Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ...


                       Οι μνήμες δεν σβήνουν. Οι φλόγες  συνεχίζουν να καίνε ακόμα.
                         Στις καρδιές αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους 

Η 8 Μαΐου ημέρα μνήμης για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας, που χάθηκαν τόσο άδικα τόσο γρήγορα, σε μια συμφορά που όμοιά της δεν είχαμε ζήσει ποτέ στις ΒΕΑ .









Η Ελλάδα και οι μικρές χώρες ...σώζουν τον πλανήτη. Και τους μεγάλους του πλανήτη ...


Οι εκπομπές CO2 αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% όλων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ κι επηρεάζονται από παράγοντες όπως οι κλιματικές συνθήκες, η οικονομική ανάπτυξη, το μέγεθος του πληθυσμού, τις μεταφορές και τη βιομηχανική δραστηριότητα. Στις 3/5 η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εκτιμήσεις της για τις εκπομπές CO2 των κρατών-μελών της ΕΕ το 2015 απ’ τη χρήση ενέργειας και φαίνονται πολλά "ωραία".

Επισημαίνεται καταρχήν πως οι εισαγωγές και εξαγωγές ενεργειακών προϊόντων έχουν αντίκτυπο στις εκπομπές CO2 μόνο της χώρας στην οποία καίγονται τα ορυκτά καύσιμα, αν συνεπώς εισάγεται άνθρακας αυτό οδηγεί σε αύξηση των εκπομπών, ενώ αν, εισάγεται ηλεκτρική ενέργεια, δεν αυξάνει τις εκπομπές της χώρας εισαγωγής. Αντίθετα, αυτές καταγράφονται στη χώρα όπου παράγονται.

Κάπως έτσι η ταλαιπωρημένη απ’ τη χρεοκοπία Ελληνική οικονομία κατάφερε το ..

Θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τις έρευνες στο Κατάκολο – Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση


Σημαντικό βήμα για να προχωρήσει η έρευνα υδρογονανθράκων στην περιοχή του Κατακόλου αποτελεί η θετική γνωμοδότηση που, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, έδωσε για το σχέδιο της Energean Oil  το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), μετά από αντίστοιχη εισήγηση της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όροι που έχει θέσει το ΚΑΣ είναι απολύτως συμβατοί με τα δεδομένα του επενδυτικού σχεδίου. Ειδικότερα το ΚΑΣ επιβάλει:

Δήλωση ΓΣΕΕ για τη διατύπωση Γνώμης της ΟΚΕ στο ασφαλιστικό ΣχΝ

ebb421723f461cada13aae497950d51d
Προς
Τον Πρόεδρο της ΟΚΕ
Τα μέλη της Ολομέλειας της ΟΚΕ

Θέμα: Δημόσια Δήλωση της ΓΣΕΕ για τη διατύπωση Γνώμης της ΟΚΕ στο ασφαλιστικό ΣχΝ

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας λειτουργώντας στο πλαίσιο των καταστατικών της σκοπών για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου στην ελληνική επικράτεια και υπό το βάρος της ευθύνης αυτής, δηλώνει δημόσια ότι δεν δείχνει ανοχή και δεν θα συμβάλει σε καμία πράξη συμμετοχής και επιβεβαίωσης της αποδόμησης του κοινωνικού διαλόγου στη χώρα.

Η Συνομοσπονδία έχει δηλώσει με ..