Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των προηγμένων βιοκαυσίμων


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της επιβολής ανώτατου ορίου στα βιοκαύσιμα που προέρχονται από καλλιέργειες, καθώς και στην ταχύτερη μετάβαση σε εναλλακτικές πηγές βιοκαυσίμων, όπως τα απόβλητα και τα φύκια.

Η άτυπη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των ευρωβουλευτών και του Συμβουλίου επί της εν λόγω νομοθεσίας τέθηκε σε ψηφοφορία στις 28 Απριλίου.

Στόχος της νέα ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από την αυξανόμενη χρήση των γεωργικών εκτάσεων για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Η ισχύουσα νομοθεσία απαιτεί από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εξασφαλίσουν ότι από το 2020 το 10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στον τομέα των μεταφορών θα προέρχεται από ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων είναι και τα βιοκαύσιμα.

Το νέο σχέδιο νόμου αναφέρει ότι το ποσοστό της ενέργειας που χρησιμοποιείται στον τομέα των μεταφορών από τη χρήση συμβατικών βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς (εκείνα που παράγονται από καλλιέργειες γεωργικών εκτάσεων) δεν θα πρέπει να ξεπερνά από το 2020 το 7%.

Να σημειωθεί ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να έχουν ενσωματώσει την εν λόγω νομοθεσία στην εσωτερική τους νομοθεσία ως το 2017.


ΠΗΓΗ;energypress.gr

ΟΤΑΝ...ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Στάσεις εργασίας στη Χαλυβουργική


Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα, προχωρούν σε δίωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απρίλη, «απαντώντας» με αυτό τον τρόπο στην απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε 100 απολύσεις....

Για τη διάθεση των αποθεματικών της στην ΤτΕ αποφασίζει η ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
 Για το ενδεχόμενο διάθεσης των αποθεματικών της ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδος θα αποφασίσει με συνεδρίασή του το ΔΣ της επιχείρησης.  

Το θέμα ήταν προγραμματισμένο να τεθεί στην σημερινή έκτακτη  συνεδρίαση του ΔΣ το οποίο όμως αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη διότι δεν υπήρξε απαρτία.

Σύμφωνα με πληροφορείς το ποσό αυτό θα είναι γύρω στα 75 εκατ. από τα 200 εκατ που ήταν η προκαταβολή για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5».

Τα συνδικάτα της ΔΕΗ εμφανίζονται θετικά στο ενδεχόμενο της απόφασης με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται η επιστροφή τους μαζί με τους τόκους.

Σημειώνεται ότι η ΠΝΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση εξαιρούσε από το υποχρεωτικό χαρακτήρα τις εισηγμένης για αυτό και απαιτείται η έγκριση από το ΔΣ της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κύριε Υπουργέ....

Αποτέλεσμα εικόνας για ερωτημα
Κύριε  Λαφαζανη ,Υπουργέ Ανασυγκρότησης ,Περιβάλλοντος και Ενέργειας,ενώ η τιμή του πετρελαίου διεθνώς έπεσε  κατά 47%, την ίδια στιγμή στον Έλληνα καταναλωτή η μέση έκπτωση κυμαίνεται περίπου σε ποσοστό 9% ,έτσι θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε δυο ερωτήματα..

Νέα “έξυπνη” κάρτα αντικαθιστά όλες τις πιστωτικές

κάρτα
Πρόκειται για μια νέα «έξυπνη» ηλεκτρονική κάρτα που ανέπτυξε η εταιρεία Stratos, στην οποία όλα τα στοιχεία μιας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μπορούν να αποθηκευτούν σε μια αντίστοιχη εφαρμογή συμβατή με κινητά τηλέφωνα.

Το gadget συνοδεύεται από ένα card reader (συσκευή που «διαβάζει» τα στοιχεία της κάρτας), το οποίο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των πληροφοριών της εκάστοτε κάρτας στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Σε αντίθεση με...

