Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Φορητή μονάδα ηλιακής ενέργειας παράγει καύσιμα από αέρα και νερό

Αποτέλεσμα εικόνας για Φορητή μονάδα ηλιακής ενέργειας παράγει καύσιμα από αέρα και νερό
Από το naftemporiki.gr
Μία φορητή πιλοτική μονάδα, που χωράει σε ένα τυπικό κοντέινερ, δοκιμάζεται για την παραγωγή βενζίνης, ντίζελ και κηροζίνης από το διοξείδιο του άνθρακα που περιέχεται στον περιβάλλοντα αέρα, με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.

Η καινοτόμος συσκευή έχει αναπτυχθεί από Γερμανούς και Σουηδούς ερευνητές ως μέρος ενός έργου που ονομάζεται SOLETAIR, και θα ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές στη Φινλανδία.

Το SOLETAIR αποτελείται από:

Shell: Επενδύσεις 10 δισ. δολ. στη Βραζιλία την επόμενη 5ετία

Αποτέλεσμα εικόνας για Shell:
Από το energyworld.gr
Η πετρελαϊκή Shell θα συνεχίσει να επενδύει βαριά στην Βραζιλία στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διπλασιάσει την παραγωγή της από γεωτρήσεις σε βαθιά νερά παγκοσμίως, μέχρι τις αρχές του 2020.
Η Shell σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στη χώρα της Νότιας Αμερικής στα επόμενα πέντε χρόνια, τόνισε ο Wael Sawan, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας για γεωτρήσεις σε βαθιά νερά.

Αυτό θα έρθει μαζί..

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ ΤΟΥ ΣΕΒ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Αν και δεν αποτελεί έκπληξη για την κοινή λογική η διαχρονική στάση του ΣΕΒ ως προς την μονοκρατορία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την εξαφάνιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σίγουρα προκαλεί εντύπωση η επίκλησή του στην «ηθική» ως διάσταση των εργατικών αγώνων.

Τα δεδομένα είναι δύο:

Το πρώτο και βασικό. Η ΓΣΕΕ προφανώς δεν χρειάζεται από τον ΣΕΒ την αναγνώριση των αγώνων της σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την ακύρωση των μνημονιακών μέτρων που θυσίασαν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους στο βωμό της δήθεν ανταγωνιστικότητας, που ούτε επιτεύχθηκε ούτε πρόκειται να επιτευχθεί με τους όρους των μνημονίων.

Η Συνομοσπονδία, περιμένει την ..

Η Ελευσίνα θα είναι η ελληνική Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ελευσίνα θα είναι η ελληνική Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021
Από το naftikachronika.gr
Η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των ελληνικών πόλεων που ήταν υποψήφιες για τον τίτλο «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021», επέλεξε την Ελευσίνα. Τρεις ήταν οι επικρατέστερες πόλεις μετά τον αρχικό γύρο προεπιλογής τον Φεβρουάριο 2016: η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος. Η επίσημη ανακήρυξη της Ελευσίνας από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών μηνών.

Οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης ξεκίνησαν το 1985, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, έχουν εξελιχθεί σε μία από τις πλέον φιλόδοξες πολιτιστικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και συγκαταλέγονται στις γνωστότερες και δημοφιλέστερες δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αρχικό κίνητρο του θεσμού είναι..

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου στην Αλβανία

Από το energypress.gr
Iσχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στα διυλιστήρια πετρελαίου του Μπαλς, στη νότια Αλβανία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων πέντε, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης Φιέρι.

Οι αρχές ανέφεραν ότι εξερράγη μία βαλβίδα ασφαλείας υδρογόνου, η οποία προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα διυλιστήρια πετρελαίου του Μπαλς ανήκουν στην καναδική εταιρεία Bankers Petroleum, η οποία εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα στο μεγαλύτερο χερσαίο πεδίο πετρελαίου της χώρας, στο Πατόζ - Μαρίνζε.