Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Μεσοπρόθεσμος στόχος τα 600 MW από ΑΠΕ, έως το 2025

Από το energypress.gr
«Το έργο της Κοζάνης, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής μας  για ανάπτυξη στον τομέα των ΑΠΕ», επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΠΕ και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, κατά την..

Τα 4500ppm CO2 και η έκρηξη ζωής στον πλανήτη είναι "κλιματική κρίση";

Από το greeklignite.blogspot.com
Μας λένε πως η συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί απ' τα 280ppm της προβιομηχανικής εποχής στα 410ppm κι αυτό είναι "κακό", επειδή το CO2 είναι "αέριο του θερμοκηπίου" και "υπερθερμαίνει" τον πλανήτη. Η μέτρηση γίνεται στις πλαγιές ενός απ' τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη, στο Κιλαουέα της Χαβάης, κι είναι γνωστό πως τα ηφαίστεια εκλύουν CO2, αλλά αυτό...

Γ. Παπαθανασίου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην εθνική οικονομία, η επένδυση των ΕΛΠΕ στη Κοζάνη

Από το energypress.gr
Ψήφο εμπιστοσύνης συνολικά για την ελληνική οικονομία, συνιστά η απόφαση του Ομίλου ΕΛΠΕ να προχωρήσει στη δημιουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος 204 MW, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου. Ταυτόχρονα, όπως είπε, η «εμβληματική» αυτή επένδυση καταδεικνύει ότι οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν πρόσφατα στη χώρα μας για..

Εργοστάσιο στην Κούβα καίει παλιά ελαστικά για παραγωγή ενέργειας - Στόχος η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η κουβανική κυβέρνηση επέτρεψε σε μία τσιμεντοβιομηχανία στο Σιενφουέγος (κέντρο) να καταφύγει στην καύση χιλιάδων άχρηστων ελαστικών αυτοκινήτων ως ένα «εναλλακτικό καύσιμο» για την εξασφάλιση της παραγωγής, την ώρα που η χώρα δεινοπαθεί από τις ελλείψεις σε βενζίνη λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

«Η παράδοση χρησιμοποιημένων..

Ισχυρή παρουσία ΕΛΠΕ και Energean στο EGYPS 2020 – Αναβάθμιση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για τους αιγυπτιακούς υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Το δικό τους στίγμα έδωσαν οι ισχυρές ελληνικές παρουσίες στο φετινό Egyptian Petroleum Show, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Κάιρο, υπό την αιγίδα της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 1500 ενδιαφερόμενοι, μετείχαν πάνω από 250 ομιλητές, εκπροσωπώντας πολλές κυβερνήσεις και φορείς..

Τέλος 2020 αρχές 2021 ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες από Total - ExxonMobil και ΕΛΠΕ στην Κρήτη - Οι Γάλλοι κρατούν τη “μπαγκέτα”

Από το energypress.gr
Κανονικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σχεδιάζεται να υλοποιηθούν οι αναγκαίες σεισμικές έρευνες στα δύο θαλάσσια οικόπεδα στα νότια και δυτικά της Κρήτης, αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Η κοινοπραξία υπό την γαλλική Total, στην οποία μετέχουν επίσης η αμερικανική ExxonMobil αλλά και τα Ελληνικά Πετρέλαια, αναμένεται..

Η «πράσινη» στρατηγική μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ μετά το εμβληματικό deal

Από το worldenergynews.gr
Ως αποφασιστικής σημασίας βήμα για τον μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ σε ενεργειακό όμιλο που θα αναπτύξει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  στην   εκτιμάται  η χθεσινή ανακοίνωση της εξαγοράς από την  γερμανική JUWI του φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 204 MW στην περιοχή της Κοζάνης, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στον κλάδο του στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.
Τα ΕΛΠΕ θα διατηρήσουν την..