Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Γ. Σταθάκης: Εντός των επομένων 2 - 4 ετών η διαπίστωση της εκμεταλλευσιμότητας των κοιτασμάτων στο Ιόνιο

Από το worldenergynews.gr
Γράφτηκε σήμερα η προτελευταία σελίδα ενός μεγάλου κεφαλαίου παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, με την υπογραφή των συμβάσεων για το «οικόπεδο» 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και το μπλοκ στο Ιόνιο.

Με την παραχώρηση του μπλοκ 10 και του «οικοπέδου» στο Ιόνιο, πλησιάζει προς το τέλος του ένας μεγάλος κύκλος παραχωρήσεων εγχώριων περιοχών για έρευνα υδρογονανθράκων, όπως σημείωσε πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ.Σταθάκης, κατά την τελετή υπογραφής των δύο συμβάσεων με τις ανάδοχες εταιρείες. 

Όπως συμπλήρωσε, τον δρόμο των..

Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτύρονται έξω από το ΥΠΕΝ την ημέρα των υπογραφών με ΕΛΠΕ και Repsol

Από το energypress.gr
Η κυβέρνηση, απόλυτα συνεπής με το εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που εκπόνησε και το οποίο παραδίδει τη χώρα στο έλεος της κλιματικής καταστροφής (συμβατό με σενάρια υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 3,5°C[1]), προχωράει με υπογραφές για ακόμα περισσότερες εξορύξεις υδρογονανθράκων, όπως αναφέρει η Greenpeace σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, υποστηρίζει τα εξής:

Επιστήμονες Υποστηρίζουν ότι η Εξόρυξη Υδρογονανθράκων με Fracking Προκαλεί Σεισμούς

Από το energia.gr
Δύο δονήσεις, έντασης 5 και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτος στη νότια περιοχή Σιτσουάν της Κίνας, προκαλώντας υλικές ζημιές και τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, στην ουσία οφείλονταν σε διαδικασίας άντλησης υδρογονανθράκων, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Seismological Research Letters.

Από το 2010, οι «σχιστόλιθοι του Τσανγκχίνγκ» (πετρώματα πλούσια σε μεθάνιο) έχουν αρχίσει να υφίστανται κατεργασία «fracking» με υδραυλική..

No Comment


Έρευνες για υδρογονάνθρακες στη Θρακική Λεκάνη ετοιμάζει η καναδική εταιρεία ΦΑ Valeura Energy

Από το energypress.gr
H καναδική ερευνητική εταιρεία αερίου VALEURA ENERGY θα δημοσιοποιήσει την εβδομάδα αυτή την εισαγωγή της  στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για μεγάλο πρότζεκτ στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη θρακική λεκάνη.

Να σημειωθεί ότι η VALEURA ENERGY έχει ήδη..

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Νέο νομοσχέδιο με μέτρα που ψηφίστηκαν αλλά δεν εφαρμόστηκαν – Επέκταση συστήματος εισροών κι εκροών και βαριές κυρώσεις

Από το energypress.gr
Νέα νομοθετική απόπειρα με ήδη θεσπισμένα μέτρα, κατά της παράνομης διακίνησης καυσίμων επιχειρεί η κυβέρνηση.

Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και αφορά στην ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας περιλαμβάνονται δύο άρθρα τα οποία προσπαθούν να κλείσουν κενά και ασάφειες..

Στην πράσινη ενέργεια αντί των ορυκτών καυσίμων επενδύουν πλέον τα μεγάλα πετρελαϊκά ταμεία

Από το worldenergynews.gr
Το Ταμείο Πετρελαίου της Νορβηγίας, που είναι και το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο καθώς διαχειρίζεται 1 τρις.  δολάρια, αποφάσισε να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας. 

Πρόκειται για μία  απόφαση - σταθμό σε συνέχεια παρεμφερούς κίνησης του Πετρελαϊκού Ταμείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο επίσης αποεπενδύει ..