Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι μας κλέβουν οι πετρελαϊκές εταιρίες στην Ελλάδα



Η εφημερίδα Τα Νέα, με σημερινό δημοσίευμα της, μας εξηγεί το πως οι δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρίες στη χώρα μας, κρατούν τις τιμές των καυσίμων ψηλά, κάνοντας μας όλους να πληρώνουμε ακριβά τα καύσιμα. Η μια από τις πρακτικές που κρατούν τις τιμές ψηλά, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το χώρο των καυσίμων, είναι αυτό που λένε «buy low, sell high»: αγοράζουν φθηνά και πουλάνε ακριβά όταν η τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει πλέον. Στο διάστημα που μεσολαβεί το προϊόν βρίσκεται στους πιστοποιημένους χώρους αποθήκευσης των αποθεμάτων και «περιμένει» να αυξηθούν οι τιμές του αργού για να αποσύρουν και τη δική του αξία.
Σε έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας το 2010 για την ικανότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, γίνεται εκτενής αναφορά στην κατάσταση των πετρελαϊκών αποθεμάτων ασφαλείας της χώρας αλλά και των πιστοποιημένων αποθηκευτικών χώρων που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες. Η αναφορά της ΔΕΕ αναφέρει:
Τα υποχρεωτικά αποθέματα της βιομηχανίας πρέπει να διατηρούνται σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα λειτουργικά ή/και τα εμπορικά αποθέματα πρέπει να διατηρούνται χωριστά. Στην πράξη, τα υποχρεωτικά αποθέματα ασφαλείας στην Ελλάδα αναμειγνύονται με τα λειτουργικά ή/και τα εμπορικά αποθέματα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα συμφωνούν: η άγρια κερδοσκοπία διαιωνίζεται στην αγορά των καυσίμων. Οι αυξήσεις των τιμών είναι συνεχείς, παρά την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιαπωνικό διαστημικό φορτηγό αποσυνδέθηκε από το ΔΔΣ


мкс открытий космос космонавты
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων που βρίσκεται στα προάστια της Μόσχας, οι αστροναύτες Joseph Aqaba και Akihiko Hoshide αποσύνδεσαν το ιαπωνικό αυτόματα φορτηγό σκάφος HTV-3 από την μονάδα «Χάρμινι» στο ΔΔΣ.
Στις 14 Σεπτεμβρίου το HTV-3 θα το κατεβάσουν από τη τροχιά και θα το βυθίσουν στο νότιο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού.
Το HTV-3 είναι το τρίτο φορτηγό σκάφος, το οποίο είχε σταλθεί από την ιαπωνική υπηρεσία αεροδιαστημικών ερευνών JAXA για τον εφοδιασμό του ΔΔΣ. Είχε φέρει στο σταθμό πάνω από πέντε τόνους διαφόρων φορτίων. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ



Εικοσιτετράωρη απεργία από κοινού με τη ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, η οποία θεωρεί ότι οι νέες περικοπές θα οδηγήσουν σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες
Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει από κοινού με τη ΓΣΕΕ στη διοργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων.
Η απεργία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, θα στρέφεται κατά των επικείμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «θα οδηγήσουν σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος».
Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και τις πρωτοβάθμιες και τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να οργανώσουν πολύπλευρες δραστηριότητες με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, ενώ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα σε όλες τις πόλεις της χώρας, με ευθύνη των Νομαρχιακών Τμημάτων και σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις. Επίσης σχεδιάζει τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ΔΓΕ-ILO).
Η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε την παρέμβαση του ΔΓΕ στις διεθνείς οργανώσεις και τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση για την εργασία, την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, και τα οποία σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι αντίθετα με το ελληνικό Σύνταγμα, το Κοινοτικό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Κρήτη: "Βράζει" το τοπικό ΠΑΣΟΚ - Ένταση στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής



Ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και υπεύθυνος οργανωτικού της Κρήτης, πήγε για να μεταφερει το νέο οργανωτικό μοντέλο, αλλά βρέθηκε προ των...μαζικών πυρών από τα στελέχη και τα μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, πρώτος ο Μιχάλης Παπαδάκης συντονιστής της Νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου άστραψε και βρόντηξε κατά του νέου οργανωτικού μοντέλου και των γενικότερων πολιτικών επιλογών του κόμματος.
"Τι έιναι αυτά που κάνετε; Μας κάνετε στα Χανιά; Άλλους στο Λασίθι; Παρακάμπτετε τις τοπικές οργανώσεις, τις νομαρχιακές! Τι είναι αυτά ποιος τα εισήγηθηκε και σε τι αποσκοπούν; Δεν συμφωνώ με τη διάλυση της οργάνωσης! Διαλύετε το κόμμα! Εγώ παραιτούμαι !" είπε ο κύριος Παπαδάκης ενώ στην ίδια σκληρή γραμμή συνέχισαν με τις τοποθετήσεις τους και τα άλλα στελέχη του κόμματος μπροστά στον εμβρόντητο Παπασπύρο.
Τα ίδια στελέχη μιλούν για "αποκλεισμούς στελεχών" αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί το συνέδριο κι επισημαινουν ότι "με αυτό το οργανωτικό σχήμα να πάτε να βρείτε στελέχη να είναι στο κόμμα"!
Ο κύριος Παπασπύρος πρότεινε ακόμη και να αναβληθεί το θέμα του οργανωτικού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ


Ακρόπολη,akropoli
Πατριδοκάπηλος. Ρατσιστής. Εθνικιστής. Λέξεις καραμέλα. Σκεφτόμουν πριν λίγες ημέρες πόσο συχνά τις χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να κατακρίνουν οποιονδήποτε μιλάει για την εθνική μας κληρονομιά, την ιστορία του Ελληνικού Έθνους, την κατάχρηση της λαθρομετανάστευσης και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Μερικές φορές, αναρωτιέμαι εάν ακόμα είμαστε ένα Συνεκτικό Έθνος Ελλήνων, ένας λαός που γνωρίζει και σέβεται την καταγωγή και την ιστορία του ή μας έχουν μετατρέψει σε ένα συνονθύλευμα τηλεορασόβιων λιποφάγων που φοβούνται μην τους κόψουν το αυτοκίνητο, το ρεύμα και τα λεφτά από το ΑΤΜ.
Θυμάμαι πριν από λίγα μόλις χρόνια, όποιος τολμούσε να μιλήσει για τους ήρωες του 1821, τον κατηγορούσαν ως εθνικιστή και ως πατριδοκάπηλο και ότι ήθελε "αλυτρωτικό" πόλεμο με την Τουρκία. Όποιος μίλαγε για το πρόβλημα που υπάρχει με την επιρροή της Τουρκίας στην Θράκη, τον κατηγορούσαν ότι κινδυνολογεί.
Σήμερα, έχουμε περάσει σε μία νέα, πιο εξελιγμένη εποχή.
Πλέον, κατηγορούνται και απορρίπτονται ευθύτατα, όσοι θυμίζουν τους αγώνες των προγόνων των Ελλήνων για την ελευθεριά και την δημοκρατία στο όνομα μίας ενωμένης Ευρώπης. Οι αγωνιστές του 1940 κατά των Ιταλών και των Γερμανών έχουν ξεχαστεί. Κατηγορούν ως εθνικιστή και υπανάπτυκτο μέσα σε μία "ευρωπαϊκή κοινωνία"  όποιον ομιλεί υπέρ του Ελληνικού Έθνους και της Ελλάδας, καταμαρτυρούν στον Έλληνα χίλια ελαττώματα, αλλά παράλληλα, αποδέχονται το Γερμανικό Έθνος, και όλες τις άλλες εθνότητες της υφηλίου. Πλην της Ελληνικής !
Έχουμε φτάσει σε μία εποχή όπου στο χαζοκούτι παρουσιάζεται η ιστορία οποιουδήποτε άλλου λαού εκτός του Ελληνικού. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποινική δίωξη κατά Μυτιληναίου και ΔΕΗ από τον Γρ. Πεπόνη



Την ποινική δίωξη των υπευθύνων της ΔΕΗ και της εταιρείας «Αλουμίνιον Ελλάδος», συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου, ζητεί με παραγγελία του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης. 
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί οφειλών περίπου 82.000.000 ευρώ στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ από την εταιρεία Αλουμίνιον, ο κ. Πεπόνης, ζητεί ν’ ασκηθούν διώξεις για την υπόθεση αυτή σε βαθμό κακουργήματος. 
Συγκεκριμένα, απιστία σε βάρος των υπευθύνων της ΔΕΗ και ηθική αυτουργία σε αυτή σε βάρος των στελεχών της Αλουμίνιον. Στο πλαίσιο της έρευνας που είχε αναλάβει να διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπ. Μουζακίτης, είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα αδικήματα στελέχη και των δυο εταιριών.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου που έδωσαν το έναυσμα για την έρευνα, υπήρξαν «προνομιακές σχέσεις και χαριστικές ρυθμίσεις» της ΔΕΗ προς την εταιρία του Ομίλου Μυτιληναίου «Αλουμίνιον της Ελλάδος, η οποία κατάφερε μάλιστα να μειώσει τις οφειλές της με ευνοϊκή ρύθμιση από 107,6 εκατ. ευρώ στα 82,6 εκατ. ευρώ.
Όπως υποστηρίζει από την άλλη πλευρά, η εταιρεία , η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπερτιμολόγηση ρεύματος και το θέμα βρίσκεται σε διαιτησία. Εν τω μεταξύ, η Αλουμίνιον έχει ζητήσει από τη ΡΑΕ να καθορίσει προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει την επίμαχη περίοδο ο κ. Μυτιληναίος, οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τον όμιλο Μυτιληναίου είναι 216,55 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πάντως πως παλαιότερη έρευνα με αντίστοιχο αντικείμενο είχε τεθεί στο αρχείο.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Στα περίχωρα του Χαλέπι σημειώνονται σφοδρές μάχες με τους αντάρτες


сирия оппозиция боевики боевик оружие
Σφοδρές μάχες με τις «συμμορίες τρομοκρατών και μισθοφόρων» σημειώνονται στα περίχωρα της βόρειας πρωτεύουσας της Συρίας – το Χαλέπι. Η μαχητές προσπαθούν να εισβάλουν στη πόλη από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, μεταδίδει το δορυφορικό κανάλι «Surya».
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, τα κυβερνητικά στρατεύματα πλήττουν σοβαρά τον αντίπαλο: έχουν εξολοθρευτεί 14 τζιπ με εγκατεστημένα πάνω τους βαριά πολυβόλα, συνελήφθησαν πέντε τρομοκράτες.
Στο ίδιο το Χαλέπι από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται οδομαχίες στα βόρειο-ανατολικά της πόλης. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Προς ενοικίαση 40 Ελληνικά νησιά !



Το Ταμείο Ανάπτυξης της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας όρισε 40 ακατοίκητα νησιά, τα οποία μπορούν να ενοικιαστούν για διάστημα έως και 50 ετών, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσθετα κεφάλαια για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. 
 Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Ανδρέα Ταράντση πρόκειται για νησιά με....
ωραίο τοπίο, που βρίσκονται κοντά στην ηπειρωτική χώρα, με ανεπτυγμένη υποδομή. Η ενοικίαση τους δεν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η έκταση των νησιών κυμαίνεται από 500.000 έως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Προτείνεται ειδικότερα, να κατασκευαστούν σε αυτά πολυτελή θέρετρα. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


