η έρευνα της ΓΓ Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, που ολοκληρώθηκε προ ημερών, δείχνει ότι για τις τεράστιες αυτές αποκλίσεις ευθύνονται ....

Έρευνα ΓΣΕΕ: Πώς η Ελλάδα έγινε... Πολωνία στα χρόνια του Μνημονίου

Έρευνα ΓΣΕΕ: Πώς η Ελλάδα έγινε... Πολωνία στα χρόνια του Μνημονίου

Ο κατώτατος μισθός για τον Έλληνα είναι αντίστοιχος με αυτόν του Πολωνού - Η αγοραστική δύναμή του μειώθηκε κατά 25% - Στο 70% η μερική απασχόληση - Η ανεργία πλήττει κυρίως τους αποφοίτους λυκείου

Αποτυχημένη συνταγή, ασύμβατη με το μοντέλο της ελληνικής οικονομίας αποτελούν τα μνημόνια που βύθισαν στην ύφεση την Ελλάδα και αποσταθεροποίησαν το χρηματοπιστωτικό της σύστημα σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση το 2015.

Η έκθεση που θα παρουσιαστεί ...

Πρόταση – σοκ από Κατρούγκαλο για μείωση όλων των συντάξεων στα 600 ευρώ

Πρόταση – σοκ από Κατρούγκαλο για μείωση όλων των συντάξεων στα 600 ευρώ
Σενάριο που παραπέμπει στις σκοτεινές εποχές διάλυσης του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος επεξεργάζεται, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», η επιτροπή Σοφών που έχει συστήσει ο τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αν το σχέδιο εφαρμοστεί, αυτό θα σημαίνει ουσιαστικά την καταστροφή του συνταξιοδοτικού συστήματος μετά την κατάρρευση των Ταμείων και την αδυναμία του κράτους να τα στηρίξει.

Σύμφωνα με αυτό οι συντάξεις δεν θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με την....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για σύσκεψη προέδρων Εργατικών Κέντρων Β.Ελλάδας


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων των νομών της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία του οργανωτικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, Ευάγγελου Μουτάφη, του εκπροσώπου τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλου και του μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ Ανδρέα Στοϊμενίδη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ.Θ.

Στη σύσκεψη των Προεδρείων αποτυπώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Βόρεια Ελλάδα με την ανεργία να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές ακόμη και το 50%, με τους απλήρωτους εργαζόμενους, την ανασφάλιστη εργασία και τα λουκέτα να αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα των νομών.

Ενδεικτικά όπως ανέφεραν οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας η πραγματική ανεργία αγγίζε....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ

Π.Ο.Ε.

1ηΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1992 .

Συμπληρώνονται 23 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στην ΠΕΤΡΟΛΑ .
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
15 αδικοχαμένοι συνάδελφοι και 24 τραυματίες .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ .

8 ΜΑΗ 2015 .
4 αδικοχαμένοι συνάδελφοι στον Ασπρόπυργο και 2 τραυματίες .
Σε αναμονή των πορισμάτων και της εισαγγελικής έρευνας αναζητούνται οι υπεύθυνοι .
Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι συνυπεύθυνοι - παρά τις αντιδράσεις και τις προτάσεις του
συνδικαλιστικού κινήματος - είναι όσοι :
Έλεγαν ΟΧΙ στις προσλήψεις του προσωπικού χρόνια τώρα .
Έλεγαν ΝΑΙ στην εντατικοποίηση της εργασίας με συνεχή 12ωρα .
Έλεγαν ΝΑΙ στη σύντμηση της χρονικής διάρκειας των εργασιών συντήρησης .

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ .

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ .

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ . 



ΠΗΓΗ:poenergias.gr