Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Μείωση 1,2% σημείωσε η κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2017

Από το worldenergynews.gr
Μείωση 1,2% σημειώθηκε στην κατανάλωση πετρελαιοειδών στη χώρα πέρυσι, καθώς περιορίστηκαν τόσο οι μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα, όσο και η θέρμανση με υγρά καύσιμα σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική κατανάλωση ανήλθε πέρυσι σε 7.186.497 μετρικούς τόνους από 7.272.582 μετρικούς τόνους το 2016, και προήλθε κατά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λόγω του ότι τον τελευταίο χρόνο πολλά προβλήµατα από την καθηµερινότητα βρέθηκαν να µην έχουν λυθεί αλλά αντιθέτως συσσωρεύτηκαν και δηµιούργησαν δυσαρέσκεια στους εργαζόµενους, το Σωµατείο προχώρησε σε µια σειρά επιστολών ώστε να µπουν αυτά σε διάλογο για την άµεση επίλυσή τους.
Έπειτα από µια σειρά συναντήσεων..

Υπογραφή τριετούς μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΛΠΕ - ΟΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Μνημόνιο Συνεργασίας, τριετούς διάρκειας, με στόχο την υποστήριξη των νέων Επιστημόνων και της Εκπαιδευτικής κοινότητας, συνυπέγραψαν σήμερα Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός και ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθ. Εμμανουήλ Α. Γιακουμάκης. 

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, αναλαμβάνει..

Συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ασφάλεια στις υπεράκτιες δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Συμφωνία συνεργασίας για την υπεράκτια ασφάλεια στον τομέα upstream υπέγραψε την Τρίτη 12 Ιουνίου η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) με τη Γενική Διεύθυνση για την ασφάλεια εξορυκτικών και ενεργειακών δραστηριοτήτων – UNMIG, του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΔΕΥ, η συνεργασία των δύο φορέων σχετίζεται με τον τομέα της ασφάλειας στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κρίνεται..

IEA: Η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν θα υποχωρήσει κατά 30% το 2019 λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

Από το worldenergynews.gr

Την εκτίμηση ότι το Ιράν και η Βενεζουέλα θα μπορούσαν να απωλέσουν περίπου το 30% της παραγωγής τους μέσα στο επόμενο έτος, λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα (13/6) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, μέσω της μηνιαίας του έκθεσης, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί επιπλεόν παροχή πετρελαίου από τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο IEA κατά τις πρώτες εκτιμήσεις του για το 2019, η παραγωγή πετρελαίου των χωρών εκτός ΟΠΕΚ, και ιδιαίτερα ..

Ικανοποίηση ΟΒΕ για την εξάρθρωση σπείρας νόθευσης καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Την ικανοποίησή της για την εξάρθρωση σπείρας που εισήγαγε χημικά από τη Βουλγαρία για τη νόθευση καυσίμων εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. 

«Η Ομοσπονδία μας έχει καταγγείλει επανειλημμένως την παραβατικότητα στον τομέα καυσίμων που εντοπίζεται κυρίως στη λαθρεμπορία, στη νοθεία, στα ναυτιλιακά καύσιμα, στις εικονικές εξαγωγές, στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές επικίνδυνων χημικών υποκατάστατων, στην κλοπή καταναλωτών κ.α. Δυστυχώς, μέχρι..

Κίνα, Ρωσία και Μογγολία «δίνουν τα χέρια» στον χώρο της ενέργειας

Από το naftikachronika.gr
Η ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζει ενθέρμως την κατασκευή αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας διαμέσου της Μογγολίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τους ομολόγους του της Κίνας και της Μογγολίας, κ. Xi Jinping και κ. Khaltmaagiin Battulga, εξέφρασε την..

Η Exxon Mobil ξεκίνησε τις γεωτρήσεις σε υπεράκτια πεδία της Γουιάνας

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις γεωτρήσεις στο πρώτο από τα τρία υπεράκτια έργα της Γουιάνας, τα οποία θα μπορούσαν να παράγουν περισσότερα από 500.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Η ανάπτυξη των γεωτρήσεων άρχισε τον Μάιο με το πρώτο από τα 17 πηγάδια που σχεδιάστηκαν για το Liza Phase 1, ανέφερε η εταιρεία.

Μέχρι στιγμής, η Exxon Mobil και οι συνεργάτες της έχουν ανακαλύψει ..

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : " ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ! "