                                                                                                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τις επόμενες μέρες ξεκινάει η συζήτηση για την τροποποίηση του Καταστατικού ΠΣΕΕΠ με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος – αλλά και το ίδιο το Καταστατικό. Μια διαδικασία ιδιαίτερης βαρύτητας και οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να επιδείξουμε την απαιτούμενη προσοχή.
Το Καταστατικό που θα προκύψει από την ψήφο των εργαζομένων θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Σωματείου. Θα προσδώσει την δυναμική που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει όλα όσα βιώνει ο κόσμος της εργασίας σήμερα αλλά και στο μέλλον.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ με πλήρη υπευθυνότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις αγωνίες, τις σκέψεις αλλά και τις ιδέες των εργαζομένων καταθέτει την πρότασή της. Μία πρόταση με γνώμονα την οχύρωση – θωράκιση του θεσμού ώστε ισχυρότερος από ποτέ να μπορεί απρόσκοπτα να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Ειδικότερα η πρότασή μας έχει τα εξής χαρακτηριστικά. Για το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνουμε να υπάρξει μείωση των μελών από 21 σε 13 διατηρώντας την Εκτελεστική Γραμματεία στα 9 μέλη. Δεν είναι λίγες οι φωνές που ακούγονται για το αριθμητικό μέγεθος του Διοικητικού Συμβουλίου και την αναγκαιότητα ενός ευέλικτου σχήματος που θα μπορεί να παίρνει γρηγορότερα τις όποιες αποφάσεις. Παράλληλα διατηρώντας τα 9 μέλη της Εκτελεστικής, αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ που αποτελεί όραμα πολλών εργαζομένων αλλά και αναγκαιότητα στα δύσκολα που έρχονται.
Επίσης, θέλουμε την σαφέστερη αποτύπωση εκείνων των διατάξεων του Καταστατικού ώστε να μην τίθεται σε ισχύ οποιαδήποτε συμφωνία Συνδικάτου – Εργοδότη χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σαφώς και υπάρχει σήμερα στο Καταστατικό μας, αλλά χρειάζεται σαφέστερη αποτύπωση και καλύτερη διασφάλιση με σαφέστατα περιθώρια χρόνου ώστε να αποφεύγονται εξελίξεις όπως π.χ. το θέμα της Groupama. Είναι πλέον απόλυτα κατανοητό σε όλους τους εργαζομένους ότι τέτοιες πράξεις πρέπει να τελειώσουν. Χρέος μας είναι να θωρακίσουμε το Καταστατικό έτσι ώστε να αποκλείει εκ προοιμίου τέτοιες καταστάσεις.
Στα περιφερειακά Συμβούλια (ΠΕ.ΣΥ.), ταυτόχρονα με την διατήρηση του ΠΕ.ΣΥ. των ΒΕΘ προτείνουμε την δημιουργία ΠΕ.ΣΥ. σε όλες τις εγκαταστάσεις (ΒΕΑ, ΒΕΕ, ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ). Κατά την διάρκεια των συζητήσεων της επιτροπής για την τροποποίηση του Καταστατικού, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει και «χρειάζονται περισσότερα χέρια». Σε συνδυασμό με την προτεινόμενη μείωση των μελών του Δ.Σ., τα ΠΕ.ΣΥ. για εμάς αποτελούν αναγκαιότητα. Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των ΠΕ.ΣΥ. θα είναι καθορισμένος σε αυστηρά θεσμικά πλαίσια και όχι μόνο δεν θα εμποδίζουν την λειτουργία του Δ.Σ. αλλά θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του.
Όσον αφορά το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) – σε συνδυασμό με τις θέσεις μας για την Γενική Συνέλευση που θα αναλύσουμε παρακάτω – θεωρούμε ότι πρέπει να περιοριστεί ο ρόλος του στην λήψη αποφάσεων για πολυήμερες απεργίες και στους Κανονισμούς Λειτουργίας των επιτροπών του Σωματείου. Στην εκλογή των μελών του θέλουμε να κάνουμε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα νομικά προβλήματα, ζητάμε την συναίνεση όλων ώστε η εκλογή να γίνεται με κοινό ψηφοδέλτιο με ανάλογη παρέμβαση στον τρόπο εκλογής για την αποφυγή θλιβερών φαινομένων. Κάποιες φορές η συναίνεση για να γίνει πράξη το όραμα πολλών εργαζομένων θα πρέπει να ξεπερνά τα όποια κολλήματα….
Κορυφαίο όργανο του Σωματείου είναι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Πιστεύουμε στην ενίσχυση του ρόλου της με μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στις κρίσιμες αποφάσεις. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με την αναβάθμιση των Περιφερειακών Συνελεύσεων θέτοντας ένα ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων δίνοντας την δυνατότητα καθορισμού θεμάτων στη Γενική Συνέλευση. Με την πρόταση αυτή δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο σε όλους μας να συμμετέχουμε περισσότερο ενισχύοντας την συλλογικότητα του θεσμού.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ κατανοώντας πλήρως την αναγκαιότητα της τροποποίησης του Καταστατικού καταθέτει τις προτάσεις της δηλώνοντας ότι θα συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες με ειλικρίνεια, χωρίς δογματισμούς και σκοπιμότητες. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε πολύ καλοί στις αριθμητικές και στις τακτικές. Ας δαπανήσουμε αυτή την ενέργεια με διαφορετικό τρόπο προσπαθώντας να ανακαλύψουμε αυτά που μας ενώνουν αγνοώντας αυτά που μας χωρίζουν, για το όφελος των εργαζομένων.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να υπάρξει κοινή πρόταση. Παρά τη χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου, όπου για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την σφραγίδα του ΠΣΕΕΠ για παραταξιακούς σκοπούς, εμείς ελπίζουμε ότι όλες οι παρατάξεις θα πράξουν ανάλογα.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ λαμβάνοντας υπόψη της όλη την διαδικασία θα καταθέσει την τελική πρότασή της στα όργανα του Σωματείου και στη συνέχεια στην κρίση των εργαζομένων στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό.

                                                                                           

Βαρύτατες ευθύνες Παπανδρέου για το κόλπο των τραπεζών με τα ομόλογα



Όταν γράφουμε συνεχώς στο antinews ότι πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την οικονομία και για το πώς μπήκε η χώρα στην περιπέτεια των Μνημονίων, κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Και σίγουρα ορισμένοι στην κυβέρνηση που δεν θέλουν να ενοχλήσουν το ΠΑΣΟΚ ώστε να μη… διαταραχθούν οι σχέσεις της συγκυβέρνησης, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.
Το σκάνδαλο είναι μεγάλο και αποκαλύπτεται ημέρα με την ημέρα.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή,  απαντώντας σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων του βουλευτή της Ν.Δ. , Προκόπη Παυλόπουλου, δύο χρόνια πριν ξένες τράπεζες πούλησαν τα ομόλογα που είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους και τα οποία αγόρασαν οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το ξεφόρτωμα των ομολόγων συνολικού ύψους 110 δις ευρώ ξεκίνησε στις αρχές του 2010 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Την ίδια στιγμή δηλαδή που οι ξένοι άδειαζαν τα ταμεία τους από τα τοξικά ομόλογα της Ελλάδας, ταμεία, τράπεζες και ιδιώτες επενδυτές αγόραζαν είτε από άγνοια για μελλοντικά κουρέματα είτε επειδή η ΤτΕ επένδυε τα αποθεματικά τους χωρίς να τους ρωτάει.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στις 31/12/2009 ο εγχώριος τομέας εμφανίζεται να κατέχει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2011 το ποσό ανέρχεται στα 86,2 δισ. (αύξηση κατά 51,2%). Την περίοδο δηλαδή που η Ελλάδα έμπαιναν στο Μνημόνιο κάποιοι αγόραζαν ελληνικά ομόλογα που ήταν από τότε «σαπάκια». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Τσίπρας … καλεί στην Ελλάδα χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες!!!



«Η Ελλάδα θα πρέπει να παρέμβει για να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ και να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας από την Ελλάδα προσφύγων και να τους δοθεί η δυνατότητα επαναπατρισμού όταν τελειώσει η κρίση στην περιοχή».
Ποιος το είπε αυτό; Μα το παιδί του 15μελούς, ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο. Προέτρεψε δηλαδή την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί μερικές χιλιάδες Σύριους, να τους φιλοξενήσει και μετά να τους στείλει στα σπίτια τους, όταν περάσει η κρίση.
Ας πούμε ότι είμαστε στο πλευρό του αγαπητού Αλέξη για λόγους ανθρωπισμού. Πράγματι, όλος ο κόσμος πρέπει να βοηθά σε τέτοιες τραγωδίες. Αλλά μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας:
1.Η Ελλάδα έχει πάνω από 1 εκατ. παράνομους μετανάστες τους οποίους δε μπορεί να ελέγξει ούτε καν με τις επιχειρήσεις σαν τον Ξένιο Δία. Πώς θα ελέγξει ακόμη μερικές χιλιάδες;
2.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς τα χαρακτηρίζει αποθήκες ψυχών και άλλα τέτοια «αριστερά» τσιτάτα. Μήπως να μας πει που θα βάλει τους φιλοξενούμενους Σύριους η Ελλάδα; Εχουμε χώρους για να το κάνουμε; Εχουμε λεφτά, υποδομές; Μήπως όταν ο Αλέξης γίνει πρωθυπουργός θα φέρει την κότα με το χρσό αυγό;
3.Αυτή είναι η λύση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό; Να φέρουμε κι άλλους, να σφαχτούνε με τους υπόλοιπους και να γλιτώσουμε;
Μιλάμε ο άνθρωπος δεν παίζεται. Αν νομίζει ότι με τέτοιες αριστερές ευαισθησίες θα δείξει ανθρωπισμό, την ίδια ώρα μάλιστα που η χώρα περνά η ίδια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, τότε είναι σε άλλο πλανήτη. Και είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα. 
ΠΗΓΗ:antinews.gr


Μεγαλοπρεπές … σπάσιμο!

Επικίνδυνα πολεμικά «παιχνίδια» των Τούρκων στο Αιγαίο


Επικίνδυνα πολεμικά «παιχνίδια» των Τούρκων στο Αιγαίο
Σε ένα επικίνδυνο πολεμικό «παιχνίδι» στο Αιγαίο προχωρούν συντονισμένα οι Τούρκοι,χαρακτηρίζοντας παράνομες τις ασκήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που θα διαρκέσουν από τις 17 Σεπτέμβρη ως τις 31 Οκτώβρη.
«Όλα παίζονται» την Δευτέρα, που θα ξεκινήσει η άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο καθώς ήδη με ΝΟΤΑΜ που έχει εκδώσει η Άγκυρα κηρύσσει παράνομες οποιεσδήποτε ασκήσεις του ελληνικού ναυτικού και της αεροπορίας σε νησιά και θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού και βόρειου αιγαίου.
Από την Κυριακή το βράδυ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής γιατί δεν αποκλείεται καθόλου εσκεμμένη ή από ένα δήθεν «ατύχημα» (τύπου Ηλιάκη) οι Τούρκοι να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» μικρής κλίμακας στο Αιγαίο.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές περιμένουν μια τέτοια κίνηση των Τούρκων, που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δεδομένη εποχή αδυναμίας της Ελλάδος αλλά και γιατί θέλουν να στρέψουν αλλού την προσοχή του τουρκικού λαού μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του στρατού τους στη Νοτιοανατολική Τουρκία με τους Κούρδους αντάρτες.
Παράλληλα οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε μια δεύτερη προκλητική ενέργεια προς την Ελλάδα, βγάζοντας το ωκεανογραφικό σκάφος ερευνών TCG- Cesme (Α-599) στην ίδια περιοχή που πριν 16 χρόνια τον Οκτώβρη του 1996 καταρρίφθηκε από ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος Mirage 200 EGM ένα τουρκικό F16-D. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η Κίνα απειλεί με πόλεμο την Ιαπωνία



Όσον αφορά το ζήτημα/θέμα της εδαφικής κυριαρχίας των νησιών Ντιαογιουντάο (Σενκάκου) από κινεζικής πλευράς, «δεν μπορεί να υπάρξει απολύτως καμία υποχώρηση». Αυτό αναφέρεται σήμερα σε σχόλιο της εφημερίδας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.  
 «Η αφοσίωση στο παράνομο εμπόριο ιερού κινεζικού εδάφους είναι επικίνδυνη κίνηση από την ιαπωνική κυβέρνηση, που απειλεί τις ίδιες τις....
σινο – ιαπωνικές σχέσεις», γράφει η εφημερίδα για την εθνικοποίηση των νησιών από την ιαπωνική κυβέρνηση. «Οι δυνατότητες της εθνικής άμυνας της Κίνας έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και η υποκίνηση πολέμου μπορεί αποδειχτεί καταστροφική για την Ιαπωνία», αναφέρει η εφημερίδα.  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Οφείλουμε να θέσουμε ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία των παιδιών



Μην αφήσετε τα παιδιά μας να ξεπαγιάσουν- Δώστε δωρεάν πετρέλαιο στα σχολεία-Ασφαλίστε όλους τους μαθητές...
Ξεκίνησε με τεράστια προβλήματα και η φετινή σχολική χρονιά. Μπορεί φέτος να έχουμε βιβλία και μπορεί να καλυφθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα-όπως υπόσχεται τουλάχιστον η πολιτική ηγεσία -τα κενά εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων.  Τεράστιο ωστόσο πρόβλημα προκύπτει με την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα σχολεία να μείνουν από πετρέλαιο θέρμανσης και να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.
Χάσαμε τόσα χρόνια σε αυτή τη χώρα την ευκαιρία να διοχετεύσουμε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επενδύσουμε, καθιστώντας τα σχολικά κτήρια της Επικράτειας ενεργειακά αυτόνομα. Θα μπορούσαμε εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο και άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας να έχουμε μειώσει στο ελάχιστο το κόστος για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων μας. Αλλά, θα πείτε ,να ήταν μόνο αυτό;  Εδώ σήμερα η Κομισιόν δηλώνει άγνοια μετά από ερώτηση Έλληνα Ευρωβουλευτή  σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη ματαίωση του διαγωνισμού για το πρόγραμμα «φρούτα στα σχολεία» του σχολικού έτους 2011-2012!!!
Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών σχολείων χρησιμοποιεί στις μέρες μας για τις ανάγκες θέρμανσής της καυστήρες πετρελαίου. Το πετρέλαιο όμως πωλείται σε ακριβή τιμή με αποτέλεσμα οι σχολικές επιτροπές, ιδιαίτερα των ορεινών δήμων,  να επιβαρύνονται δυσανάλογα για την προμήθεια πετρελαίου για την αγορά του οποίου φορολογούνται. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανοικτή παρέμβαση του κουμπάρου Ερντογάν επιβεβαιώνει τις επεκτατικές βλέψεις της αναθεωρητικής Τουρκίας στη Θράκη



