Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Τέλος Ιουλίου η γεώτρηση του "Πορθητή" στην Αν. Μεσόγειο

Από το sigmalive.com
Οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος του μήνα, δήλωσε ανώνυμη, «καλά ενημερωμένη» πηγή στο Νatural Gas World, σε άρθρο που υπογράφει ο Ilham Shaban με τίτλο «Η ΤΡΑΟ σε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διερευνητική γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 6000 μέτρων, σε θαλάσσια περιοχή της Τουρκίας η οποία δεν είναι αμφισβητούμενη από τα γειτονικά κράτη (πχ. Κυπριακή Δημοκρατία).

Ο φορέας εκμετάλλευσης της περιοχής γεώτρησης, όπως αναφέρεται, ανήκει..

Επενδύσεις της Vitol σε αιολικά πάρκα της Ευρώπης

Από το worldenergynews.gr
Την μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα με λιγότερο άνθρακα επιχειρεί η ολλανδική Vitol σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, που υπογραμμίζει την επένδυση 200 εκατ. ευρώ σε ένα νέο fund που θα υποστηρίζει τα αιολικά πάρκα της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η ιδιωτική εταιρεία που έχει έδρα στο Ρότερνταμ και τα περισσότερα στελέχη της βρίσκονται στο Λονδίνο, θα εξετάσει..

Διευθύνοντες υπάλληλοι και εργατική νομοθεσία (πίνακας προσωπικού, ωράριο, υπερωρίες, δώρα κλπ)

Από το ergasiaka-gr.net
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου πρώτου της αριθμ. 29502/85/01-09-2014 Απόφασης του Υπουργού Εργασίας, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπ’ άριθ. 28153/126/28-08-2013 άποφασή του,όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την αριθμ. 49327/10702/22-12-2014 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας «κάθε εργοδότης,…

Glencore και Vitol στην επόμενη φάση για ΕΛΠΕ

Από το zougla.gr
Δύο επενδυτές και συγκεκριμένα οι εταιρείες Glencore και Vitol περνούν στην επόμενη φάση των δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ, όπως αποφάσισε σήμερα το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του ταμείου, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ότι πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη Β’ φάση του διαγωνισμού για την..

Υδρογονάνθρακες: Κρήτη = Καλιφόρνια


Από το energypress.gr
Οι πιθανότητες ύπαρξης αξιοποιήσιμων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Κρήτη είναι υπαρκτές. Με αυτό ως δεδομένο το παρόν άρθρο ευελπιστεί να δώσει μια άλλη πτυχή όσον αφορά τα μελλοντικά δεδομένα που διαμορφώνονται στο νησί της Κρήτης. Ως “οδηγός” θα χρησιμοποιηθεί το μοντέλο ανάπτυξης της Καλιφόρνια. Το μοντέλο ανάπτυξης της Καλιφόρνια ταιριάζει στην περίπτωση της Κρήτης.

Τα χαρακτηριστικά της Καλιφόρνια είναι τα εξής:

Κύκλοι ΤΑΙΠΕΔ: Η κλήτευση της Glencore δεν επηρεάζει τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ


Από το worldenergynews.gr
Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα εκπροσώπων του Τύπου, κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ σχολίαζαν ότι έγκριτοι νομικοί διαπιστώνουν ότι η κλήτευση της Glencore από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επηρεάζει τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ και τη συμμετοχής της σε αυτόν.

Επιπρόσθετα, οι όροι του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ έχουν..

Ρωσία: Αύξηση 7,2% της Παραγωγής Φυσικού Αερίου το Α΄ Εξάμηνο του 2018 - Πτώση της Πετρελαϊκής Παραγωγής

Από το energia.gr
Αύξηση 7,2% κατέγραψε παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας κατά το α΄ εξάμηνο του 2018, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας και η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, Rosstat.

Η Rosstat ανακοίνωσε ότι το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας ανήλθε σε 323 δισ. κυβικά μέτρα.

Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου της χώρας μειώθηκε..

Αγωγός ρωσικού αερίου «σφήνα» στον TAP από ΔΕΠΑ-Edison

Από το euro2day.gr
Ένας ακόμη αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου ετοιμάζεται να διασχίσει τα ελληνικά εδάφη, με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ, της ιταλικής Edison και της ρωσικής Gazprom. Πρόκειται για τον ελληνοϊταλικό αγωγό «Ποσειδών», που θα «ντουμπλάρει» τον TAP.

Ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας - Ιταλίας θα ενώσει τα συστήματα φυσικού αερίου των δύο χωρών και θα ξεκινά από τους Κήπους του Έβρου για να καταλήξει στο Οτράντο της Ιταλίας. Η εταιρία που «τρέχει» το επενδυτικό σχέδιο (Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας - Ιταλίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ) κατέθεσε..