Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ανατροπές σε συνδικαλιστικό νόμο, συλλογικές συμβάσεις, διαιτησία "κρύβει" το Μνημόνιο

Από το larkikanea.blogspot.gr
Σε πέντε πεδία το Υπ. Εργασίας πρέπει να φέρει ανατροπές, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Συνδικαλιστικός νόμος, συλλογικές διαπραγματεύσεις, διαιτησία, εργατική νομοθεσία και καταπολέμηση αδήλωτης εργασίας αποτελούν τα... πέντε πεδία στα οποία πρέπει το Υπ. Εργασίας να φέρει ανατροπές, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία κυβέρνησης–θεσμών του περασμένου Μαΐου προβλέπει ότι:

Διέρρευσε Βρετανικός χάρτης υδρογονανθράκων και ορυκτών στην Ελλάδα: Πού αναβλύζει πετρέλαιο

Από το fimes.gr
Σε υποθαλάσσιο χάρτη-απεικόνιση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αλλά και διάφορων άλλων ορυκτών της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών, επίσημος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, αποκαλύπτονται τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά και διαφόρων σπάνιων μετάλων (ασήμι, χρυσό, χαλκό, ψευδάργυρο, τελλούριο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες) κ.λπ. στην, δυνητική, ελληνική ΑΟΖ.

Ο προγραμματισμός των ΕΛΠΕ προβλέπει ότι το 2018 τα τρυπάνια θα τρυπήσουν το βυθό στον Πατραϊκό Κόλπο, όπου η Βασιλική Εταιρεία Επιστημών, μιλάει για δυνατότητα άντλησης 150-250 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου.

Μόνο το συγκεκριμένο κοίτασμα μπορεί να..

Επόμενο Ανατροπή στα ενεργειακά – Θετική εξέλιξη για Κύπρο

Από το philenews.com
Το σενάριο ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα σε Αίγυπτο και Ισραήλ επανέρχεται στο προσκήνιο, εξέλιξη με θετικό αντίκτυπο για την Κύπρο αναβαθμίζοντας το ρόλο της περιοχή. Η μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Λεβιάθαν προς την Αίγυπτο και τις εγκαταστάσεις υγροποίησης φαίνεται να μπαίνει..

H Total εξαγοράζει την Maersk Oil & Gas – Deal 4.95 δις. δολαρίων

Από το worldenergynews.gr
Η Total SA συμφώνησε να εξαγοράσει την μονάδα πετρελαίου και φυσικού αερίου της A.P. Moller-Maersk A / S έναντι 4,95 δις. δολάρια. 

Σύμφωνα με το Bloomberg η Maersk θα λάβει 4,95 δις. δολάρια σε μετοχές Total και η γαλλική εταιρεία θα αναλάβει επίσης 2,5 δις. δολάρια από το χρέος της Maersk, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους σήμερα Δευτέρα 21/8/2017. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2018.

"Ο συνδυασμός με τη Maersk Oil θα ενισχύσει..