Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΛΠΕ: Στις 29 Μαΐου τα Αποτελέσματα Α' Τριμήνου



Την Τρίτη 29 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα α' τριμήνου 2012 της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια. Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση μετόχων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012.
Ακόμη, όσον αφορά στη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2011, η αποκοπή θα γίνει στις 17/8, το record date στις 21/8 και η έναρξη καταβολής μερίσματος, τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012.
Τα αποτελέσματα β' τριμήνου θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, 29 Αυγούστου, του γ' τριμήνου την 22α Νοεμβρίου και του έτους 2012 στις 28 Φεβρουαρίου 2012.
Η ετήσια ενημέρωση αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα έτους 2012 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Αυτασφάλιση και φοροαπαλλαγές για εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες



Δύο διατάξεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή λίγες ώρες πριν από τη διάλυσή της, για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ανοίγουν το δρόμο για την εφαρμογή προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες. Η πρώτη διάταξη, δίνει τη δυνατότητα «αυτασφάλισης» στους ασφαλισμένους στα  πρώην ταμεία των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ τα προηγούμενα χρόνια. Η δεύτερη διάταξη, που βρίσκεται στον ίδιο νόμο, δίνει τη δυνατότητα φοροαπαλλαγής της αποζημίωσης απόλυσης, στην περίπτωση εθελουσίας εξόδου. Με τις δύο αυτές διατάξεις, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για προγράμματα εθελούσιας εξόδου. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, διοικήσεις Οργανισμών εξετάζουν σοβαρά την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων, τα οποία θα θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενούς τους, στο πλαίσιο επανεξέτασης των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Περισσότερα
Πηγή:www.capital.gr

Μότορ Όιλ: Στις 28/5 τα Αποτελέσματα α' Τριμήνου



Η Μοτορ Οιλ Ελλάς Α.Ε. ανακοινώνει ότι τα Στοιχεία και Πληροφορίες της περιόδου 1.1.2012 – 31.3.2012 θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, 28ης Μαΐου 2012.
Θα δημοσιευθούν στον τύπο την Τρίτη, 29η Μαΐου 2012 και την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη για τις 17:30 τοπική ώρα. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΣΕΕΠ
Την ενοχλεί η αποκάλυψη του ρόλου της
Η πλειοψηφία ενός ακόμα σωματείου -κομμάτι της οποίας πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ- ενοχλήθηκε γιατί ο «Ρ» τους ξεμπροστιάζει θυμίζοντας ότι υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε βάρος των εργαζομένων.
Τη σειρά πήρε η πλειοψηφία στη διοίκηση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ). Είναι οι δυνάμεις αυτές που εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητες» στο σωματείο και σε επίπεδο Ομοσπονδίας στηρίζουν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ).
Η πλειοψηφία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της το «Ρ» γιατί στα τέλη Απρίλη σε σχόλιο του αναφέρει: «Στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλειοψηφεί στο σωματείο του χώρου, σε συνεργασία με ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που προβλέπει: Μείωση μισθών για τους νεοεισερχόμενους πάνω από 10%, αύξηση του ωραρίου κατά 15 λεπτά τη μέρα = 12 μέρες το χρόνο, άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο εργολάβων στο χώρο της φύλαξης της επιχείρησης, εξαιρώντας τους αντίστοιχους εργαζόμενους από τη ΣΣΕ».
Σε αυτό το σχόλιο η πλειοψηφία ισχυρίζεται πως ο «Ρ» έχει «εξαπολύσει επίθεση διαρκείας, με ψέματα και παραπληροφόρηση». Ομως δε φέρνει ούτε ένα στοιχείο για να το αποδείξει. Γι' αυτό θα το κάνουμε εμείς αφού πρώτα ζητήσουμε συγγνώμη γιατί όντως στο συγκεκριμένο σχόλιο γράψαμε κατά λάθος ότι οι μειώσεις στους νεοπροσλαμβανόμενους είναι μόνο 10% ενώ είναι πολύ μεγαλύτερες! Και δεν είναι μόνο αυτές!
Υπενθυμίζουμε λοιπόν στην πλειοψηφία ότι υπέγραψε τριετή σύμβαση για τα έτη 2011-2013, η οποία προβλέπει:
Πρώτον, μηδενική αύξηση για τα έτη 2011 και 2012.
Δεύτερον, αναστολή της καταβολής του χρονοεπιδόματος για τα έτη 2012 και 2013.
Τρίτον, διαφορετικό υπολογισμό των υπερωριών που οδηγεί στη μείωση των αποδοχών.
Τέταρτον, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται το πρώτο έτος με το 60% και το δεύτερο με το 80% των ετήσιων μεικτών αποδοχών που προβλέπει η σύμβαση. Δηλαδή, μείωση κατά 40% και 20% αντίστοιχα.
Πέμπτον, παράδοση επτά ειδικοτήτων (μαγειρεία, φύλαξη, καθαριότητα, νοσηλευτές και άλλα) στους εργολάβους όπου θα επικρατούν χειρότεροι όροι εργασίας. Η παράδοση πραγματοποιείται μέσα από τον όρο της ΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία ότι από τον Αύγουστο του 2011 δε θα γίνονται προσλήψεις αυτών των ειδικοτήτων από τα ίδια τα ΕΛΠΕ.
Αυτά υπέγραψε η πλειοψηφία και έχει το θράσος σήμερα να λέει όχι μόνο ότι της επιτίθεται ο «Ρ» αλλά να ισχυρίζεται μέσα στην ανακοίνωσή της πως «η υπογραφή της ΣΣΕ στα ΕΛΠΕ, είναι μια μεγάλη επιτυχία των εργαζομένων και των αγώνων τους».
ΥΓ 1: επικαλείται ότι τη ΣΣΕ την ψήφισε η πλειοψηφία των εργαζομένων. Δε λέει όμως ότι η ίδια έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα «ή υπογράφετε ή πάμε σε ατομικές συμβάσεις». Κρύβει ότι εδώ και χρόνια καλλιεργεί τη λογική εφικτού και του λιγότερου κακού προκειμένου να διευκολύνει το πέρασμα τέτοιων αντεργατικών σχεδιασμών.
ΥΓ 2: Μη έχοντας την πραγματικότητα με το μέρος της καταφεύγει στη συκοφαντία λέγοντας πως τη ΣΣΕ την υπερψήφισε «ο ένας από τους δύο εκλεγμένους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ». Ο εκλεγμένος στον οποίο αναφέρονται ήταν απών από την ψηφοφορία!