Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Τρόικα: Σαμποτάρουν τις αποκρατικοποιήσεις και μετά ζητάνε τα ρέστα


Όπως πάντα οι επισκέψεις της τρόικα έχουν να κάνουν με ένα μόνο θέμα "μπαμπούλα" για όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι η αποδέσμευση της δόσης, μια δόση που δεν θέλει να μας παραχωρήσει λόγω "πολιτικής αναταραχής".

Μια αναταραχή που η ίδια η τρόικα προκάλεσε όταν αυτοί που κρύβονται από πίσω της δεν επέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, για να μην περάσουν στα χέρια των ρωσικών Γκάζπρομ-Σίντεζ, με αποτέλεσμα να χαθούν 2 δισ. ευρώ έσοδα, τα οποία με περίσσιο θράσος αμέσως μετά μας ζητούν να τα βρούμε με νέα μέτρα.

Όπως λέει και το ρητό "μια βλακεία, διορθώνεται με ακόμα μεγαλύτερη βλακεία", έτσι αυθημερόν με την αποτυχούσα ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην κατάργηση της ΕΡΤ,η οποία προκάλεσε πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από την ΕΕ μέχρι τις ΗΠΑ όλοι τάχθηκαν υπέρ της ΕΡΤ, λες και παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμά της στον Λευκό Οίκο και στο Βερολίνο. 

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν άλλωστε την απογοήτευσή τους επειδή, όπως έλεγαν, η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση αυτή επειδή "δεν προλάβαινε" έως τέλος Ιουνίου να απολύσει 2.000 ανεπαρκείς και επίορκους από το δημόσιο, που είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Ιουνίου. Αντί αυτής της διαδικασίας, επελέγη ο «αιφνίδιος θάνατος» της ΕΡΤ.

Παρεμπιπτόντως η τρόικα ζητούσε άμεσα την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, και στο μνημόνιο του 2011 ρητώς αναφέρει την κατάργησή της.

Ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ άνοιγε στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων».

  Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:

«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων

 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:

  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)», 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Socar: Είμαστε Κοντά στην Εξαγορά της ΔΕΣΦΑ


H Socar βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά της ΔΕΣΦΑ δήλωσε ο επικεφαλής της αζέρικης εταιρίας Rovnag Abdullayev, μεταδίδει το Reuters.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός για τη ΔΕΣΦΑ έχει ολοκληρωθεί και η εταιρία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.«Οι ειδικοί έχουν ήδη αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε πως "με την εξαγορά ολόκληρο το σύστημα διανομής φυσικού αερίου της Ελλάδας θα είναι στα χέρια μας. Αναμένουμε να ενισχυθεί η δυναμική των εξαγωγών μας."
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Socar επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα από 17% που είναι τώρα, μεταφέροντας αέριο από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ. 

ΠΗΓΗ:energia.gr

Πες μου πόσους βουλευτές έχεις, να σου πω ποιος είσαι


«Πόσους βουλευτές έχετε;» ρώτησε ο Βέλγος τουρίστας τον Έλληνα εστιάτορα που είχε καθίσει στο τραπέζι του. «Τριακόσιους» απάντησε αυτός. «Και πόσοι κάτοικοι είσαστε;» «Κάτι λιγότερο από έντεκα εκατομμύρια». Ο τουρίστας σκούπισε τα χέρια του και πληκτρολόγησε κάποια νούμερα στο κομπιουτεράκι τού κινητού του. «Ένας βουλευτής ανά 36 χιλιάδες κατοίκους. Είναι υπερβολικό. Αχρείαστη σπατάλη». Ο εστιάτορας σηκώθηκε βιαστικά να φύγει. «Τι να σου πω… Άλλοι αποφασίζουν».

Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι άλλοι αποφασίζουν. Για ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε να αποφασίζει ο λαός, αποφασίζουν αυτοί που νομίζουν ότι έχουν δικαιοδοσία επί ανθρώπων και ζώων και νομιμοποίηση αορίστου διάρκειας. Όπως συμβαίνει άλλωστε με τα περισσότερα σημαντικά θέματα σ’ αυτή τη χώρα. Εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το ζήτημα του αριθμού των μελών τού κοινοβουλίου δεν αφορά μόνο τη νομοθετική λειτουργία τού κράτους, αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ευημερία τού Έλληνα πολίτη, και γι’ αυτό θα έπρεπε να έχει τύχει καλύτερης αντιμετώπισης απ’ αυτήν που του επεφύλαξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις κρατώντας το επί δεκαετίες κρυμμένο κάτω από το καθεστωτικό χαλί. Παρ’ όλο που η προδιαγεγραμμένη βύθιση της χώρας συνέβαλε ώστε να βγει από μόνο του στην επιφάνεια, όπως ένα αντικείμενο που το ξεβράζει το κύμα στην ακτή, τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, καθώς το κατεστημένο βρήκε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να εξασκήσει το ταλέντο του στον φαρισαϊσμό, προβαίνοντας σε λαϊκίστικες προτάσεις και υποκριτικές εξαγγελίες για δημοψηφίσματα-παρωδίες.

Είναι όμως όντως πολλοί οι τριακόσιοι; Μια ματιά στις υπόλοιπες χώρες αρκεί για να δώσει την απάντηση: στο Βέλγιο, την Αυστρία, την Τσεχία και την Πορτογαλία, κράτη με ανάλογους πληθυσμούς με την Ελλάδα, οι βουλευτές είναι 150, 183, 200 και 230 αντίστοιχα. Η Ολλανδία, με 17 εκατομμύρια κατοίκους, έχει 150 βουλευτές, ο Καναδάς των 35 εκατομμυρίων 308 και η Ισπανία των 46 εκατομμυρίων 350. Στην Πολωνία αντιστοιχεί ένας βουλευτής ανά 83 χιλιάδες κατοίκους, στην Ιταλία ένας ανά 96 χιλιάδες, στη Γαλλία ένας ανά 117 χιλιάδες και στην Τουρκία ένας ανά 135 χιλιάδες. Στην Ουγγαρία μόλις ψηφίστηκε η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 386 σε 200, ενώ στη Ρουμανία των υπερδιπλάσιων κατοίκων από την Ελλάδα προωθείται η μείωσή τους από 334 σε 300.

Ο κάθε βουλευτής κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 540,000 ευρώ ετησίως (μισθός, επιδόματα, αποζημιώσεις, παροχές, φοροαπαλλαγές, προσωπικό, ατέλειες, διευκολύνσεις). Πράγμα που σημαίνει πως αν ο αριθμός τους μειωνόταν σε 200, ο κρατικός προϋπολογισμός θα εξοικονομούσε 54 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Για να συμβεί αυτό δεν χρειάζεται συνταγματική τροποποίηση, αφού το σύνταγμα ορίζει ότι ο αριθμός των εθνικών αντιπροσώπων μπορεί να κυμαίνεται από 200 έως 300. Θα πρέπει να επισημάνουμε πάντως ότι η μείωση του αριθμού των βουλευτών δεν αρκεί από μόνη της για να φέρει την άνοιξη. Είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από ουσιαστικές αλλαγές στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, αλλά κι από ένα πακέτο παράλληλων κανονιστικών ρυθμίσεων (όπως για παράδειγμα, την κοινοποίηση στο διαδίκτυο των καθαρών μηνιαίων βουλευτικών απολαβών), διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος το όφελος από το ξεκούμπισμα των εκατό να πηγαίνει στις τσέπες των υπόλοιπων διακοσίων, χωρίς ο λαός να καταλάβει ποτέ τίποτα.

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία  και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)
 ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ . ΞΥΠΝΗΣΤΕ

17/6/2013 - Απαιτούμε διαγραφή όλων των δανείων! Δείτε γιατί το αίτημα μας είναι δίκαιο!


Παραθέτω μια σειρά από δημοσιεύσεις των τελευταίων ετών που αποδεικνύουν ότι: 

Για το υπέρογκο χρέος της χώρας ευθύνονται οι τράπεζες! 
Το κράτος δανείστηκε τεράστια ποσά τα οποία χάρισε στης τράπεζες (για την ακρίβεια μπήκε εγγυητής των δανείων των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ τα οποία ανέρχονται σε 233 δις. τα τελευταία 4 χρόνια! 


