Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Η Ε.Ε. πάνω από τα Συντάγματα



Κρίσιμα ερωτήματα εγείρονται από τις εξελίξεις τόσο για τη δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται στα κέντρα της Ε.Ε. όσο και για τον τρόπο με τον οποίο το ευρωπαϊκό θεσμικό δίχτυ θωρακίζει τις τεχνοκρατικές διαστάσεις της Ευρωζώνης έναντι των εθνικών πολιτικών διαστάσεων.

«Για μια Ευρωπαϊκή Ανοιξη: Η δημοκρατία μας ενάντια στη λιτότητά τους», παρ' όλο το χιόνι...
Η επιστολή του Μάριο Ντράγκι προς τον Νίκο Αναστασιάδη, μέσω της οποίας προειδοποίησε για παραπομπή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αφορμή την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παύση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, αναδεικνύει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τα ερωτήματα αυτά.

Από καθαρά ευρωπαϊκής θεσμικής και τεχνοκρατικής άποψης, ο εκάστοτε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας μιας χώρας-μέλους πρέπει να χαίρει πλήρους θεσμικής ανεξαρτησίας και δεν μπορεί να απομακρυνθεί παρά μόνο αν δεν πληροί πια τις προϋποθέσεις για την εκτέλεση των καθηκόντων του ή αν είναι ένοχος για σοβαρά παραπτώματα.

Η θεσμική ανεξαρτησία των Κεντρικών Τραπεζών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της νομισματικής πολιτικής, αλλά στη συγκεκριμένη συγκυρία υπάρχει μια καθαρά πολιτική διάσταση και μια ανάγκη κάθαρσης στο εσωτερικό μιας χώρας-μέλους, εν προκειμένω της Κύπρου. Οι δυο διαφορετικές αυτές διαστάσεις απειλούν να φέρουν σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης τις εθνικές προτεραιότητες και ανάγκες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τεχνοκρατικές και θεσμικές. Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό και η διαχωριστική γραμμή εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί.

Οι πρόσφατες «περιπέτειες» της Ουγγαρίας του Βικτόρ Ορμπάν, που απειλεί συστηματικά την ανεξαρτησία των θεσμών, ακόμα και αν δεν συγκρίνονται καθόλου με τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, καταδεικνύουν πόσο δύσκολο είναι πλέον να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις εθνικές ανάγκες, στις ευρωπαϊκές θεσμικές αρχές και στις διάφορες αποκλίσεις τους.

Αναμφισβήτητο, όμως, είναι ότι η ευρωπαϊκή τεχνοκρατική και θεσμική διάσταση φαντάζει για όλο και περισσότερους πια πολίτες της Ε.Ε. ως δίχτυ που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των εθνικών διαδικασιών, και αυτό αποτελεί ύψιστο κίνδυνο και για την Ε.Ε., αλλά και για τις χώρες-μέλη.

Εκεί που οι γραμμές μοιάζουν πολύ πιο ευδιάκριτες είναι στην περίπτωση της Πορτογαλίας, όπου το συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε την περασμένη εβδομάδα τέσσερα από τα εννιά μέτρα λιτότητας για το 2013, όπως τα απαιτούσαν οι υπολογισμοί της τρόικας. Η εθνική συνταγματική διαδικασία της χώρας λειτούργησε ομαλά, αλλά η τρόικα και οι εταίροι ζήτησαν πάραυτα νέα μέτρα που να υπερκεράζουν τις συνταγματικές αντιρρήσεις. Εκμηδενίζοντας ουσιαστικά την αξία και του πορτογαλικού συνταγματικού δικαστηρίου, αλλά την ίδια στιγμή και της δημοκρατικής νομιμότητας των αποφάσεων της Ευρωζώνης. 
ΠΗΓΗ:.enet.gr

ΣΔΟΕ: Σώμα Δίωξης Όλων των Ελλήνων !!!




