Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Κάποιοι μας κοροϊδεύουν: βαθύ Ηλιακό Ελάχιστο και ψύξη στην ατμόσφαιρα, αλλά "υπερθέρμανση" στον πλανήτη!


Από το greeklignite.blogspot.com
Σήμερα έχουμε 4 Οκτωβρίου, οπότε συμπτωματικά η σημερινή ανάρτηση είναι επετειακή: στις 4 Οκτωβρίου 1957 ξεκίνησε επίσημα η εποχή του Διαστήματος, η Space Age, όταν η Σοβιετική Ένωση πρωτοπόρα εκτόξευσε το δορυφόρο Σπούτνικ. Σχεδόν αμέσως ακολούθησε ο Σπούτνικ 2 με τη Λάικα και στη συνέχεια πάμπολλοι δορυφόροι, τόσοι που πλέον στη γήινη ατμόσφαιρα περιφέρονται και διαστημικά σκουπίδια.

Η θερμόσφαιρα (thermosphere) είναι το τέταρτο στρώμα της ατμόσφαιρας, αρχίζει σε ύψος 80 - 90 χιλιόμετρα απ' την επιφάνεια της γης και φθάνει σε μέγιστο ύψος 800 χιλιόμετρα. Η θερμοκρασία στο στρώμα αυτό αρχίζει από τους -92°C, αυξάνει..

Δανία: Απαγόρευση της πώλησης αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων το 2030

Από το naftemporiki.gr
Η Δανία θα απαγορεύσει την πώληση νέων οχημάτων με ορυκτά καύσιμα το 2030 και έχει στόχο να διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα στους δρόμους της μέχρι τότε, όπως δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας την Τρίτη ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Η Δανία είναι άλλη μία σκανδιναβική χώρα που προχωρά σε τέτοια ανακοίνωση, καθώς οι κυβερνήσεις της περιοχής επιδιώκουν να τιμήσουν..

Αντιπρόεδρος Exxon Mobil: «Δεν μας αφορούν οι τουρκικές απειλές- Εμείς θα τις κάνουμε τις εξορύξεις»

Από το pronews.gr
Συνάντηση με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Exxon Mobil, Νιλ Τσάπμαν, είχε ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο φόντο των νέων τουρκικών απειλών και αξιών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Kληθείς να σχολιάσει τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και πώς αυτό επηρεάζει την εταιρεία, είπε ότι «είμαστε εμπορική οντότητα και η δουλειά μας είναι να παράγουμε και να αναπτύσσουμε..

Νέα εμφάνιση και νέοι πόροι για την εργαλειοθήκη της εκστρατείας μας

Από το osha.europa.eu
Η εργαλειοθήκη εκστρατείας του EU-OSHA εκσυγχρονίστηκε εν όψει της εκστρατείας 2018-19 Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών . Η εργαλειοθήκη, η οποία παρέχει πρακτικές συμβουλές για μία αποτελεσματική εκστρατεία για τη βελτίωση της διαχείρισης της ασφάλειας και της υγείας, είναι πιο εύκολη..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για FCC και Σίτιση

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

"Οι άνθρωποι λέµε ψέµατα, εν µέρει για να δηµιουργήσουµε µία καλύτερη εικόνα του εαυτού µας, συνδέοντας τις φαντασιώσεις µας για το πρόσωπο που θέλουµε να είµαστε και όχι για το πρόσωπο που είµαστε".

 Σύµφωνα µε τον Zandan - συγγραφέα του µαθήµατος του TED-Ed "Η γλώσσα του ψέµατος" – αυτή είναι ακριβώς η λεπτοµέρεια εκείνη που οδηγεί στον ευκολότερο εντοπισµό ενός ψεύτη. Τα λόγια αυτά θα µπορούσαν να είναι η καλύτερη απάντηση στα ερωτήµατα ..

Ρωσία: Κατά 35% αυξήθηκαν τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου το α΄εξάμηνο του 2018

Από το worldenergynews.gr
Τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 35% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Πέμπτης (4/10).

Τα έσοδα της χώρας από τις εξαγωγές φυσικού αερίου επίσης αυξήθηκαν κατά 30% την ίδια περίοδο.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, τα έσοδα..

ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Από το voria.gr
Η ανακατασκευή της πλατείας Καλοχωρίου, στην Εθνικής Αντίστασης, θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, στις 12:30. 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει o Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου Πέτρος

Το έργο προϋπολογισμού 93.581,35 ευρώ, με την αποκλειστική..

Το μέλλον των bunkers στην Σιγκαπούρη

Από το naftikachronika.gr
Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA), ενόψει της εφαρμογής του sulphur cap στη ναυτιλιακή βιομηχανία το 2020, πρόκειται να εκδώσει εντός του 2019 μία λίστα από «εγκεκριμένους» προμηθευτές καυσίμων οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες ανεφοδιασμού των πλοίων στην Σιγκαπούρη με καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Ο λιμένας της Σιγκαπούρης αποτελεί ένα από τα ηγετικά λιμάνια παγκοσμίως στον τομέα του bunkering και γι’ αυτόν τον λόγο θέλει..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΥΑΕ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων (ΕΥΑΕ), σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην ψηφοφορία, αλλά και γενικότερα στην οργάνωση των αναγκαίων συλλογικών δράσεων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών των εργαζομένων για την προστασία της υγείας και ασφάλειάς μας.

Σας καλούμε να επιλέξετε τη στάση σας για την ανάδειξη νέας ΕΥΑΕ, αναλογιζόμενοι τα εξής

Καινοτομία για το θαλάσσιο οικόπεδο 7 της Κύπρου

Από το lygeros.org 
Η Κύπρος αποφάσισε να αξιοποιήσει εντελώς διαφορετικά το θαλάσσιο οικόπεδο 7 αφού θα ζητήσει τους αδειούχους των θαλάσσιων οικοπέδων 6, 8, 10, 11 δηλαδή την Total, την Eni, την ExxonMobil και την Qatar Petroleum όπως το είχαμε αναλύσει με τον Ηλία Κονοφάγο μέσω των δεδομένων της Spectrum, το θαλάσσιο οικόπεδο 7 αποτελεί για την κυπριακή ΑΟΖ ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία λόγω γεωλογίας, μάλιστα είναι..