Ο συλλογισμός είναι απλός! Μπήκαμε στο μνημόνιο και υποβαλλόμαστε σε άγρια φοροεπιδρομή λόγω του μεγάλου μας ελλείμματος. 
=> Το έλλειμμα αυξήθηκε λόγο της αύξησης του χρέους
=> Το χρέος αυξήθηκε λόγο της αύξησης του δημόσιου δανεισμού 
=> Ο δημόσιος δανεισμός αυξήθηκε για να σωθούν οι τράπεζες! 
=> Τα δεινά που περνάει ο Ελληνικός λαός οφείλονται στην ”φιλοτραπεζική” πολιτική των κυβερνήσεών μας. 

Η αδυναμία των πολιτών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους οφείλεται στην μείωση του εισοδήματός τους.
=> Το εισόδημά τους μειώθηκε εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας. 
=> Η φορολογία αυξήθηκε για να κατορθώσει το κράτος να εξυπηρετήσει το αυξημένο χρέος.
=> Το χρέος αυξήθηκε (όπως προείπαμε) εξαιτίας των τραπεζών. 
=> Οι πολίτες μέσω των φόρων τους εξυπηρετούν τα δάνεια των τραπεζών! Την ίδια ώρα οι τράπεζες τους ζητάν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους! Τα δάνεια τα οποία είχαν λανθασμένα δώσει κατασπαταλώντας τα αποθεματικά τους!Την κακοδιαχείριση των τραπεζών την πληρώνουν οι πολίτες: 


α) Μέσω της φορολογίας! 
β) Μέσω της γενικότερης διάλυσης της οικονομίας! 

”Συνολικά 113 δις χρωστούν οι έλληνες σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που έλαβαν κατά την περίοδο της εφαρμογής της πολιτικής του «φτηνού» χρήματος από τις τράπεζες.” 

Και πληρώνουν; 233 δις!!! Για την σωτηρία των τραπεζών! Συνεπώς είναι ολοφάνερο ποιος χρωστάει σε ποιόν!!! Οι τράπεζες χρωστάν στους πολίτες 120 δις. ευρώ! Χωρίς να υπολογίσουμε τόκους και αποζημιώσεις για την ζημιά που προκλήθηκε στην οικονομία! 

Η απαίτησή μας είναι δίκαιη! 

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κοροϊδία! Σε αυτή την καταστροφική απάτη!  
ΠΗΓΗ:.to-parakseno.gr

Μαρτυρικό 48ωρο : Εκλογές... ή... ποιος θα ανοίξει το χορό της κολοτούμπας?


Στις 48 και κάτι ώρες που μεσολαβούν έως το απόγευμα της Δευτέρας και τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, αντικειμενικός στόχος Μαξίμου από τη μία και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από την άλλη, είναι να υπάρξει μια κίνηση-ματ που θα αποτρέψει τα… χειρότερα.

Προς το παρόν, όμως, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αρνούνται κατηγορηματικά την υποχώρησή τους και τα χθεσινοβραδινά μηνύματα από τη «συμβιβαστική» πρόταση του Αντ. Σαμαρά για την 
επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι ενδεικτικά.

Και οι δύο απορρίπτουν την πρόταση, εμμένοντας στο άνοιγμα της ΕΡΤ με τη μορφή που είχε πριν τον «ξαφνικό θάνατο» και όχι πρόγραμμα-κονσέρβα ή προσωρινή στελέχωσή της με βάση το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, αλλά και την άμεση απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Επιπλέον, η ΔΗΜΑΡ ζητεί τη συγκρότηση μιας επιτροπής με πρόσωπα κοινής αποδοχής, η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» το έργο της αναδιοργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στην Ιπποκράτους έτσι, μιλούν για «γελοιότητες» και στην Αγίου Κωνσταντίνου για «κοροϊδία». Συνομιλητές τόσο του Ευ. Βενιζέλου όσο και του Φ. Κουβέλη επιμένουν ότι ουδείς εκ των δύο έχει διάθεση να υποχωρήσει, ενώ όλο και περισσότερο, όπως έγραψε χθες το capital.gr, μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων «ζυμώνεται» η ιδέα της αλλαγής πρωθυπουργού – την οποία απορρίπτει το Μαξίμου. 
Ήδη, μάλιστα, ακούστηκαν ονόματα που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ., όπως η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Δ. Αβραμόπουλος, αλλά δεν επιβεβαιώνονται (ούτε όμως και διαψεύδονται…) από τα κομματικά επιτελεία.Μία ακόμη σημαντική παράμετρος που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι η απόφαση του ΣτΕ, η οποία μετατέθηκε για τη Δευτέρα. Στα επιτελεία των εταίρων εκτιμάται ότι εάν η απόφαση εκδοθεί πριν τη σύσκεψη των αρχηγών και κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα του λουκέτου στην ΕΡΤ, θα δίνει την ευκαιρία στο Μαξίμου να υποχωρήσει με έναν εύσχημο τρόπο και χωρίς να τσαλακωθεί το προφίλ του.
Σε κάθε περίπτωση, εάν τη Δευτέρα υπάρξει χάσμα στη σύσκεψη κορυφής, η χώρα δεν οδηγείται απευθείας σε κάλπες, καθώς η Ν.Δ. δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία από μόνη της για να προκηρύξει εκλογές. Έτσι, με βάση το Σύνταγμα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει διαδοχικά τους αρχηγούς των κομμάτων και να διεξαχθεί η διαδικασία των «γύρων» των διερευνητικών εντολών. 
Εάν αυτές εντός 10 ημερών αποβούν άκαρπες, όπως επίσης και η τελική σύσκεψη των αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε θα οδηγηθούμε υποχρεωτικά σε κάλπες.
 ΠΗΓΗ:katergarides.blogspot.gr