Η νέα τακτική του ΣΔΟΕ μας καθιστά όλους φοροφυγάδες! Ακόμη και το χαρτζιλίκι του παππού για το εγγόνι που κατατέθηκε στην τράπεζα του πατέρα – ελεύθερου επαγγελματία, θεωρήθηκε εισόδημα! 

Κινδυνεύουµε όλοι! Οταν το περίφηµο Σ∆ΟΕ καταδικάζει ως φοροφυγάδες όσους έκαναν το αδίκηµα να χρησιµοποιούν τους τραπεζικούς λογαριασµούς τους για κινήσεις που δεν έχουν σχέση µε το επάγγελµά τους (π.χ. πληρωµή εξόδων για λογαριασµό τρίτου), για τις οποίες δεν…έχει εκδοθεί απόδειξη ή τιµολόγιο, τότε... 
όλοι είµαστε εν δυνάµει φοροφυγάδες. Τα πράγµατα είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρα για τους στόχους του φορολογικού ελέγχου: 

Οι περίφηµοι ελεγκτές, αφ’ ης στιγµής δεν µπορούν να διαπιστώσουν φοροδιαφυγή, εφευρίσκουν προφάσεις για να την… υποθέσουν. Χαρακτηριστικό είναι τo παράδειγµα του ρεπορτάζ όπου ακόµη και το χαρτζιλίκι το οποίο έβαλε στην τράπεζα ο παππούς για το εγγόνι του, που ήταν συνδικαιούχος του ελεύθερου επαγγελµατία, θεωρήθηκε ΕΙΣΟ∆ΗΜΑ για το οποίο, κατά το Σ∆ΟΕ, έπρεπε να κοπεί απόδειξη!

 ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: «Η Ευρώπη θα ζήσει τέτοια ύφεση που δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί»


550_334_225033
Μόνη λύση: Μια πολιτική συμμαχία των χωρών του Νότου που θα πει: «Κοιτάξτε, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Ή αλλάζετε γραμμή, ή φεύγουμε»

Συνέντευξη στην Φαίη Καραβίτη

Υπέρ (μίας ενδεχόμενης) συντεταγμένης εξόδου ομάδας χωρών από το ευρώ, με την δημιουργία μιας «συμμαχίας του Νότου», τάσσεται ο Χάινερ Φλάσμπεκ, πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο, προσκεκλημένος του ΑΚΕΛ, προκειμένου να εργαστεί επί σχεδίου εξόδου από την κρίση – και το ευρώ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η κρίση προκλήθηκε από τις τράπεζες και τα πλεονάσματα της Γερμανίας, η οποία, όπως λέει, βρίσκεται σε άρνηση. Εμφανίζεται δε απαισιόδοξος για την προοπτική της Ευρωζώνης και δεν αποκλείει την κατάρρευσή της.

Επισκεφθήκατε πρόσφατα την Κύπρο. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας;
Το Eurogroup έθεσε ένα προηγούμενο. Έδειξε την δύναμή του και σε μια νύχτα κατέστρεψε το οικονομικό μοντέλο μιας ολόκληρης χώρας – εκτιμώ με καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του ευρώ. Αυτό που παράγεται τώρα είναι μόνο περισσότερη λιτότητα, χωρίς εποικοδομητικό σχέδιο. Είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης. Σκεπτόμενοι τις στρατηγικές για το μέλλον, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ολόκληρη η Ευρωζώνη, όχι μόνο η Κύπρος. Αν η Γαλλία και η Ιταλία ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, η Ευρώπη θα ζήσει τέτοια ύφεση που δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί.