 Μειονοτικό ζήτημα στη Ελληνική Θράκη συντηρεί απροκάλυπτα η Άγκυρα. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα για την 21η επέτειο της ίδρυσης του μειονοτικού Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης στη Θράκη.
Ο «κουμπάρος» στο μήνυμα προς τον πρόεδρο του κόμματος σημείωσε ότι «η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος».
Τόνισε επίσης ότι «όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής, θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας»… . «έχει ιδιαίτερη σημασία, οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη να έχουν μεταξύ τους ενότητα και αλληλεγγύη. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω ότι το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης έχει σοβαρή αποστολή. Το κόμμα σας που έχει αξία με την ιδιότητά του ως σχολείου πολιτικής για τους ομογενείς μας, συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ενότητα των ομογενών μας».
Με την ευκαιρία η Άγκυρα διευρύνει τις διεκδικήσεις της: θέτει νέο «μειονοτικό» θέμα στη Ρόδο και την Κω. (στα πλαίσια της γραμμής Νταβούτογλου: «Κανένα πρόβλημα με τους γείτονές μας» !!!;;;). Ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα μειονοτικά δικαιώματα (;)της τουρκικής κοινότητας στα νησιά Ρόδο και Κω, με το πρόσχημα ότι «αυτά τα νησιά δεν ανήκαν στην Ελλάδα όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης».  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΝΝΥΣ ΠΟΔΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



«Να αποφασίσουμε τί είδους μεταρρυθμίσεις θέλουμε να προωθήσουμε στην Ευρώπη: αυτές που υπηρετούν το όραμά σας για μια ενωμένη Ευρώπη προάγοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη ή αυτές που υπονομεύουν το κοινοτικό κεκτημένο και το όραμά σας γιατί είναι κοινωνικά άδικες και βάζουν τους πολίτες απέναντι;» Αυτό τόνισε η Αντιπρόεδρος του ΕΚ, κυρία Άννυ Ποδηματά, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. JoseManuelBarroso, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του ΕΚ με θέμα την Κατάσταση της Ένωσης (StateoftheUnion).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όσα κατακτήσαμε με δραχμές μας τα παίρνει το ευρω!



Απολύσεις υπαλλήλων,  6ημερη εργασία χωρίς ωράριο και ασφάλεια, συντάξεις στα 67 και μηδενικό αφορολόγητο απαιτούν εσχάτως  οι Τροϊκανοί.
Χιλιάδες μέτρα ζήτησαν και πήραν μέχρι τώρα .
Ζητούν Εργασιακή κοινωνική και μισθολογική επιστροφή στο 1950 υποστηριζόμενοι από μια ευρωπαϊκή ελίτ που ουρλιάζει συνεχώς για “μεταρρυθμίσεις” δηλώνοντας πως όλα αυτά είναι ο μόνος τρόπος για να μείνουμε στο ευρώ.
Όσα κατακτήσαμε με δραχμές μας τα παίρνει το ευρώ ως ”μεταρρυθμίσεις” . Πέντε Δεκαετίες προόδου και ευημερίας με δραχμές πάνε στράφι και αφαιρούνται από την Ιστορία μας.
Και κακά τα ψέματα μετά τον αυτοεξευτελισμό μας από την παρέα του Γιωργάκη και τους ευρωπαϊστές, και την απόλυτη πίστη μας στο ευρώ που έδειξαν οι εκλογές ανοίξαμε το δρόμο ώστε να ανήκουμε στην δυτική Ευρώπη ως σκλάβοι. 
ΠΗΓΗ/papaioannou-giannis.net:

Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών και η μετενέργεια Δικαστήριο έκρινε νομικά ανίσχυρη την πράξη του υπουργικού συμβουλίου - Εκδόθηκε κατά παράβαση του Συντάγματος


Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών και η μετενέργεια
Νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε κατά παράβαση του Συντάγματος, έκρινε την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). 
«Το Δικαστήριο, σε μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά τη θέση σε ισχύ της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ, έκρινε ότι η τελευταία είναι νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε από τη Διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43 παρ. 2), χωρίς δηλαδή εξουσιοδοτική κάλυψη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση η οποία θέτει εκποδών τις σαρωτικές νομοθετικές μεταβολές της με αρ. 6 ΠΥΣ» σημειώνει η Ομοσπονδία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκκρεμότητες τέλος για ΔΕΗ – ΔΕΠΑ, έκλεισαν σύμβαση και option



Με προίκα μια μακροχρόνια σύμβαση με τη ΔΕΗ διάρκειας μέχρι το 2020, θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, την ίδια στιγμή που ένα από τα βασικά προβλήματα της αποκρατικοποίησης, παύει να υφίσταται. Ο λόγος για την option που διατηρούσε η ΔΕΗ για το 30% της ΔΕΠΑ και η οποία παύει να υφίσταται καθώς η εταιρεία θα λάβει αποζημίωση ύψους 32,9 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καταβληθεί από τα έσοδα της αποκρατικοποίησης στα ταμεία  της εταιρείας ηλεκτρισμού.
Option
Ειδικότερα, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και η ΔΕΗ, υπό την πίεση να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, είχαν ζητήσει μια αποτίμηση – εκτίμηση για την αξία της option που είχε δοθεί στη ΔΕΗ για την απόκτηση του 30% της εταιρείας αερίου. Την αποτίμηση πραγματοποίησε η Citi και ο κλειστός φάκελος με των εκτιμητών της τράπεζας αποσφραγίστηκε ταυτόχρονα τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από το ΤΑΙΠΕΔ. Η εκτίμηση των 32,9 εκατ. ευρώ έγινε αποδεκτή από τα δύο διοικητικά συμβούλια που συνεδρίαζαν χθες, ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι το ποσό δε θα καταβληθεί άμεσα αλλά θα δοθεί στη ΔΕΗ από τα λεφτά της πώλησης όταν αυτή προχωρήσει.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της ΔΕΗ απαιτείται έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία και θα συγκληθεί εκτάκτως στις 4 Οκτωβρίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Ψυγείο Μεγάλες Επενδύσεις της ΔΕΗ