Ο Τύπος του Σαββατοκύριακου


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου.

ΕΠΑ:Στα χνάρια του προηγούμεν​ου ο νέος διαγωνισμό​ς

ΕΠΑ:Στα χνάρια του... προηγούμεν​ου ο νέος διαγωνισμό​ς για συμμετοχή των ιδιωτών
Νέο διεθνή διαγωνισμό ετοιμάζεται να προκηρύξει η ΔΕΠΑ για την ίδρυση τριών νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου, σε Στερεά, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ήδη ο υφυπουργός ΠΕΚΑ έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο υπουργικής απόφασης που καθορίζει το πλαίσιο διενέργειας του διαγωνισμού, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η δημοσίευση της απόφασης.

Πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό καθώς στον πρώτο που ολοκληρώθηκε πριν από 12 μήνες, το ενδιαφέρον περιορίστηκε σε μία και μόνο μικτή ελληνοτουρκική εταιρεία και μόνο για μία από τις τρεις υπό ίδρυση ΕΠΑ. Το νέο σχέδιο υπουργικής απόφασης δεν διαφέρει ουσιαστικά από το πρώτο, ενώ το μόνο ευνοϊκό στοιχείο είναι ότι η Οικονομία της Χώρας και το κλίμα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι πριν 18 μήνες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προσφορές θα γίνουν τουλάχιστον για το 35% των μετοχών των υπό ίδρυση εταιρειών ενώ οι επενδυτές θα έχουν και την ευθύνη του μάνατζμεντ. Στο νέο διαγωνισμό συνεχίζει να υφίσταται το κυριότερο αρνητικό στοιχείο που χαρακτήριζε και τον πρώτο, δηλαδή η μικρή χρονική διάρκεια αποκλειστικής εκμετάλλευσης των δικτύων στις τρεις περιοχές. Συγκεκριμένα για στη Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας αυτή ορίζεται σε 10 έτη, και για τις ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα 20 έτη, από την έναρξη της προμήθειας φυσικού αερίου.

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο στάδια, προεπιλογής και κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. Τα κριτήρια που θα ισχύσουν για τα θέματα εμπειρίας στη διαχείριση δικτύων, αριθμό καταναλωτών που εξυπηρετούν, οικονομική επιφάνεια κλπ, θα καθοριστούν από τη ΔΕΠΑ στο κείμενο που θα σταλεί τις εταιρείες που θα προεπιλεγούν για κατάθεση προσφορών. Ως προς την χώρα προέλευσης των εταιρειών (χώρες που έχουν την έδρα τους), το σχέδιο προκήρυξης προβλέπει την ΕΕ, Χώρες ΕΟΧ, Ελβετία, Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία και Αυστραλία.

