Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Παραδόθηκε το πρόστιμο του ΣΔΟΕ στον "Τουρκικό σύλλογο" - "Τρέχουν" τώρα για την διαγραφή του




Τελικά το ελληνικό κράτος λειτούργησε στην περίπτωση του περίφημου καφενείου της μουσουλμανικής νεολαίας ή όπως επιθυμούν κάποια εξτρεμιστικά μέλη της μειονότητας "Τουρκικής Νεολαίας", το οποίο φοροδιέφευγε υπό την προστασία πολιτικών παραγόντων εντός και εκτός Ελλάδος.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο ΧΡΟΝΟΣ το ΣΔΟΕ θυροκόλλησε στο κτίριο του καφενείου της μουσουλμανικής νεολαίας το πρόστιμο για φοροδιαφυγή, αφού το κατάστημα αυτό αν και προσέφερε τις υπηρεσίες του στους πελάτες, δεν εξέδιδε αποδείξεις για πολλά χρόνια αφού δεν διέθετε ΑΦΜ και ταμειακή μηχανή.
Η θυροκόλληση του προστίμου ήταν η συνέχεια στο σίριαλ που ξεκίνησε με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στο καφενείο του συλλόγου ο οποίος έχει κριθεί παράνομος από τον Άρειο Πάγο διότι τα μέλη του κατά παράβαση των συνθηκών που διέπουν το καθεστώς της μειονότητας επιθυμούσαν να καταγραφεί ως «Τουρκικός σύλλογος».  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ; 40 μεγαλουπόλεις του κόσμου θα εφαρμόσουν την Agenda 21




Επειδή ο δρόμος προς την κόλαση ε'ιναι "σπαρμένος με αγαθές προθέσεις", οι νεοταξίτες σκέφτηκαν το πρόσχημα της Οικολογίας, ποιός θα αρνούνταν ένα καθαρό περιβάλλον; Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της Agenda 21 μέσω της οποίας θα επέλθει ο πλήρης έλεγχος της ιδιωτικής ζωής αλλά και η δημιουργία ενός Παγκόσμιου "πράσινου" φορολογικού συστήματος το οποίο φυσικά προϋποθέτει τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κράτους.
Σαράντα από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου προετοιμάζουν πλέον τους κατοίκους τους για την υλοποίηση της Ατζέντας 21, υπό τη γνωστή πλέον πρόφαση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της διατήρησης των οικοσυστημάτων.
Η Ομάδα Ηγεσίας των 40 Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή(C40) αποτελεί μία αλληλοσυνδεόμενη ομάδα μεγαλουπόλεων οι οποίες δεσμεύτηκαν πλέον ρητά να συμβιβαστούν με τις επιταγές των Ηνωμένων Εθνών για «την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
Το 2007, οι δήμαρχοι 40 μεγαλουπόλεων σε ολόκληρη την υφήλιο αποφάσισαν από κοινού να αλλάξουν το τοπίο και το περιβάλλον των πόλεων τους ώστε να δοθεί η «απάντηση στο ζήτημα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης» και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των παγκοσμιοποιητών που προωθούν την Ατζέντα 21. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου : Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης : 14 Νοεμβρίου 2012



Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές επιβαλλόμενες Νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ,στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους Ηγέτες.
ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι πολιτικές ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του Έυρ.Νότου ,είναι καταστροφικές και αδιέξοδες ,δε λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς.
Η κρίση δεν προκλήθηκε και δεν οφείλεται στους μισθούς ,στις συντάξεις ,στις κοινωνικές παροχές αλλά στην απληστία των Τραπεζιτών των τζογαδόρων κερδοσκόπων και στην ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων.
Μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοέμβρη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. 
Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 
Στην Ιταλία η GGIL διοργανώνει 4ωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.
Στη Γαλλία οι CGT, CFDT,FO έχουν προγραμματίσεις 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Τετάρτης συλλαλητήριο στο Βερολίνο ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.
Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.
Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι έλληνες», τα οποία θα διανεμηθούν στους πολίτες ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους έλληνες ισπανούς και ιταλούς εργαζόμενους.
Η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ σε δήλωσή της με αφορμή την Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση τόνισε ότι «όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση»,
Προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους». Η κα Σεγκόλ στο μήνυμά της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΣΕΣ επισημαίνει ότι «η Τρόικα δεν μπορεί πλέον να συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα» και επαναλαμβάνει και τη θέση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την αντικατάσταση της πολιτικής των μνημονίων από πολιτική που θα ενισχύει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».
Τα συνδικάτα της Ευρώπης με μια φωνή και έντονη δράση απαιτούν:
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ
ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 
ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Η μασονική στοά υποδείκνυε ποιοι θα στελεχώσουν τα ΔΣ κρατικών οργανισμών και ΔΕΚΟ! Η αποκάλυψη από δικαστές που δεν φορούν ποδίτσες σε στοές…