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα προχωρήσει στον καθορισμό ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ ελλαδας
Την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει στον καθορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει εκεί όπου δεν απαιτείται η συνεννόηση με τρίτες χώρες. 

Ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση μετά το πέρας...

Με τόσα Απριλιάτικα χιόνια στο Βόρειο ημισφαίριο, ευτυχώς που ο πλανήτης "υπερθερμαίνεται"!


Έχουμε περάσει το Πάσχα, φθάνει η Πρωτομαγιά, αλλά μάλλον σε αρκετά μέρη του Βόρειου ημισφαίριου θα χρειάζεται ακόμα πολλή θέρμανση και ίσως ακούσετε να τραγουδούν το "Χιόνια στο καμπαναριό, που Χριστούγεννα σημαίνει!"

Ας ξεκινήσουμε απ' τα καθυστερημένα....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 1ΜΑΗ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η 1η Μάη αποτελεί µια ηµεροµηνία ορόσηµο, µια ηµεροµηνία αφετηρίας προς την κατάκτηση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωµάτων σε ολόκληρο τον κόσµο.

        ∆ικαιώµατα που και ο λαός µας πάλεψε για να κατακτήσει, µάτωσε και πόνεσε. Μάχεται ακόµα να ξεφύγει από τα απόνερα της βαρβαρότητας της τελευταίας 6ετίας, µάχεται ακόµη για να αποκρούσει την ανήθικη και σκληρή επίθεση του κεφαλαίου και των ντόπιων εκφραστών του.

        Η κατάργηση....

Ερώτηση βουλευτή Χάρη Κάτανα για το κόστος των υγρών καυσίμων


Ερώτηση προς τα υπουργεία Οικονομίας και Ενέργειας υπέβαλε ο βουλευτής Χάρης Κάτανας, σχετικά με το κόστος των καυσίμων:

"Με βάση τα διεθνή στοιχεία για την τιμή του αργού πετρελαίου (τιμές NASDAQ), το κόστος του έχει σημαντικά πτωτική τάση κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Λαμβάνοντας τις χρηματιστηριακές τιμές του πετρελαίου διαπιστώνουμε ότι το κόστος....

Η ΖΟΡΙΚΗ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ" !...ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

H Gazprom σβήνει τη ρήτρα των 100 εκατ. που θα πλήρωνε η ΔΕΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για H Gazprom σβήνει τη ρήτρα των 100 εκατ. που θα πλήρωνε η ΔΕΠΑ
Αποδεκτό φέρεται να έχει κάνει η ρωσική πλευρά το ελληνικό αίτημα για μηδενισμό του ποσού των 100 εκατ. ευρώ που καλείτο να πληρώσει η ΔΕΠΑ στην Gazprom για συμβολαιοποιημένες ποσότητες φυσικού αερίου που δεν παρέλαβε το 2014 (ρήτρα take or pay). Έγκυρες, μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι η σχετική συμφωνία μεταξύ....

Σόφια: «Προτεραιότητα οι διασυνδετήριοι αγωγοί φυσικού αερίου με Ελλάδα-Ρουμανία»

Σόφια: «Προτεραιότητα οι διασυνδετήριοι αγωγοί φυσικού αερίου με Ελλάδα-Ρουμανία»
Οι διασυνδετήριοι αγωγοί φυσικού αερίου με την Ελλάδα και τη Ρουμανία αποτελούν προτεραιότητα για τη Βουλγαρία και η Σόφια εργάζεται σκληρά για την κατασκευή τους, δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ, σε συνάντηση που είχε με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίγεφ.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε ...

ΤΙ έλεγε ο Τσίπρας για το Δημοψήφισμα το 2011

"Κουνάει μαντήλι" η Socar για ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΣΦΑ
Χλιαρό έως ανύπαρκτο είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr το ενδιαφέρον της πλευράς των Αζέρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η καταβολή των 400 εκ. ευρώ βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Νοέμβριο στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού, η οποία και εξετάζει εάν η απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar εγείρει ζητήματα παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. 

Χθες, ωστόσο η...