Κριτήριο επιλογής θα είναι το τίμημα. Όπως αναφέρει το σχέδιο προκήρυξης, ως επενδυτής για κάθε Ε.Π.Α. θα επιλέγεται εκείνος ο διαγωνιζόμενος, ο οποίος «θα έχει ζητήσει να αποκτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Ε.Π.Α. και συνεπώς θα έχει προσφέρει και το μεγαλύτερο τίμημα, αφού το τίμημα καθορίζεται μονοσήμαντα αφενός μεν από το ύψος της αποτίμησης των εισφορών σε είδος της ΔΕΠΑ σε κάθε Ε.Π.Α., αφετέρου δε από το ύψος του ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της Ε.Π.Α., που ζητά να αποκτήσει κάθε διαγωνιζόμενος».

Τέλος κάθε επενδυτής θα πρέπει να έχει μέσω συμφωνιών ή προσυμφώνου να έχει εξασφαλισμένη την τροφοδοσία του με φυσικό αέριο για τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας των ΕΠΑ με ελάχιστες ποσότητες για το πρώτο και το δεύτερο έτος. Για την ΕΠΑ Στερεάς 52,04 και 57,24 εκατ. κ.μ. το χρόνο, για την ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας σε 43,91 και 48,30 εκατ. κ.μ. και για την ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε 21,46 και 23,61εκατ. κ.μ. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΥΠΟΔΕΙΞΗ NY TIMES ΠΡΟΣ ΔΝΤ: "Αφού ομολογήσατε το λάθος σας με την Ελλάδα, τώρα συμμορφωθείτε και διορθώστε το!"


H συντακτική ομάδα της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σε άρθρο-παρέμβασή της, δεν διστάζει να προβεί σε υπόδειξη προς τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ώστε να διδαχθούν από τα παθήματά τους και να "συμμορφωθούν", τη στιγμή που ομολόγησαν δημοσίως τη λανθασμένη πολιτική που υιοθέτησαν για τη "διάσωση" της χώρας μας.

Την ώρα που αντιπροσωπεία της τρόικας φτάνει στην Αθήνα, οι NY Times επισημαίνουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναθεώρηση του προγράμματός της σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση του τουρισμού (μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%) και τις προθεσμίες για τις αποκρατικοποιήσεις.

Και παρότι η τρόικα αναμένεται να συμφωνήσει στα δύο αυτά μέτωπα, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει άσχημη, με ύφεση 6% πέρυσι και ανεργία στο 27%.

«Σίγουρα, οι ειδικοί των οικονομικών των τριών πιστωτών καταλαβαίνουν ότι το να συρρικνώνουν μία μαραμένη οικονομία και να καθηλώνουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος του δυνητικού εργατικού δυναμικού της, δεν θα βοηθήσει να αποπληρωθούν τα χρέη της Ελλάδας», τονίζει το άρθρο.

«Η πεισματική επιμονή των Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι τίποτα δεν πάει στραβά σε αυτή την εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτοί δεν θα απαντήσουν εποικοδομητικά στις λογικές εκκλήσεις της Αθήνας για ανακούφιση. Όμως, το ΔΝΤ, έχοντας εκφράσει κάποια μετάνοια για το λάθος του παρελθόντος, θα πρέπει να βλέπει πιο ξεκάθαρα το κακό που γίνεται και να δράσει αναλόγως», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ...


Εκατομμύρια μετοχές πουλήθηκαν από τους τραπεζίτες το προηγούμενο διάστημα με αφορμή της ΑΜΚ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων έγινε μέσω offshore. Σχεδόν κάθε μέρα διαβάζουμε για τους εισαγγελείς που ψάχνουν το ΣΔΟΕ, την φοροδιαφυγή και πάει λέγοντας. Αυτά τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων μετοχών που είχαν στα χέρια τους οι τραπεζίτες ουδείς γνωρίζει πως και με τι κεφάλαια αποκτήθηκαν. Ουδείς γνωρίζει αν οι μετοχές τους αγοράστηκαν με χρηματοδότηση της τράπεζας εν αγνοία των μετόχων και με πλήρη αδιαφάνεια ως προς τους όρους. Κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτές ήταν δεσμευμένες και με ειδικούς όρους επανήλθαν στην τράπεζα με τον τραπεζίτη να έχει καρπωθεί τα κεφαλοποιηθέντα. Σε αυτά και σε άλλα τόσα και τόσα ερωτήματα ουδείς γνωρίζει. Και ουδέποτε θα μάθουμε … 

