Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Ο Όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στο ΔΕΣΦΑ - Συμφωνία για εξαγορά ποσοστού από την κοινοπραξία Snam - Enagás - Fluxys

Από το energypress.gr
Ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της κοινής εταιρείας μέσω της οποίας εξαγόρασαν το 66% του ΔΕΣΦΑ  η Ιταλική Snam, η Ισπανική Enagas και η Βελγική Fluxys, αποκτά, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο Όμιλος Κοπελούζου.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει..

Οι "πυρακτωμένοι γίγαντες της Λεωφόρου Κηφισίας" καίνε τους κλιματικούς απατεώνες.


Από το greeklignite.blogspot.com
Καλοκαίρι είναι και ξέρουμε φυσικά όλοι πως αν αφήσουμε το αυτοκίνητο στον ήλιο, η θερμοκρασία μέσα εκτοξεύεται, σε παρατεταμένη έκθεση τα καθίσματα και το τιμόνι γίνονται επικίνδυνα να προκαλέσουν εγκαύματα. Πλέον έχουμε και μια ένδειξη των θερμοκρασιών που πιάνουν τα κτήρια: ένας συνήθης καλοκαιρινός "καύσωνας" τις προηγούμενες μέρες έγινε η αφορμή για να δούμε το πολύ ενδιαφέρον πιο κάτω  βίντεο, που ανέβασε στο διαδίκτυο εταιρεία που ασχολείται με εναέριες λήψεις (drones). 

Χρησιμοποιώντας θερμική κάμερα, (μάλλον Mavic Enterprise της dji), κατέγραψε..

Ανησυχητικά στοιχεία από την κοινή έκθεση 6 εθνικών γραφείων του WWF για τις δασικές πυρκαγιές στην Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
Έξι εθνικά γραφεία WWF (WWF Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Τουρκίας) ολοκλήρωσαν πριν λίγο καιρό κοινή έκθεση με τίτλο «Η Μεσόγειος φλέγεται , η οποία παρουσιάζει τις τάσεις των δασικών πυρκαγιών τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες και αναλύει τα απολογιστικά στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές για το διάστημα 2009 - 2018, τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά και τις ζημιές που προκάλεσαν σε περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά αυτά συμπεράσματα, η έκθεση παρουσιάζει..

Τα ΕΛ.ΠΕ. στις πρώτες αποκρατικοποιήσεις της νέας κυβέρνησης

Από το euro2day.gr
Στις πρώτες αποκρατικοποιήσεις της νέας κυβέρνησης, συμπεριλαμβάνονται τα ΕλληνικάΠετρέλαια  σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr. Έγκυρες πηγές θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και την τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιχειρηματία Σπύρου Λάτση, να έχει ανάψει το πράσινο φως ώστε να εκκινήσουν και πάλι οι διαδικασίες για την αναζήτηση του καλύτερου μοντέλου περαιτέρω..

Κ. Χατζηδάκης: Σε Εύλογο Χρονικό Διάστημα οι Ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η κυβέρνηση με τις αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για όλες τις εκκρεμότητες του ενεργειακού τομέα, αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις των δύο εμβληματικών εταιρειών, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το μοντέλο με το οποίο σκοπεύει να προχωρήσει.

«Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ είναι μεγάλης ..

Ελληνικό upstream: Ανακατατάξεις στην κοινοπραξία των εταιριών του “block 2” – Η Total αναζητά αγοραστή του μεριδίου της

Από το energypress.gr
Την αποχώρησή της από το θαλάσσιο «οικόπεδο 2», δυτικά της Κέρκυρας, φέρεται να ετοιμάζει η γαλλική πολυεθνική Total, επιδιώκοντας να δώσει μεγαλύτερη έμφαση και βαρύτητα στις έρευνες υδρογονανθράκων στις άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου τις έχουν παραχωρηθεί δικαιώματα, δηλαδή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες..