Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

EastMed: Ο αγωγός που δημιουργεί τετελεσμένο υπέρ της Ελλάδας

Από το slpress.gr
Η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed για τη μεταφορά του κοιτάσματος φυσικού αερίου Levathian από το Ισραήλ, μέσω των ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας στην Ιταλία και από εκεί στην Ευρώπη, κυοφορείται εδώ και περισσότερο από 8-9 χρόνια. Η εξοργιστική επιθετικότητα του Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, με τελευταία πράξη την ενέργεια του να χαράξει μια παράλογη γραμμή ΑΟΖ που να περνά..

Πεδίο διενέξεων και κρίσεων το φυσικό αέριο στην Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
Σε νέα φάση εισέρχεται ο αγώνας για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο. Την ώρα που ξεκινά η εξόρυξη στον Λεβιάθαν από το Ισραήλ και η Αίγυπτος διεκδικεί κομβικό ρόλο, η Τουρκία δείχνει να μένει εκτός νυμφώνος.

Όταν πριν από λίγα χρόνια εντοπίζονταν..

2 ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Από το inegsee.gr
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το 2ο κατά σειρά Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης και ανάλυσης της τρέχουσας κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Συνδικάτο σταματά την παραγωγή σε διυλιστήριο της Total στη Γαλλία

Από το worldenergynews.gr
 Οι εργαζόμενοι του συνδικάτου CGT της Γαλλίας ψήφισαν να σταματήσουν την παραγωγή στο διυλιστήριο  της Total Grandpuits στο πλαίσιο διαμαρτυριών για το σχέδιο μεταρρύθμισης των συντάξεων της κυβέρνησης, δήλωσε αξιωματούχος του συνδικα΄του τη Δευτέρα 23/12/2019.

"Η απόφαση έχει ληφθεί για..

ΕΥΧΕΣ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