Γιατί το Eurogroup δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο;
Από την αρχή της κρίσης, ουδείς επιχείρησε να αναλύσει ορθολογικά την κατάσταση. Από το 2008, οι Ευρωπαίοι επέλεξαν να μετονομάσουν την τραπεζική κρίση σε «κρίση χρέους των κυβερνήσεων». Δεν ήταν ποτέ έτσι. Είναι γελοίο. Το χρέος των κυβερνήσεων αυξήθηκε επειδή έπρεπε να διασωθούν οι τράπεζες που ήταν χρεοκοπημένες. Η πραγματική αιτία είναι η διαφορά ανταγωνιστικότητας μεταξύ της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτή είναι η καρδιά του προβλήματος και οι πολιτικοί αρνούνται να το παραδεχτούν. Αν δείτε τα γερμανικά ΜΜΕ, λένε διαρκώς στους πολίτες ότι «κάτι περίεργοι τύποι λένε περίεργα πράγματα, ξεχάστε τους, δεν είναι αλήθεια». Λειτουργούν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Το δόγμα είναι ότι «οι αγορές έχουν πάντα δίκιο». Η αλήθεια όμως είναι ότι η Γερμανία πρώτη παραβίασε τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πληθωρισμό. Αν η Ελλάδα και η Κύπρος κινούνταν πάνω από τους στόχους, η Γερμανία κινείτο κάτω από αυτούς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Εξέλιξη

Σοβαρές κυρώσεις Από Δευτέρα τα «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα οχήματα



Από τις 15 Απριλίου στενεύει ο κλοιός γύρω από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αφού με την ψήφιση του σχετικού νόμου γίνεται πλέον δυνατή η αξιοποίηση της διασταύρωσης των στοιχείων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών με αυτά της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και αντιμετωπίζεται ένα σοβαρό πρόβλημα με κοινωνικές διαστάσεις. 

Οι κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που θα εντοπιστούν από την Αστυνομία να μην τα έχουν ασφαλίσει είναι σοβαρές, αφού θα αφαιρούνται η άδεια οδήγησης, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες και θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ενώ για την επιστροφή άδειας και πινακίδων, θα πρέπει να προσκομίζεται το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όσοι εντοπιστούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που κάνει τις διασταυρώσεις, θα λάβουν "ραβασάκια" και θα υποχρεωθούν σε ασφάλιση του οχήματος και σε καταβολή 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου ενώ αν δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν την ποινή της αφαίρεσης του διπλώματος και του προστίμου.

Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, που υπολογίζεται ότι φθάνουν ακόμη και το 1,5 εκατομμύριο.

Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα επιβάλλεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση του χρόνου που επιβάλλει ο νόμος απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης. Η αστυνομική αρχή επιβάλλει επίσης χρηματικό 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και διακόσια 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ο εντοπισμός των τυχόν ανασφάλιστων αυτοκινήτων γίνεται με επιτόπιους ελέγχους της αστυνομίας, όπως επίσης και ηλεκτρονικά από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναλαμβάνει τη διασταύρωση και επεξεργασία των στοιχείων. Όταν εντοπίσει ανασφάλιστο όχημα, η Γενική Γραμματεία αποστέλλει στον ιδιοκτήτη επιστολή με την οποία τον καλεί εντός οκτώ ημερών να προχωρήσει στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος.

Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην περίπτωση αυτή απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική επιχείρηση της ειδοποιητήριας επιστολής και παραβόλου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου 250 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν εμφανιστεί, δεν παράσχει ικανοποιητικές εξηγήσεις και δεν συμμορφωθεί προχωρώντας σε ασφάλιση, τα στοιχεία του αποστέλλονται στην αστυνομική αρχή που επιβάλλει τις σχετικές κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ "Kεραυνός" αντισυνταγματικότητας από 4 (!) δικαστήρια κατά της κυβέρνησης



Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, αλλά φαίνεται ότι το Σύνταγμα της χώρας έχει διαφορετική άποψη κι έτσι εξηγείται και η στρατηγική ειδικά της τρόικα και της Γερμανίας να προχωρήσουν σε αλλαγή του: Η διαθεσιμότητα που προβλέπει ο Ν. 4092/2012 παραβιάζει τόσο το Σύνταγμα όσο και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, αποφάνθηκαν με επτά αποφάσεις τους, τέσσερα δικαστήρια από διαφορετικές περιοχές της χώρας (Χίος, Ρέθυμνο, Ξάνθη και Μεσολόγγι).

Η απόφαση είναι πραγματικός κόλαφος για την κυβέρνηση ακι καταδεικνύει ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειές της στα εργασιακά παραβιάζουν 100% το νόμο.

Ειδικότερα, τα τέσσερα αυτά δικαστήρια με τις αποφάσεις τους (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) που δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου (τεύχος 6/2013) υπογραμμίζουν ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας του Ν. 4093/2012, με το οποίο μειώνονται κατά 25% αποδοχές των θιγομένων εργαζομένων και καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της εργασιακής τους σχέσης, η οποία και «πιθανολογείται σφόδρα ότι τελικά απολύεται», είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές, η διαθεσιμότητα προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια η οποία προστατεύεται από το άρθρο 2 του Συντάγματος, και αυτό γιατί ανεξάρτητα της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητας του μέτρου, οι θιγόμενοι εργαζόμενοι θυσιάζονται χάριν των οικονομικών στόχων της κυβέρνησης και της περιστολής των κρατικών δαπανών, ενώ προσβάλλεται βάναυσα και η προσωπικότητά τους, καθώς τους στερείται το δικαίωμα να εργαστούν.

Εξάλλου, τονίζεται στις δικαστικές αποφάσεις, ότι σύμφωνα με τον Ν. 4093/2012 κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας θα καταβάλλεται το 75% των αποδοχών.

Όμως, συνεχίζουν τα δικαστήρια, οι αποδοχές των εργαζομένων ούτως ή άλλως είχαν ήδη υποστεί δραματικές μειώσεις, σε συνδυασμό με την επιβολή νέων φόρων, κάτι που θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρεπή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.

Επίσης, παραβιάζονται τα άρθρα 4 παράγραφος 5 και 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος, καθώς το μέτρο της διαθεσιμότητας επιβαρύνει δυσανάλογα ορισμένες κατηγορίες πολιτών, έναντι άλλων και προσθέτει νέα μέτρα σε βάρος των ιδίων εργαζομένων, ενώ τα προηγούμενα μέτρα είχαν αποδειχθεί απρόσφορα, με μοναδικό κριτήριο την ειδικότητα και το αντικείμενο εργασίας τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΙ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ! Πτώχευσε, δεν βρήκε δουλειά, πείνασε, αυτοπυρπολήθηκε - Οι ένοχοι θα πληρώσουν;




Η οικονομική καταστροφή που επιβλήθηκε στην χώρα από το 2009 ήταν η αιτία που ο 50χρονος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε πριν λίγες ώρες στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο άνδρας παλαιότερα είχε βιοτεχνία, η οποία έκλεισε λόγω της κρίσης. αναζήτησε εργασία, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και αυξάνονταν τα Μνημόνια, τόσο αυξάνονταν και οι άνεργοι τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα και λόγω ηλικίας να μην μπορεί να βρει δουλειά.

Ως αποτέλεσμα της ανεργίας ήρθε η κατάθλιψη και η παραίτηση από την διάθεση να ζήσει. Του είχαν τσαλακώσει την αξιοπρέπεια του είχαν τσακίσει όλα τα όνειρα.

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα.

Την ίδια στιγμή σε συμφωνία-πλαίσιο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 3,5 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013 και άλλες 11.000 αποχωρήσεις εντός του 2014.

Συνολικά, 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απομακρυνθούν τη διετία 2013-2014, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, οι αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2015 θα υπερβούν τις 180.000.

Νέοι υποψήφιοι για αυτοπυρπόληση...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Νέο χαρτονόμισμα 5 euro... Θεωρία Συνωμοσίας ή Προάγγελος Γεγονότος;;;;!!!



Στις 2 Μαίου 2013 θα έλθει μία καινούργια έκδοση χαρτονομίσματος του ευρώ στην Ευρώπη των 27 κρατών.

Πρόκειται για το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ με νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η πρώτη αλλαγή περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός προσώπου στην λεπτή λουρίδα ασφαλείας με το ολογράφημα.

Πρόκειται για το πρόσωπο της Ευρώπης.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τη αναγραφή του αριθμού 5 στην μπροστινή κάτω αριστερή πλευρά με μελάνι που αλλάζει χρώμα σε πράσινο και στην πίσω δεξιά πλευρά.

Η τρίτη διαφορά είναι ότι η λέξη ευρώ μετά από την λατινική και ελληνική γραφή της αναγράφεται και με σλαβικούς χαρακτήρες ως ΕΒΡΟ.

Η τέταρτη διαφορά είναι ότι αναφέρονται τα αρχικά 9 διαφορετικών μορφών της επωνυμίας της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, αντί για τις 5 ήδη γνωστές μορφές BCE ECB EZB EKT EKΡ και μάλιστα κάθετα αντί οριζόντια.




Η αρίθμηση των χαρτονομισμάτων γίνεται με 2 κεφαλαία γράμματα και 10 αριθμούς, αντί για ένα γράμμα και 11 αριθμούς στην έκδοση του 2002.

Το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ είναι γεμάτο συμβολισμούς, όπως και όλα τα χαρτονομίσματα παγκοσμίως.

Σημειώνω μία που δεν μπόρεσα να καταλάβω: 

Στις δύο μπροστινές κατακόρυφες άκρες του χαρτονομίσματος υπάρχουν 26 παράλληλες μικρές πλάγιες γραμμές που θα χρησιμοποιούν οι τυφλοί για να αναγνωρίζουν με την αφή το χαρτονόμισμα.

Οι χώρες της ευρωπαικής ένωσης είναι σήμερα 27.

Προεξοφλεί o σχεδιαστής του νομίσματος συμβολικά την αποχώρηση ή την συνένωση κάποιας χώρας από την ευρωπαική ένωση και την ζώνη του ευρώ τον πέμπτο (5) μήνα του 2013 ?

Η 2 Μαίου 2013 είναι για την Ελλάδα Μεγάλη Πέμπτη και οι τράπεζες ξανανοίγουν την Τετάρτη μετά το Πάσχα, από τη στιγμή που θα μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς.

Η Ελλάδα εφόσον εκτυπώνει το χαρτονόμισμα δεν προβλέπεται να αποχωρήσει.

Μπορεί να συνενωθεί όμως?

Σημειώνω ότι και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι μελλοντικά θέλει να κάνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαική 'Ενωση. 
ΠΗΓΗ:periergaa.blogspot.com

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ...



Το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» (πρώην «Polarcus») βγάζει η Τουρκία για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο...
Το ενεργειακό «παιχνίδι» πέριξ της Κύπρου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. 
Η Άγκυρα στέλνει το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που αγόρασε πρόσφατα από τη Νορβηγία, για να διενεργήσει σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας της Κύπρου επισκέπτονται το Ισραήλ και επαναβεβαιώνουν την ειλημμένη απόφαση Λευκωσίας και Τελ Αβίβ να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθούν κοινές ασκήσεις της Κύπρου με το Ισραήλ, ενώ η αμερικανική εταιρεία Noble προχωρά τον Ιούνιο στην επιβεβαιωτική γεώτρηση στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, είπε πρόσφατα ότι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του στη Μαύρη Θάλασσα, το «Μπαρμπαρός» θα αναλάβει κρίσιμο ρόλο και στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο. 

Εδωσε δε, το στίγμα των προθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι οι έρευνες που έγιναν στη Μαύρη Θάλασσα, σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, τώρα θα ενταθούν στη Μεσόγειο.
ΠΗΓΗ : protothema.gr

Οι 6.000 «φυγάδες» από τις Κυπριακές Τράπεζες



Tην «άκρη του νήματος» για την αναζήτηση των υπευθύνων και τον καταλογισμό των ευθυνών, όπου υπάρχουν, για την προνομιακή πληροφόρηση που ενδεχομένως υπήρξε ώστε κάποιοι να προλάβουν να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκτός Κύπρου, πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων, αποτελεί η απόρρητη λίστα των 6.000 ατόμων που έχει στα χέρια της ήδη η Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται 3.291 καταχωρίσεις (γιατί ο αριθμός των 6.000 αφορά και συνδικαιούχους των λογαριασμών και φυσικά πρόσωπα σε εταιρείες) από αναλήψεις που έγιναν στην Τράπεζα Κύπρου και 132 στη Λαϊκή Τράπεζα, που αφορούν συνολικές αναλήψεις του αστρονομικού ποσού των 3 δισ. ευρώ μόνο στο διάστημα 1-15 Μαρτίου 2013.


Η μαζική αυτή απόσυρση καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες το κρίσιμο δεκαπενθήμερο έφερε πιο κοντά την κατάρρευση και οδήγησε σε μεγαλύτερο «κούρεμα» όσων καταθέσεων παρέμειναν στην Κύπρο.


Η λίστα την οποία αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» παραδόθηκε από τις διοικήσεις των δύο τραπεζών στην Κεντρική Τράπεζα κατόπιν αιτήματος της κυπριακής Βουλής και αναμένεται να παραδοθεί και στην Ερευνητική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να εξετάσει εάν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και προνομιακή ενημέρωση σε επιχειρηματίες και καταθέτες, από ανθρώπους που λόγω της θέσης τους γνώριζαν για το «κούρεμα».


Ηδη στην Κύπρο έχει αποκαλυφθεί η διασύνδεση του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη με μία από τις εταιρίες που αναγράφονται στη λίστα, ενώ η κόρη του δήλωσε ότι επρόκειτο για ποσά που έφτασαν στην Κύπρο και την επομένη μέρα αποσύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό στο πλαίσιο συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αλλά και η εμφάνιση εταιρείας στην οποία ήταν μέλος του ΔΣ ο τέως υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής δικαιολογήθηκε από τον ίδιο με το επιχείρημα ότι είχε παραιτηθεί από αυτή τη θέση. Στη λίστα φιγουράρουν δεκάδες φυσικά πρόσωπα, μεγάλες επιχειρήσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα, όμως και πολύ περισσότερες εταιρείες (όχι μόνο ρωσικών συμφερόντων), τις οποίες διαχειρίζονται δικηγορικά και λογιστικά γραφεία στην Κύπρο.


ΠΗΓΗ: Έθνος

 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Τι θα πάρει ένας ξένος τραπεζικός όμιλος σε περίπτωση που αγοράσει την Εθνική;


20130414-120109.jpg

Την ώρα που κάποιοι φωνάζουν για αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, τα σενάρια για την μετά ΤΧΣ εποχής πάνε κι έρχονται.

Στο Ολυμπία είχαμε γράψει προ ημερών για το γερμανικό ενδιαφέρον προς την Εθνική Τράπεζα και κυρίως από τη Deutsche Bank (ναι αυτή που έκρυψε 12 δις ζημιές για να μην κρατικοποιηθεί).

Όποιος λοιπόν αποπειραθεί να αγοράσει την ΕΤΕ (αν μπει στο ΤΧΣ) θα αποκτήσει και μια έκθεση στα Βαλκάνια και την Τουρκία. 
Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία και Σκόπια και από την άλλη πλευρά τη Finansbank στην Τουρκία.