ΠΗΓΗ:lobbystasgr.blogspot.gr

Ο Χιτλερ μαθαινει οτι η ΕΡΤ λειτουργει ακομα

Και δεύτερη έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Λουιζιάνα


Και δεύτερη μονάδα εξερράγη σε εργοστάσιο χημικών στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, μόλις περίπου δύο ημέρες έπειτα από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Ντόναλτσβιλ της Ανσεσιόν Παρίς.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που φόρτωναν με το προϊόν φορτηγό και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και οκτώ άλλοι να τραυματιστούν, δύο εκ των οποίων σοβαρά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη, από αντίστοιχο περιστατικό δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 ακόμη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Ποιοι οργανισμοί ακολουθούν μετά την ΕΡΤ

Ποιοι οργανισμοί ακολουθούν μετά την ΕΡΤ
Να κλείσει άμεσα την υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών για 2.000 απολύσεις, επιθυμεί η κυβέρνηση μετά και τον θόρυβο που προκάλεσε το λουκέτο στην ΕΡΤ. 

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά στην κατάργηση ή συγχώνευση 40 οργανισμών και θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο περίπου 240 εργαζομένους. Η Κυβέρνηση αναζητά τρόπους να περιορίσει τη δυσαρέσκεια της Τρόικας όπως αυτή καταγράφηκε στην τελευταία συνάντηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Παράλληλα στο μικροσκόπιο μπαίνουν περισσότεροι από 600 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκειμένου να εντοπιστεί μία ακόμα δεξαμενή αποχωρήσεων. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στις δεσμεύσεις της σε ότι αφορά στην διοικητική μεταρρύθμιση και αυτό διεφάνη στην τελευταία συνάντηση της Τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι εκπρόσωποι των δανειστών που επέστρεψαν στην Αθήνα, περίμεναν διευθύνσεις και ονόματα και βρήκαν μόνο προθέσεις.

Η Ελλάδα έχει αναλάβει τη δέσμευση ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 να εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 δημοσίους υπαλλήλους, πολλοί από αυτούς, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, θα τεθούν εκτός Δημοσίου εντός ενός έτους. Οι 12.500 θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας εντός του Ιουνίου και οι υπόλοιποι 12.500 μέχρι το τέλος του έτους. 

Ωστόσο όλο το πρόγραμμα έχει κολλήσει σε πολλαπλές αγκυλώσεις του Δημοσίου, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των εκπροσώπων των δανειστών καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ούτε τη δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι συνολικά 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση ενώ έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή , οπότε δεν έχει καν θεσμοθετηθεί ο τρόπος που θα γίνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Οι δανειστές εξέφρασαν ανοιχτή δυσφορία και για την καθυστέρηση με την υπόθεση των επίορκων και θέτουν ακόμα και ζήτημα αξιοπιστίας ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που έχει διττό στόχο για την τρόικα, καθώς εκτός από τον περιορισμό των υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, επιθυμούν και την ανανέωση του προσωπικού από νέους και καταρτισμένους υπαλλήλους, κάτι που δεν μπορεί να γίνει όσο δεν προχωρούν οι απολύσεις. 

Η κυβέρνηση θεωρεί πως το Δημόσιο παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που η στάση τους παραμένει άκαμπτη και καθιστά τη διαπραγμάτευση εξαιρετικά δύσκολη. «Στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι όλα ανοιχτά και κάπως θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα» τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο Real.gr. Το επόμενο ραντεβού Μανιτάκη - Τρόικας δεν έχει προσδιοριστεί ωστόσο καταβάλεται προσπάθεια να μην φύγουν οι δανειστές εκ νέου με άδεια χέρια.

Στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης αναμένεται να περιλαμβάνονται οι οργανισμοί που εμπεριέχονται στη γνωστή ως «λίστα Σταμάτη». 

Πρόκειται για τους εξής οργανισμούς: 

ΜΟΔ Α.Ε. Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομίας, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, ΕΚΕΠ -ΕΚΕΧΧΑΧ Εθνική Χαρτοθήκη, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό, Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου, Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου, Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων, Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, Ελληνική Θαλάσσια Ένωση, Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας, Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, Κέντρο Ερευνών και Θεμάτων Ισότητας, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου, Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Εθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Γέρος του Μοριά, Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδας, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. 
 ΠΗΓΗ:euro2day.gr