Στο ψυγείο έβαλε η διοίκηση της ΔΕΗ μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις «πράσινης ενέργειας», ομολογώντας αδυναμία εξασφάλισης χρηματοδότησηςτου έργου.
Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση (και οι θυγατρικές της) έχει αναστείλει ή καθυστερεί την υλοποίηση τριών μεγάλων αναπτυξιακών έργων, στα οποία περιλαμβάνεται η λιγνιτική μονάδα Νο 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, για την οποία δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η χρηματοδότηση, το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στο Ρουφ Αττικής και το φωτοβολταϊκό των 50 μεγαβάτ της Μεγαλόπολης.
Για το τελευταίο να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006, ως έργο της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Χώρος εγκατάστασης ήταν εκτάσεις εξοφλημένων ορυχείων του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης. Ωστόσο, από τα πρώτα βήματά του συνάντησε τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παραγωγικό έργο.
Ο κυνηγετικός σύλλογος Τρίπολης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της άδειας εγκατάστασης, με το επιχείρημα ότι τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα… τυφλώνουν τα θηράματα. Πραγματικός λόγος, βέβαια, ήταν ότι στις συγκεκριμένες εκτάσεις δεν θα μπορούσαν να κυνηγήσουν πλέον ούτε νόμιμα, ούτε παράνομα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπάνε” κωδικούς στο Facebook, κλέβουν φωτογραφίες και εκβιάζουν



Μόδα έχουν γίνει οι εκβιασμοί μέσω facebook καθώς αποδεικνύεται “εύκολο” για κάποιους να σπάσουν κωδικούς και μετά... με το υλικό που βρίσκουν να εκβιάζουν τους κατόχους λογαριασμών.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε την καταγγελία μιας νεαρής γυναίκας η οποία δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της ενώ κάποιος είχε παραβιάσει το προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και δημοσιοποίησαν διάφορες φωτογραφίες της, οι οποίες δεν ήταν προσβάσιμες στον καθένα
Μετά την καταγγελία οι ειδικοί της ΔΗΕ εντόπισαν τόσο τον κάτοχο του κινητού που έστελνε τα υβριστικά και απειλητικά μηνύματα, όσο και τον άνθρωπο που κατάφερε να “σπάσει” τους κωδικούς της γυναίκας στο facebook.
Πρόκειται για έναν 25χρονο και μια 46χρονη που πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη 
ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δολοφονήθηκε στη Λιβύη ο πρέσβης των ΗΠΑ


Посол США в Ливии Джон Крис Стивенс смерть 2012 сентябрь коллаж гр\n
Οι ΗΠΑ εκκενώνουν τη διπλωματική τους αποστολή από τη λιβυκή πόλη της Βεγγάζης, μεταδίδουν τα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την νυχτερινή ένοπλη επίθεση στην αποστολή, κατά την οποία σκοτώθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις υπάλληλοι της πρεσβείας, μεταξύ των οποίων δύο πεζοναύτες. Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο διπλωμάτης δηλητηριάστηκε από το μονοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε μετά το βομβαρδισμό του κτηρίου με οβιδοβόλα από ισλαμιστές μαχητές. Το κτήριο της αποστολής σχεδόν κάηκε εντελώς. Στην επίθεση, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ, συμμετείχαν δύο οργανώσεις πρώην ανταρτών, η «Ταξιαρχία της 17ης Φεβρουαρίου» και η «Ταξιαρχία των οπαδών της Σαρίας». Οι αντάρτες προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο κτήριο, αλλά τους εμπόδισε η φρουρά της διπλωματικής αντιπροσωπείας, η οποία ενεπλάκη σε σφοδρή ανταλλαγή πυρών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Βάνις ας-Σαρέφ επιβεβαίωσε το γεγονός του θανάτου του πρέσβη των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς και τριών υπαλλήλων του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Χθες άγνωστοι εκτόξευσαν πυρά εναντίον της διπλωματικής αποστολής με οβιδοβόλα.
Εν τω μεταξύ η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τρίπολη προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει επισήμως την πληροφορία του θανάτου του πρέσβη. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του Ρόιτερ στη Βεγγάζη ήδη απεστάλη αεροπλάνο, το οποίο θα μεταφέρει τις σορούς των νεκρών διπλωματών αρχικά στην πρωτεύουσα της Λιβύης και ακολούθως στην πατρίδα τους τις ΗΠΑ. Η επίθεση στο Προξενείο σημειώθηκε μετά την εμφάνιση της πληροφορία για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», που γυρίστηκε στις ΗΠΑ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Το αργό πετρέλαιο πέφτει, η βενζίνη πετάει



Το αργό πετρέλαιο πέφτει, η βενζίνη πετάει

Η τιμή του αργού πετρελαίου πέφτει αλλά οι τιμές της βενζίνης και των άλλων καυσίμων στην Ελλάδα ανεβαίνουν με αποτέλεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να υποφέρουν από την ανεξέλεγκτη κατάσταση στο πετρελαϊκό κύκλωμα.
Το μόνιμο παράδοξο γεγονός στην εγχώρια αγορά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: "Ενώ το αργό πετρέλαιο μειώθηκε από τα τέλη Μαρτίου ως τα τέλη Αυγούστου 2012 κατά 6% και συγκεκριμένα από τα 93 στα 88 ευρώ, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά 2%". Πρόκειται μάλιστα για επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, όπως λέει η Επιτροπή Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και το πετρελαϊκό κύκλωμα: "Σε αυτές τις εξελίξεις, η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια, γιατί αφενός δεν ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στο πετρελαϊκό κύκλωμα σε όλες του τις φάσεις (διυλιστήρια, εταιρείες εμπορίας, πρατήρια βενζίνης), αλλά και γιατί με τους νέους φόρους που επιβάλλει διογκώνει παραπέρα τις τιμές".
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα από το 2009 έως σήμερα έχουν μειωθεί περίπου κατά 1,5 δισ. Ευρώ, παρόλο που ο ΕΦΚ αυξήθηκε".
Οι επιπτώσεις όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "οι πολίτες της χώρας μας να παρακολουθούν με απόγνωση τις εξελίξεις στις τιμές των καυσίμων, αφού αυτές κάνουν αβίωτη τη ζωή τους. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις ενεργοβόρες, που η λειτουργία τους καθίσταται προβληματική με τέτοιες υψηλές τιμές".
Για μία ακόμη φορά καταγγέλλει: "Η πολιτεία επιμένει σε εισπρακτικές πολιτικές ολοένα και πιο δυσβάσταχτες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είναι δε, εξοργιστική η διαχρονική έλλειψη πολιτικής βούλησης των κυβερνήσεων να καταπολεμήσουν τα κυκλώματα νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων που λυμαίνονται το χώρο και στερούν ετησίως πολλά εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό". 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Διακομματική συνάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης


Διακομματική συνάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης
Διακομματική συνάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και συζήτησαν το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης όπως επίσης και θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου ααντηλλάγησαν απόψεις και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος.
Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) έχει προειδοποιήσει πως αν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα και δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης, έγκαιρα και πριν τις 15/10/2012, ο κλάδος θα εναντιωθεί στην εξίσωση των φόρων και θα επανεξετάσει τη συμμετοχή του στη διανομή του πετρελαίου.
Η ΠΟΠΕΚ ξεκαθαρίζει ότι η επιδιωκόμενη εξίσωση του ντίζελ θέρμανσης στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης θα εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη (με σημερινά δεδομένα πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο) με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τον επόμενο χειμώνα να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης.
Όπως μάλιστα σημειώνεται και η τιμή του φυσικού αερίου - σε όσες περιοχές είναι διαθέσιμο - έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με πέρυσι ενώ η διαφορά τιμής με το πετρέλαιο θέρμανσης έχει περιορισθεί στο 10%. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Διαρροή υδροχλωρίου σε χημικό εργοστάσιο στη Γερμανία


07.01.2011 китай завод химия химический завод
Στο χώρο του χημικού πάρκου στο Dormagen σημειώθηκε διαρροή υδροχλωρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 άτομα.
Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στις 10 Σεπτεμβρίου. Στους πληγέντες είχαν σημειωθεί ερεθισμοί των βλεννογόνων και των αναπνευστικών οδών. Τρεις υπάλληλοι του χημικού εργοστασίου, στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα, έχουν νοσηλευθεί. Σήμερα τους επέτρεψαν να φύγουν από το νοσοκομείο.
Μέχρι τώρα παραμένει άγνωστη η ποσότητα του υδροχλωρίου που έχει διαρρεύσει, γι’ αυτό η αστυνομία έχει αποκλείσει προσωρινά την περιοχή γύρω από το τόπο του συμβάντος. Τα δείγματα γύρω από το κτήριο του χημικού εργοστασίου δεν έδειξαν να παρουσιάζουν επιβλαβείς ποσότητες του δηλητηριώδες αερίου. Τώρα η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να βρει τις αιτίες της διαρροής. Προς το παρόν είναι γνωστό, πως το αέριο έχει διαρρεύσει εξαιτίας της παραβίασης της ακεραιότητας του αγωγού.
Το χημικό πάρκο στο Dormagen βρίσκεται στο δυτικά της Γερμανίας στην ομοσπονδιακή γη Nordrhein-Westfalen. Εκεί, στο χώρο των 360 εκταρίων, βρίσκονται περίπου 60 εργοστάσια της χημικής βιομηχανίας, όπως επίσης και το επιστημονικό ερευνητικό κέντρο των πολυουρεθάνων. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Σύνταξη στα 67 από το 2014



Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, με πιθανότερο στόχο την αναπροσαρμογή τους έως και το 67ο έτος της ηλικίας μέσα στην αμέσως επόμενη διετία, περιλαμβάνει το «πακέτο» των ασφαλιστικών και εργασιακών μέτρων το οποίο σχηματοποιείται αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 11,8 δισ. ευρώ μέσα στην περίοδο 2013 – 14.
Ο «Ε.Τ.» παρουσιάζει αναλυτικά τις προωθούμενες ρυθμίσεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά και τις πρώτες, κρίσιμες συναντήσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους της Τρόικας.
 Αύξηση ορίου ηλικίας
Στην απόφαση να προχωρήσει στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης καταλήγει η κυβέρνηση. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι τα ηλικιακά όρια για τη λήψη σύνταξης θα οδηγηθούν στο 66ο έτος από την 1η Ιανουαρίου 2013 και στο 67ο από το 2014 και μετά (η πιο ευνοϊκή εκδοχή για αύξηση του ορίου ηλικίας στα 65 από το 2013, για όλους, και στα 67 μέχρι το 2015, δεν φαίνεται να προκρίνεται στην παρούσα φάση, λόγω των αντιρρήσεων τις οποίες έχουν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ).
Αυτό, καταρχάς, σημαίνει ότι βαίνουν προς κατάργηση οι μεταβατικές διατάξεις των ασφαλιστικών «νόμων Λοβέρδου και Παπακωνσταντίνου» (3863 και 3865 του 2010) σύμφωνα με τους οποίους, σταδιακά, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα έφτανε στα 65 από το 2015 και μετά. Ετσι, όσοι αναμένουν να πάρουν σύνταξη μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να κάνουν υπομονή από ένα έως και τρία έτη ακόμη.
Νωρίτερα από το 66ο ή το 67ο έτος της ηλικίας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να συνταξιοδοτούνται μόνο όσοι μετά τα 60 συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης (12.000 ημέρες εργασίας). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΔΕΗ παραιτείται από το δικαίωμα εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ



Την παραίτηση της ΔΕΗ από το δικαίωμα εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ (option) αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της επιχείρησης. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ενώ το τίμημα θα συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο θα υπογραφεί σχετική σύμβαση.
Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΠΑ σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου για τις ανάγκες των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ενώ συζητήθηκε το θέμα των χρεών της «Αλουμίνιο» το οποίο θα τεθεί εκ νέου και σε επόμενο Δ.Σ.. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Από "ψιλό κόσκινο" περνάει την αγορά καυσίμων η Επιτροπή Ανταγωνισμού



Μπήκε εκ νέου στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η αγορά καυσίμων και επικαιροποιείται παλαιότερη έρευνά της σχετικά με το πόσα υλοποιήθηκαν και πόσα απομένει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η αγορά καυσίμων έχει αποκτήσει έντονα χαρακτηριστικά κλειστής αγοράς, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι παρεμβάσεις που έχουν προταθεί από το 2008.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δ. Κυριτσάκης, αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στις καταγγελίες που έχει λάβει η επιτροπή από βενζινοπώλες, οι οποίοι αναφέρουν πως το λαθρεμπόριο καυσίμων ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αν το λαθρεμπόριο είχε καταπολεμηθεί, η τιμή της βενζίνης θα ήταν από 30 έως 50 λεπτά χαμηλότερη.
Σημειώνεται ότι η έρευνα της επιτροπής διεξάγεται στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης διαδικασίας και αφορά στην επικαιροποίηση έρευνας που είχε κάνει το 2008 για την αγορά πετρελαιοειδών. Η επιτάχυνση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια καυσίμων, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων εξακολουθεί να αποτελεί για την επιτροπή δράση πρώτης προτεραιότητας καθώς η αύξηση της φορολογίας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να δράσουν τα κυκλώματα στο λαθρεμπόριο καυσίμων στερώντας πολύτιμα έσοδα από τα κρατικά ταμεία.
Εκτός από τα καύσιμα, 30 ακόμη κατηγορίες προϊόντων, εκ των οποίων οι 20 αφορούν είδη ευρείας κατανάλωσης που προμηθευόμαστε από τα σούπερ μάρκετ, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ αναμένεται και η έκδοση απόφασης σχετικά με το ενδεχόμενο καρτέλ σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναστέλλεται η Κατασκευή των Φωτοβολταϊκών στη Μεγαλόπολη Λόγω Οικονομικής Δυσκολίας



Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες λόγω των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών και της αδυναμίας εξασφάλισης χρηματοδότης του έργου, ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, «Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών Σταθμών ονομαστικής ισχύος 39MW και 11MW αντιστοίχως, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας».
Σημειώνεται ότι μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό η εταιρεία J&P ΑΒΑΞ αναδείχθηκε μειοδότης, τον Δεκέμβριο του 2011. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι θα διερευνήσει εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Στα 5,2 Ευρώ Η Τιμή Στόχος της Goldman για ΔΕΗ



Σχεδόν διπλάσια είναι η νέα τιμή στόχος που έδωσε η Goldman Sachs για τη ΔΕΗ, διαμορφώνοντας τη στα 5,2 ευρώ από 2,52 ευρώ προηγουμένως.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η σύσταση παραμένει αυτή neutral, καθώς το πρόβλημα της ρευστότητας της ΔΕΗ που προκύπτει από τις οφειλές 700 εκατ. ευρώ Δημοσίου και ιδιωτών παραμένει, παρά το γεγονός ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο συμψηφισμού οφειλών του Δημοσίου έναντι μελλοντικών υποχρεώσεων της ΔΕΗ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΥΠΕΚΑ: Σε Ένα Εξάμηνο οι Αλλαγές στην Αγορά Ηλεκτρισμού



Σε ένα εξάμηνο φιλοδοξεί το ΥΠΕΚΑ να έχουν δρομολογηθεί οι δομικές αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού, στόχος που προσδιορίζεται εν πολλοίς και από το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε χθες η ΡΑΕ για τη δημόσια διαβούλευση με τις σχετικές προτάσεις της. Η διαβούλευση βγήκε στον αέρα αφού ολοκληρώθηκε πρώτα η ενημέρωση του υπουργείου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν τώρα τις θέσεις τους, με γνώμονα τη σύγκλιση απόψεων και τη δημιουργία μιας κοινής γλώσσας και όχι τη διατήρηση κεκτημένων ή συντεχνιακών συμφερόντων. Το ΥΠΕΚΑ, πάντως, φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στις αλλαγές που επιβάλλονται στην αγορά, με βάση τις προτάσεις ΡΑΕ και ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις τυχόν προκύψουν. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η λειτουργία της στο πλαίσιο προσαρμογής στις επιταγές του τρίτου ενεργειακού πακέτου και στο ενιαίο μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Υπέγραψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με Αμερικανική Εταιρεία για Βιοκαύσιμα



Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση της λυμματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων, με σκοπό την παραγωγή καυσίμου.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, καθώς έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και έχει σαφή πολιτική βούληση για εφαρμογή προτάσεων και κοινών δράσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση, εκτός της ηγεσίας της Περιφέρειας και των επενδυτών, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι τουInvestinGreece, οι οποίοι ανέλυσαν τις δυνατότητες για επενδύσεις.
Καινοτομία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και προνόμια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας
«Η πρωτοποριακή αυτή πρόταση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, αποτελεί καινοτομία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και προνόμια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό αυτή τη δεδομένη στιγμή» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Τελική Ευθεία Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας από Βιομάζα στην Καρδίτσα



Αύριο ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια από βιομάζα που προωθεί η Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ).
Η προσπάθεια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΚ, Απόστολος Κανδύλας, βρίσκεται στην τελική ευθεία και το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ εντατικό, δεδομένου ότι έχουν προγραμματιστεί πολλές ενέργειες, όπως σύγκλιση γενικής συνέλευσης για την ενημέρωση των μελών, υπογράφονται συμβάσεις με καλλιεργητές αγκινάρας, κ.ά. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δελτίο Τύπου - Αυθαίρετη Υπουργική Απόφαση για μείωση μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών



Η ΓΣΕΕ στέκεται στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ στον αγώνα για την απόκρουση της δογματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που η κυβέρνηση ασκεί υπό την πίεση των δανειστών και των δυνάμεων της αγοράς.
Με μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας καταργεί τη ΣΣΕ και χαρίζει σε μια ολιγομελή ομάδα επιχειρηματιών δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κυνικά και χωρίς διάλογο αφαιρεί από τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
Η κυβέρνηση πριμοδοτεί προκλητικά με 32 εκατομμύρια ευρώ ετησίως τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων αφαιρώντας παράλληλα μέσω της μείωσης μισθών 28 εκατομμύρια από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και 20 εκατομμύρια ευρώ από τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.
Η εξοντωτική αυτή μείωση μισθών των εκπαιδευτικών δεν συνοδεύεται βέβαια από την ανάλογη μείωση των διδάκτρων και των κερδών των ιδιοκτητών επιχειρηματιών.
Αποδεικνύεται δυστυχώς πως στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά η εξυπηρέτηση ασύδοτων επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Η εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής αυτής πολιτικής θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης και τη μετατροπή του σε προνόμιο για ολίγους.
Στην απαίτηση αυτή της τρόικας και της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ελίτ η κοινωνία και οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Διπραγματευσεις πιο σκληρες κι απο …..Βιταμ!


ΠΗΓΗ:asimonis

Shell: Άρση Εργασιών στην Αρκτική την Δεύτερη Ημέρα



Η υποχώρηση του θαλάσσιου στρώματος πάγου υποχρέωσε την Royal Dutch Shell να άρει την άντληση πετρελαίου στα βορειοδυτικά της Αλάσκας, μια μέρα μετα την έναρξη των εργασιών, καταδεικνύοντας τις τεράστιες πρακτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρία στην προσπάθεια άντλησης πετρελαίου στην Αρκτική.
Η εταιρία ανακοινωσε ότι έλαβε προληπτικά το μέτρο απομάκρυνσης από το οικόπεδο Burger-A για να αποφύγει πιθανή διάρρηξη του στρώματος πάγου.
Η Shell άρχισε μόλις χθεςτην άντληση στο πηγάδι Burger-A, ξεκινώντας την πιο κρίσιμη φάση ενός προγράμματος που της έχει ήδη στοιχίσει 4,5 δισ. δολ. και επτά χρόνια προετοιμασίας. 
ΠΗΓΗ:energia.gr