Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Η Ρωσία κλείνει τον τερματικό πετρελαίου της Κασπίας, CPC- Μποκάρεται το πετρέλαιο του Καζακστάν προς την Ευρώπη

 




Δικαστήριο στο Νοβοροσίσκ αποφάσισε να κλείσει προσωρινά τον τερματικό σταθμό αργού πετρελαίου της Κοινοπραξίας Caspian Pipeline στη Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος λειτουργεί εντός της ρωσικής δικαιοδοσίας αλλά προμηθεύεται σχεδόν όλο το πετρέλαιο από το Καζακστάν.

Η απόφαση σηματοδοτεί ..

Στρατηγική συνεργασία Motor Oil – ΔΕΗ για επενδύσεις στο «πράσινο» υδρογόνο

 




Μετά την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης τον Ιανουάριο του 2022, η Motor Oil και η ΔΕΗ προχωρούν με γνώμονα την από κοινού διαμόρφωση της «ενεργειακής λύσης του μέλλοντος».

Η δημιουργία της κοινής επιχείρησης μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης με την..

Fit for 55: για πιο οικολογικά αεροπορικά καύσιμα πιέζει το ΕΚ

 


Τα βιώσιμα καύσιμα θα πρέπει σταδιακά να αποτελέσουν τον κανόνα στις αεροπορικές μεταφορές για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας της ΕΕ έως το 2050.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τις θέσεις του σχετικά με το νέο σχέδιο κανόνων της ΕΕ για την αύξηση της χρήσης βιώσιμων καυσίμων σε αεροσκάφη και ευρωπαϊκούς αερολιμένες, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές από τις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 



Why Putting A Price Cap On Russian Oil Won’t Work

 


The oil price cap: this is the biggest energy weapon that the U.S. appears to have against Russia. First floated by Italian PM Mario Draghi earlier this year with regard to all oil producers, the idea was later taken up by Treasury Secretary Janet Yellen in discussions with the European Union on how to punish Moscow. Now, it’s been taken up by the G7. The news that the G7 is considering putting a ceiling on the price for Russian export crude garnered a lot of coverage, but there was little in..

Η TotalEnergies εγκαταλείπει το ρωσικό πετρελαϊκό έργο Kharyaga μετά τις κυρώσεις

 


(Reuters) - Η TotalEnergies συμφώνησε να μεταβιβάσει το εναπομένον μερίδιό της στο κοίτασμα πετρελαίου  Kharyaga της Ρωσίας στον κρατικό παραγωγό της χώρας Zarubezhneft, δήλωσε η γαλλική εταιρεία στο Reuters, στην πρώτη της σημαντική αποεπένδυση στη Ρωσία μετά τις κυρώσεις της Δύσης.

«Η TotalEnergies συμφώνησε να...

Πόσο πιθανό είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια να αποτελέσουν στόχο ομάδας εφοπλιστών; - Σε ποια τιμή πουλάει η Paneuropean Oil;

 



Με την αποτίμηση σήμερα στα 1,8 δισεκ. ευρώ στα Ελληνικά Πετρέλαια και με τα κεφάλαια στα 2,39 δισεκ. η σχέση P/BV δηλαδή χρηματιστηριακή αξία προς ίδια κεφάλαια διαμορφώνεται στο 0,75 που παραμένει σε υψηλά σχετικά επίπεδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Πριν λίγο καιρό ο κορυφαίος έλληνας..