Οι δικαστές της Κατατζάρο (Καλαβρία) που διερευνούν τις σχέσεις μασονίας και μαφίας της Καλαβρίας 'ndrangheta (Ντάγκετα… από το ελληνικότατο Άνδρας Αγαθός) έφεραν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία.
Η μασονική στοά Liberi e Forti (Ελεύθεροι και Ισχυροί) του “Μέγα Διδασκάλου”  Paolo Coraci (φωτο), διόριζε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Δημοσίων Οργανισμών και ΔΕΚΟ στην Ιταλία. Και μην νομίζουμε ότι μιλάμε για...
μακρινό παρελθόν και την υπόθεση της μασονικής στοάς Προπαγάνδα 2 (Π2) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά το 2010!
Στα πρακτικά της μασονικής στοάς που κατέσχεσαν οι δικαστές, υπάρχουν λίστες για 15 Οργανισμούς και μάλιστα οργανισμούς κολοσσούς για την Ιταλία, όπως τα Ταχυδρομεία και η Ιταλική Βιομηχανία όπλων Finmeccanica (παρεμπίπτοντος… η Finmeccanica κάνει καλές δουλειές και στην Ελλάδα με το Υπουργείο Άμυνας κι όχι μόνον).
Η είδηση είναι σε όλα τα ΜΜΕ και στο επίσημο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA.
Στην Ιταλία υπάρχουν αδέκαστοι δικαστές και έξω από μασονικές στοές, στην Ελλάδα; 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ...ΑΙΓΛΗ !...




Συναντηθήκαμε το βράδυ της Τετάρτης, σε μια απίθανη συγκυρία, την ώρα που η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα από την κινητοποίηση των υπαλλήλων της Βουλής. «Κανονικά» οι εξελίξεις θα την αφορούσαν άμεσα. Στις 5 Οκτωβρίου όμως, η Αίγλη Μπαλαμάτση κατέθεσε αρμοδίως την παραίτησή της από υπάλληλος της Βουλής, παραιτούμενη αντίστοιχα εν μέσω κρίσης και από τα πάμπολλα προνόμια και την ασφάλεια του κλάδου.
Εστυβε το κεφάλι του ο αρμόδιος προϊστάμενος στη Βουλή, μα δεν μπορούσε να θυμηθεί άλλη τέτοια παραίτηση («κανείς δεν έχει εγκαταλείψει μια τέτοια θέση χωρίς να έχει εξασφαλίσει κάτι άλλο», λένε οι παροικούντες το ελληνικό Κοινοβούλιο). «Ομως για μένα ήταν απολύτως αυτονόητο» εξηγεί στην «Κ» η Αίγλη, 30 ετών. «Εφόσον η δουλειά μου στην κυβέρνηση ολοκληρώθηκε, δεν υπήρχε λόγος να κάνω χρήση του δικαιώματος μονιμότητας στη Βουλή. Δεν πήγα εκεί γι' αυτό, άρα δεν θα έμενα γι' αυτό. Πιστεύω στη συνευθύνη και ήθελα στο επίπεδο που μου αναλογεί να είμαι συνεπής με αυτά που πρεσβεύω».
Μεγάλα projects
Η Αίγλη Μπαλαμάτση διορίστηκε στη Βουλή από τον Σεπτέμβριο του 2009 ως υπάλληλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις εκλογές, ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνιακού Σχεδιασμού και Νέων Μέσων στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Υπήρξε η βασική υπεύθυνη για μια σειρά μεγάλα projects που συνεχίζονται ώς σήμερα όπως το primeminister.gov.gr, το government.gov.gr, η ενιαία εικόνα και ταυτότητα της κυβέρνησης κ.ά., ενώ παράλληλα από τη θέση της ως επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του ΕΟΤ είχε «τρέξει» τη διαδικτυακή προβολή της χώρας μέσω του visitgreece.gr, των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, της καμπάνιας you igreece κ.ο.κ.
«Ηταν μια εποχή που τόσο στο πεδίο του τουρισμού όσο και στη δημόσια διοίκηση το Ιντερνετ αξιοποιούνταν ελάχιστα ως εργαλείο» θυμάται. «Υπήρχε ευρύ πεδίο δράσης, εάν κάποιος είχε όρεξη για δουλειά». Και είχε μεγάλη. Με τον Γιώργο Παπανδρέου γνωρίστηκαν όταν εκείνη εργαζόταν στο τμήμα διαδικτυακής επικοινωνίας τού Αθήνα 2004. «Τότε κάναμε πρωτοποριακά πράγματα σε επίπεδο σχεδιασμού και ακούγοντάς τον να μιλάει για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σκέφτηκα να του στείλω ένα μέιλ με διάφορες προτάσεις. Φυσικά, δεν παρέλειψα να ασκήσω και έντονη κριτική στο πολιτικό σύστημα, ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ. Δεν περίμενα φυσικά ότι θα μου απαντούσε...» Η πρώτη δουλειά που συμμετείχε αφορούσε το σάιτ papandreou.gr. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ρωσική εταιρεία Μπασνέφτ στο Ιράκ: πρόσβαση στο πετρελαϊκό Κλοντάϊκ


