Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Περιβαλλοντικές ομάδες επιδιώκουν να μπλοκάρουν τις σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο στην Αλάσκα



Περιβαλλοντικές ομάδες και τοπικές ομάδες της Αλάσκας ζήτησαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Άνκορατζ την Τρίτη 15/12/1010 να σταματήσει το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ από το άνοιγμα του Εθνικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής της Αρκτικής (ANWR) στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου πριν από την αποχώρηση του προέδρου Donald Trump τον επόμενο μήνα.

Τέσσερις αγωγές έχουν κατατεθεί από τον Αύγουστο, αμφισβητώντας τα σχέδια της κυβέρνησης Trump για δημοπρασία δικαιωμάτων γεώτρησης ή μίσθωσης πωλήσεων, στην οικολογικά ευαίσθητη αλλά..

ExxonMobil announces potential $240-MM investment to Baton Rouge refinery



BATON ROUGE, La. — Today, Gov. John Bel Edwards announced potential investment by ExxonMobil totaling more than $240 million at the company’s Baton Rouge Refinery. The suite of projects would improve processing capability, increase flexibility for meeting market demand, advance overall site competitiveness, and install technology for a voluntarily 10 percent reduction of volatile organic compound emissions. The projects are pending final..

ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ



 

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τη σημερινή προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, καθώς επίσης και του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, επειδή προχώρησαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία, με σύνθημα #ΠΕΙΝΑΜΕ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό έχουν βιώσει κατά..

Η παραγωγή πετρελαίου της North Dakota δεν θα ανακάμψει μέχρι το 2022

 


Η παραγωγή αργού στη North Dakota, δεν αναμένεται να ανακάμψει στα προ-πανδημικά στάδια μέχρι τα τέλη του 2022. Αυτό συμβαίνει λόγω της απώλειας ζήτησης και της αυξανόμενης πίεσης των επενδυτών στους παραγωγούς πετρελαίου σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τα διακυβερνητικά (ESG) ζητήματα, δήλωσε ο Lynn Helms, διευθυντής του Υπουργείου Ορυκτών Πόρων.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της North Dakota μειώθηκε..

How An Obscure 400 Year Old Law Sparked A $5 Trillion Transportation Revolution

 


Nearly 400 years ago, Parliament passed an obscure law in London, which triggered the start of an estimated $5.7 trillion industry, the estimate of value that Uber puts on all passenger vehicle miles and all public transportation miles in all countries globally.

This 3-page government document set in motion the first regulations in the budding Hackney carriage industry.

At the time, only small innkeepers and their visitors..

Ανάπτυξη φιλόδοξων εγχειρημάτων παραγωγής πετρελαίου και αερίου

 




Η εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης πλωτών μονάδων παραγωγής  MODEC ανακοίνωσε την παραγγελία κατασκευής έξι μονάδων συμπιεστών (compression trains), την οποία θα αναλάβει η εταιρεία MAN Energy Solutions. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα εγκατασταθούν σε πλωτή υποδομή παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης υποθαλάσσιων πόρων (FPSO), η οποία θα μεταφερθεί στο πετρελαϊκό πεδίο του Sangomar, 100 χλμ. νότια του Ντακάρ, πρωτεύουσας..

Εφορία: Έτσι θα φορολογηθούν εταιρικά αυτοκίνητα, δάνεια, προκαταβολές μισθών και άλλες παροχές σε είδος

 


Αφορολόγητες είναι με τον τελευταίο φορολογικό νόμο οι παροχές σε είδος ετήσιας αξίας έως 300 ευρώ που λαμβάνουν  μισθωτοί, μέτοχοι και εταίροι μιας επιχείρησης.

Στην περίπτωση που αυτές υπερβαίνουν το προηγούμενο όριο τότε συνυπολογίζεται στο φορολογητέο εισόδημα μόνο η υπερβάλλουσα αξία και όχι το σύνολο της παροχής.

Σε σχετική εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εγκύκλιο παρέχονται..