Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συλλαλητήριο ΔΕΘ 8/9/2018

Από το ekth.gr
Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων ενόψει του Συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:

Το λιώσιμο των πάγων φέρνει νέους δρόμους για το LNG μέσα από τον Αρκτικό κύκλο

Από το worldenergynews.gr
Νέους δρόμους ανοίγει στις ναυτιλιακές εταιρείες και στους εφοπλιστές και ειδικότερα σε αυτούς που ειδικεύονται στην εξαγωγή LNG, το λιώσιμο των θαλάσσιων πάγων που καλύπτουν τον Αρκτικό Κύκλο.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει έντονη ανησυχία από τους οικολόγους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, οι πλοιοκτήτες που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο και άλλα αγαθά το βλέπουν ως ευκαιρία. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος, διέσχισαν..

Εκτίναξη των κερδών για τα ΕΛΠΕ κατά το Q2 αναμένει η IBG

Από το energypress.gr
Κέρδη ύψους 136,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 210% σε ετήσια βάση, αναμένεται να εμφανίσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, στην οποία διατηρεί σύσταση "accumulate" και τιμή-στόχο στα 8,4 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει αύξηση των EBITDA κατά 83% στα 278 εκατ. ευρώ λόγω και των κερδών από..

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΒΕΘ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΒΕΘ  αντιδρώντας στην πλήρη Ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Ανοικτή επιστολή του ΣΚΕΕΠ ΕΛΠΕ προς τον Πρωθυπουργό της χώρας - Τα ΕΛΠΕ δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες πολιτικές

Από το energypress.gr
Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απευθύνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια σχετικά με την επιχειρούμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως η ιδιωτικοποίηση θα λειτουργήσει σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας, καταλήγοντας ..

Ανάκληση Απόφασης για την Ασφάλεια στις Ερευνες και στην Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων

Από το energia.gr
Ανακλήθηκε στα μέσα Ιουνίου απόφαση, η οποία αφορούσε ζητήματα ασφάλειας των ερευνών και της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  (ΥΠΕΝ) είχε υποβάλλει τον περασμένο Μάρτιο αίτημα για χρηματοδότηση από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) της πράξης με τίτλο «Ασφάλεια στον τομέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων» με συνολική δημόσια δαπάνη 30.000 ευρώ.

Η υλοποίησή της, σύμφωνα..

Φόβοι οτι θα πάει πίσω ο διαγωνισμος για τα ΕΛΠΕ - 8 υποψήφιοι αποτιμητές εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο ΤΑΙΠΕΔ

Από το energypress.gr 
Σκηνικό καθυστέρησης στη πορεία του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ, διαμορφώνουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων που χθες εμπόδισαν τους εκπροσώπους της ελβετικής Glencore να επισκεφτούν τα διυλιστήρια σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο.

Τις ανησυχίες αυτές μεταφέρουν στο "Energypress" και κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, που δεν αποκλείουν, να πάει προς τα πίσω η ανακοίνωση..

ΕΛΠΕ: Αγκάθια στο δρόμο ιδιωτικοποίησης – Εντείνουν τις αντιδράσεις οι εργαζόμενοι, κανένα ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές

Από το worldenergynews.gr
Η δυστοκία που χαρακτηρίζει την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων ήδη από την έναρξη της διαδικασίας συνεχίζεται και τίποτα δεν δείχνει επί του παρόντος, ότι το αποτέλεσμα θα είναι το αναμενόμενο και σύμφωνο με το μέγεθος και τη σημασία του διυλιστικού ομίλου της χώρας. 

Χθες (27/8) οι εκπρόσωποι της Glencore, της μιας εκ των δυο εταιριών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την..

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΚΕΕΠ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


                                                             ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Πρωθυπουργέ

Ενόψει της παρουσίας σας στην ΔΕΘ και μετά το υποτιθέμενο τέλος των μνημονιακών χρόνων, σας καταθέτουμε με την παρούσα επιστολή μας, την έντονη αντίθεση των εργαζομένων στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την επιχειρούμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της, με την επιπρόσθετη πώληση του 25% – 35,48% των μετοχών μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτή η απόφαση αποτελεί  ανατροπή ..

ΑΔΜΗΕ: Τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων για διασφάλιση επ'αόριστον των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων

Από το energypress.gr
Σε αλλαγή της Συμφωνίας Μετόχων υπέρ των εργαζομένων προχωρά η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς τροποποιεί τη ρήτρα που διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας για τρία χρόνια από την σύναψη της Συμφωνίας (20 Ιουνίου 2017).

Μετά από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πλήρη συναίνεση..

Reuters: Ο βασιλιάς μίλησε και η IPO των 2 τρισ. δολ. της Aramco έγινε... καπνός

Από το worldenergynews.gr
Για τα τελευταία δύο χρόνια, η Σαουδική Αραβία ήταν έτοιμη να τοποθετήσει έως και το 5% της εθνικής πετρελαϊκής της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Οι αξιωματούχοι μίλησαν για την αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco (IPO) με διεθνή χρηματιστήρια, τις παγκόσμιες τράπεζες  αλλά και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.

Η προγραμματισμένη λίστα ήταν..