Ирак нефть добыча завод

Μετά την εταιρεία Λουκόϊλ (Lukoil), η οποία ασχολείται στο Ιράκ με την αξιοποίηση του κοιτάσματος Δυτική Κούρνα-2, έρχεται σ’αυτή τη χώρα μία άλλη ρωσική εταιρεία – η Μπασνέφτ (Bashneft). Έχει υπογραφεί στη Βαγδάτη σύμβαση για την διεξαγωγή με τη συμμετοχή της στις εργασίες ερεύνησης κοτασμάτων και εξόρυξης υδρογονανθράκων στις επαρχίες Νατζάφ και Μουτάνα.
Οι περιοχές αυτές αποτελούν ένα μέρος της ανεξερεύνητης Δυτικής ερήμου με τα μεγαλύτερα στο Ιράκ αποθέματα πετρελαίου. Η αποζημίωση για το παραγόμενο πετρέλαιο θα φτάσει τα 5 δολάρια για ένα βαρέλι και οι πληρωμές θα αρχίσουν όταν η παραγωγή πετρελαίου θα φτάσει το 25%. Η θετική στάση της Βαγδάτης απέναντι στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες μπορεί να εξηγηθεί με το γεγονός ότι προτείνουν επικερδείς όρους και ποιοτική γεωλογική εξερεύνηση,- θεωρεί ο ανεξάρτητος αναλυτής Ντμίτρι Λιουτιάγκιν:
- Μεγάλο ρόλο εδώ παίζει εκείνος ο παράγοντας, που σχετίζεται με την εμπειρία των ρωσικών εταιρειών στην τακτοποίηση και την ερεύνηση των κοιτασμάτων. Πλέον η δυνατότητα προσέλκυσης κεφαλαίων. Τέτοιες ρωσικές εταιρείες, όπως η Λουκόϊλ και η Μπασνέφτ, έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για πρόσβαση σε νέες περιοχές.
Μπροστά στις ξένες εταιρείες, που επιθυμούν να εργαστούν σε τέτοια χώρα όπως το Ιράκ, προβάλλει αναπόφευκτα το πρόβλημα των κινδύνων. Πρόσφατα, ο Σάμι αλ-Αράτζι, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Επενδύσεων του Ιράκ δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας ποντάρουν στην αύξηση των πωλήσεων των ενεργειακών πρώτων υλών και στην βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων. Οι ηγέτες του Ιράκ προσπαθούν να αυτοπαρουσιάζονται ως αξιόπιστοι και υπεύθυνοι διαχειριστές.
Οι πολιτικές δηλώσεις έχουν βέβαια, μεγάλη σημασία, αλλά χρειάζεται να να αξιολογηθεί το κατά πόσο μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη,- παρατήρησε ο διευθυντής του Ιδρύματος Ενεργειακής Ανάπτυξης της Ρωσίας Σεργκέι Πίκιν:
- Αν υπάρχει τέτοια κατανόηση του ζητήματος σε επίπεδο της ηγεσίας της χώρας, υπάρχουν και ορισμένες πιθανότητες. Το γεγονός ότι οι εταιρείες επιστρέφουν στο Ιράκ δείχνει πως συντελούνται εκεί κάποιες αλλαγές και η κατάσταση βελτιώνεται. Οι ρωσικές εταιρείες εργάζονταν παραδοσιακά στο Ιράκ. Το γεγονός της σταθεροποίησης κατά κάποιο βαθμό της κατάστασης δημιουργεί, βέβαια, ευνοϊκές συνθήκες για τη συνέχιση της τοποθέτησης κεφαλαίων και στις γεωλογικές εξερεύνσεις σ΄αυτή τη χώρα.
Όπως προκύπτει από τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων, στο Ιράκ έχουν συγκεντρωθεί τεράστια αποθέματα πετρελαίου. Δεν είναι τυχαίο, που εδώ παρευρίσκονται μεγάλοι παίκτες της αγοράς πετρελαίου. Όσον αφορά δε τις ρωσικές εταιρείες, αυτές επεκτείνουν την παρουσία τους στο Ιράκ. Εκτός από την Λουκόϊλ και την Μπασνέφτ η ρωσική εταιρεία Γκαζπρόμ Νεφτ (Gazprom Neft) ασχολείται επίσης με την αξιοποίηση του κοιτάσματος Μπάντρα. Η κυβέρνηση του Ιράκ μελετά τη δυνατότητα αντικατάστασης της αμερικανικής ExxonMobil από ρωσικές εταιρείες στο σχέδιο Δυτική Κούρνα-1. Από ποιές συγκεκριμένα – είναι άγνωστο ακόμα, αλλά δεν αποκλείεται ότι θα είναι η Λουκόϊλ, που εργάζονται στη Δυτική Κούρνα-2.

 ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ηγέτης των σαλαφιτών κάλεσε τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν τις αιγυπτιακές πυραμίδες


египет пирамиды плато Гиза сфинкс

Ένας από τους ηγέτες των σαλαφιτών της Αιγύπτου, ο σεΐχης Μουργκάν Σαλέμ Αλ-Γκοχαρί κάλεσε να καταστραφούν οι πυραμίδες και η Μεγάλη Σφίγγα στην Γκίζα.
Ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας δήλωσε πιο συγκεκριμένα ότι «είναι υποχρέωση κάθε μουσουλμάνου η καταστροφή παρόμοιων συμβόλων ειδωλολατρίας». Μάλιστα έκανε και παραλληλισμούς με τα αγάλματα του Βούδα στο Μπαμιάν του Αφγανιστάν, τα οποία καταστράφηκαν από τους Ταλιμπάν. Ο Αλ-Γκοχαρί είναι από καιρό γνωστός για τις ακραία εξτρεμιστικές απόψεις του και τις εκκλήσεις για βία ενάντια σε ο,τιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τους αυστηρούς κανόνες του Ισλάμ, τους οποίους διδάσκουν οι σαλαφίτες. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Οι λαοί παίρνουν την τύχη τους, στα χέρια τους (video)




Στις 14 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα καλούν σε Πανευρωπαϊκή γενική απεργία, για μια ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο συντονισμένη κίνηση των ευρωπαϊκών συνδικάτων εδώ και πολλές δεκαετίες και δίνει την ευκαιρία για ένα πρωτοφανές απεργιακό γεγονός. Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα του απεργιακού ξεσηκωμού που ήδη εξελίσσεται σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο και της πίεσης πάνω στα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα.
Οι απεργίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία έχουν γίνει σύμβολο και έχουν δώσει έμπνευση σε όλη την Ευρώπη. Η πανευρωπαϊκή αυτή κινητοποίηση εναντιώνεται στις πολιτικές λιτότητας που προκαλούν την ανεργία, την ανασφάλεια, την φτώχεια και τη δυστυχία. Αυτός ο συντονισμός δράσεων έχει ως στόχο τη σύγκλιση των κινητοποιήσεων που έχουν αναπτυχθεί σε πολλές χώρες ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που επιβάλλονται και οδηγούν την Ευρώπη στην άβυσσο.
Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν ........ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτσι θα λειτουργεί η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα από την 1η-1-2013...



Μοντέλο παρόμοιο με το Ισπανικό, με διμερή συμβόλαια μεταξύ παραγωγών-προμηθευτών, διατήρηση του σημερινού "pool" αλλά μόνο συμπληρωματικά, και σταδιακή έως πλήρη κατάργηση του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους, μοιάζει να είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο για τη μορφή που θα πάρει η χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα από τις αρχές του 2013.
Σε αυτή την εκτίμηση καταλήγουν όλο και περισσότεροι παράγοντες του χώρου, σχολιάζοντας τα τρία σενάρια που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η ΡΑΕ, πάνω στα οποία και θα διατυπώσουν τις θέσεις τους την Πέμπτη, στην ειδική ημερίδα που διοργανώνει γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό η Αρχή, ώστε αμέσως μετά να στείλει τις οριστικές της προτάσεις στο ΥΠΕΚΑ, που με τη σειρά του θα ανακοινώσει τις αλλαγές.
Τα στελέχη του κλάδου περιγράφουν μια αυριανή αγορά που δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τη σημερινή.
1. Ρυθμιζόμενες χρεώσεις εφόσον δεν καθορίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση (όπως ο μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους), θα αποτελούν παρελθόν.
2. Διμερείς συμβάσεις μεταξύ παραγωγών και προμηθευτών σαν αυτές που ισχύουν στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών (όπως οι δημοπρασίες φθηνής ενέργειας αλά γαλλικά, τύπου NOME) θα αντικαταστήσουν το σημερινό "υποχρεωτικό pool".
3. Παράλληλα, μια νέα απαιτητική αγορά θα γεννηθεί : Η δευτερογενής αγορά αποδεικτικών διαθεσιμότητας ισχύος, τα γνωστά ως ΑΔΙ, η οποία όμως θα απευθύνεται αποκλειστικά στους έχοντες "εφεδρικούς" σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τις μικρές δηλαδή και ευέλικτες εκείνες μονάδες, που είναι ικανές να στηρίξουν τη μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ, και όχι στις συμβατικές όπως συμβαίνει σήμερα.
Σημαντική διαφορά του νέου αυτού μοντέλου σε σχέση με όσα ισχύουν σήμερα στη Γερμανία (μοντέλο ΒΔ Ευρώπης), είναι ότι η ημερήσια αγορά χονδρικής ("pool") θα δημιουργηθεί, δεν θα καταργηθεί. Θα παραμείνει σε ισχύ, αλλά μόνο σαν ένας συμπληρωματικός μηχανισμός, ένα είδος "διχτυού προστασίας" για τους πιο αδύναμους κυρίως επενδυτές εκείνους που δεν θα είναι σε θέση να συνάψουν διμερή συμβόλαια.
Τα υπέρ και τα κατά κάθε σεναρίου.......
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετρέλαιο Θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ για Σχολεία του Ασπρόπυργου