Φαντάζεστε μια τράπεζα (πχ γερμανική) αγοράσει την Εθνική τι προίκα θα αποκτήσει; Κι όλα αυτά ούτε καν στο κόστος… 
20130414-120053.jpg
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Κρυφοί φόροι για 18άρηδες




Για πρώτη φορά όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών, ακόμη κι αν είναι μαθητές λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι, υποχρεούνται ως 30 Ιουνίου 2013 να υποβάλουν φορολογική δήλωση, είτε έχουν εισόδημα είτε όχι.

Η απόφαση αυτή που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες νέους κρύβει παγίδες και φορολογικές επιβαρύνσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τους γονείς τους, καθώς ως πέρυσι θεωρούνταν προστατευόμενα τέκνα με τα ανάλογα φορολογικά οφέλη.                                  
  Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Γερμανία-ΗΠΑ μαζεύουν χρυσό.




Διπλάσια έως και τετραπλάσια αξία από τα σημερινά αποθέματα της ΤτΕ σε χρυσό έχουν τα κοιτάσματα στη Βόρεια Ελλάδα, που δίνονται σε ξένους ιδιώτες, για να πάρει το Δημόσιο σε βάθος δεκαετιών μικρό κλάσμα από την αξία τους από φόρους και μεταλλευτικά τέλη.

Αυτά όταν η Ελλάδα έχει χρυσό αν θέλει στα αλήθεια να...
τον εκμεταλλευτεί, ενώ οι διεθνείς Κεντρικές Τράπεζες που δεν έχουν, αγοράζουν ακριβά.

Τα τελευταία χρόνια οι Κεντρικές Τράπεζες διεθνώς αγοράζουν χρυσό. Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του World Gold Council, αγοράστηκαν από Κεντρικές τράπεζες 534 τόνοι χρυσού, που αποτελεί ρεκόρ αγορών χρυσού τα τελευταία 50 χρόνια.

Συνολικά η ζήτηση για χρυσό από ιδιώτες και Κεντρικές Τράπεζες σημείωσε νέο ρεκόρ σε αξία. Οι αγοραπωλησίες έφθασαν τα 236,4 δισ. δολάρια, αλλά σε όγκο (τόνους) η ζήτηση έπεσε κατά 4% από το προηγούμενο ρεκόρ, στους 4.405,5 τόνους. Ομως οι Κεντρικές Τράπεζες έκαναν ρεκόρ.

Το γεγονός εντυπωσιάζει. Κανόνας χρυσού και αναλογία χρυσού στα νομίσματα δεν υπάρχουν πλέον. Το σύστημα του Bretton Woods έχει επίσης διαλυθεί, ήδη από το 1971, με το «Σοκ του Νίξον». Κι όμως, το τύπωμα χαρτονομίσματος από την αμερικανική Fed και η αστάθεια του ευρώ οδηγούν σε αύξηση των αποθεματικών σε χρυσό τους τραπεζίτες, πέρα από την αδυναμία στο κίτρινο μέταλλο που έχουν για παράδειγμα οι Ινδοί. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ποιος είναι ο νέος γ.γ. του ΚΚΕ



Ο Δημήτρης Κουτσούμπας γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος  και έχει μια κόρη.

Με σπουδές στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 και αφού οργανώνεται στην ΚΝΕ, γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβριο του 1974.  

Στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάιο του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Στο 13ο Συνέδριο εκλέγεται ξανά στην ΚΕ και στη Γραμματεία της με ευθύνη την καθοδήγηση ΚΟ, ενώ από τον Αύγουστο του 1991 αναλαμβάνει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Τον Δεκέμβριο του 1991 στο 14ο Συνέδριο, εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό, στη συνέχεια τον 902, μέχρι το 1994 που αναλαμβάνει υπεύθυνος για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Το 1996 αναλαμβάνει διευθυντής του Ριζοσπάστη, θέση την οποία είχε για μια δεκαετία.

Στο 16ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2005) επανεκλέγεται στο Πολιτικό Γραφείο  και αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

Στο 18ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2009) ανέλαβε επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ και στο 19ο Συνέδριο εξελέγη γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκλογή του έχει ως εξής: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα». 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr