Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Τα Σκόπια καλούν τα ΕΛΠΕ να συζητήσουν το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου

Από το energypress.gr
Την πρόθεση της κυβέρνησης των Σκοπίων να συναντηθεί με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου αποκάλυψε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών υποθέσεων Koco Angjusev. 

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη διαπραγματεύσεις, ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί σύντομα και η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θα..

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 80 δολ. παρά τις ανησυχίες για τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Την εκτίμηση ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι κατά τους επόμενους μήνες, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και την αύξηση των αποθεμάτων, κάνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, το ενδεχόμενο οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ να ανακοινώσουν..

Καμπανάκι κινδύνου στον Ασπρόπυργο: Ανιχνεύθηκε ολικό και εξασθενές χρώμιο σε υψηλές ποσότητες!

Από το pronews.gr
Ολικό και εξασθενημένο χρώμιο, μία ένωση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό, ανιχνεύθηκε στους υδάτινους πόρους της περιοχής του Ασπροπύργου, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτο» και άλλους φορείς, η συγκεκριμένη ένωση είναι ..

Ένα Μικρό Γαλατικό Χωριό που Αντιστέκεται στον Ανθρακα

Από το energia.gr
Ενα ιδανικό σλόγκαν για το χωριό Langouët στη Βρετάνη της βόρειας Γαλλίας θα ήταν «το μικρό είναι όμορφο». Αυτή η κοινότητα των 600 κατοίκων, κοντά στη Ρεν, πρόκειται άμεσα να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία και ο επόμενος στόχος της είναι η αυτάρκεια στην τροφή.

Τα τελευταία 20 χρόνια, το Langouët έχει αναπτύξει μια πληθώρα πράσινων προγραμμάτων σχεδιασμένων να εξυπηρετούν τους παραπάνω σκοπούς: από το 2004, μία καντίνα που σερβίρει 100% οργανικά τοπικά προϊόντα· σπίτια που δεν..