Tα ΕΛΠΕ γέμισαν δωρεάν τις δεξαμενές των σχολείων του Δήμου Ασπροπύργου με πετρέλαιο θέρμανσης, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πέραν αυτού, τα ΕΛ.ΠΕ., στο πλαίσιο της συμπαράστασής τους προς τις δημοτικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και τους πολίτες του Ασπρόπυργου:
· στηρίζουν οικονομικά το Δημοτικό Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ο Πλησίον»
· χρηματοδοτούν 100% τις ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων σε όλες τις οικιστικές ενότητες του Ασπροπύργου
· προσφέρουν, έπειτα από κλήρωση μεταξύ των άνεργων, δωρεάν παροχή καυσίμων, στις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.
Ο Δήμος Ασπροπύργου «επισημαίνει με ικανοποίηση την έκφραση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την εν λόγω εταιρεία, την ευχαριστεί και εκφράζει την ευχή, το παράδειγμα που καταθέτει, να βρει μιμητές». 
ΠΗΓΗ:energia.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Σε όλη την Ευρώπη, ανεργία, ισοπέδωση εργατικών δικαιωμάτων, σκληρή λιτότητα και φοροεπιδρομή άνευ αντικρίσματος, αποτελούν τα βασικά εργαλεία στα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που με πρόσχημα τη συστημική κρίση, βάλουν κατά του κόσμου της εργασίας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.
            Οι  εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη με συνεχείς και δυναμικές κινητοποιήσεις (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) συντονίζονται για να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα που απειλεί ακόμα και την επιβίωσή τους.  Στις 14 του Νοέμβρη σε μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια συντονισμού των δράσεών τους, σωματεία από τη Νότια Ευρώπη διοργανώνουν συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης και καταστροφικής πολιτικής.
           Το ΠΣΕΕΠ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ συμμετέχει στην Πανελλαδική  Στάση  Εργασίας την  Τετάρτη 14/11/12 από τις 12:00 έως τις 15:00 και σας καλεί να δώσουμε βροντερό παρόν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στις 13:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
           Οι δυνάμεις της εργασίας είναι αυτές που μπορούν  και πρέπει να δώσουν ένα τέλος στις απάνθρωπες πολιτικές που συνεχίζουν να υιοθετούν με θρησκευτική ευλάβεια οι δοτοί κυβερνώντες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ  ΚΑΙ  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Κινεζικό Ενδιαφέρον για Πετρελαϊκές Επενδύσεις στην Ελλάδα




Η έναρξη αυτήν την εβδομάδα των σεισμικών ερευνών στα ανοικτά του Ιονίου από το ερευνητικό σκάφος « Nordic Explorer» της Νορβηγικής εταιρείας PGS, συμπίπτει με το 18ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα στο Πεκίνο. Δύο φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα, η χρονική σύμπτωση των οποίων όμως αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν λάβει κάποιος υπ’ όψη του μια σειρά από γεγονότα και ταυτόχρονα μελετήσει τις διαφαινόμενες τάσεις.
Οι σεισμικές έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδος που τώρα ξεκινούν με την ταυτόχρονη ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ για την διενέργεια του Β’ διεθνούς γύρου παραχωρήσεων στις αρχές του 2014, σηματοδοτούν την επιστροφή της χώρας στο διεθνές ερευνητικό περιβάλλον υδρογονανθράκων με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ενδιαφέροντος διεθνών εταιρειών για τις δυνατότητες ανακάλυψης αξιόλογων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μια από αυτές τις ενδιαφερόμενες εταιρείες μα έντονη διεθνή παρουσία είναι η Κινεζική κρατικά ελεγχόμενη CNOOC.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του 18ου Συνεδρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNOOC κος Wang Yilin αναφέρθηκε στους νέους στόχους της εταιρείας για έρευνες στην περιοχή της θάλασσας της Νότιας Κίνας ( South China Sea) η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις περιέχει 17.0 εκατ. τόνους πετρελαίου και 498 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ένα από κάθε άποψη τεράστιο μέγεθος αποθεμάτων. Αν και ανεπιβεβαίωτα ( not proven) τα αποθέματα αυτά το εκτιμώμενο μέγεθος τους δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας. Για λόγους σύγκρισης να σημειώσουμε ότι τα επιβεβαιωμένα αποθέματα στον άξονα Ισραήλ – Κύπρου πλησιάζουν τα 30.0 τρις κυβικά πόδια και θεωρούνται υψηλά σε διεθνές επίπεδο. Αν και μόνο ένα μικρό μέρος των ανωτέρω αποθεμάτων στην θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας θα μπορέσουν τελικά ν’ αξιοποιηθούν, Κινέζοι γεωλόγοι πετρελαίου εκτιμούν ότι η επιβεβαίωση τους θα συμβάλει στον διπλασιασμό των αποθεμάτων της Κίνας τα οποία σήμερα φθάνουν τα 2.0 δις τόνους ή 14.7 δις βαρέλια για πετρέλαιο και 107.7 tct ή 3.1 tcm για φυσικό αέριο.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ; Sunday Times: "Το Ισραήλ θα επιτεθεί με μικρά πυρηνικά κατά του Ιράν"




