Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

«Χρυσή εποχή» στις έρευνες κοιτασμάτων στην Α.Μεσόγειο λένε οι Δυτικοί: Η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα για να πάρει μερίδιο

Από το pronews.gr
Από την στιγμή που το κορυφαίο ειδικό διεθνές περιοδικό «GEOExPro», που απευθύνεται στους ηγέτες των εταιρειών υδρογονανθράκων χαρακτηρίζει ως τη «χρυσή εποχή» για τα ενεργειακά της ανατολικής Μεσογείου τους τελευταίους 15 μήνες παραθέτοντας και σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως το ότι το κόστος παραγωγής κυπριακού φυσικού αερίου είναι εξαιρετικά..

Για πόσο θα διατηρεί γεωτρύπανα και ερευνητικά στην Κύπρο η Τουρκία; Όσο αντέξει…

Από το hellasjournal.com
Όσο αντέχει οικονομικά η Άγκυρα να δαπανά κάθε εβδομάδα σοβαρά ποσά πολλών εκατομμυρίων για να συνεχίζει τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου (στον κόλπο της Καρπασίας), θα το κάνει διότι εκεί ο Τουρκικός “τσαμπουκάς” των όπλων προς το παρόν περνά. 

Μπορεί η Κύπρος μέσω νομικών και διπλωματικών κινήσεων να προβάλλει τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές δίκαιο..

Κλείδωσε η διοίκηση της ΔΕΠΑ - Ξιφαράς διευθύνων σύμβουλος και Παπαδόπουλος πρόεδρος

Από το energypress.gr
Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και για τη νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του energypress διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, ενώ πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται..

Η Αυστραλία «ψηφίζει» υδρογόνο

Από το naftikachronika.gr
Η Αυστραλία αποτελεί μία από τις χώρες που έχουν προσανατολιστεί σταθερά προς «καθαρότερες» μορφές ενέργειας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε πρόσφατα η κατασκευή εγκαταστάσεων υγροποίησης υδρογόνου, στο λιμάνι Hastings που βρίσκεται στην Βικτώρια της Αυστραλίας.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο, συνολικής αξίας $500 εκατ., το οποίο στοχεύει στην μετατροπή λιγνίτη, που εξορύσσεται..

ΑΠΘ: ΠΙΘΑΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΛΠΕ

Από το voria.gr
Τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης που είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο επιβεβαιώνει η τελική έκθεση αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τον προσδιορισμό των αιτίων της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η τελική έκθεση, γράφει..