Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Φταίνε και πάλι οι άνθρωποι… Ολόκληρο το πόρισμα της εταιρείας

contentimage.php
Σε ανθρώπινο σφάλμα και στην ύπαρξη καυσίμου μέσα στον αγωγό της δεξαμενής, όπου γίνονταν εργασίες συντήρησης το πρωινό της 8ης Μαΐου, αποδίδει τα αίτια της έκρηξης που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του δυστυχήματος στo διυλιστήριο των ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο την Παρασκευή 8/5.

Πρόκειται για το πρώτο σχετικό πόρισμα που εκδίδεται για το δυστύχημα, το οποίο έχει συνταχθεί από επιτροπή αποτελούμενη από 5 στελέχη της εταιρείας, δύο εκπροσώπους των εργαζομένων και έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα.

Ως κύρια αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς και της συνακόλουθης έκρηξης αναφέρεται....

Σφάλμα 404: η αξιοπιστία Greenpeace-EEB δεν βρέθηκε!


Τη Greenpeace μάλλον τη γνωρίζετε, το ΕΕΒ είναι το European Environmental Bureau. Αν σας φαίνεται σαν Οργανισμός της ΕΕ κάνετε λάθος, είναι απλά ένα δευτεροβάθμιο όργανο ΜΚΟ σαν τη Greenpeace. Στις 20/5 η κεντρική Greenpeace μαζί με το ΕΕΒ έδωσαν από κοινού στη δημοσιότητα μια "τοξική" ανακοίνωση για το κάρβουνο, το οποίο μάλλον περίπου μόνο για το προπατορικό αμάρτημα δεν ευθύνεται. Η ανακοίνωση μεταφράστηκε φυσικά και στα Ελληνικά απ' τους ντόπιους υπάλληλους, αλλά είτε στ' αγγλικά είτε στα Ελληνικά έχει ένα σοβαρό "φάουλ" αξιοπιστίας.

Πριν δούμε το "φάουλ", θα πρέπει να μας πει η Greenpeace αν θεωρεί πως υπάρχει κάποια βιομηχανική δραστηριότητα που δεν έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις κι αν ναι, ας μας την πει να την αξιολογήσουμε. Αλλά όταν βλέπουμε ν' ανεβάζει ...

Σαουδική Αραβία: Πετρέλαιο τέλος από το 2040 Θα εξάγουμε ηλιακή ενέργεια


Ούτε λίγο ούτε πολύ, στο πλαίσιο του Business & Climate Summit 2015, στο Παρίσι, ο αλ Ναΐμι είπε ότι «στη Σαουδική Αραβία αναγνωρίζουμε ότι μία των ημερών, στο μέλλον, δεν θα χρειαζόμαστε τα ορυκτά καύσιμα».

«Δεν ξέρω το πότε, το 2040, το 2050 ή αργότερα. Κατά συνέπεια έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα να αναπτύξουμε ηλιακή ενέργεια» πρόσθεσε...

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χαϊδαρίου διαμαρτύρεται για τα ΕΛΠΕ...


Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που συνέβη και χάθηκαν ανθρώπινες ζωές στα ΕΛΠΕ ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός σύλλογος Δάσους Χαιδαρίου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο οικείο Υπουργείο και στο Δήμο Χαιδαρίου.
   Σε αυτήν  εκφράζει  την ανησυχία του γιατί καθημερινά γίνονται υπερβάσεις ρύπων και υπάρχει  κακοσμία  από τα ΕΛΠΕ στο Δάσος Χαιδαρίου  και αυτά έχουν  σαν αποτέλεσμα τη δύσπνοια των κατοίκων αφενός , αλλά και   τη καταστροφική επίπτωση στο περιβάλλον αφετέρου....

ΠΗΓΗ:press-gr.com

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για νεκρώσιμο ακολουθία Αντώνη Αβράμπου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενηµερώνουµε πως η νεκρώσιµος ακολουθία του συν. Αντώνη Αβράµπου, θα τελεστεί αύριο Τρίτη 26/05/15 και ώρα 16:00 στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήµονα στο Νέο Κοιµητήριο Αχαρνών.
Το ∆.Σ. του Σωµατείου µας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας από 14:00 έως 18:00. Θα υπάρχουν λεωφορεία προς και από το Κοιµητήριο, τα οποία θα αναχωρήσουν στις 15:00 από τις ΒΕΑ.


                               ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ
                                            ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑ∆ΕΛΦΕ ΑΝΤΩΝΗ

Ανακοίνωση ΠΟΕ για συνάδελφο Αντώνη Αβράμπο

 Π.Ο.Ε.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς, το Σάββατο 23 Μάη και ο συνάδελφος Αντώνης Αβράμπος έφυγε από τη ζωή .

Ήταν ο τρίτος συνάδελφος που υπέκυψε στα τραύματά του μετά από 16 ημέρες .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου εκφράζουμε τα
ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου καθώς και στους συναδέλφους
μας εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ για το βαρύτατο πένθος τους 

ΠΗΓΗ:poenergias.gr