Μια  επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν με συμβατικά όπλα "ίσως να μην είναι αρκετή" αναφέρουν οι Sunday Times και συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι "η μόνη εναλλακτική λύση που έχει το Ισραήλ σε μια τέτοια περίπτωση είναι η χρήση πυρηνικών όπλων"!
«Τα σχέδια του Ισραήλ για μια επίθεση στο Ιράν έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας την αντίστοιχη  ιρανική πρόοδο στον τομέα των πυρηνικών» δήλωσε στους Times αμυντικός αναλυτής.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δυτικοί αμυντικοί αναλυτές έχουν διαπιστώσει πως για παράδειγμα οι πυρηνικές εγκαταστάσεις  στο Ferdow βρίσκονται σε μεγαλύτερο βάθος κάτω από το έδαφος από ότι αρχικά εκτιμόταν με αποτέλεσμα μια επίθεση με συμβατικά όπλα να μην καταφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το Ferdow . είναι μια από τις δύο εγκαταστάσεις στις οποίες υπάρχουν στοιχεία ότι πραγματοποιείται εμπλουτισμός ουρανίου σύμφωνα με το Ινστιτούτο επιστήμης και διεθνούς ασφάλειας ISIS. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πρώην στρατόπεδο των φρουρών της επανάστασης. Βρίσκεται πλησίον της ιερής πόλης Qom και γύρω στα 120 χλμ. νότια και δυτικά της Τεχεράνης.
Το ίδιο συμβαίνει και με την εγκατάσταση στο Natanz. Το εργοστάσιο καλύπτει μια έκταση 100.000 τ.μ. και είναι όλο σε υπόγειες εγκαταστάσεις τουλάχιστον 8 μέτρα σε βάθος. Το 2003 ήταν η τελευταία φορά που κάποιος επίσημος της ΙΑΕΑ επισκέφτηκε και πιο συγκεκριμένα ο πρώην διευθυντής της Mohamed El Baradei ο οποίος ανέφερε την ύπαρξη τουλάχιστον 160 φυγοκεντρωτές  έτοιμοι για λειτουργία. Σήμερα ο αριθμός τους έχει αυξηθεί στους 7000 και οι 5000 από αυτούς παράγουν χαμηλού επιπέδου εμπλουτισμένο ουράνιο.  Το Natanz βρίσκεται 240 χλμ. νότια και ανατολικά της Τεχεράνης
Σύμφωνα όμως με νεότερες εκτιμήσεις το βάθος στο οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις αυτές είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, τόσο που τα συμβατικά όπλα δεν θα μπορέσουν να διατρήσουν.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσο φόρο θα πληρώσω το 2013; Δείτε ποιοι θα επιβαρυνθούν ακόμη και με 5.750 ευρώ τον χρόνο


Πόσο φόρο θα πληρώσω το 2013; Δείτε ποιοι θα επιβαρυνθούν ακόμη και με 5.750 ευρώ τον χρόνο

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία της νέας φορολογικής κλίμακας με την οποία θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2013. Στο υπουργείο Οικονομικών καταλήγουν σε μια κλίμακα η οποία προβλέπει τρία κλιμάκια, έκπτωση φόρου η οποία μπορεί να φτάσει και στα 1950 ευρώ (όσο μικρότερο το εισόδημα, τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση φόρου) και κανένα αφορολόγητο είτε έχετε παιδιά είτε όχι. Τι σημαίνουν όλα αυτά για την τσέπη μας; Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες του fpress.gr.

Η νέα φορολογική κλίμακα με βάση τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών, έχει ως εξής:
1.       Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 21%
2.       Για εισοδήματα από 25.000 ευρώ έως 48.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 36% και
3.       Για εισοδήματα από 48.000 ευρώ και πάνω φόρος 45%.
Από τον φόρο που θα προκύπτει με βάση τα κλιμάκια που αναφέρθηκαν, θα αφαιρείται το ποσό των 1950 ευρώ αρκεί το εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 18.000 ευρώ. Από τα 18.000 ευρώ και μέχρι τα 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα συρρικνώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ εισοδήματος ενώ αν το εισόδημα κυμαίνεται από 29.000 ευρώ έως 42.000 ευρώ, η έκπτωση μειώνεται με ταχύτερο ρυθμό (κατά 100 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος).
Για να προκύψει το ποσό του φόρου και η έκπτωση, χρειάζονται πράξεις. Επίσης, για να καταλάβετε αν υπάρχει επιβάρυνση ή όχι σε σχέση με πέρυσι, χρειάζεται και σύγκριση με τα δεδομένα της ισχύουσας φορολογικής κλίμακας. Το fpress.grέκανε τις πράξεις και παρουσιάζει το αποτέλεσμα στους πίνακες που ακολουθούν:
1.       Αν είστε φορολογούμενος χωρίς παιδιά, κάντε κλικ εδώ
2.       Αν είστε φορολογούμενος με ένα παιδί, κάντε κλικ εδώ
3.       Αν είστε φορολογούμενος με δύο παιδιά, κάντε κλικ εδώ
4.       Αν είστε φορολογούμενος με τρία παιδιά, κάντε κλικ εδώ
 ΠΗΓΗ:.fpress.gr

NEA ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟFF SHORE ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 97 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΖΕΡΣΕΪ




Νέα λίστα Λαγκάρντ με ενενήντα επτά Ελληνες και εκατόν τριάντα τέσσερις Ελληνοκυπρίους που αφορά «offshore» λογαριασμούς τους στο κατάστημα της τράπεζας HSBC στα Νησιά Τζέρσεϊ. Η λίστα αυτή την οποία... 
διέρρευσε υπάλληλος τράπεζας και αποκαλύπτει πάνω από 4.500 διεθνείς πελάτες -η συντριπτική πλειοψηφία τους (4.300) είναι Βρετανοί- βρίσκεται ήδη στα χέρια της αγγλικής εφορίας, η οποία ερευνά εάν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Την αποκάλυψη για την ύπαρξη αυτής της λίστας έκανε η εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ, αναφέροντας μάλιστα ότι ανάμεσα στους συγκεκριμένους πελάτες της HSBC και μάλιστα με υψηλές καταθέσεις είναι και έμποροι ναρκωτικών και άτομα που βαρύνονται με ποινικά και οικονομικά εγκλήματα, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένη την τράπεζα για τον έλεγχο που ασκεί στους πελάτες της για την προέλευση των χρημάτων τους. Στην τράπεζα HSBC έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές Αρχές χρηματικό πρόστιμο 1.500.000 δολάρια για ξέπλυμα χρήματος. Οι περισσότεροι πάντως πελάτες της HSBC στη λίστα που έχει η αγγλική εφορία είναι Βρετανοί γιατροί, τραπεζίτες, στελέχη σε εταιρείες πετρελαίου, αλλά και ένας παντοπώλης που έχει στον λογαριασμό του 400.000 λίρες και ένας πολιτικός πρόσφυγας από το Ιράκ που ζει στην Αγγλία με τα κρατικά επιδόματα, αλλά ο λογαριασμός του στην HSBC είναι πάνω από δύο εκατομμύρια λίρες. Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγκραφ αναφέρεται ότι η αγγλική εφορία δεν πλήρωσε για να έχει στην κατοχή της αυτή τη λίστα, και εκπρόσωπός της δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε λάβει αυτή τη λίστα και τη μελετούμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ναυάγιο αλά Μπουργκάς για τον «Ελληνικό South Stream»




Στον πάγο βάζει επισήμως η ρωσική Gazprom τα σχέδια για την κατασκευή νότιου κλάδου του αγωγού South Stream με κατεύθυνση προς την Ελλάδα. Η ανακοίνωση έγινε από υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής εταιρείας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου προς ευρωπαϊκά ΜΜΕ στη Μόσχα, στην οποία συμμετείχε, μετά από πρόεκληση του Ρωσικού κολοσού το energypress. Η τοποθέτηση αυτή της Gazprom αποτελεί ένα καίριο πλήγμα για τους σχεδιασμούς της χώρας μας να αποτελέσει κρίκο της αλυσίδας ενεργειακού εφοδιασμού για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Leonid Chugunov επικεφαλής του τμήματος Project Managment της Gazprom, η εταιρεία δεν προβλέπεται να προχωρήσει στο ορατό μέλλον στην κατασκευή του νότιου τμήματος του South Stream. Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τον υφιστάμενο αγωγό και για το ορατό μέλλον θα χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενοι αγωγοί ανέφερε σχετικά.
Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι η απόφαση της Gazprom είναι ανεξάρτητη από το ποιος θα είναι ο νέος μέτοχος στη ΔΕΠΑ (η ρωσική εταιρεία έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση). Ο αγωγός στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί όταν θα το θέλει η αγορά, δεν έχει νόημα να κατασκευάζουμε έναν άδειο αγωγό, τόνισε ο κ. Chugunov.
Ο ίδιος εξηγώντας την πολιτική της Gazprom τόνισε ότι εάν υπάρχουν ανάγκες τότε ο αγωγός θα κατασκευαστεί, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν οι απαραίτητοι όγκοι που θα επιτρέψουν την απόσβεση του έργου.
Και εάν για το νότιο κλάδο του South Stream η Gazprom ήταν πιο «διπλωματική», στην περίπτωση του υποθαλάσσιου αγωγού Ελλάδας Ιταλίας, η απάντηση ήταν πιο ξεκάθαρη και απόλυτη: Το αέριο του South Stream θα πάει στην Ιταλία αλλά όχι μέσω Ελλάδας. Δεν πρόκειται να πάει ο South Stream στον ιταλικό νότο, το αέριο που καταναλώνει η Ιταλία έχει ήδη συμβολαιοποιηθεί από άλλα προτζεκτ. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ζήτηση για κάποιες επιπλέον ποσότητες αέριο αλλά για να πάμε εκεί θα πρέπει να αποπληρώνονται τα κόστη μας, τόνισε το στέλεχος της Gazprom.
Οι δηλώσεις αυτές, ουσιαστικά έρχονται να βάλουν στον πάγο και το δεύτερο μεγάλο ελληνορωσικό έργο ενεργειακής υποδομής, μετά τον περίφημο πετρελαιαγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, ο οποίος από το 2009 και μετά, έχει οδηγηθεί σε πλήρη ακινησία και επί της ουσίας έχει ακυρωθεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Από την Πέμπτη η Ηλεκτρονική Εφαρμογή για την Επιστροφή του ΕΦΚ




Στο τέλος της εβδομάδας, και συγκεκριμένα από την Πέμπτη, αναμένεται να μπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm) για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. 
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ως την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την χορήγηση του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης και θα ακολουθήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταγραφή των δικαιούχων είσπραξης του επιδόματος.
Μέσω ειδικής φόρμας που έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή αυτή, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση του επιδόματος
Κάθε επιστροφή φόρου θα καταβάλλεται στον δικαιούχο 15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
Εξάλλου, όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, επειδή το εισόδημά τους ήταν πολύ χαμηλό και άρα δεν είχαν υποχρέωση να το πράξουν σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μία υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο που έχει τεθεί για εξαίρεση υποβολής φορολογικής δήλωσης (εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ αν πρόκειται για μισθωτούς ή συνταξιούχους ή 3.000 ευρώ αν πρόκειται για λοιπούς φορολογουμένους όπως επαγγελματίες, επιτηδευματίες κτλ).
Για τις περιπτώσεις διαμερισμάτων πολυκατοικιών με αυτόνομη θέρμανση, το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι το επίδομα θα δίνεται για την αγορά του πετρελαίου και όχι για την κατανάλωση. Συνεπώς, η επιστροφή θα είναι ανάλογη με τα χιλιοστά του διαμερίσματός του, έστω και αν δεν λειτουργήσει καθόλου το καλοριφέρ μέσα στη χειμερινή σεζόν. 
Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια για την επιστροφή του ΕΦΚ είναι τα παρακάτω:
• Εισόδημα. Το όριο μπαίνει στα 25.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος και 35.000 για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
• Ακίνητη περιουσία. Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.
• Επιφάνεια. Το πλαφόν τίθεται στα 120 τ.μ. πρώτης κατοικίας, χωρίς να σημαίνει ότι φορολογούμενος με σπίτι 140 τ.μ. για παράδειγμα θα εξαιρείται των επιστροφών. Θα δικαιούται επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για τα 120 τ.μ. εφόσον καλύπτει και τα υπόλοιπα κριτήρια.
• Τεκμήρια. Απευθείας εξαιρούνται από τις επιστροφές όσοι έχουν στην κατοχή τους πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα και γενικότερα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποτελούν τεκμήρια.
• Μέγιστη κατανάλωση. Εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια η επιστροφή φόρου προσδιορίζεται με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 ως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ανάλογα με την περιοχή. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ίδρυση μονάδων «κυβερνοπολέμου» από τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη




Οι αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις που παραμένουν αναπτυγμένες στην Ευρώπη δεν χρειάζονται άρματα μάχης, αλλά περισσότερα «κυβερνο-όπλα».

Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο διοικητής τους αντιστράτηγος Mark Hertling, αναφερόμενος στη μετα-Αφγανιστάν εποχή. Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου εντάσσεται και η απενεργοποίηση δύο τεθωρακισμένων ταξιαρχιών του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη. «Αντιμετωπίζουμε πολλά αλλά σίγουρα δεν είναι ο Ψυχρός Πόλεμος,» δήλωσε  ο Hertling.

Ο ίδιος μάλιστα ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας κινητής μονάδας κυβερνοπολέμου που δημιουργήθηκε από προσωπικό της 5ης Διοίκησης Επικοινωνιών (5th Signal Command) και της 66ης Ταξιαρχίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (66th Military Intelligence Brigade) που εδρεύουν στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.
Βέβαια, εδώ και επτά χρόνια, η διεξαγωγή επιχειρήσεων κυβερνοπολέμου και ιδιαίτερα αυτών που είναι επιθετικής φύσης, κάθε άλλο παρά έχει καθορισθεί  από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.
Καθώς ο κόσμος μας δικτυώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, τα όρια μεταξύ στρατηγικών και τακτικών "κυβερνο-επιχειρήσεων" είναι όχι μόνο ασαφή, αλλά στην πράξη μπορούν να θεωρηθούν ως ανύπαρκτα.
Η δικτύωση όλο και περισσότερων στρατιωτικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, καθιστά πιθανό μία τακτική κυβερνο-επιχείρηση να έχει στρατηγικές συνέπειες.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr